Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

feminizam i prikljucenija

Ointagru Unartan

feminizam i prikljucenija - Page 32 Empty Re: feminizam i prikljucenija

Post by Ointagru Unartan Sun Aug 25, 2019 4:54 pm

lalinea wrote:Pa upravo ta poruka se i salje zabranom, tu nema nikakve dileme, nema nikakvo 'mozda'. Posto zabrana sigurno nece pomoci zenama koje su stvarno naterane da nose burku.
    I kako je onda ovo dobar korak u borbi protiv 'rastuceg uticaja vehabija'?

A nosenje vela ne mora da nuzno ima veze sa vehabijama vec sa trazenjem identiteta u sredini koja te vec gleda popreko.

Umesto da nagadjamo kako ce zabranu tumaciti muslimani koji nisu deo te manjine koja nosi burke i kakve ce posledice to imati po zene koje ih nose, bilo bi bolje prouciti sta se se tim u vezi desavalo u evropskim zemljama koje su vec zabranile burke. Avaj iako je vec proteklo 9 godina od zabrane u Francuskoj, nema bas ozbiljnih istrazivanja na tu temu.

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
    Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.

My Moon Che Gavara.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 25, 2019 5:39 pm

Burku i nikab nosi manje od 400 žena u Francuskoj i za 9 godina nijedna kazna nije izrečena.

Jedini merljivi efekti mogu se odnositi na stavove o toj grupi ljudi.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 25, 2019 5:42 pm

normalno je da čovek ide go, nije normalno da nosi burku ili nšto slično

bilo bi najbolje da je sve dozvoljeno globalno, a ako žena ili nešto slično tome prijavi danje teraju da nosi određenu garderobu, da se odmah strelja naterivač ili bar da se strelja posle

ko bi normalan nosio bilo šta ako ne mora
    паће

Post by паће Sun Aug 25, 2019 5:56 pm

Mr. Moonlight wrote:

Ево прошле недеље сам укапирао да сам комплетирао 1 радни век а да ниједном нисам обукао сако ни везао кравату за посао. Јер сам успео да не морам.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sun Aug 25, 2019 6:50 pm

Creepy Uncle wrote:Burku i nikab nosi manje od 400 žena u Francuskoj i za 9 godina nijedna kazna nije izrečena.

Malo vise od 400, radilo se o par hiljada zena, ali da, u pravu si. Ono sto bi se moglo meriti je kako su muslimani to doziveli sa jedne strane, i da li je zabrana doprinela rastu islamofobije sa druge strane.

edit: btw, ovde kazu 1500 kazni za 5 godina, a neke od njih zavrsile su i pred Evropskim sudom za ljudska prava: https://www.cnews.fr/france/2019-02-28/burqa-voile-hijab-de-quoi-parle-t-et-que-dit-la-loi-737077

Last edited by Ointagru Unartan on Sun Aug 25, 2019 6:56 pm; edited 1 time in total

_____
    "Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."

My Moon Che Gavara.
    lalinea

Post by lalinea Sun Aug 25, 2019 6:54 pm

Ointagru Unartan wrote:
    lalinea wrote:Pa upravo ta poruka se i salje zabranom, tu nema nikakve dileme, nema nikakvo 'mozda'. Posto zabrana sigurno nece pomoci zenama koje su stvarno naterane da nose burku.
    I kako je onda ovo dobar korak u borbi protiv 'rastuceg uticaja vehabija'?

A nosenje vela ne mora da nuzno ima veze sa vehabijama vec sa trazenjem identiteta u sredini koja te vec gleda popreko.

Umesto da nagadjamo kako ce zabranu tumaciti muslimani koji nisu deo te manjine koja nosi burke i kakve ce posledice to imati po zene koje ih nose, bilo bi bolje prouciti sta se se tim u vezi desavalo u evropskim zemljama koje su vec zabranile burke. Avaj iako je vec proteklo 9 godina od zabrane u Francuskoj, nema bas ozbiljnih istrazivanja na tu temu.
    ali zato ima jos zabrana...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sun Aug 25, 2019 6:57 pm

паће wrote:
    Mr. Moonlight wrote:

Ево прошле недеље сам укапирао да сам комплетирао 1 радни век а да ниједном нисам обукао сако ни везао кравату за посао. Јер сам успео да не морам.

feminizam i prikljucenija - Page 32 3137070404 Mrzim kravate takodje.

_____

My Moon Che Gavara.
    паће

Post by паће Sun Aug 25, 2019 6:59 pm

Ointagru Unartan wrote:
    паће wrote:

feminizam i prikljucenija - Page 32 3137070404 Mrzim kravate takodje.

Добро, донекле је помогло и то што их немам.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 25, 2019 7:08 pm

Ointagru Unartan wrote:
    Creepy Uncle wrote:Burku i nikab nosi manje od 400 žena u Francuskoj i za 9 godina nijedna kazna nije izrečena.

Malo vise od 400, radilo se o par hiljada zena, ali da, u pravu si. Ono sto bi se moglo meriti je kako su muslimani to doziveli sa jedne strane, i da li je zabrana doprinela rastu islamofobije sa druge strane.

edit: btw, ovde kazu 1500 kazni za 5 godina, a neke od njih zavrsile su i pred Evropskim sudom za ljudska prava: https://www.cnews.fr/france/2019-02-28/burqa-voile-hijab-de-quoi-parle-t-et-que-dit-la-loi-737077
    ja sam to razumeo kao opomene, a ne plaćene kazne, ali OK. 

što se brojke od <400 tiče, do nje su došle bezbednosne službe FR ali je broj birokratski nabudžen pred donošenje zakona.
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sun Aug 25, 2019 7:22 pm

Creepy Uncle wrote:
    Ointagru Unartan wrote:

ja sam to razumeo kao opomene, a ne plaćene kazne, ali OK. 

što se brojke od <400 tiče, do nje su došle bezbednosne službe FR ali je broj birokratski nabudžen pred donošenje zakona.

Radi se o placenim kaznama (amandes): https://www.lesechos.fr/2016/04/voile-integral-de-moins-en-moins-damendes-205145

_____

My Moon Che Gavara.

Post by MNE Sun Aug 25, 2019 7:38 pm

Kondo wrote:Pa i neki muskarci, to nije rodno zasnovano
    tačno ali irelevantno, nose neki muškarci i "hidžab"(potkapu) ispod kacige, npr. ja (ko vozi motor zna koliko glava moze da se upari pod kacigom), e sad razlika je kad to neko nosi zato što tako voli ili što mu tako odgovara ili zato što tako mora ili su takve "norme"
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 25, 2019 7:54 pm

opravdanje je bilo da građani Republike moraju da imaju otkriveno lice. ne da li neko voli ili zbog normi već zbog bezbednosnih potreba Republike  feminizam i prikljucenija - Page 32 298304839

naravno to je malo rastegljiv pojam.
    Ointagru Unartan

Post by Ointagru Unartan Sun Aug 25, 2019 8:11 pm

Creepy Uncle wrote:opravdanje je bilo da građani Republike moraju da imaju otkriveno lice. ne da li neko voli ili zbog normi već zbog bezbednosnih potreba Republike  feminizam i prikljucenija - Page 32 298304839

naravno to je malo rastegljiv pojam.

Opet moram da protivrecim. feminizam i prikljucenija - Page 32 2849097393

Opravdanje je bilo da sakrivanja lica nije u skladu sa vrednostima Republike i sa minimalnim u zahtevima zivota u drustvu, te da su osobe na koje se sakrivanje lica odnosi u inferiornom polozaju u odnosu na ostale, polozaju koji nije kompatibilan sa vrednostima jednakosti, slobode i ljudskog dostojanstva. "Republika se zivi otkrivenog lica".

https://www.legifrance.gouv.fr/affichTexte.do?cidTexte=JORFTEXT000023654701

_____

My Moon Che Gavara.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Aug 25, 2019 8:19 pm

William Murderface wrote:

Pa neke zele da nose hidzab. Liberalizam 1/1. Aj cao.

Internalizovana mizoginija.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Aug 26, 2019 1:22 am

Mozda, ali MNE je pricao o tome kako je "ovde", pri cemu je "ovde" Holandija. Ja sam mu rekao, "ovde" ti je da svako moze da se oblaci kako oce, i da veruje u sta oce.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Aug 27, 2019 6:39 pm

lalinea wrote:
    Creepy Uncle wrote:

Zašto odbijaš mogućnost da u toj grupi ima svega i svačega? Tipa, žena koje su prihvatile radikalni islam iz političkih razloga? Potom, žena koje su ponikle u tradicionalnom okruženju i za koje je pokrivanje lica izraz pristojnosti? Nisu te žene otete i silom tako odevene, njima je majka rekla da je pokrivanje lica izraz skromnosti. Hoću da kažem - hajde da ne pretpostavljamo šta te žene misle i očekuju od društva, ili, da budem malo Matija Medenica, hajde da mi muškarci manje poretpostavljamo šta žene žele. Ti si redukovao burku na muško nasilje i rekao da tu nema diskusije. Nema ako prihvatimo tvoju redukciju.

Nego, hajde da prihvatimo da bi najradije skinule, šta misliš - da će uživati u policijskom ponižavanju i srećno plaćati kaznu? Koliko pratim polemiku oko ovoga, osim tebe niko u Evropi nema dilemu oko Vildersovih namera, boli njega kurac za emancipaciju muslimanki, to je za njega mera diskriminacije i to je jedini cilj ovog zakona. Od kada se emancipacija postiže tako što kažnjavaš žrtvu, to je ono što pitam deset godina, i ne dobijam odgovor.
    ('ako me se sete, sete se...' post)
    kasnim na raspravu o zabrani burki, ali moram i ja da se osvrnem na tu prvu raspravu od pre desetak godina, jer mi je to jedan od emotivnijih forumskih momenata. Da rezimiram sta sam tada pokusavala da kazem, a skroz je aktualno i danas:

1) vrlo je arogantno biti tako ubedjen da znas sta sve zene na svetu misle i zele. i zasto u toj aroganciji stati na burki? zasto ne reci isto i za hijab? "simbol opresije, nema sanse da bi neka zena to samovoljno nosila! zar joj nije vrucina - ko to ne bi skinuo na 40C?!"
    2) ako je neka zena u zapadnim zemljama primorana da nosi burku, guess what - kad zabranis burku na ulici, takve zene ce ostati kod kuce. ili ce, ako bas moraju da izadju, biti jos vise kinjene i psihicki maltretirane od strane muskarca koji joj sad namece burku. Ili poslate "nazad odakle su dosle" od strane oca/brata itd (iako su mozda i rodjene na zapadu). Koliki mentalni kapacitet je potreban da bi se shvatila jednostavna cinjenica da u slucajevima gde je burka sredstvo maltretiranja, zabrana burke ce prosto naterati zlostavljaca da nadje drugo sredstvo, a zenu dodatno kazniti? ovo je skroz isto kao kad se kaze "zasto zena ne ostavi muza koji je tuce kad joj zakon to dozvoljava". ajde...
    3) ovo sam bas pokusavala da objasnim tada, pre 10 godina: ja bih skroz bila za zakon o zabrani burki u npr Saudiskoj Arabiji. npr neko u snu zameni tu njihovu vrhusku sa nekom verzijom iz paralelnog univerzuma i oni sutradan donesu zakon da zene vise ne smeju da nose burke na ulici, da sve zene moraju da idu u skolu, da sve moraju da voze i slicno (karikiram, ali to je to). Ali zabraniti burku na zapadu, gde u zemlji imas nekoliko stotina zena koje nose burku je skroz druga stvar. drugaciji su motivi i drugacije su posledice: posledice trpi samo ta saka zena u odnosu na ukupnu populaciju, i posto vec jeste samo saka zena, lako je uciniti ih jos manje vidljivim (zabranom izlazenja na ulicu i slicno). a jasno je kao dan da motivi nemaju blage veze sa emancipacijom zena.
    Ja se izvinjavam, mlogo se izvinjavam, ja sam seljak i ja kasnim takođe lajkovačkom prugom, ni ja ne mogu da odolim da ne dodam ovo:zabrana burki/čadora/nikaba/vigvama/maramčina i tako dalje naravno da nije iz brige za rpava žena, muslimanki u ovo slučaju (jer bi onda, iz brige a se cure en prhlade, zabranili miniće) - već da zaustavi proces davanja previše slobode, koji je ponedge rezultirao zahtevima da se usred Evrope uvede Šerijatski zakon. Uskoro će početi a ukidaju i dozvole Sikima da voze motore bez šlemova (jer ne mogu da ih meću zvog turbana, jer se iz verskih razloga nikada ne šišaju) i fenomenalno mi je obrazloženje: pa da li je Muhamed vozio motorin u pustinji? Pre 300 godina niko nije vozio motore, neće im pasti kruna s glave ako ga ne budu vozili, nema kacige nema ni motora.

Znači, kao i uvek u pitanju je stari štos - gleda kupus jede meso. 
    Kao što su donedavno do onog zločina u Parizu na koncertu na aerodromima govorili "iz razloga sprečavanja krađe i radi bezbednosti mole se svi da ne ostavljaju prtljag bez nadzora", a sada uopšte ne pominju krađu već samo bezbednost. 

Reč je o proncipu da se ne dozvoli veri da utiče na pitanja ličnih sloboda, nešto u stilu onog američkog zakona koje je zabranjivao krst u školama. Kak osada stoje stavri s tim, ne znam, ali to je isto to.

Daš mali prst, ode cela ruka.
    Koliko ta zabrana raduje desniačare i oni koji pevaju "muslimani crni vrazi", to ne može tačno da se izračuna, ali ovo što si rekla "ne budimo arogantni, možda žena hoće da se pokrije šatorom", to je isto kao kada bih ja rekao "možda neka Šveđanka žel ida pere noge svekru i da je muž Vukota šamara tri puta dnevno!"

Nedavno je napravljen jedan eksperiment s ludim politički korektnim aktivistima, jedna žena je odgovarala na fejk intervju i rekla da ne bi imala ništa protiv da odobir ubijanje dece ako je to stavr kulture nekog naroda iz Azije. Usred Evrope.

Ne mogu da izjednačim ovo što is rekla s time i neću to da učinim, ali hoć uda konstatujem princip i smer ovog zakona, da on želi da polako krene da stavlja na znanje muslimanima da moraju 100% da poštuju zakone novih evropksih domovinâ. 
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Aug 28, 2019 7:54 pm

borac za prava muškaraca da jebu decu

feminizam i prikljucenija - Page 32 69298643_2449182525363412_103749822707662848_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_oc=AQkVYWpGFB04yGAUVQjf5joBqvMNjUqO_j1T5IS3MAHKCMDflPSsDlEC2D62sBSMmZY&_nc_ht=scontent.fbeg5-1
    disident

Post by disident Wed Aug 28, 2019 7:54 pm

feminizam i prikljucenija - Page 32 69514668_515969669216116_119161123143417856_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQlKnLXh9S9WjeiC1KdV-jZSXsjWMzG5PWL4-KnHUtuV2DgevWNG7C21x-6KOSg0QpY&_nc_ht=scontent.fbeg4-1

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Aug 28, 2019 7:56 pm

ahahah
    disident

Post by disident Wed Aug 28, 2019 7:58 pm

great minds  feminizam i prikljucenija - Page 32 2304934895
    inace sad im gledam post po grupi, tu je i cuveni ravnozemljas uros vujasin i opsta prsotina, kao i najbolji ucenik miroljuba petrovica vladimir tifunovic sa primerom svoje 15odisnje babe koja je zivela ko princeza.
    I banovase te jbg

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Aug 28, 2019 7:59 pm

feminizam i prikljucenija - Page 32 3579118792
    disident

Post by disident Wed Aug 28, 2019 7:59 pm

Ivan Mratinković Mihailo, pa stanite iza svojih reči, za ime svih bogova.
    1
    Сакријте или пријавите ово

• Свиђа ми се

•  · Одговорите

•  · 3 мин.

• feminizam i prikljucenija - Page 32 44235399_242139663321800_8596279250833637376_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_oc=AQmJydgENERx08skChjzAkGl2rNBOp10eAF_yr7r3QYPqeJDjLHAXoDse_MQX5e3m_q9cFPpG_lDFDIYyGkdBP4J&_nc_ad=z-m&_nc_cid=0&_nc_zor=9&_nc_ht=scontent
      Mihailo Alićfeminizam i prikljucenija - Page 32 OJUaDQAiBQe Ivan Mratinković, tvit sa morao da obrišem, dobijao sam više od jednog tvita mržnje na minut. Napale me feministkinje kao stršljeni, Tviter im je leglo.

_____
    Pristalica krvne osvete
    plachkica

Post by plachkica Wed Aug 28, 2019 8:04 pm

hrabriša
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Aug 28, 2019 8:13 pm

disident wrote:I banovase te jbg

ne znam da li su stigli, napustio sam i reportovao grupu iste sekunde kad sam video objavu. 

ovo je situacija u kojoj pališ mostove i bežiš glavom bez obzira, jebeš i lurkovanje i sve. to je sad pedofilska grupa na internetu. NE ŽELIŠ da budeš član toga. ako lurkuješ, napusti je odmah.
    disident

Post by disident Wed Aug 28, 2019 8:48 pm

I to sto kazes

_____
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 3:35 am