by Јанош Винету Wed Dec 04, 2019 5:51 pm
AZ-5 wrote: Utvara wrote:
Све је исправно рекао.
Заправо Микрософтов развојни центар је био први од великих који су дошли, они су утрли пут. Сада постоји одређени екосистем.
Ко неће са великим фирмама - не мора да иде из земље, може у фриленс а може и у стартапе.
Постоји база знања на факултетима, институтима и у фирмама.
Најбитије је што се развио фриленсерски екосистем - људи могу да фриленсују и узимају довољно паре да удобно живе, не зависе од фирме, сами су своје руководство, сами набављају своје клијенте, преговарај са њима, итд. Велики је ризик али профит је већи.
ti si ovo sveo na pricu o it industriji, a oni zele svima da poruce kako je ovde do jaja. sere mi se npr od arhitekata i gradjevinaca koji prodaju iste ovakve price, a rade za perace para i sugave polukrimose od investitora.
Ја се држим теме о којој штогод знам.
Ти шириш причу на архитекте и грађевинце, али ту могу само да се сагласим са тобом.
Ради се криминално. Људи гину на необезбеђеним градилиштима, раде примитивним, одавно заборављеним методама.
Отац ми је говорио о митском бићу, референту заштите на раду.
Човеку који је имао завршен факултет, који је обилазио градилиште, писао елаборат и сугерисао могућа побољшања везана за безбедност. Који је имао ауторитет да пијане и луде удаљи са градилишта или фабрике, да их казни са 10% мање плате ако се не опамете, итд. Све неке нормалне, прагматичне и преко потребне ствари које више не постоје.