Erős Pista wrote:fikret selimbašić wrote:
Ne znam kako ti je promaklo, ima možda i deset godina kako se zakotrljalo a oko osam kad se baš raširilo. Čak i do moje provincije dobacilo, večeri kraft piva, svirke, promocije, formirala se scena poznavalaca, Trajalo je najmanje četiri godine na tom nivou a onda počelo da blijedi. Sad se opet vratilo na stanje od prije 2012. Najava svirke i reklama za točeni Staropramen, Banjalučko, Preminger, Žuju, Karlovačko...
Ne, ne, hajp mi nije promakao, htedoh da kazem sa sad ne pratim bas kako stoje stvari, pa ne znam da li je prosao. Ali u Nisu ima veliki i izuzetno popularan Festival zanatskog piva i nekoliko jako posecenih kraft pivnica, tako da izgleda kod nas hajp jos uvek traje...
To samo mogu da pozdravim, bilo bi mi drago da nešto slično ima i kod mene u komšiluku ali ovo je rakijski kraj. Pivo jeste preteklo rakiju po popularnosti ali što se proizvodnje tiče, rakija i dalje vlada. Do duše, pojavilo se i par vinskih pionira u zadnjih desetak godina. Bivši gradonačelnik proizvodi vino i sadi vinograde, malo neobično za Posavinu ali što reče Nervozni poštar, ništa više nije kao prije.
Ja se i dalje smijem kad se povremeno sjetim pokojnog Miralema u vrijeme kraft hajpa na tamou. Vidio je da je najavljena promocija nekoliko zanatlija negdje u BG, a onda okačio sliku sa punim kolicima neke industrije u zelenim bocama uz poruku Dabogda se svi potrovali