Hobs, filozofija i svašta
- Post n°227
Re: Hobs, filozofija i svašta
Jbg profesori filozofije i brendiranjeCousin Billy wrote:Pogledaću, nego ovaj preview izgleda kao meme
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°228
Svaka čast. Mada šale su mu pomalo ''flat'' u poslednje vreme.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°229
Jesi vidio da je svratio na domaći podcastdisident wrote:
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°230
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°231
Chad Hajdeger vs. virgin Platon.
_____
~~~~~
- Post n°232
Btw...
...Grčka je već na prvi pogled pravi Balkan. Hiljade pojedinosti to potvrđuje. Na primjer, ovaj
luksuzni hotel, u koji sam, hvala Bogu, i protiv svoje volje, dospjela – jednostavno neopisivo. Kao
ilustracija one izreke: spolja gladac, unutra jadac.
...Sjedim u baru među bogatim, odvratnim Grcima! Suprotno od Italijana. Moje su sve misli još u
Rimu. Gdje se sve otvara prema unutra, umjesto da se rastvara prema vani. Gdje je grad kao složen,
izrastao, zaokružen od samih trgova. Svaki je trg kao neko unutrašnje dvorište za svoju okolinu.
Kao Panteon. Ili kao Konstantin mauzolej. Obrnuto je u Parizu, gdje se ulice zrakasto pružaju
počevši od trgova, gdje su trgovi prirodni cilj ulica. U Rimu je dovoljno skrenuti iza ugla, i već si
ponovo na nekom trgu ili trgiću. A uza sve to, tu je ona tuga što izbija iz čempresa, iz tamnog
zelenila. Oh, a oni maslinovi gajevi kod Tivolija! Bjelodano je da nije samo romanički stil izravna
posljedica rimskoga, nego da je romantika nastala onda kada je devetnaesti vijek našao klasiku u
Rimu i rimskoj okolini. Jer to je zapravo pravi romantični predio.
Jučer sam se vratila s Peloponeza. Olimpija, Epidaur, Mikena, Korint, Argos, Nafplio. Kupala sam
se u Nafpliju. Vidjela sam, vidjela, vidjela toliko toga!... Moderni je dio zemlje odvratan. Ljudi su
tako odbojni kao u Portugalu. Siromašni i lijeni i glupi. Ali baš me briga! Jer sutra se ide do Delosa,
na četverodnevno razgledanje grčkih otoka. A 13. ovoga mjeseca natrag u Atenu na još dva dana...
Zaprijeti li kakva opasnost, sjest ću u prvi avion i vratiti se opet u civilizirane krajeve.
Čak se ni razglednice ne mogu dobiti! Inače, skupila sam ih dosad čitavo jedno bogatstvo i sad se
ne mogu od njih rastati. Sjedim kao Molièreov škrtac i piljim u svoju zbirku. Olimpija je lijepa da ti
suze naviru u oči, a Mikena neobično velebna...
_____
~~~~~
- Post n°233
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°234
Oktobar 1905. časopis "Mind" kaže:
Philosophers of language have been waiting 100 years for this moment. pic.twitter.com/b6h9cC3S5k
— Constantine Sandis (@csandis) September 22, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°235
_____
~~~~~
- Post n°236
Hegel, Kant, Nietzsche, Schopenhauer: pic.twitter.com/7KcOlHw1QC
— Martin Hägglund (@martinhaegglund) November 25, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°237
https://n1info.rs/svet/u-parizu-preminuo-italijanski-filozof-toni-negri/
_____
- Post n°238
Летећи Полип wrote:Btw...
...Grčka je već na prvi pogled pravi Balkan. Hiljade pojedinosti to potvrđuje. Na primjer, ovaj
luksuzni hotel, u koji sam, hvala Bogu, i protiv svoje volje, dospjela – jednostavno neopisivo. Kao
ilustracija one izreke: spolja gladac, unutra jadac.
...Sjedim u baru među bogatim, odvratnim Grcima! Suprotno od Italijana. Moje su sve misli još u
Rimu. Gdje se sve otvara prema unutra, umjesto da se rastvara prema vani. Gdje je grad kao složen,
izrastao, zaokružen od samih trgova. Svaki je trg kao neko unutrašnje dvorište za svoju okolinu.
Kao Panteon. Ili kao Konstantin mauzolej. Obrnuto je u Parizu, gdje se ulice zrakasto pružaju
počevši od trgova, gdje su trgovi prirodni cilj ulica. U Rimu je dovoljno skrenuti iza ugla, i već si
ponovo na nekom trgu ili trgiću. A uza sve to, tu je ona tuga što izbija iz čempresa, iz tamnog
zelenila. Oh, a oni maslinovi gajevi kod Tivolija! Bjelodano je da nije samo romanički stil izravna
posljedica rimskoga, nego da je romantika nastala onda kada je devetnaesti vijek našao klasiku u
Rimu i rimskoj okolini. Jer to je zapravo pravi romantični predio.
Jučer sam se vratila s Peloponeza. Olimpija, Epidaur, Mikena, Korint, Argos, Nafplio. Kupala sam
se u Nafpliju. Vidjela sam, vidjela, vidjela toliko toga!... Moderni je dio zemlje odvratan. Ljudi su
tako odbojni kao u Portugalu. Siromašni i lijeni i glupi. Ali baš me briga! Jer sutra se ide do Delosa,
na četverodnevno razgledanje grčkih otoka. A 13. ovoga mjeseca natrag u Atenu na još dva dana...
Zaprijeti li kakva opasnost, sjest ću u prvi avion i vratiti se opet u civilizirane krajeve.
Čak se ni razglednice ne mogu dobiti! Inače, skupila sam ih dosad čitavo jedno bogatstvo i sad se
ne mogu od njih rastati. Sjedim kao Molièreov škrtac i piljim u svoju zbirku. Olimpija je lijepa da ti
suze naviru u oči, a Mikena neobično velebna...
Ovo tek sad vidim. Salonska levica
- Post n°239
Ovo Hana Arendt?
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°240
... kada su filozofi radili na tome da se svet promeni...Erős Pista wrote:https://n1info.rs/svet/u-parizu-preminuo-italijanski-filozof-toni-negri/
- Post n°241
One Eyed Bob wrote:Ovo Hana Arendt?
https://pescanik.net/od-pariza-do-tel-aviva/
- Post n°242
One Eyed Bob wrote:Ovo Hana Arendt?
Јок море, Ханах.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°243
Jebote, koliko je Niče pokupio od njega. Kao da svet gledaju istim očima. A opet je Niče zadrti ateista + perspektivizam, a ovaj katolički kalvinista.
_____
~~~~~
- Post n°244
Ako je Hana, ne može biti Arendt, već samo Arent. D se ne izgovara.
- Post n°245
rumbeando wrote:Ako je Hana, ne može biti Arendt, već samo Arent. D se ne izgovara.
Управо. А ако презиме напише афонетски, онда нек тако напише и имех.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°247
Ненене, ајде објасни ти мени ту енгрпску философију, баш да видим. Зашто се ту толико инсистира да не сме ни овако ни онако него строго Јалта - до пола овако, од пола онако. Што мора име фонетски а презиме у ориџинел-у? Што не сме до краја ничија правила да испоштује, него строго врлудајући?
_____
- Post n°248
Не треба, схватио сам својеручно. То је неумрли дух несврставања, вечно живи.
_____
- Post n°249
Postoje i druga pravila osim pravopisnih, recimo za pristojno obraćanje (u šta ne spada propitivanje i dociranje preko trećih lica). 1) Nisam primenio nikakvo izmaštano pravilo već sam napravio grešku u pisanju 2) Paće, ideš na ignore 30 dana zbog bahatosti u ophođenju, veruj mi da bi toliko dobio i RL prijatelj.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°250
Нисам се обраћао ником понаособ.
_____