Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Daï Djakman Faré

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by Daï Djakman Faré Sat Jan 11, 2020 1:31 pm

eh, parazit... parazit je zabavan film. malo su reziser i scenarista pogubili konce zadnjih 40 minuta & that's an understatement, ali nonetheless je worthwhile film (merio sam vreme: ja sam bio zabavljen citavih sat i 20 minuta, a to je bas dosta). mislim ako bismo ulazili u klasno-politicku analizu verovatno bi bio katastrofalan - odvratno je moralistican, sin siromaha moze da postane vlasnik kuce i oslobodi oca samo posto radi i postane bogat - bogataska porodica je dobra ali glupa, a siromasi su pametni ali lakomi i zli (potpuno je jasno zasto se obami svidja). i nikad mi ne bi pao napamet andergraund kao paralela, no - spoiler alert -

Spoiler:

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Daï Djakman Faré

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by Daï Djakman Faré Sat Jan 11, 2020 1:35 pm

najgore u vezi obaminih svidjanja je sto je tvitovao da mu se svidja fleabag. (tamo ima scena kada fleabag-in osetljivi decko raskida sa njom tako sto je uhvati kako masturbira na obamu).

odvratno transakcionalno hajfajvovanje Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 3405963423

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jan 11, 2020 2:29 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 3579118792

Skroz sam zaboravio!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 12, 2020 12:00 am

Adam Sendler se iskupio za sva sranja u kojima je ikada glumio. Ti filmovi više ne postoje. Postoji samo Uncut Gems. Šta je bre ovo, kakav je ovo film, da li je moguće da u Holivudu još ima snage za ovako nešto.
    Bluberi

Post by Bluberi Sun Jan 12, 2020 12:12 am

Daï Djakman Faré wrote:eh, parazit... parazit je zabavan film. malo su reziser i scenarista pogubili konce zadnjih 40 minuta & that's an understatement, ali nonetheless je worthwhile film (merio sam vreme: ja sam bio zabavljen citavih sat i 20 minuta, a to je bas dosta). mislim ako bismo ulazili u klasno-politicku analizu verovatno bi bio katastrofalan - odvratno je moralistican, sin siromaha moze da postane vlasnik kuce i oslobodi oca samo posto radi i postane bogat - bogataska porodica je dobra ali glupa, a siromasi su pametni ali lakomi i zli (potpuno je jasno zasto se obami svidja). i nikad mi ne bi pao napamet andergraund kao paralela, no - spoiler alert -

Spoiler:
    A možda je u pitanju nesvesno?
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Sun Jan 12, 2020 1:21 pm

Papa Lazarou wrote:Adam Sendler se iskupio za sva sranja u kojima je ikada glumio. Ti filmovi više ne postoje. Postoji samo Uncut Gems. Šta je bre ovo, kakav je ovo film, da li je moguće da u Holivudu još ima snage za ovako nešto.

Nešto i nema, ovo je totalni old school, dobro je rekao zvezda - najbolji skorceze ove godine, a ja bih dodao i De Palma, jer po količini sranja u koje glavni junak upada podseća na Carlito's Way (ima još sličnosti, da ne spojlujem).
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 12, 2020 2:41 pm

sinoć sam naleteo na smoke, bio na hbo

najzad mi je bilo lepo uz film
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Tue Jan 14, 2020 1:50 pm

Osim Uncut Gems bilo je nekoliko dobrih filmova preko praznika:

Ne znam baš da li ovde ima ljudi koje uopšte interesuje američki nezavisni film, ali hajde - jedan od najinteresantnijih autora poslednjih godina je Joel Potrykus. Njegov poslednji film Relaxer nastavlja tamo gde je stao filmom Buzzard. Ponovo je u glavnoj ulozi Joshua Burge i ponovo je to jedna sasvim nemoguća priča u kojoj Burgeov junak ide nekim svojim, totalno off putem i pokušava da "pobedi sistem". Ovaj put je to jedna gejmerska priča koja, na drugu loptu, govori o sudbini umetnika i njegovoj izolovanosti. Film je kameran, koncepcija je radikalna, Potrykus je jedan od autora koji ne spadaju u klasične Sandensaše - ima svoj neobičan rukopis, pod uticajem najranijeg Linklatera (Slacker). Kao i Buzzard, ovo je film, koji, na neobičan način zalazi u horror vode, sa potpuno nemogućom radnjom i motivacijom junaka. Odlično, mada ne za svakoga.
    Sasvim druga vrsta filma je The Farewell - indie film koji je, zahvaljući toplini i jednostavnosti uspeo da dođe i do nominacija za Zlatni globus. Super topla dramedija, koja, bez suvišne patetike, sa humorom, govori o polakom odlasku kineskog porodičnog kolektivizma. Film je američki, Lulu Wang je druga generacija Kineza u SAD, kao i njena glavna junakinja, koju odlično igra američka reperka Awkwafina (Zlatni globus za žensku ulogu). Film je bukvalno za svakoga, može se gledati i porodično, sve sa babama i sitnom đecom.

Super je i brazilski savremeni špageti vestern Bacurau. Osim bolne aktuelnosti brazilskog trenutka (uništavanje Amazona), film nudi jednu zanimljivu igru sa špageti vestern klišeima, istovremeno kreirajući jedan Amarkord efekat. Očigledno je da autori imaju veliku ljubav za svoje korene, mistifikuju život u izolovanim i pohlepom kapitala ugroženim amazonskim seocima. Film generalno plovi po špageti vestern klišeima, da bi mestimično, zahvaljujući sudaru civilizacija uspevao i da dosegne markesovski magični realizam. Soundtrack je fenomenalan i to ću morati negde da nađem i vrtim danima. Fino štivo za svakog pristojnog levičara. Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 1143415371
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Jan 16, 2020 11:48 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 71-MmmPM0WL._SY445_

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jan 16, 2020 11:50 pm

i ti si za vucica
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Jan 17, 2020 12:14 am

A?  Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 2729202060

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 11:15 am

jel ste gledali dragged across concrete? kakva su misljenja? meni film ide od sinise pavice do pekinpoa. mislim da mi se zapravo dopada.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Fri Jan 17, 2020 11:22 am

bruno sulak wrote:jel ste gledali dragged across concrete? kakva su misljenja? meni film ide od sinise pavice do pekinpoa. mislim da mi se zapravo dopada.

Pavić za desničare Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 1143415371

Meni Zahler ne leži od Bone Tomahawk, i prosto ne znam zašto sam posle odgledao još dva njegova filma. Svo loženje na b movie razumem, ali me ne dira, suviše je "od mozga", osim toga, priča ode uvek negde u božju mater, da me otprilike na pola filma ič ne interesuje šta će biti s glavnim likovima. Moguće da mi Dragged Across Concrete još i najmanje smeta, tako da valjda postoji neki napredak Zahlera kao reditelja. Valjda.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 11:55 am

ima nesto u samoj visceralnosti akcije. takodje cela epizoda sa karpenterovom i bankom je najbolji linc koga nije snimio linc. mislim previse je lako odbaciti ga kao pavica za desnicare iako se slazem da namerno i glupo troluje. npr. scena u kancelariji kod dzonsona je toliko glupo pisana da niko tu ne deluje kao licnost vec kao papirni portparol.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Fri Jan 17, 2020 11:57 am

bruno sulak wrote:ima nesto u samoj visceralnosti akcije. takodje cela epizoda sa karpenterovom i bankom je najbolji linc koga nije snimio linc. mislim previse je lako odbaciti ga kao pavica za desnicare iako se slazem da namerno i glupo troluje. npr. scena u kancelariji kod dzonsona je toliko glupo pisana da niko tu ne deluje kao licnost vec kao papirni portparol.

Uh, ček, podseti me, Karpenterova je nečija žena koju ubiju ili tako nešto? Dosta davno sam gledao.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 11:59 am

i zapravo je problem filma sto najbolje pisani lead (kittles) ima najmanje vremena na ekranu dok se gusimo poput gibsona u scenama u kojima von jede jebeni sendvic.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 12:01 pm

Anđe'o wrote:
    bruno sulak wrote:ima nesto u samoj visceralnosti akcije. takodje cela epizoda sa karpenterovom i bankom je najbolji linc koga nije snimio linc. mislim previse je lako odbaciti ga kao pavica za desnicare iako se slazem da namerno i glupo troluje. npr. scena u kancelariji kod dzonsona je toliko glupo pisana da niko tu ne deluje kao licnost vec kao papirni portparol.

Uh, ček, podseti me, Karpenterova je nečija žena koju ubiju ili tako nešto? Dosta davno sam gledao.

zena kojoj se zavrsio maternity a koja ne zeli na posao u banci. meni je ta postavka i njena anksioznost delovala na prvi pogled mizogino ali me je bolja polovina podsetila da maternity u americi traje ono kao deset dana i da je to uzasno nehumano.

ali kad se pojavi tamo na poslu ceka je kao poklon i welcome party koji je naporan i uzasan poput pljacke koja usledi. jako dobra scena.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 12:05 pm

in other news gledao sam i parazita napokon. ako je DAC ono pavic meets pekinpo ono je kovacevic meets karpenter.

tokom gledanja parazita sam sve vreme imao osecaj kao da je klasa pokrice za neku navodno primalniju dinamiku koja je vise vise na fonu dijalektike roba i gospodara nego markisisticka analiza. bongovi filmovi su uvek vulgarni ali nekako uspevaju da i pored toga izgledaju veoma doterano.

_____
    паће

Post by паће Fri Jan 17, 2020 12:06 pm

bruno sulak wrote:
    zena kojoj se zavrsio maternity a koja ne zeli na posao u banci. meni je ta postavka i njena anksioznost delovala na prvi pogled mizogino ali me je bolja polovina podsetila da maternity u americi traje ono kao deset dana i da je to uzasno nehumano.

Да, ал' можеш да употребиш неких 5 дана који ти следују за хитне породичне и здравствене проблеме, па да потрошиш и годишњи и тако миц по миц извучеш скоро месец.

Е онда ако се нешто заиста деси, јебига, неплаћено или тако нека фора.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 12:07 pm

паће wrote:
    bruno sulak wrote:

Да, ал' можеш да употребиш неких 5 дана који ти следују за хитне породичне и здравствене проблеме, па да потрошиш и годишњи и тако миц по миц извучеш скоро месец.

Е онда ако се нешто заиста деси, јебига, неплаћено или тако нека фора.

doslovce ovo sto kazes, rec za rec, se kaze u filmu. njoj muz kaze uzela si bolovanje i odmor i izgurala mesec i sada moras na posao.

_____
    паће

Post by паће Fri Jan 17, 2020 12:08 pm

Што бих га гледао онда.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Fri Jan 17, 2020 12:08 pm

bruno sulak wrote:
    Anđe'o wrote:

ali kad se pojavi tamo na poslu ceka je kao poklon i welcome party koji je naporan i uzasan poput pljacke koja usledi. jako dobra scena.
    Da, sad sam pročitao na wikipediji to. Onda je ubiju greškom valjda. Jeste onako neka epizoda za sebe, liči malo na Linča.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 17, 2020 12:12 pm

Anđe'o wrote:
    bruno sulak wrote:

Da, sad sam pročitao na wikipediji to. Onda je ubiju greškom valjda. Jeste onako neka epizoda za sebe, liči malo na Linča.

nije greska. mislim kazu da ce ubiti svakoga ko napravi neki pokret viska a ona proba da spreci kolegu da posalje e-mail s pozivom u pomoc. mislim jeste greska ali nema greske. ti likovi su verovatno najodvratniji pljackasi u skorijoj produkciji.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 17, 2020 12:16 pm

amaaaaaaannnnnnn breeeeeeeee
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 17, 2020 12:17 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 34 Tumblr_inline_msgxyb7OYa1qz4rgp

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon Nov 18, 2024 10:31 am