Srbija kao takva, dakle mimo Vučića
- Post n°452
Re: Srbija kao takva, dakle mimo Vučića
Povređeni Sreten je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gde mu je urađena reanimacija.
- On je trenutno na odeljenju mikrohirurgije. Zadobio je teške povrede lica, najviše oko usana. Ipak, leva ruka je najkritičnija. Lekari se bore da ne bude amputirana, ali još ne znamo kakav će biti ishod - objasnio je PR Urgentnog centra Drago Jovanović.
iz novina tada
- On je trenutno na odeljenju mikrohirurgije. Zadobio je teške povrede lica, najviše oko usana. Ipak, leva ruka je najkritičnija. Lekari se bore da ne bude amputirana, ali još ne znamo kakav će biti ishod - objasnio je PR Urgentnog centra Drago Jovanović.
iz novina tada
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°453
pa jebi ga nisu mogli da smisle ništa pametnije kad već ne mogu da napišu fino "dobili smo pare"Mr. Moonlight wrote:au koja logika
- Post n°454
kaaaakooo maaaceeeetooom...
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°455
Nokautiraš policajca u sudnici i dobiješ ... ???
- Post n°456
Mače!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°457
Je l istina da se vrse rehablitiacije svapskih pripadnika SS "Princ Eugen" u Vojvodini?
- Post n°458
ne bas ali nije ni daleko. koliko sam ja razumeo niko nije rehabilitovan ali je u toku restitucija imovine tzv. svaba.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°459
Po ovom zakonu mogu svakog da rehabilituju.
Jesi li siguran za restituciju? Mislim da je imovina folksdojčera izuzeta iz toga.
Jesi li siguran za restituciju? Mislim da je imovina folksdojčera izuzeta iz toga.
- Post n°460
e sve ovo sam ispratio sa pola mozga. tako da ako ima neko vecih kapaciteta mogao bi da nam svima objasni sta sada rade.
_____
- Guest
- Post n°461
Srbija u obavezi da vrati imanja potomcima ustaškog pokreta i Princ Eugen divizije; Agencija za restituciju: Oglušićemo se o sudsku odluku
sreda, 12. decembar 2018.
Beograd -- Sudovi su počeli da rehabilituju pripadnike uštaskog pokreta i Princ Eugen divizije, a država je posle odluke Upravnog suda, u obavezi da im vrati kuće i njive.
Agencija za restituciju će se oglušiti o tu sudsku odluku, pišu današnje "Večernje novosti". Prema rečima direktora agencije Strahinje Sekulića, ovakvih slučajeva biće sve više.
"Zakon decidirano kaže da imovina ne može biti vraćena pripadnicima stranih okupacionih snaga, a za nas su to i ustaše i članovi "Princ Eugen" divizije, bez obzira na to što su sudovi neke od njih rehabilitovali. Ukoliko Upravni sud smatra da nisu pripadnici okupacionih snaga, može da iskoristi svoja zakonska ovlašćenja i da im sam vrati imovinu. Mi to nećemo učiniti", kaže Sekulić.
Po tumačenju Upravnog suda, ispada da je odlukom o rehabilitaciji proglašeno da ti ljudi nisu pripadali stranim okupacionim snagama, iako jesu. Prema Sekulićevim rečima, po zakonu nemaju pravo na povraćaj. On dodaje da je zanimljivo što se Državno pravobranilaštvo ne žali na ovakva rešenja o povraćaju, ali je zato na primer, uložilo žalbu na vraćanje sinagoge u Zemunu Jevrejskoj opštini.
- Post n°462
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°463
Dobro navodi Sekulić, a ovi iz Novosti jedu govna da se oglušuju o sudsku odluku kad povraćaj nije po zakonu.
- Post n°464
Kao sto sam davno govorio, ovim vidom tzv. rehabilitacije, u okviru koje se svi sudovi proglasavaju komunistickim, dakle ideoloskim, i njihove odluke nistavnim, samo je pitanje vremena kada ce se oglasiti clanovi udruga branitelja "Domoljublje dr Ante Starcevic" i nemacko drustvo ljubitelja istorije "Princ Eugen" da traze svoje i morace im se dati, jer ce u suprotnom to biti u suprotnosti sa unutrasnjim pravom sto ce oni da teraju do Strazbura, mislilo se da sam lud. Izvolite.
- Post n°465
Kao da se to ne moze zakonski reseti da se zeli sa jasnim oznacavanjem ovoga ili onoga itd. Zna se zasto se cuti. Kao sto se zna zasto je bila onakva proslava 100 godina od zavrsetka Prvog svetskog rata.
Nego meni nije jasna tisina nvo sektora u Srbij, raznih levicara i drugih. Ovo je duza prica ali izgleda da SS "Prince Eugen" ne izaziva toliko paznje kao Nedic.
Ne znam stvarno zasto?!
Nego meni nije jasna tisina nvo sektora u Srbij, raznih levicara i drugih. Ovo je duza prica ali izgleda da SS "Prince Eugen" ne izaziva toliko paznje kao Nedic.
Ne znam stvarno zasto?!
- Post n°466
Zasto, oh zasto nas nisu sprecili da donesemo zakon koji glatko rehabilituje ustase i naciste pored nasih Nedica, Draze i Ljote Siptara, oh, zasto?
- Post n°467
Nemoj da mi imputiras konjoljupcenko.
Samo sam primetio cudnu tisinu oko svaba u odnosu na neke druge slucajeve.
Samo sam primetio cudnu tisinu oko svaba u odnosu na neke druge slucajeve.
- Post n°468
Jao, bre, Zuperiška...
http://www.autonomija.info/zsf-najpre-su-rehabilitovani-cetnici-a-sad-i-ustase-i-pripadnici-zloglasne-ss-divizije-princ-eugen.html„Zašto je ovakav Zakon donet? Trebalo je kriminalizovati jugoslovenske komunističke antifašiste, a glorifikovati saradnike nacista, prvenstveno zbog toga što su bili antikomunisti. Za kulturnu hegemoniju nove srpske buržaozije korisniji su Nedić, Ljotić, Draža Mihailović, i slični, nego partizani, važniji su interesi kapitalizma od antifašističke borbe. Najpre su rehabilitovani četnici, a potom i ustaše i pripadnici zloglasne SS divizije Princ Eugen“, ocenjuje Forum.
_____
- Post n°469
Opako.
Mnogo su rekli u tekstu o rehabilitaciji SS "Princv Eugen" komsalonci.
Gde je pritisak nvo i tzv. medija? Gde je dinamcni radijski duo iz NS?
Slave blagdane?
Ave Maria.
Uzgred, nadam se da su za autonomiju Banata. To je u komsalonskoj tradiciji po Srbiji, cepanja i autonomije, a ja tradiciju cenim.
Ipak te moram pohvaliti da si ipak nesto iskopao jer to nije bilo lako.
Slave blagdane?
Ave Maria.
Uzgred, nadam se da su za autonomiju Banata. To je u komsalonskoj tradiciji po Srbiji, cepanja i autonomije, a ja tradiciju cenim.
- Post n°470
Zuper wrote:Opako.
Slave blagdane?
Ave Maria.
Haha, blagdane, kapiram, hahaha - zato što su Hrvati, jel da? Jel sam ukapiro vic?
_____
- Post n°471
Nema veze ni sa jednom nacijom vec "kosmopolitizmom" komsalonaca jer ih gusi ova pravoslavna dzamahirija, sto bi oni rekli.
Nego, hoce li drugovi malo jace da opletu zbog SS "Princ Eugen"?
Nego, hoce li drugovi malo jace da opletu zbog SS "Princ Eugen"?
- Post n°472
Zuper wrote:Nema veze ni sa jednom nacijom vec "kosmopolitizmom" komsalonaca jer ih gusi ova pravoslavna dzamahirija, sto bi oni rekli.
Zuperiska, pa ti nam se javljas iz 2003! Daj bre da ti izdiktiram rezultate utakmica, da bar napravis neku lovu u kladzi.
_____
- Post n°473
Znaci, komunjare su se namerno dozirano bunili protiv zakona da bi pustili zupere da donesu zakon koji ce rehabilitovati ustase?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°474
A sada iz Svabije grantovi...
Kakvo razocaranje.
- Post n°475
1 najava za protest
Borba za vazduh i vodu! pic.twitter.com/tIi67jJicG
— ljubica gojgic (@Gojgic) January 24, 2019