feminizam i prikljucenija
- Post n°451
Re: feminizam i prikljucenija
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°452
Mr.Pink wrote:petparacke price
meni je zaista tesko da se solidarisem sa bilo kime u toj prici i da zauzmem stranu. prosto ne znam ko je tu privilegovaniji, ali da, ljudi su stoka
Rozi, konacno si postao pravi nihilista.
Spreman si za fazu Übermensch.
- Guest
- Post n°453
setio sam se jednog dijaloga koji slika dobar stav:
Verna: Shouldn't you be doing your job?
Tom': Intimidating helpless women is my job.
Verna: Then go find one, and intimidate her.
Verna: Shouldn't you be doing your job?
Tom': Intimidating helpless women is my job.
Verna: Then go find one, and intimidate her.
- Post n°455
OK ono što sam hteo da kažem da je priča malo složenija od ove feminističke
jer to što je to nasilje, naravno muško, zapravo svuda i nije usmereno ekskluzivno na žene
u javnom prostoru je mnogo više usmereno prema drugim muškarcima
i tu je već potpuno normalizovano
ova hronologija šamara kseniji je, ako si izbaci kontekst zbog čega je bila žurka jer ne znamo da li je to realno i van simbolike bitno za fact check, zapravo jedna klasična muška situacija u klubu, očešaš se s nekim, krivo se pogledate, ovaj ti kaže ćoravi pazi kako ideš, ti ga pozoveš da se nafasta i tu kreće nabadanje.
pošto se to nasilje muškaraca prema muškarcima percepira kao muška teritorija onda žene zabole za to sve dok se ne desi ksenija. isto ih zabole i kada se žene međusobno nabadaju po uzoru na muškarce kopirajuću model (što sam x puta gledao u disku i to uglavnom vrlo živopisno jer tu ima jednako gadnog iživljavanja, vuče za kosu pa zabijanja glave u zid, štikla u glavu i slično).
kad se desi ksenija onda je problem a dok je nasilje u okvirima svog pola, šta onda?
mislim ksenija isto pripada privilegovanim ženama u socijalnom smislu i njen gender cause do juče nije bio baziran na njenom iskustvu kao ove žene iz brusa. i deluje da je šamar popila u drugim okolnosnima a ne samo zato što je žena.
jer to što je to nasilje, naravno muško, zapravo svuda i nije usmereno ekskluzivno na žene
u javnom prostoru je mnogo više usmereno prema drugim muškarcima
i tu je već potpuno normalizovano
ova hronologija šamara kseniji je, ako si izbaci kontekst zbog čega je bila žurka jer ne znamo da li je to realno i van simbolike bitno za fact check, zapravo jedna klasična muška situacija u klubu, očešaš se s nekim, krivo se pogledate, ovaj ti kaže ćoravi pazi kako ideš, ti ga pozoveš da se nafasta i tu kreće nabadanje.
pošto se to nasilje muškaraca prema muškarcima percepira kao muška teritorija onda žene zabole za to sve dok se ne desi ksenija. isto ih zabole i kada se žene međusobno nabadaju po uzoru na muškarce kopirajuću model (što sam x puta gledao u disku i to uglavnom vrlo živopisno jer tu ima jednako gadnog iživljavanja, vuče za kosu pa zabijanja glave u zid, štikla u glavu i slično).
kad se desi ksenija onda je problem a dok je nasilje u okvirima svog pola, šta onda?
mislim ksenija isto pripada privilegovanim ženama u socijalnom smislu i njen gender cause do juče nije bio baziran na njenom iskustvu kao ove žene iz brusa. i deluje da je šamar popila u drugim okolnosnima a ne samo zato što je žena.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°456
Kondo, bez uvrede, al zvučiš kao da malo toga znaš o feminizmuKondo wrote:
pošto se to nasilje muškaraca prema muškarcima percepira kao muški problem onda žene zabole za to sve dok se ne desi ksenija.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°457
ucim sa lajne, izvini.
sem ako ne misliš o nasilju prema gej muškarcima, to je druga priča.
u svakom slučaju ću se rado edukovati ako sam dramatično promašio
sem ako ne misliš o nasilju prema gej muškarcima, to je druga priča.
u svakom slučaju ću se rado edukovati ako sam dramatično promašio
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°458
Guglaj toxic masculinity
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°459
Dacu mu ja malo, nema potrebe da gugla.
- Post n°461
Gledaj ovo Mazzo,
Sto bi nas narod rekao: tako Musa dere jarca.
I sto ti Mazzo hoces da oduzmes to muskarcima?!
Je l to lepo?
Sto bi nas narod rekao: tako Musa dere jarca.
I sto ti Mazzo hoces da oduzmes to muskarcima?!
Je l to lepo?
- Post n°462
bela maca wrote:Guglaj toxic masculinity
o tome sam pisao gore
_____
#FreeFacu
- Post n°463
disident wrote:jel ima neko normalan jbt bog, cela ta drugasrbija kao izdegenerisana aristokratija renesansne evrope
treci put citam ovaj status
Koja crna renesansa. Rokoko onaj najgori.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°464
У начелу (не улазећи у мени непознате појединости случаја и могућа субјективна тумачења) мислим да је Деа у праву што потенцира да је сопствено време ресурс који треба бранити.... ако је агресиван напад онда таква треба да буде и одбрана. Такође, слажем се са Полипом да нису жене нужно жртве кад је у питању крађа времена, маса људи оба пола су по карактеру простачки једачи туђег времена.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Guest
- Post n°465
Ja, kada sam video feminizam, prešao sam na azijske žene. Njima feminizam ne pada na pamet.
One su, jednostavno, žene.
Moja žena (najmlađa ćerka u kući sa četvoro dece, dvoje muških) je glava njene porodice u Thai i ništa se ne pomera sa mesta bez njenog odobrenja. Matrijahat.
Ne bi ni shvatila da se negde, po svetu, žene bore za ono što je u Thai uloga i respekt žene vekovna praksa. "A šta im to rade njihovi muškarci?" čudila bi se ona i kako smeju uopšte da im (ženama) rade išta nažao.
One su, jednostavno, žene.
Moja žena (najmlađa ćerka u kući sa četvoro dece, dvoje muških) je glava njene porodice u Thai i ništa se ne pomera sa mesta bez njenog odobrenja. Matrijahat.
Ne bi ni shvatila da se negde, po svetu, žene bore za ono što je u Thai uloga i respekt žene vekovna praksa. "A šta im to rade njihovi muškarci?" čudila bi se ona i kako smeju uopšte da im (ženama) rade išta nažao.
- Post n°466
Eh jogi da si samo rodjen u 18 veku sa tim tvojim putopisima iz dalekoh cudnovstih zemalja
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°467
disident wrote:Eh jogi da si samo rodjen u 18 veku sa tim tvojim putopisima iz dalekoh cudnovstih zemalja
Pravo je pitanje, kako su Srbende kao ti skembali žene u kocke i naterali ih da se brane feminizmom?
Ne samo Srbende, cela Zapadna civilizacija.
- Post n°468
disident wrote:Eh jogi da si samo rodjen u 18 veku sa tim tvojim putopisima iz dalekoh cudnovstih zemalja
...нико не би имао појма шта је од тога тачно а шта јок, и нико не би могао да подјебава.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°469
To su zemlje naprednije od naše Srbije. Prvo privredno, drugo njihova tradicija da žene vladaju. Takav je i Japan.
U Thai i Japanu, žene kod kuće su jače nego NATO kao vojna organizacija.
Šta reče, ja živim u 18.om veku?
Kod tebe se NATO članica (Crna Gora) userava od pesnika (Matija Bećković) i zabranjuje mu ulaz u CG.
- Guest
- Post n°470
Tajland ima takve zakone o porodičnom nasilju da možeš da šamaraš ženu do mile volje.
- Post n°471
kamo sreće da je disident skembo neku ženu, ne bi nabio masu i pritisak
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°472
azijske žene su jake kod kuće a van nje non stop inspekcija guzova
_____
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°473
Creepy Uncle wrote:Tajland ima takve zakone o porodičnom nasilju da možeš da šamaraš ženu do mile volje.
Nemoj bre da pričaš. Žena izbaci muža na ulicu i on nema prava da se buni.
- Guest
- Post n°474
kuku wrote:azijske žene su jake kod kuće a van nje non stop inspekcija guzova
E, to si dobro rekao, srpska shvatanja.
- Post n°475
često ja štošta kažem dobro no prodje nezapaženo
_____