Jede mi se
- Post n°152
Re: Jede mi se
Njih dvoje putuju dunjalukom i jedu. Juče sam naletio na njihov kanal, ušli su u Srbiju još jesenas i izgleda da im se ne ide dalje
Jelo mi se sve što sam vidio, od beogradskih bureka, preko novopazarskih mantija pa do niškog roštilja.
Jedva sam dočekao jutro da i ja savijem burek, duuugo se nisam ranije kuhanja dohvatio.
Jelo mi se sve što sam vidio, od beogradskih bureka, preko novopazarskih mantija pa do niškog roštilja.
Jedva sam dočekao jutro da i ja savijem burek, duuugo se nisam ranije kuhanja dohvatio.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°153
Има и код нас овде у крају 1 Мрак, ал' тај је ролетнар.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°154
Odličan Debeljko, sinoć mi u predlozima iskočio njegov burek i onda sam odgledao još nekoliko snimaka, sve što kuha mi se i jede i pravi. Mislim (nadam se) da je ponuda noževa na prodaju zajebancija na račun almažana, u ostalim snimcima te ponude nema a ovde ih je procijenio na 500 eura
Ali prava stvar mu je odojak na ražnju. Nasolio ga je i umotao u plahtu te ga ostavio da tako odleži preko noći pa tek onda krenuo sa pečenjem. Premazivanje kojim je ravnomjerno obojio kožu i tako spriečio da se na njoj pojave one fleke od sukrvice i soli, koža zvecka od hrskavosti na kraju. Mrvu sumnje nemam da natpis savršeno pečeni odojak apsolutno odgovara istini.
Ali prava stvar mu je odojak na ražnju. Nasolio ga je i umotao u plahtu te ga ostavio da tako odleži preko noći pa tek onda krenuo sa pečenjem. Premazivanje kojim je ravnomjerno obojio kožu i tako spriečio da se na njoj pojave one fleke od sukrvice i soli, koža zvecka od hrskavosti na kraju. Mrvu sumnje nemam da natpis savršeno pečeni odojak apsolutno odgovara istini.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°156
Gledam rts dokumentarac o ubistvu Radojice Nikčevića. Pričaju kakav je bio u mladosti i ide igrana scena u kojoj Radojica nekoj ženi objašnjava šta njemu znači riječ specijal: U Nikšiću, momci posle treninga idu u poslatičarnicu i jedu specijal. A znaš ta je specijal? Specijal je tulumba u kifli, a po cipelama nam kapa onaj sok od tulumbi.
Sad mi se jede specijal, znam tačno i koja bi se kifla sa kojom tulumbom u to savršeno uklopila.
Sad mi se jede specijal, znam tačno i koja bi se kifla sa kojom tulumbom u to savršeno uklopila.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°157
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°158
Danas sam prvi put čuo priču.
Gledam recept (odličan) za Bečku šniclu. U sred recepta, umjesto majstora ulijeće novinar i kaže da je bečka šnicla uvijek bila skupo jelo. uglavnom za zabave i praznike, inače, po ovom receptu i ne može biti jeftina, Naročito je bila skupa posle rata. Mlatilo se čekićem po goloj dasci, da komšiluk misli kako se i u krizno vrijeme priprema Bećka šnicla.*
*Bečka je i u Beču Bečka.
Gledam recept (odličan) za Bečku šniclu. U sred recepta, umjesto majstora ulijeće novinar i kaže da je bečka šnicla uvijek bila skupo jelo. uglavnom za zabave i praznike, inače, po ovom receptu i ne može biti jeftina, Naročito je bila skupa posle rata. Mlatilo se čekićem po goloj dasci, da komšiluk misli kako se i u krizno vrijeme priprema Bećka šnicla.*
*Bečka je i u Beču Bečka.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°159
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°160
Pica mi je verovatno na poslednjem mestu brze hrane, ali ovo bih rado probao.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°161
Просто обед (2010)
Филипп Кубарев
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°162
otkrio sam da postoji jelo koje se zove bekri meze i moram ga praviti (čim dođe majstor da zameni polupanu indukcijsku ploču)
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°163
Ovakoizgledajuća jaja, sad.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°164
fikret selimbašić wrote:Ovakoizgledajuća jaja, sad.
Tja. Ja uvek kasikom prelivam ulje preko zumanaca da ona slina pobeli
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°165
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°166
ficfiric wrote:fikret selimbašić wrote:Ovakoizgledajuća jaja, sad.
Tja. Ja uvek kasikom prelivam ulje preko zumanaca da ona slina pobeli
I ja sam tako radio dok nisam shvatio da to može jednostavnije - samo poklopim tiganj.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°167
Zumance ostaje takvo samo sto malo pobeli onaj tanki sloj na vrhu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°168
One Eyed Bob wrote:I ja sam tako radio dok nisam shvatio da to može jednostavnije - samo poklopim tiganj.
Jaja mogu da se prze bez opekotina?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°169
volim jajeće opekotine, kad se opeče s jedne strane, prevrnem na drugu pola minuta i sve je tu, reš korica, nema slinaca od belanaca i u belance može da se umače domaći hleb