Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vinske priče

Vinske priče - Page 3 Empty Re: Vinske priče

Post by Nino Quincampoix Sat Feb 17, 2018 9:55 pm

nije konfuzno. ja ne znam kako on stoji, dok smo studirali vino je pravio njegov ćale ali iz hobija, kasnije je čovek umro. zadnji put kada sam ga video pre par godina, radio je kao nastavnik u školi. samo me je zanimalo da li je neko probao i je li čemu.
    kondo

Post by kondo Sat Feb 17, 2018 10:08 pm

plavaivy wrote:a pre svega trazi trzite sa plateznom moci da to i isprati

jel si luda? srpsko trziste vina je jedno od najskupljih u evropi ako se gleda odnos kvalitet: cena. to je malo slozenija prica pa ne bih da generalizujem ali recimo zemlje kao što su portugal i španija totalno potapaju srbiju. ja sam ove zime opet morao da pređem na vina odatle, u zoni 10-11e razlika je nenormalna ali ne u korist srbije. i dalje od toga, portugalsko vino od 3-4e ne postoji u srbiji za manje od duplo.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    plavaivy

Post by plavaivy Sat Feb 17, 2018 10:24 pm

pa da samo sto je 10-11e za bocu vina misaona imenica za 95% potrosaca u Srbiji..
    znam da za mene jeste..
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Feb 17, 2018 10:33 pm

mogu da dobiju 300 din za litar i to ako sam taj dan neuobičajeno široke ruke
    kondo

Post by kondo Sat Feb 17, 2018 10:35 pm

pa ne trošim ni ja više u kontinuitetu, pisao sam ovde o macedonu od 599 dinara koji je benchmark za domen 5e i predstavlja jasan pomak od klase 3e (vranac). mozda konacno svratim u stobi vinariju u povratku.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Tue Mar 13, 2018 12:30 pm

stvari se u segmentu value for money ipak menjaju na bolje.
    teški je paradoks da Srbija do danas nema adekvatan asortiman u segmentu koji vinskoj industriji globalno donosi najveći profit (kod nas rang između 300 i 700 dinara) , nego je to prepušteno vinarijama iz regiona koje su imale sreću da svoje kombinate privatizuju na pravi način (ili ne privatizuju, ali ih prevedu u održive, moderne vinarije poput Planataža)

elem, Džervin je izbacio odlična vina za 2,5 evra, belo, crveno i roze, u litarskim bocama. nepretenciozna, čista, zdrava vina za svaki dan, pa čak malo i više od toga. belo je kupaža grašca i rizlinga, crveno frankovka i merlo, roze pino noar i hamburg (malo je muskatno, sasvim prihvatljivo). videćemo kako će da odigraju na tržištu, ali tu je generalno ogromna šana i prostor za rast (što Kovačević sa Orfelinom i Fruškogorski vinogradi sa Fruškaćem još uvek nisu iskoristili)

i imam još jednu preporuku - Plantaže izbacile Epohu, cabernet iz 2012, odležavao u hrastu (malom i velikom) i u boci. top vino za 900 dinara. zrelo, koncentirsano, toplo, džemasto, puno, potpuno sazrelo. apsolutno vredi više nego što košta

Last edited by dimitrije iz čakova on Tue Mar 13, 2018 12:32 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : typo)

_____
    zvona i praporci
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Tue Mar 13, 2018 12:38 pm

Vinske priče - Page 3 1552546758

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Mar 13, 2018 1:26 pm

Vinske priče - Page 3 1552546758

Treba da ubacimo i neko vino u ove emotikone za dobrodošlicu... Imamo vinjak, imamo zidarsko pivo, ali šta je s vinopijama?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Mar 13, 2018 3:32 pm

dimitrije iz čakova wrote:stvari se u segmentu value for money ipak menjaju na bolje.
    teški je paradoks da Srbija do danas nema adekvatan asortiman u segmentu koji vinskoj industriji globalno donosi najveći profit (kod nas rang između 300 i 700 dinara) , nego je to prepušteno vinarijama iz regiona koje su imale sreću da svoje kombinate privatizuju na pravi način (ili ne privatizuju, ali ih prevedu u održive, moderne vinarije poput Planataža)

elem, Džervin je izbacio odlična vina za 2,5 evra, belo, crveno i roze, u litarskim bocama. nepretenciozna, čista, zdrava vina za svaki dan, pa čak malo i više od toga. belo je kupaža grašca i rizlinga, crveno frankovka i merlo, roze pino noar i hamburg (malo je muskatno, sasvim prihvatljivo). videćemo kako će da odigraju na tržištu, ali tu je generalno ogromna šana i prostor za rast (što Kovačević sa Orfelinom i Fruškogorski vinogradi sa Fruškaćem još uvek nisu iskoristili)

i imam još jednu preporuku - Plantaže izbacile Epohu, cabernet iz 2012, odležavao u hrastu (malom i velikom) i u boci. top vino za 900 dinara. zrelo, koncentirsano, toplo, džemasto, puno, potpuno sazrelo. apsolutno vredi više nego što košta

Vinske priče - Page 3 286371741 Vinske priče - Page 3 286371741 Vinske priče - Page 3 286371741

Ovo ti je najbolji klon ikad.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 13, 2018 3:40 pm

Vinske priče - Page 3 3579118792
    Ceniš da je klon?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 13, 2018 3:40 pm

William Murderface wrote:Vinske priče - Page 3 1552546758

Treba da ubacimo i neko vino u ove emotikone za dobrodošlicu... Imamo vinjak, imamo zidarsko pivo, ali šta je s vinopijama?
    Napraviću emotikon Ždepčeva krv
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Mar 13, 2018 3:50 pm

Vasilij wrote:Vinske priče - Page 3 3579118792
    Ceniš da je klon?

1. posao mi je direktno povezan sa globalnim trzistem cokolada i keksova, a indirektno sa samim kompanijama...takodje sam u veoma bliskoj vezi sa ICCO (International Cocoa Organization), a radim na raznim projektima u vezi kakao plantaza i takodje plantaza vanile, fair trade protokolima, svakodnevnim kretanjima na berzi kada je u pitanju kakao, plus na jos nekim poslovima vezanim za investicione fondove...2. najvise volim keksove koje pravi LU i cokolade koje pravi Amedei...najomiljeniji slatkis svih vremena mi je bila Kinder Lada...tri najkvalitetnija slatkisa kod nas su Plazma, Jaffa i Najlepse Zelje...

Za distribuciju Kraft proizvoda u Srbiji pravo ima Nelt, a to je kompanija koja je nastala pocetkom 90-h u vreme onog najgoreg sverca, tek kasnije krecu za legalnom distribucijom...kompaniju su osnovali Nebojsa Saponjic i Ranko Socanac (bivsi policajci) tako sto su prvo svercovali cigarete...mada iza cele kompanije ustvari stoje Danko Djunic i njegova marioneta Aleksandar Vlahovic, uz njihovu finansijsku i politicku pomoc Nelt je postao toliko mocan da kompanije kao Kraft, Nestle, Wrigley i Procter & Gamble iskljucivo preko njih distribuiraju svoju robu na ovim prostorima...kiparska kompanija Neregelija je zvanicni vlasnik Nelta...To sto se Oreo pojavio u Super Veru je samo zato sto im je Nelt dao dozvolu da ga uvoze iz Spanije (preko Grcke) i da im daju 50% od profita...zato je i cena toliko visoka...trebao je Oreo odavno da dodje na ove prostore ali nasi najjaci konditori uglavnom uslovljavaju najvece distributere da ne uvoze te popularne strane proizvode jer jedino mogu niskom cenom da im pariraju...kad je u pitanju uvoz vrhunskih cokolada to je druga prica (tu semu sam vec objasnjavao), ali gotovo sve keksove je moguce uvoziti bez nekih specijalnih uslova...posto je Oreo krenuo da se legalno distribuise po Hrvatskoj, samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti i u svim nasim supermarketima po nizoj ceni nego sto je to trenutno slucaj u Super Veru...koliko znam i na pijacama mu pumpaju cenu, sverceri valjda traze 250din za kutiju od 160g

Vinske priče - Page 3 1233199462
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 13, 2018 4:09 pm

Vinske priče - Page 3 3579118792 ne verujem koliko si promašio
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue Mar 13, 2018 4:21 pm

iako o vinu prica neko ko je stavio lazne brkove i preobukao se u franza jozefa, nemojmo od vina praviti klasnog i drzavnog neprijatelja.

vino je sasvim neopravdano na burundiju zapostavljeno.

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 13, 2018 4:23 pm

I u Srbiji kao takvoj.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Mar 13, 2018 4:31 pm

Mr.Pink wrote:iako o vinu prica neko ko je stavio lazne brkove i preobukao se u franza jozefa, nemojmo od vina praviti klasnog i drzavnog neprijatelja.

vino je sasvim neopravdano na burundiju zapostavljeno.

Pri tom i nije klon, bar ne onog na kog Polip sumnja.

Dobar bi bio i NAVIP Royal emotikon, ima i vitez sa mačem u ruci na etiketi.
    kondo

Post by kondo Tue Mar 13, 2018 4:40 pm

đes dimitrije puška te ubla! jel si za gusti sok?

_____
    #FreeFacu

dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Tue Mar 13, 2018 5:05 pm

eo me.

vidim, počeli ste i ovde da jedete, pijete i jebete (ko još može) pa reko da doprinesem...

nego, jel svakom novom priredite ovako topao doček?

sok može.

_____
    zvona i praporci
    kondo

Post by kondo Tue Mar 13, 2018 5:40 pm

svakom po zaslugama!

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Wed Mar 14, 2018 2:17 am

Ta Epoha 13.jul nema u radnjama. Krenuo po to a odneo kuci Zolin Primitivo-Merlo.

_____
    #FreeFacu

kondo

Post by kondo Mon Mar 19, 2018 10:13 pm

kod djoleta baltazara za isporuku kuci na karton, primitivo/merlo vinarije zola iz regije pulja kosta 800. ko mi nadje bolje vino za te pare neka se javi i vodim na rucak u ozbiljno dobru udbasku kafanu na juznom bulevaru.

_____
    #FreeFacu

Sotir

Post by Sotir Mon Mar 19, 2018 10:28 pm

Imam ja par finih boca vina, dam ti ih za po 200 i vodiš na ručak? Tehnički tvoj uslov je ispunjen, nisi insistirao da ne može polovno....
    kondo

Post by kondo Mon Mar 19, 2018 10:30 pm

nema polovnog vina brte ako je tehnicki ispravno, a za rucak mozemo neki forumski spektakolo sredinom krajem nedelje... birajte dan, ne mogu petak

_____
    #FreeFacu

Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Mar 19, 2018 10:36 pm

kako se zove udbaska kafana u juznom bulevaru? i gde se tacno nalazi? eto me u bg za vikend, pa ne bi bilo lose da se to mesto overi.

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Mon Mar 19, 2018 10:47 pm

JB, juzni bulevar 144.

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 1:41 pm