by lalinea Thu May 25, 2017 5:54 pm
NC, ali mi ovde pricamo o zabrani, a bogami i o 'osecaju nelagode kad prodje zena u hijabu' - gimila stvari moze da se podvede pod to sto ti pises (protivno mojoj ideji idealnog sveta), pa ne pozivam na zabranu i ne osecam konstantnu nelagodu zbog njih. Meni smeta sto se hijab izdvaja, jer to, kao sto je vec receno, vuce na neke druge pojave u drustvu... ako cemo da raspravljamo generalno sta sve meni moze da izazove nelagodu jer vidim direktnu vezu sa neravnopravnim tretmanom zena, to je sasvim druga prica. Ali opet iznad toga stavljam necije pravo da bira.
Edit: ne znam de li razumes sta hocu da ti kazem. Pocelo je od tvog 'zapadna zena mora da oseti nelagodu kad prodje pored zene u hijabu jerbo njene majke bake su se borile..." - ne, ne osecam nelagodu u tom settingu, tj u zemlji gde izbor postoji. To bi bilo potpuno licimerno jer daleko od toga da i ja ne radim/koristim.gomilu stvari koje imaju koren u nejednakosti... osecam.nelagodu npr kod situacija kao ona u avionu, ali to nije do hijaba.