Yugopapir
- Post n°76
Re: Yugopapir
odlican tekst
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°78
Ludi dani.
http://www.yugopapir.com/2019/07/bec-1975-gastarbajterska-prica-u.html
http://www.yugopapir.com/2019/07/bec-1975-gastarbajterska-prica-u.html
- Post n°79
to je pisao dusan savkovic autor gorile i gorile 2.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°80
Mene malo na Miodraga Bulatovića podsjetilio.
Gorilu nisam čitao, sjećam se hajpa i znam da je bila čitana i popularna ali smo se mimoišli.
Gorilu nisam čitao, sjećam se hajpa i znam da je bila čitana i popularna ali smo se mimoišli.
- Post n°81
ja sam to uzeo da citam sada iz prilicno profesionalnih razloga. sta ja znam - isto pise ko ove tekstove
_____
- Guest
- Post n°82
Ja sam odgledao onaj Marićev desetosatni serijal o Stevici&Mišku
Tekst me podsjetio na likove emigranata iz Bulatovićevih romana. Mada ne sumnjam da je istinit, prvi gastarbajterski talas i jeste većinom bio sastavljen od ljudi kakve ovde opisuje.
Tekst me podsjetio na likove emigranata iz Bulatovićevih romana. Mada ne sumnjam da je istinit, prvi gastarbajterski talas i jeste većinom bio sastavljen od ljudi kakve ovde opisuje.
- Guest
- Post n°83
S tim u vezi, naiđem na intervju s Klod Pompidu, dok je imala minibordel u Americi. Nudio joj novinar, stručnjak za biografije selebritija, milione dolara kao predujam. A ona jede mršavu salatu i zivka ga da vidi "cure". S on očekivao patku konfi i otišao gladan i posle na uglu proždrao 3 hot-doga i usvinjio fensi kravatlu.
- Post n°84
Мислио сам прво на теми о 15 година, ал' јок, ово је право место.
Срео сам прекјуче Светозара (Светислава?) Гунића, легендузрењанинске југословенске дуплерице. Жив је, био пре неку годину у Русанди, и даље се види зашто је носио надимак Бен Квик.
А сад нека неко ископа бар једну од педесет насловница из "Чика" где је он урадио фотку за насловну страну.
Срео сам прекјуче Светозара (Светислава?) Гунића, легенду
А сад нека неко ископа бар једну од педесет насловница из "Чика" где је он урадио фотку за насловну страну.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°85
Kako dobrih tekstova ima na Yugopapiru među zadnjih deset objavljenih. Serija za koju nikad nisam ni čuo, jugo egzorcizam, suđenje gastarbajteru iz "Svetog Save", onaj što dobrovoljno odrobija 17 godina...
- Post n°86
https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1988-05-26-fi-4963-story.html
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°87
A ovo
http://www.yugopapir.com/2019/12/vojni-sud-sarajevo-73-smrtne-kazne-za.html?m=1
http://www.yugopapir.com/2019/12/vojni-sud-sarajevo-73-smrtne-kazne-za.html?m=1
- Post n°88
Savle, intervju za Dugu iz 1974.
http://www.yugopapir.com/2020/09/pavle-savic-imamo-u-istoriji-crkve-masu.html
Ne može se c/p sa Yugopapira ali onaj dio o proizvodnji elektronskih cijevi u EI Niš je spektakl.
http://www.yugopapir.com/2020/09/pavle-savic-imamo-u-istoriji-crkve-masu.html
Ne može se c/p sa Yugopapira ali onaj dio o proizvodnji elektronskih cijevi u EI Niš je spektakl.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°89
fikret hadžiabdić wrote:Ne može se c/p sa Yugopapira ali onaj dio o proizvodnji elektronskih cijevi u EI Niš je spektakl.
Može iz Google cachea.
- Post n°90
Još lakše, može i iz devtoolsa.
- Post n°91
najlakše: firefox toggle reader view (u address baru)
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°92
Radi, fala svima.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°93
by Mór Thököly Today at 6:27 pm
Misli imao sam i ja do jako skoro 1 nadrealan osećaj kad mi je baba pričala kako je išla da vidi kralja Aleksandra. Onda se okrenem i na kalendaru piše 2017. godina... Jbg, radosti života od 100 godina.
Podsjeti me ovaj post na Mehu Hadžića
Tek sam bio naučio da čitam i mislim da je ovaj tekst iz Arene prvi novinski tekst koji sam samostalno i u cugu pročitao. Valjda sam zbog toga Mehu doživio kao najrođenijeg.. Dvije godine kasnije sam vidio naslov >U 132. godini umro najstariji Jugosloven Meho Hadžić< i otplakah ga ko trećeg djeda.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°94
U 132. godini
E jbg, ovo je vec neka sasvim treca dimenzija
- Post n°95
Žena mi je umrla prije 70 godina, u pedesetoj
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°97
Некако су људи раније били дуговечнији, кад се мало слабије водила евиденција.
- Post n°98
Fenomenalan je tekst, posebno ovaj deo o rastu stanovnistva, drugo doba.
Ja bih inace voleo da dozivim stotu desetu, pa da se kurcim kako sam ziveo u tri veka
Ja bih inace voleo da dozivim stotu desetu, pa da se kurcim kako sam ziveo u tri veka
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°99
disident wrote:Fenomenalan je tekst, posebno ovaj deo o rastu stanovnistva, drugo doba.
meni bi za to trebalo da doguram u mehove godine
_____
- Post n°100
Ljudi, ziveli ste u dva MILENIJUMA, imajte malo skromnosti