Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
- Post n°851
Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
E, jbg ima otprilike godinu dana kako se film pojavio na torentima.
- Guest
- Post n°852
Ok, da, sad sam video kad sam uzeo da skidam
- Guest
- Post n°853
Daï Djakman Faré wrote:eh, parazit... parazit je zabavan film. malo su reziser i scenarista pogubili konce zadnjih 40 minuta & that's an understatement, ali nonetheless je worthwhile film (merio sam vreme: ja sam bio zabavljen citavih sat i 20 minuta, a to je bas dosta). mislim ako bismo ulazili u klasno-politicku analizu verovatno bi bio katastrofalan - odvratno je moralistican, sin siromaha moze da postane vlasnik kuce i oslobodi oca samo posto radi i postane bogat - bogataska porodica je dobra ali glupa, a siromasi su pametni ali lakomi i zli (potpuno je jasno zasto se obami svidja). i nikad mi ne bi pao napamet andergraund kao paralela, no - spoiler alert -
- Spoiler:
scena kada bivsa nastojnica i njen dehumanizovani muz zarobe porodicu parazita je toliko genijalna i nenormalna: prst na send gumbu kao severnokorejski rocket launcher threat i nastojnica kao DPRK spikerica (koju bi smo shvatili cak i da nije toliko debilski uproscena), pa ono kako ko uzme prevlast u borbi u kuci instantno postaje uppity nad ovim drugim - pa tako onaj sto je izasao iz kelije posle 4 godine ima poeticni ekskurs inspirisan arhitektom umotan u optuzbu kako ova parazit porodica ne ceni umetnost, to je sve comedy gold
ali, ali, ali, sin siromaha ne može da postane vlasnik kuće, tj. nikad neće uspeti. upravo je to poenta poslednjeg kadra. i to iako je član porodice u kojoj su sve sami pametni, lakomi i zli. džaba im sve, sva sposobnost i beskrupuloznost, imaju taj morločki smrad koji ih prati i ne mogu nikako da budu deo te bogate ekipe (onaj trenutak kad pita svoju učenicu tokom zabave), nema nikakvog pulling yourself by your bootstraps. naravno, deo problema je čisto korejski--nije položio ispite za fakultet, to je tamo društvena smrt za bilo koga ko pretenduje na neku makar pristojniju srednju klasu--ali je i klasno-politički poenta zapravo odlična. što kaže ćale: džaba ti svako planiranje u životu, stvari nikad ne idu po planu. jbg, ne idu njima, i neće ni njegovom sinu poći po planu koji ima, ali oni sami ne vide jasno zašto jer kupuju priču o upward mobility.
meni je baš bilo dobro to što su likovi takvi da te ne stavljaju po difoltu na stranu siromaha tj. protiv bogataša. možda nešto ne kapiram iz ovoga što si rekao, ali s obzirom na očiglednu anti-kapitalističku poziciju autora, moraliziranje bi valjda bilo baš suprotno, tj. da su bogatuni surovi i nedopadljivi a siromasi dobri i lajkabl. ovako su bogataši fin neki svet koji je pomalo aloof i out of touch ali načelno dopadljiv ("she's nice because she's rich), a siromasi su besprizorna i nimalo naivna banda koja jedna drugoj skače za vrat u borbi za mrvice sa stola. ni jedni ni drugi se ne nalaze u društvenom poretku tamo gde se nalaze zbog toga što su ovakvi ili onakvi, nego zato što ih je, jebiga, tako zadesilo.
- Post n°854
Tačna analiza druže Abdoujaparov.
- Post n°855
iskreno zadnjih 15 minuta sam gledao jednim okom fejspalmujuci kroz prste i misleci se koliko li ce duboko da potone film pre svog zavrsetka ali srecom nije bilo toliko lose. bilo je lose ali ne straobalno. mislim nebitno je sta se desi u zadnjoj sceni jer do te tacke mere film toliko ispadne iz ritma, odavno nastane nevidjeni dramaturski karambol i reditelj propusti jedno 3 ljudske prilike da zavrsi film. e sad ja znam da ovom forumu ne manjka ljudi koji vole lepa citanja filma vise od svega i recimo rekuperaciju filma u jednom detalju i spremni su da istrpe razna sranja ako film ponudi neko elegantno opravdanje za neku rizicnu operaciju samo ja nisam jedan od njih. ja sam tu malo konan varvarin i mislim da je flow, ritam filma najbitniji, da je tu zanrovsko-dramsko-stilsko jedinstvo nevidjeno bitno i meni je zlocin koji je do poslednje scene pocinjen prema formi filma neiskupljiv. cak i da sam u krivu za moralizatorsvo (a mozda jesam), ovo je po meni ovo prvo i neoprostivo.Djamolidine Abdoujaparov wrote:ali, ali, ali, sin siromaha ne može da postane vlasnik kuće, tj. nikad neće uspeti. upravo je to poenta poslednjeg kadra. i to iako je član porodice u kojoj su sve sami pametni, lakomi i zli. džaba im sve, sva sposobnost i beskrupuloznost, imaju taj morločki smrad koji ih prati i ne mogu nikako da budu deo te bogate ekipe (onaj trenutak kad pita svoju učenicu tokom zabave), nema nikakvog pulling yourself by your bootstraps. naravno, deo problema je čisto korejski--nije položio ispite za fakultet, to je tamo društvena smrt za bilo koga ko pretenduje na neku makar pristojniju srednju klasu--ali je i klasno-politički poenta zapravo odlična. što kaže ćale: džaba ti svako planiranje u životu, stvari nikad ne idu po planu. jbg, ne idu njima, i neće ni njegovom sinu poći po planu koji ima, ali oni sami ne vide jasno zašto jer kupuju priču o upward mobility.
meni je baš bilo dobro to što su likovi takvi da te ne stavljaju po difoltu na stranu siromaha tj. protiv bogataša. možda nešto ne kapiram iz ovoga što si rekao, ali s obzirom na očiglednu anti-kapitalističku poziciju autora, moraliziranje bi valjda bilo baš suprotno, tj. da su bogatuni surovi i nedopadljivi a siromasi dobri i lajkabl. ovako su bogataši fin neki svet koji je pomalo aloof i out of touch ali načelno dopadljiv ("she's nice because she's rich), a siromasi su besprizorna i nimalo naivna banda koja jedna drugoj skače za vrat u borbi za mrvice sa stola. ni jedni ni drugi se ne nalaze u društvenom poretku tamo gde se nalaze zbog toga što su ovakvi ili onakvi, nego zato što ih je, jebiga, tako zadesilo.
znaci koliko je razlicitih zanrova strpano u 2 sata: prvo (1) je to bila komedija o simpaticnim prevarantima koji se useljavaju kod bogatasa (super), pa smo onda otkrili drugu imposter porodicu (btw fenomenalan plot twist) i film je postao crna komedija sa elementima slesera (2) pa smo onda imali moralisticki deluge gde su se imposteri vratili u moralnu i pravu kanalizaciju (odakle su potekli i gde im je mesto, a bogati su bogati jer su bogati) pa je film postao drama sa elementima crne komedije i slesera (bljaaaaa, 3) pa nicim izazvanu zurku gde je film postao.. mislim, sta je vec ono ? totalni karambol (4). mislim ne moze tako - 60 min komedija, pa onda 15 min sleser komedija, pa jos 15 min drama, 15 min sleser pa na kraju opet malo drama. jbg too greedy, jebu su tu minimum dva ako ne i vise filmova.. moras da se odlucis za neku kombinaciju od svega toga i furas sa time.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°856
pa da budem beli sovinista ovo se zavrsilo na nacin tipican za azijsku kinematografiju. u nekom evropskom kljucu bi se ispostavilo da "bogata porodica" zna za "parazite" i da svaki clan bogatuna ucenjuje siromahe na neki nacin preteci im razotkrivanjem.
inace film ne poznaje klasnu vec bajkovitu podelu.
inace film ne poznaje klasnu vec bajkovitu podelu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°857
Daï Djakman Faré wrote:e sad ja znam da ovom forumu ne manjka ljudi koji vole lepa citanja filma vise od svega i recimo rekuperaciju filma u jednom detalju i spremni su da istrpe razna sranja ako film ponudi neko elegantno opravdanje za neku rizicnu operaciju samo ja nisam jedan od njih. .
uuu tarantinovci kako vas jebe Fare
inace se slazem da je parazit propustio bar 3 sanse da se zavrsi.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°858
bong nije znao kako da ga zavrsi. covek u podrumu je on posto se zaljubio u svoj set.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°859
film bi bio odlican da je ostao na comedic hack'n'slash razracunavanju dveju impostera porodica dok su bogatasi blissfully unaware svega sto se dogadja. fazon u 3 am pater familijas se rve sa muzem bivse nastojnice u lokvi krvi (jednom villjuska zabodena u oko, drugom hair straightner przi nos) i u nekom momentu devojcica se spusta da uzme some snacks iz frizidera i oni hitro prekidaju krvavi pir, otkotrljaju se nekako do ispod kuhinjskog stola i cute netremice jedan pored drugog, dehumanizovani i deformisani preko mere uverljivog. ona se popne gore pa posle finte nastavljaju gde su stali.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°860
Ja ga ni u jednom trenutku nisam video kao komediju.
- Post n°861
Ako gledamo čisto po tome koje žanrovske klišee primenjuje Bong, Parazit je horor.
- Post n°862
parazit je najbolji tarantino poslednjih 10 godina. cak isti haos u zavrsnici kao sto i tarantino cesto ne ume / ne zeli da zavrsi.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°863
Na O2 ide Basic, i podsetih se kolika je prepička Koni Nilsen
- Post n°866
По дефиницији из тамоа, препичка није супер риба, него риба која обара с ногу, свесна је тога, и хода тако да свима ставља до знања да је свесна, нарочито другим рибама. Више као борбена јединица за освајање било кога, него као нешто идеално.
Не одговара као потпис под оном фотком. Гарже, нађи други израз.
Не одговара као потпис под оном фотком. Гарже, нађи други израз.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°868
U, jesi je gledao u Đavoljem advokatu?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°870
Gargantua wrote:aham
Па то, више колачић него освајачка јединица.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°871
za fanove uncut gems: bila su braca u chapo trap houseu. pricali uglavnom o njuskama naturscicima iz filma. za nba fanove: garnetovog lika je trebalo da glumi prvo amare stodemajer (jer je jevrejin) pa embid, na kraju kobi, al je kobi u stvari hteo da rezira kazu da imaju mnogo duzu verziju u kojoj sendler reaguje na svaki poen, celu tekmu
_____
ova zemlja to je to
- Post n°872
slabo ste mi pisali o parazitu, nisam zadovoljan
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°873
zvezda je zivot wrote:za fanove uncut gems: bila su braca u chapo trap houseu. pricali uglavnom o njuskama naturscicima iz filma. za nba fanove: garnetovog lika je trebalo da glumi prvo amare stodemajer (jer je jevrejin) pa embid, na kraju kobi, al je kobi u stvari hteo da rezira kazu da imaju mnogo duzu verziju u kojoj sendler reaguje na svaki poen, celu tekmu
scena u kojoj kg pita haurda koliki mu je profit zapravo ima vise smisla sa amareom na neki nacin.
btw, ovo je kao neki counterpoint a serious man-a brace koen.
_____
- Post n°874
zvezda je zivot wrote:za fanove uncut gems: bila su braca u chapo trap houseu. pricali uglavnom o njuskama naturscicima iz filma. za nba fanove: garnetovog lika je trebalo da glumi prvo amare stodemajer (jer je jevrejin) pa embid, na kraju kobi, al je kobi u stvari hteo da rezira kazu da imaju mnogo duzu verziju u kojoj sendler reaguje na svaki poen, celu tekmu
Šta je chapo trap house i gde to ima da se gleda/sluša?