Hobs, filozofija i svašta
- Post n°1
Re: Hobs, filozofija i svašta
Објасни ми где човек греши.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°2
No taxation without representation
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°3
И даље не видим по чему су ови 4-5 пута бољи од Турака.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°4
Ne kažem da su bolji "ovi", nego da postoji jasna razlika između osmanskog "zuluma" (hteo je valjda da kaže "harača") i poreza u demokratskoj državi, o čijoj visini i svrsi, barem u načelu, odlučuju svi građani preko svojih izabranih predstavnik i u skladu sa ustavnim načelima. Nije ovo što on piše kritika vlasti, nego libertarijanizam za idiote.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°5
Да, мој утицај на опорезивање и шта ће бити с тим парама је толики да сам досад финансирао омањи шпил ратова и бар три велике пљачке. Вероватно својом вољом.
_____
- Post n°6
zulum nije bio nikakav porez. poreza je u Osmanskom carstvu bilo raznih i sveukupno su svakako išli preko 10%, zavisilo je od gomile faktora. a još si morao da daješ i crkvi.
a danas su svi porezi i dažbine debelo preko 20%, verovatno negde oko 70% ako se sve sabere
a danas su svi porezi i dažbine debelo preko 20%, verovatno negde oko 70% ako se sve sabere
- Post n°7
ko moja bivša šefica, pizdi što se studenti medicine na budžetu hrane u menzi dok studiraju a onda odu u nemačku da rade!
povlašćeni govnari.
povlašćeni govnari.
- Post n°8
Pa to potencijalno jeste problem, ne samo medicina, društvo finansira njihovo obrazovanje,
a nikakvu korist ne vidi od toga.
Neko će morati da se pozabavi tim, pre ili kasnije.
a nikakvu korist ne vidi od toga.
Neko će morati da se pozabavi tim, pre ili kasnije.
- Post n°9
slanje para iz Nemačke je ogromna korist
- Post n°10
et paće
Naravno da ne, ali to je već drugi par rukava, i ne znači da je porez u a načelu "otimanje". Nećemo sad valjda stvarno raspravljati o toj nebuloznoj tvrdnji. Moralni osnov za oporezivanje je jasan - niko od nas nije Robiznon koji je sam na svom ostrvu sopstvenim radom zaradio sve što poseduje, pa mu sad neko "otima". Višak vrednosti se ostvaruje društvenom saradnjom pod izvesnim uslovima, koji da bi bili iole fer, moraju uključivati i oporezivanje i ulaganje u školstvo, zdravstvo, infratrukturu itd, itd. Valjda se oko toga slažemo. To ne znači da je svaki porez opravdan, a još manje da je svaka upotreba sredstava skupljenih porezom opravdana, ali onda je to problem, a ne porez kao takav.
Naravno da ne, ali to je već drugi par rukava, i ne znači da je porez u a načelu "otimanje". Nećemo sad valjda stvarno raspravljati o toj nebuloznoj tvrdnji. Moralni osnov za oporezivanje je jasan - niko od nas nije Robiznon koji je sam na svom ostrvu sopstvenim radom zaradio sve što poseduje, pa mu sad neko "otima". Višak vrednosti se ostvaruje društvenom saradnjom pod izvesnim uslovima, koji da bi bili iole fer, moraju uključivati i oporezivanje i ulaganje u školstvo, zdravstvo, infratrukturu itd, itd. Valjda se oko toga slažemo. To ne znači da je svaki porez opravdan, a još manje da je svaka upotreba sredstava skupljenih porezom opravdana, ali onda je to problem, a ne porez kao takav.
Last edited by William Murderface on Fri Feb 10, 2017 6:30 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°11
Znam.
Da me neko ne shvati pogrešno, svako ima pravo na besplatno obrazovanje
kao i pravo na slobodno kretanje.
Ukoliko su tačne informacije o masovnom odlasku medicinskih radnika,
kao i nedovoljnom broju zaposlednih po domaćim centrima, nešto će se raditi,
i cenim da nam se to neće svideti.
Da me neko ne shvati pogrešno, svako ima pravo na besplatno obrazovanje
kao i pravo na slobodno kretanje.
Ukoliko su tačne informacije o masovnom odlasku medicinskih radnika,
kao i nedovoljnom broju zaposlednih po domaćim centrima, nešto će se raditi,
i cenim da nam se to neće svideti.
- Post n°12
pa nije samo medicinskih, odlaze svakakvi radnici ali eto nečiji odlazak više boli.
na moje 'nije dete krivo što roditelj nema para da ga školuje' njeno je 'nije ni država'.
ono, jeste država.
na moje 'nije dete krivo što roditelj nema para da ga školuje' njeno je 'nije ni država'.
ono, jeste država.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°13
Rešenje je prosto, decu ih nižih slojeva na dualno obrazovanje, napravimo od Srbije zemlju jeftine ropske niskokvalifikovane radne snage i bog da nas vidi. Važno da nismo nikom platili za menzu.
_____
- Post n°14
Naravno da je država kriva.
A najviše se kuka na medicinske radnike jer se već javlja ozbiljan problem manjka radnika.
i to ne samo lekara već i tehničarki/tehničara.
Uredba o zabrani zapošljavanja nije pomogla.
A najviše se kuka na medicinske radnike jer se već javlja ozbiljan problem manjka radnika.
i to ne samo lekara već i tehničarki/tehničara.
Uredba o zabrani zapošljavanja nije pomogla.
- Post n°15
A ja ludim od gluposti tipa: jedu džabe!
Ne, ne jedu džabe, bonovi za studentske menze se plaćaju, i poslednji put kad
sam petljala sa njima bili su oko 3 hiljade mesečno, za jedan obrok, to je bilo
prošle decenije, sad sigurno nije jeftinije, i mesto u domu nije besplatno, i to se plaća,
i markica za prevoz se plaća, užbenici, gomila još skrivenih troškova.
Sve je to sitno, pojedinačno, ali na gomili to izađe mesečno nešto ispod minimalca,
bez džeparca sa strane.
Ne, ne jedu džabe, bonovi za studentske menze se plaćaju, i poslednji put kad
sam petljala sa njima bili su oko 3 hiljade mesečno, za jedan obrok, to je bilo
prošle decenije, sad sigurno nije jeftinije, i mesto u domu nije besplatno, i to se plaća,
i markica za prevoz se plaća, užbenici, gomila još skrivenih troškova.
Sve je to sitno, pojedinačno, ali na gomili to izađe mesečno nešto ispod minimalca,
bez džeparca sa strane.
- Post n°16
nije u tome poenta, ti obroci svakako vrede mnogo više nego što studenti plaćaju, kao i stanovanje
poenta je u tome da ne samo da jedu skoro džabe nego bi trebalo da jedu, studiraju i žive skroz džabe i da celo društvo bude srećno što je tako nešto moguće.
ali po pravilu na to se najviše brecaju oni koji svojim radnicima plaćaju minimalac na ruke.
poenta je u tome da ne samo da jedu skoro džabe nego bi trebalo da jedu, studiraju i žive skroz džabe i da celo društvo bude srećno što je tako nešto moguće.
ali po pravilu na to se najviše brecaju oni koji svojim radnicima plaćaju minimalac na ruke.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°17
A onda im država otima! Iako su job providers!
_____
- Post n°18
William Murderface wrote:et paće
Знао сам која прича следи, скоро у зарез.
Ал' зајеби. Нећу да финансирам ово криминално удружење ако икако могу. Док краду, држава не мора да функционише, може мало на велики одмор. Кад накраду превише па усфали за болнице и школе, онда објашњавај народу ту причу о оправданости пореза.
Прво да видим решетке, па њих иза, па ако треба и понеку бандеру украшену, па да видимо. Спушћавах се ја на ваше уже.
_____
- Guest
- Post n°19
Kriminalno udruženje zvano vrtić, semafor, hitna pomoć.
Ne moraš, Paće, ja ću i za tebe i za Varagu da platim.
Ne moraš, Paće, ja ću i za tebe i za Varagu da platim.
- Guest
- Post n°20
Ja ćeram auto samo po njivama, neću ja njihovim zulum asfaltom.
- Guest
- Post n°21
ima toga, a ima i oni sto gledaju da nema previse otrova u vodi, pa da ne ugasimo slucajno i njih, gaseci vojno-industrijski kompleks ™паће wrote:William Murderface wrote:et paće
Знао сам која прича следи, скоро у зарез.
Ал' зајеби. Нећу да финансирам ово криминално удружење ако икако могу. Док краду, држава не мора да функционише, може мало на велики одмор. Кад накраду превише па усфали за болнице и школе, онда објашњавај народу ту причу о оправданости пореза.
Прво да видим решетке, па њих иза, па ако треба и понеку бандеру украшену, па да видимо. Спушћавах се ја на ваше уже.
- Post n°22
Па ти ватрогасни вртићи служе овима као живи штит да слободно и даље краду и да не укину нити смање ниједан порез, и да никад не робијају.
Е, доста сам плаћао. Прво за те паре да видим мало да робијају.
Е, доста сам плаћао. Прво за те паре да видим мало да робијају.
_____
- Guest
- Post n°23
ako nisi plaćao dok nisi bio tu, onda je to to, opet te je dočekalo sve kako je bilo kada si otišao, a ponešto čak i bolje
održavali i izdržavali smo ti državu u zatečenom stanju
- Post n°24
Lev Abalkin wrote:ako nisi plaćao dok nisi bio tu, onda je to to, opet te je dočekalo sve kako je bilo kada si otišao, a ponešto čak i bolje
Плаћао сам тамо, плаћам овде... а обе државе пропадају. Можда није ни лоша стратегија.
Ама сам незадовољан оним што добијем за те паре, веома. Да се ја питам, пре би се поотварале архиве него што би они изашли.
_____
- Guest
- Post n°25
Ja sada nisam nezadovoljan sa onim što dobijam za porez. Mislim da je veoma čest slučaj da ljudi precenjuju svoje pare.
Baš mi je pre neki dan kukao jedan Catalan kako mu Madrid odnese sve novce.
Rekao sam mu: I am sure that they robbed you.
Baš mi je pre neki dan kukao jedan Catalan kako mu Madrid odnese sve novce.
Rekao sam mu: I am sure that they robbed you.