Liberalizam
- Post n°127
Re: Liberalizam
Je l ste primetili kako liberali zbog izraza libtard sada pocinju da se nazivaju progresivci?
- Guest
- Post n°128
To nisu međusobno zamenjivi pojmovi, a izraz "progressive" koristi se već decenijama u današnjem značenju.
- Post n°129
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°130
Razbio mu se gugl. Rekoh ja da mu kupimo novi.Creepy Uncle wrote: izraz "progressive" koristi se već decenijama u današnjem značenju.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°131
Pa koristi se jos od pocetka XX veka ali sada uzima mesto liberalimima...
- Post n°133
pa ok to, ali da l si primetio kako liberali zbog izraza libtard sada pocinju da se nazivaju progresivci?
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°135
The key there is “not very liberal”. Liberalism is dragged down by a liberal aesthetic that dictates not taking liberal values at all seriously if it threatens power.
— 猫好き人 (@ValoisDuBins) July 21, 2019
- Post n°136
Odlican tekst, preporucujem svima.
https://www.dissentmagazine.org/article/nudging-towards-theocracy
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°137
Zašto? Šta ima u njemu što te je navelo da nam preporučiš? Interwebs ima milion linkova, zašto baš na ovaj da kliknemo?
Ne zajebavam te, hajde da započnemo diskusiju a ne samo da stavljamo linkove uz komentar “Preporuka! <3”
Ne zajebavam te, hajde da započnemo diskusiju a ne samo da stavljamo linkove uz komentar “Preporuka! <3”
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°139
+1
Radjenje teokratije iz duha tehnokratije, saradnja sa Sanstajnom, iz mejnstrima u crnu reakciju, ali ne skokom, nego zapravo kontinuitetom.
Radjenje teokratije iz duha tehnokratije, saradnja sa Sanstajnom, iz mejnstrima u crnu reakciju, ali ne skokom, nego zapravo kontinuitetom.
_____
- Post n°141
@ Talason
Važi. Aj prvo da se bacim na toplu sarmu i vruć leba što sam si spremio za praznik, pa ću onda natenane, nije ovo da gladan čitaš.
@No Country
Radim ja to. Pogledaj topik Film koji ste ponovo gledali i onaj muzički topik gde ostavljamo jutjub linkove.
Važi. Aj prvo da se bacim na toplu sarmu i vruć leba što sam si spremio za praznik, pa ću onda natenane, nije ovo da gladan čitaš.
@No Country
Radim ja to. Pogledaj topik Film koji ste ponovo gledali i onaj muzički topik gde ostavljamo jutjub linkove.
- Post n°143
Dobar je tekst, ali poznata je ta teza o tehnokratiji i teokratiji. Mene zanima status katoličanstva u USA.
- Post n°144
Bluberi wrote:Dobar je tekst, ali poznata je ta teza o tehnokratiji i teokratiji. Mene zanima status katoličanstva u USA.
Нигде нису најпопуларнији, али се осећа да имају дисциплиновану гласачку масу, те отуд изазивају некакво поштовање, мада су истовремено вазда под сумњом да не само да толеришу мангупе у својим редовима (први су били на тапету за педофилију), него им активно помажу да се извуку, премештају их где их нико не зна итд. Нешто као СРС.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°145
Erős Pista wrote:Odlican tekst, preporucujem svima.
He positively cites Joseph de Maistre...
Pao mi je na pamet jos u 4. pasusu, reko samo cekam kad ce...
how easily, in other words, Bloomberg might tip into Bonaparte
Sustinski tacno, samo malo nesrecan izbor primera iz proslosti
- Post n°146
Osim svega sto je iznad lepo primeceno(tm) ovo je takodje i jos jedna prica o tome kako revizija nema kraja i kako, na bilo kom meridijanu najsire shvacenog evropskog sveta ona neminovno stize do Francuske revolucije (i drugih stvari koje s njom idu u kompletu). I dalje. I sve dok liberali (oni, da kazemo, "posteni") budu zagledani u dzi di pije, deficite s jedne strane ili drag queen story hourse s druge (sto ne znaci da ne treba, ali...sense of proportion) nece videti da im desnica (pa nek je i konvertitska, tj pogotovu ona) ne sece granu na drvetu, pa ni samo drvo na kojem sede, nego ih vec nosi u djubre zajedno s drvetom koje su iscupali iz korena i na cijem mestu uvelike sade novo.
- Guest
- Post n°147
Erős Pista wrote:+1
Liberalizam kao fair weather ideologija. Čim je neka kriza* ljudi beže u nešto levo ili desno, delom i zato što liberalizam nema jezik za krizne trenutke niti sredstva za borbu.
Ovo sam sad izvukao iz malog mozga ali mi se čini tačnim.
- Post n°149
Bendegúz Somogyi wrote:Erős Pista wrote:+1
Liberalizam kao fair weather ideologija. Čim je neka kriza* ljudi beže u nešto levo ili desno, delom i zato što liberalizam nema jezik za krizne trenutke niti sredstva za borbu.
Ovo sam sad izvukao iz malog mozga ali mi se čini tačnim.
Pa ne samo to tj ne iskljucivo to. Alternativno se ponasa kao i svaka druga politicka ili ideoloska skupina pod napadom koji preti da uzme igračku - trazi se "neprijatelj slobode" (sad, drugo je pitanje sta ovaploćuje i neprijatelja i slobodu) i onda ideološka mobilizacija.
- Post n°150
Ne ponaša se altenativno već dozvoljava-priziva napade i tu mu leži snaga.