Heraldika i veksilologija
- Post n°101
Re: Heraldika i veksilologija
Ljudi, šta pišete na ovom topiku i zašto?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°102
William Murderface wrote:Ljudi, šta pišete na ovom topiku i zašto?
Чему водити распре о унапред изгубљеној бици?
Донбас, са друге стране, још увек стоји кано клисурине.
- Post n°103
Sve zastave sveta
Kondo wrote:ja sam mislio da ti prorusi imaju neki stilizovanu juznjacku zastavu konfederacije
Stilizovana u bojama ruske zastave je u stvari krst i zastava Svetog Andreje(najpoznatija takva zastava je Skotska), inace je koristi u raznim varijantama Rruska mornarica.
russian-navy-flag-floats-over-the-pyotr-velikiy-russian-missile-
- Post n°104
andreja
Јел' то онај свети Андреја што је сарањен код сваког пружног прелаза?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°105
E, lepo.
Zastava Svetog Djordja, poznata kao engleska zastava:
ili gruzijska,
Union Dzek je kombinacija simbola Sv. Andreje i Sv. Djordja, naravno Englezi dominiraju i na zastavi...
verujem da pankeri ne razmisljaju o tome kada mecu to na sebe...ja se uvek nasmejem kada vidim
Sve Skandinavske zemlje i Finci imaju razlictie krstove i hriscansku simboliku na svojim zastavama...
ili gruzijska,
Union Dzek je kombinacija simbola Sv. Andreje i Sv. Djordja, naravno Englezi dominiraju i na zastavi...
verujem da pankeri ne razmisljaju o tome kada mecu to na sebe...ja se uvek nasmejem kada vidim
Sve Skandinavske zemlje i Finci imaju razlictie krstove i hriscansku simboliku na svojim zastavama...
Last edited by Zuper on Tue Sep 26, 2017 2:15 pm; edited 1 time in total
- Post n°106
hahaha
паће wrote:Јел' то онај свети Андреја што је сарањен код сваког пружног прелаза?
- Post n°107
А онда кад раздвоје цркву од државе остане им једнобојна крпа?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°108
Evo jedne zanimljive sa stanovista tzv. zapadnog Balkana
Kvebek-Fleurdelise,
Ova zastava vristi hriscansku simboliku. Od znakova Bogorodice, do cistote i raja.
Kvebek-Fleurdelise,
Ova zastava vristi hriscansku simboliku. Od znakova Bogorodice, do cistote i raja.
- Post n°109
morali bi da odvoje i onu babu od zivota pre toga, posto je ona i poglavar crkve.
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°110
Zuper wrote:E, lepo.
ili gruzijska,
Ova britanska zastava koju si okacio pored krsta svetog Djordja i svetog Andrije sadzi i krst svetog Patrika, jer je Irska treca kraljevina koja je sacinila Ujedinjeno Kraljevstvo, posle zvanicnog ujedinjenja Engleske i Irske 1801. godine. Originalna zastava datira s pocetka 17. veka kada je skotski kralj Jakov VI postao i engleski kralj Jakov I, te su dve kraljevine nastavile ziveti u personalnoj uniji. Ne znam sta tacno znaci da engleski krst dominira, zaista ne znam kako drugacije graficki resiti spajanje dva dizajna.
Takodje ne znam zasto je otvorena ova tema posto vec imamo temu o heraldici i veksilologiji.
- Post n°111
Kondo wrote:ja sam mislio da ti prorusi imaju neki stilizovanu juznjacku zastavu konfederacije
Najbolja zastava koji sam video (ne uspevam sad da je nadjem) je ona cecenskih "dobrovoljaca" na strani prorusa, sa likom svetog Djordja, a ispod njega onaj natpis na arapskom, nema drugog boga osim Alaha i Muhamed je njegov prorok.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°112
predlozi za zastavu Bundesrepublike, 1949.
- Post n°113
Žuta petokraka ftw!
- Post n°114
ima ovde nadasve izvanrednih rešenja
- Post n°115
Dobro su prošli, Makedonija bi ih danas tužila i demonstrativno odbijala EU dok joj Nemačka ne vrati simbol sunca.
- Post n°116
ЧУВАРИ КОПЉА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА
- Post n°119
Quincy Endicott wrote:
Види се да је рађено на рачунару, и то неком стааром, што је трошио бушену траку.
_____
- Post n°121
Дакле ГМО птичурина и лав каквог носи Макси/Фуд Лајон (или како се глобално зове тај ланац). А аљина не знаш да ли треба да буде Црвенкапа или Џесика из Зеке Роџера. Све скупа, ја б' то фотко, ма шта фотко, селфи с њом.
_____
- Post n°122
Не знам шта вам је смешно, има одлично дупе.
- Post n°123
Има и за Паћета понешто:Quincy Endicott wrote:ЧУВАРИ КОПЉА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА
https://www.cuvarikoplja.com/zashto-srbski-a-nje-srpski/
- Post n°124
Sotir wrote:Има и за Паћета понешто:Quincy Endicott wrote:
https://www.cuvarikoplja.com/zashto-srbski-a-nje-srpski/
_____