Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Mr.Pink

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 19 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by Mr.Pink Sun Sep 23, 2018 6:01 pm

Utvara wrote:
    Mr.Pink wrote:el mozemo ovde i anime da stavljamo?

gledao sinoc akiru opet. pf

Čuo sam da će da prave neki rimejk?

ko sa svakim rimejkom ili nastavkom...ne znam da li je to dobro ili lose.

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Korisnik
    Korisnik

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 19 Empty Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali

Post by ontheotherhand Sun Sep 30, 2018 10:49 pm

Kazino Rojal. Najbolji Bond film za ljude koji nisu odrastali u Konerijevo vreme. A ako nije najbolji Bond ikada onda je među top 3 sigurno.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Oct 04, 2018 7:48 pm

Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 19 220px-Conspiracy_theory_poster

Jedan od onih filmova koje mogu da odgledam x puta.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Xexoxical Endarchy

Post by Xexoxical Endarchy Fri Oct 05, 2018 12:41 am

revizitujem Big Mess In Little China (1986) na prva plusu i mislim se kako ne bi bilo The Shadow-a iz 1994 da nije njega a i pitanje je na sta bi ekranizacija Mortal Kombata licila (isto iz 1994, ako se ne varam)

_____
    Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Mon Oct 08, 2018 11:28 pm

zvezda je zivot wrote:kres sam gledao pre sto godina al sam knjigu prelistavao nedavno. pogledacu ga uskoro cisto da imam misljenje knjiga ili film ako me neko pita

ako neko pita: odgovor je knjiga. naravno. ali kres je zanimljiv slucaj odnosa knjige i filma. i sa stanovista vremenskog skoka iz sedamdesetih u devedesete i jos vise sa stanovista specificnosti medija. sto se prvog dela tice, martin ejms je tacno sazima

And it seems to me that all the film’️s dissonances arise from that shift. In 1973 the automobile could be seen as something erotic, conjuring up freedom and power. In 1996 the associations point the other way, towards banality: car pools, leadless fuel and asthma. Nowadays the poor old jamjar conjures up nothing more than a frowsy stoicism. Cronenberg might as well have gone with tail-fins, flared trousers, mini-skirts and beehives, so remorselessly does the piece insist on its historical slot. The sex feels pre-Aids; the work-shy sensualism feels pre-inflation; even the roads feel pre-gridlock. These cavils may seem pedestrian – but car culture feels pedestrian, too, as the millennium nears.

otuda i najveca promena u odnosu na knjigu: tema kojom film pocinje i zavrsava se, jeste nemogucnost gospodje balard da dozivi orgazam sa svojim suprugom, pa susret sa vonovom bandom autsajdera jeste prilika da provetri seksualni zivot. knjigu o superseksualizovanoj i akceleracionozovanoj savremenosti, karmagedonu&elizabet tejlor, kronenberg je morao da pretvori o pricu o tome kako ljudi ne mogu da dozive zadovoljstvo u ovom nasem modernom svetu. koliko u knjizi ima sunca i guzve toliko je film sav u nijansama sive i onoj magli iz filmova osamdesetih. gledajuci film zakljucio bih da je scenario pisao delilo (nisam gledao kosmopolis), inferioran satiricar i superioran didakticar a ne covek koji je napisao why i want to fuck ronald reagan.

e sad, nije film drugaciji samo zato sto pozne devedesete nisu rane sedamdesete. film prosto ne moze da snimi seksualnost o kojoj balard pise (u prvom licu); knjiga je jedan beskrajni opis odnosa uglova, linija i intenziteta automobila/saobracaja sa polozajima tela i odnosa povrsina automobilskog polivinila, ljudske koze i svetala. svi ti povrsinski odnosi o kojima moze da se pise, ili gledaju na slici, (ili crtaju po fotografiji kao sto to cine junaci knjige), nemoguce je snimiti a da film nije skup zamrznutih kadrova. na jednom mestu balard kaze da je seksualnost o kojoj pise potpuno apstraktna. misim da ti dzej klark kaze da filmska materijalnost nema povrsinu, vec samo dubinu i da je zato neprijatelj svake apstrakcije. tako sav teret filmskog zavodjenja sveo se na promuklo saputanje dku, njene haltere i cukanje automobila.

kasting je dobar.

_____
    ova zemlja to je to
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Oct 08, 2018 11:33 pm

Xexoxical Endarchy wrote:revizitujem Big Mess In Little China (1986) na prva plusu i mislim se kako ne bi bilo The Shadow-a iz 1994 da nije njega a i pitanje je na sta bi ekranizacija Mortal Kombata licila (isto iz 1994, ako se ne varam)

Remek-delo.

Samo sto je Trouble a ne Mess.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Mon Oct 08, 2018 11:43 pm

Gledao u Komiži, u ljetnom kinu, sa dve flaše belog viškog. Tek onda shvatiš koliko je remek delo u pitanju.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Oct 08, 2018 11:45 pm

zvezda je zivot wrote:
    zvezda je zivot wrote:kres sam gledao pre sto godina al sam knjigu prelistavao nedavno. pogledacu ga uskoro cisto da imam misljenje knjiga ili film ako me neko pita

ako neko pita: odgovor je knjiga. naravno. ali kres je zanimljiv slucaj odnosa knjige i filma. i sa stanovista vremenskog skoka iz sedamdesetih u devedesete i jos vise sa stanovista specificnosti medija. sto se prvog dela tice, martin ejms je tacno sazima

And it seems to me that all the film’️s dissonances arise from that shift. In 1973 the automobile could be seen as something erotic, conjuring up freedom and power. In 1996 the associations point the other way, towards banality: car pools, leadless fuel and asthma. Nowadays the poor old jamjar conjures up nothing more than a frowsy stoicism. Cronenberg might as well have gone with tail-fins, flared trousers, mini-skirts and beehives, so remorselessly does the piece insist on its historical slot. The sex feels pre-Aids; the work-shy sensualism feels pre-inflation; even the roads feel pre-gridlock. These cavils may seem pedestrian – but car culture feels pedestrian, too, as the millennium nears.

otuda i najveca promena u odnosu na knjigu: tema kojom film pocinje i zavrsava se, jeste nemogucnost gospodje balard da dozivi orgazam sa svojim suprugom, pa susret sa vonovom bandom autsajdera jeste prilika da provetri seksualni zivot. knjigu o superseksualizovanoj i akceleracionozovanoj savremenosti, karmagedonu&elizabet tejlor, kronenberg je morao da pretvori o pricu o tome kako ljudi ne mogu da dozive zadovoljstvo u ovom nasem modernom svetu. koliko u knjizi ima sunca i guzve toliko je film sav u nijansama sive i onoj magli iz filmova osamdesetih. gledajuci film zakljucio bih da je scenario pisao delilo (nisam gledao kosmopolis), inferioran satiricar i superioran didakticar a ne covek koji je napisao why i want to fuck ronald reagan.

e sad, nije film drugaciji samo zato sto pozne devedesete nisu rane sedamdesete. film prosto ne moze da snimi seksualnost o kojoj balard pise (u prvom licu); knjiga je jedan beskrajni opis odnosa uglova, linija i intenziteta automobila/saobracaja sa polozajima tela i odnosa povrsina automobilskog polivinila, ljudske koze i svetala. svi ti povrsinski odnosi o kojima moze da se pise, ili gledaju na slici, (ili crtaju po fotografiji kao sto to cine junaci knjige), nemoguce je snimiti a da film nije skup zamrznutih kadrova. na jednom mestu balard kaze da je seksualnost o kojoj pise potpuno apstraktna. misim da ti dzej klark kaze da filmska materijalnost nema povrsinu, vec samo dubinu i da je zato neprijatelj svake apstrakcije. tako sav teret filmskog zavodjenja sveo se na promuklo saputanje dku, njene haltere i cukanje automobila.

kasting je dobar.

Mnogo si lepo napisao ovaj post, a posto sam sve zaboravio knjigu, cu ti verujem na rec. Ovako kako je opisujes, bolje da snimo Majkl Man.

Inace, najbolju ekranizaciju Balarda je snimio Spilberg. Mada je to naravno atipican Balard.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Oct 08, 2018 11:47 pm

ja sam film lagano odgledao jos davno, a knjigu nikako nisam mogao da svarim kasnije. mnogo mi je jeziva bila.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Oct 08, 2018 11:48 pm

Ja sam knjigu citao pre filma i iskreno, ne secam se ovog sunceta koje pominja zvezda, ostao mi neki mracan utisak.

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Mon Oct 08, 2018 11:52 pm

prelistavao sam letos knjigu i ima sunca, zege i vreve. man bi bio savrsen da snima grad. ja doduse imam hrvatski prevod.

_____
    ova zemlja to je to
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Oct 08, 2018 11:52 pm

meni su oni opisi sperme sa crevima po kolima i sve to bili bas hevi
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Oct 09, 2018 12:07 pm

Man bi možda umeo da usnimi, ali nije on tematski za ovakve stvari. N.W. Refn bi bio dobar izbor.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 09, 2018 12:23 pm

E, da.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 09, 2018 12:59 pm

ja sam od balarda citao samo drowned world. bolja polovina je fan.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Oct 09, 2018 1:16 pm

meni man ne izlazi iz glave otkad ga je William pomenuo, nevezano za balarda, nego kako man snima elej u hitu. kako taj grad izgleda veliki. nekako protiv scenarija. ko voli filmove koji idu protiv sopstvenog scenarija, hit je dobar primer. scenario cini mi se ne radi na utisku metropolisa, u smislu da je sve nadohvat ruke, too convenient, likovi  se susrecu na ulici ko na pozornici, bez problema prelaze s lokaciju na lokaciju, sve ide ka obracunu pacina i denira itd.

panorame ne stranu, man mnogo dobro slika gradsko sunce.

(manhunter > jaganjci)

_____
    ova zemlja to je to
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 09, 2018 1:18 pm

ja imam tu neku manovu monografiju. majko mila kako on radi knjigu snimanja. koja je to analnost, koja je to hrpa fotografija.

btw, meni je ipak kolateral omiljeni manov film o LA.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 09, 2018 1:19 pm

jel gledao neko first reformed?

_____
    Indy

Post by Indy Tue Oct 09, 2018 1:19 pm

Dekodiranje naše transkripcije. Triput sam zalazio ovde dok nisam shvatio da se radi o Mannu i filmu Heat... ne znate vi kako je meni.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 09, 2018 1:20 pm

mi smo sada ko oni blizanci koji izmisle svoj jezik kada ih roditelji ostave.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 09, 2018 1:36 pm

najbolji manov film mi je bez dileme 

do you see? Poslednji film koji ste (ponovo) gledali - Page 19 1399639816
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 09, 2018 1:44 pm

bruno sulak wrote:jel gledao neko first reformed?

Evo čuči mi na hardu već mesec i jače dana i nikako da pogledam. Sve čekam da mi iskrsne malo duži period dokolice i da ga odgledam natenane, ali nikako da mi se ukaže prilika, a greota mi da ga gledam ko što gledm serije, na brzinu, s prekidanjem itd.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 09, 2018 1:48 pm

zvezda je zivot wrote:meni man ne izlazi iz glave otkad ga je William pomenuo, nevezano za balarda, nego kako man snima elej u hitu. kako taj grad izgleda veliki. nekako protiv scenarija. ko voli filmove koji idu protiv sopstvenog scenarija, hit je dobar primer. scenario cini mi se ne radi na utisku metropolisa, u smislu da je sve nadohvat ruke, too convenient, likovi  se susrecu na ulici ko na pozornici, bez problema prelaze s lokaciju na lokaciju, sve ide ka obracunu pacina i denira itd.

panorame ne stranu, man mnogo dobro slika gradsko sunce.

(manhunter > jaganjci)

Jel si gledao originalnu, TV verziju Heat-a, koju je Man snimio 1989?

https://en.wikipedia.org/wiki/L.A._Takedown

Kao neka malo duža epizoda Miami Vice, samo u L.A. Mislim da tu nema ove inkonzstencije koju primećuješ u Heat-u (mada ja to nisam primetio, ili bar nisam mislio o tome), jer se radilo sa znatno manjim budžetom.

Niška TV Nais stalno vrtela L.A. Takedown, inače ga verovatno nikad ne bih pogledao.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 09, 2018 1:51 pm

meni je super LA takedown.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 09, 2018 1:55 pm

ne znam kako je do ovoga doslo ali da podelim san sa vama. kao sedim u bioskopu i nema nista na platnu i krecu neke slike i neko sedne pored mene. ne vidim ko je i ja mu kazem: moj omiljeni reditelj je boorman.

da li je to istina sada je bolje pitanje.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon Nov 18, 2024 6:34 am