by паће Thu Feb 20, 2020 1:20 pm
Само да успут изразим чуђење: тек сад сам приметио да ова тема није на политици. Не видим зашто није тамо, осим ако отварач теме није баш тог убеђења да је ово друштвена а не политичка тема. А онда теме углавном умеју да остану тамо где су започете.
Него, споменусмо синоћ госпоја и ја 1 лика из ширег друштва, с којим смо једно вече дегустовали Правопис лањски, који је већ био на реду, и лик се похвали да се као матор коњ крстио, и то у Хиландару. Ми остали (госпоја, ја и још једна осопа) га само онако погледамо типа па шта и шта се то нас тиче, и деловао је штогод испувано, ваљда је мислио да ће оставити утисак.
И тако присетивши се тога синоћ, крене госпоја да, мимо наше уобичајене паљбе по свему надљудском (тј системима који су сила над људима), досољава како је то крштавање на Хиландару привилегија ускраћена женама, и да би ту било материјала за неких сат ипо товарења по СПЦ и осталима тамо, а онда се сети да... шббкбб. Кад би нпр она прогласила да се осећа као мушко, средила ћаге, променила име и гардеробу... да ли би је пустили на Атос? Или ће они остати последња тврђава биолошки мушког сепаратизма, коју нико не сме да пипне?