Utvara wrote:Mr.Pink wrote:el mozemo ovde i anime da stavljamo?
gledao sinoc akiru opet. pf
Čuo sam da će da prave neki rimejk?
ko sa svakim rimejkom ili nastavkom...ne znam da li je to dobro ili lose.
Utvara wrote:Mr.Pink wrote:el mozemo ovde i anime da stavljamo?
gledao sinoc akiru opet. pf
Čuo sam da će da prave neki rimejk?
zvezda je zivot wrote:kres sam gledao pre sto godina al sam knjigu prelistavao nedavno. pogledacu ga uskoro cisto da imam misljenje knjiga ili film ako me neko pita
And it seems to me that all the filmâ€s dissonances arise from that shift. In 1973 the automobile could be seen as something erotic, conjuring up freedom and power. In 1996 the associations point the other way, towards banality: car pools, leadless fuel and asthma. Nowadays the poor old jamjar conjures up nothing more than a frowsy stoicism. Cronenberg might as well have gone with tail-fins, flared trousers, mini-skirts and beehives, so remorselessly does the piece insist on its historical slot. The sex feels pre-Aids; the work-shy sensualism feels pre-inflation; even the roads feel pre-gridlock. These cavils may seem pedestrian – but car culture feels pedestrian, too, as the millennium nears.
Xexoxical Endarchy wrote:revizitujem Big Mess In Little China (1986) na prva plusu i mislim se kako ne bi bilo The Shadow-a iz 1994 da nije njega a i pitanje je na sta bi ekranizacija Mortal Kombata licila (isto iz 1994, ako se ne varam)
zvezda je zivot wrote:zvezda je zivot wrote:kres sam gledao pre sto godina al sam knjigu prelistavao nedavno. pogledacu ga uskoro cisto da imam misljenje knjiga ili film ako me neko pita
ako neko pita: odgovor je knjiga. naravno. ali kres je zanimljiv slucaj odnosa knjige i filma. i sa stanovista vremenskog skoka iz sedamdesetih u devedesete i jos vise sa stanovista specificnosti medija. sto se prvog dela tice, martin ejms je tacno sazima
And it seems to me that all the filmâ€s dissonances arise from that shift. In 1973 the automobile could be seen as something erotic, conjuring up freedom and power. In 1996 the associations point the other way, towards banality: car pools, leadless fuel and asthma. Nowadays the poor old jamjar conjures up nothing more than a frowsy stoicism. Cronenberg might as well have gone with tail-fins, flared trousers, mini-skirts and beehives, so remorselessly does the piece insist on its historical slot. The sex feels pre-Aids; the work-shy sensualism feels pre-inflation; even the roads feel pre-gridlock. These cavils may seem pedestrian – but car culture feels pedestrian, too, as the millennium nears.
otuda i najveca promena u odnosu na knjigu: tema kojom film pocinje i zavrsava se, jeste nemogucnost gospodje balard da dozivi orgazam sa svojim suprugom, pa susret sa vonovom bandom autsajdera jeste prilika da provetri seksualni zivot. knjigu o superseksualizovanoj i akceleracionozovanoj savremenosti, karmagedonu&elizabet tejlor, kronenberg je morao da pretvori o pricu o tome kako ljudi ne mogu da dozive zadovoljstvo u ovom nasem modernom svetu. koliko u knjizi ima sunca i guzve toliko je film sav u nijansama sive i onoj magli iz filmova osamdesetih. gledajuci film zakljucio bih da je scenario pisao delilo (nisam gledao kosmopolis), inferioran satiricar i superioran didakticar a ne covek koji je napisao why i want to fuck ronald reagan.
e sad, nije film drugaciji samo zato sto pozne devedesete nisu rane sedamdesete. film prosto ne moze da snimi seksualnost o kojoj balard pise (u prvom licu); knjiga je jedan beskrajni opis odnosa uglova, linija i intenziteta automobila/saobracaja sa polozajima tela i odnosa povrsina automobilskog polivinila, ljudske koze i svetala. svi ti povrsinski odnosi o kojima moze da se pise, ili gledaju na slici, (ili crtaju po fotografiji kao sto to cine junaci knjige), nemoguce je snimiti a da film nije skup zamrznutih kadrova. na jednom mestu balard kaze da je seksualnost o kojoj pise potpuno apstraktna. misim da ti dzej klark kaze da filmska materijalnost nema povrsinu, vec samo dubinu i da je zato neprijatelj svake apstrakcije. tako sav teret filmskog zavodjenja sveo se na promuklo saputanje dku, njene haltere i cukanje automobila.
kasting je dobar.
bruno sulak wrote:jel gledao neko first reformed?
zvezda je zivot wrote:meni man ne izlazi iz glave otkad ga je William pomenuo, nevezano za balarda, nego kako man snima elej u hitu. kako taj grad izgleda veliki. nekako protiv scenarija. ko voli filmove koji idu protiv sopstvenog scenarija, hit je dobar primer. scenario cini mi se ne radi na utisku metropolisa, u smislu da je sve nadohvat ruke, too convenient, likovi se susrecu na ulici ko na pozornici, bez problema prelaze s lokaciju na lokaciju, sve ide ka obracunu pacina i denira itd.
panorame ne stranu, man mnogo dobro slika gradsko sunce.
(manhunter > jaganjci)