Kondo wrote:+1
dobar je kuvar iz zaka ako je pravi, zna on ovo mada mu je prezentacija onako, sto meni nije narocito bitno ako je hrana OK
zabole Baneta onoliko za prezentaciju. tj on namerno radi jednostavne prezentacije, kao, da se istakne hrana.
Kondo wrote:+1
dobar je kuvar iz zaka ako je pravi, zna on ovo mada mu je prezentacija onako, sto meni nije narocito bitno ako je hrana OK
AZ-5 wrote:evo tacno kaze da je to sto bih najpre probo bilo najbolje, tartar i milf kolac.
U vreme dok je bio raspoređen na radno mesto agenta KGB u Drezdenu, Vladimira Putina je često mučila nostalgija za domovinom. Njegova tadašnja supruga Ljudmila kasnije se prisećala kako se “život u Nemačkoj uveliko razlikovao od života u Rusiji: "Peru prozore jednom nedeljno".
Putinovi su živeli u posebnom stambenom bloku s drugim porodicama KGB-a i Štazija, ali Ljudmila je zavidela činjenici da "nemački obaveštajci imaju veće plate. A mi smo štedeli za Moskviča".
Da bi to ostvarili i da bi nekako ublažila suprugovu nostalgiju, Ljudmila je svaki dan kuvala rusku kašu za doručak. Koristila je recept koji je mali Vova krišom prepisao od svojih suseda dok je kao dete živio u zajedničkom komunalnom stanu u Lenjingradu.
Sastojci:
1 šolja heljde
2,5 šolje vode
So
Način pripreme:
Isperite heljdu i stavite je u lonac. Dodajte vodu i so, pustite da zavri na jakoj vatri. Smanjite i ostavite da krčka 15 minuta. Ako volite tvorog (mladi sir) kao Putin, dodajte i to.
паће wrote:Становао сам код 1 пензионисаног железничара. Причао како су све до 1947., а на неким пругама и дуже, морали дуго да чекају са теретњацима, јер путнички мора да стигне на време, а тек свака трећа-четврта станица имала исправан телефон. Па онда седи на бочном колосеку, и чекај, чекај...
...онда су се досетили да сваки шеф станице држи кокошке. Па удицу о канап, зрно кукуруза на удицу, па кад упецају кокошку, само јој изваде црева, а около замотају у глину (у Војводини свуда има глине, само прочепркај мало), једно два прста дебело, и убаце у ложиште локомотиве, где се стално помало ложи да би увек били спремни да крену. Кад се та глина испече као цигла, само је тресну о под локомотиве, оно се распрсне, перје остане залепљено за циглу, само да се умаче леба и кида месо. Каже, све савршено испечено.
Meni kavurma zaljucena, sa blagim sirom i ostro zacinjenom salatom (kiselije belolucane) ili slatki kupus)Talason wrote:meni se jede nešto masno
plavaivy wrote:meni se danima jede nesto slano i hrskavo..ne znam neki cips/kikiriki/kreker kombo