Pivo, cervesa, beer, bier
- Post n°152
Re: Pivo, cervesa, beer, bier
Super, pogledacu vec danas.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°153
Veliki Maksiji. Uz pivo preporučujem ljutu piletinu - komadi prženi ili roštiljani u ljutoj marinadi - uz dodatak pirinča sa kuminom i crvenim pasuljem. I da se sluša Hari Belafonte, umetnik, aktivista, prijatelj MLK-a i saborac Bernija Sandersa.
- Post n°154
Moze Buffalo wings umesto tih komada u marinadi? Ili ipak ne? Sta kaze ziri?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°156
_____
- Post n°157
И мораш нечим да их мучиш да подивљају.
Е, како би се то превело, бивоља дивља крила? (добро, знам да је по граду а град по животињи, ал' свеједно ми блесаво звучи сваки пут кад чујем)
Е, како би се то превело, бивоља дивља крила? (добро, знам да је по граду а град по животињи, ал' свеједно ми блесаво звучи сваки пут кад чујем)
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°158
Oftopik: Paće imaš sutra festival vina u hali Medison, biće i šilera i svega, i nagrađenih vina, a za žiri znam da je bio dobar.
- Post n°159
Јок море, нисам винџија. Живот је кратак за тако нешто, мени сва та црна вина имају прејак укус, а за бело никад немам друштво. Приде, 1 лик који ће гарант бити тамо јер смо дуго били ортаци, има да ме удави кад ме види.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°160
Na popustu u Maxijima kod mene.
Fino pivce, ali nije za ovo vreme. Ovo je za kad nešto šljakaš leti, pa sedneš u lad i stučeš celu flašu iz jednog cuga. I podrigneš. I bude ti fino...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°162
Летећи Полип wrote:
Na popustu u Maxijima kod mene.
Fino pivce, ali nije za ovo vreme. Ovo je za kad nešto šljakaš leti, pa sedneš u lad i stučeš celu flašu iz jednog cuga. I podrigneš. I bude ti fino...
А јел има и пива на попуст?
_____
- Post n°163
_____
~~~~~
- Post n°164
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°165
Tiger, asian lager
Singapur
Vec duze vreme su mi azijska piva prvi izbor za uz jelo, pogotovo sto ih pijem uz indijsku, kinesku, tai pa cak i arapsku hranu. Uz sve ostalo cepam vino i špricer.
Sad kada Maxi kida sa izborom (ima i Asahi i svašta još nešto), naleteh neki dan na Tiger koji je pravo azijsko pivo, blago, visoko filtrirano ali opet sa aromom, nije baš gola pišaćka, suptilno. Tu se desio još i jedan falafel roll iz Hanana i šta da vam kažem, happy camper. Ne dominira ali se super slaže.
Neka ništa ne menjaju sa cenom, 130 dinara nasuprot 2.90eur koliko isto košta u Delhaizu u Belgiji.
Sad još da uvezu i indijski Kingfisher i to onu njihovu pint and a half flašu od 0.67, to je prava mera, pa smo sve zatvorili. Za hranu ćemo da se snađemo, što mi teško da napravim butter chicken naročito kako dolazi dobar paradajz za kuvanje. Banjan drvo nemamo za senku i hladovinu ali će i srpski oraj da posluži.
Life is good, fuck corona.
Singapur
Vec duze vreme su mi azijska piva prvi izbor za uz jelo, pogotovo sto ih pijem uz indijsku, kinesku, tai pa cak i arapsku hranu. Uz sve ostalo cepam vino i špricer.
Sad kada Maxi kida sa izborom (ima i Asahi i svašta još nešto), naleteh neki dan na Tiger koji je pravo azijsko pivo, blago, visoko filtrirano ali opet sa aromom, nije baš gola pišaćka, suptilno. Tu se desio još i jedan falafel roll iz Hanana i šta da vam kažem, happy camper. Ne dominira ali se super slaže.
Neka ništa ne menjaju sa cenom, 130 dinara nasuprot 2.90eur koliko isto košta u Delhaizu u Belgiji.
Sad još da uvezu i indijski Kingfisher i to onu njihovu pint and a half flašu od 0.67, to je prava mera, pa smo sve zatvorili. Za hranu ćemo da se snađemo, što mi teško da napravim butter chicken naročito kako dolazi dobar paradajz za kuvanje. Banjan drvo nemamo za senku i hladovinu ali će i srpski oraj da posluži.
Life is good, fuck corona.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°166
Цетерум цензео, корона није ни за прање ногу.
_____
- Post n°167
_____
- Post n°168
Probao pre jedno godinu dana, bilo kiselo i bezveze.
- Post n°169
Meni je odlicno. Istina, nisam probao ovo flasirano, samo toceno. Od mene preporuka!
Last edited by Erős Pista on Thu Jun 04, 2020 11:57 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°170
Nego, u poslednje vreme uzimam piva sa ringišpil rafa u Lidlu, pio sam Faxe, Tsingtao, Chang...
Smestio sam ove u fridž danas, uz malo sreće ću i naći povod da ih otvorim u sledećih par nedelja.
Smestio sam ove u fridž danas, uz malo sreće ću i naći povod da ih otvorim u sledećih par nedelja.
- Post n°171
Ništa specijalno ovaj Pyynikin, očekivao sam bolje za 200 dingera.
- Post n°172
Can you help the character to find his favorite beer, using nostalgic interface from the golden age of adventure games?
Talk to West Coast IPA and American Black Ale drinking hipsters and solve beer related puzzles at different stages of drunkenness; explore locations like a sports bar, a microbrewery, a dive bar and a rock bar in the city of Oslo, in your quest of finding a pilsner.
Download “Dude, Where Is My Beer?” today and get a free beer*
*beer not included
_____
~~~~~
- Post n°173
- Post n°174
Ja sam se naložio na ta visokoalkoholična. Ali nekako me običan Jelen uvek zamanta više.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°175
Stvarno ne vidim potrebu da se pije Jelen u bilo kojoj situaciji - nije stvar u ceni, Valjevsko je mislim i jeftinije a bolje, bez preterivanja, za dve klase.