Za sps, msm da ste neopravdano pesimisticni, to je stranka koja ce uvek ili makar i u sledecem ciklusu imati svojih deset posto. Prezivela je peti oktobar, sve posle toga je za gicka pickin dim
Parla-parla-parlament
- Post n°151
Re: Parla-parla-parlament
Za Zukorlica, ja ne bih potcenjivao coveka koji je uspeo da predje cenzus i koji ima svoju sferu uticaja.Posebno u kombinaciji kada Vucic iz raznih razloga drzi oko sebe gomilu sljama i kombi stranaka koji ne nose bukvalno nista.
Za sps, msm da ste neopravdano pesimisticni, to je stranka koja ce uvek ili makar i u sledecem ciklusu imati svojih deset posto. Prezivela je peti oktobar, sve posle toga je za gicka pickin dim
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°152
Šta znači biti pesimističan kad je sps u pitanju?
(Ja im želim da nestanu, ako mislim, a mislim, da njihova bitnost tek dolazi,
ja jesam, u kontekstu mojih želja, pesimistična, cenim da mi se neće ispuniti.)
(Ja im želim da nestanu, ako mislim, a mislim, da njihova bitnost tek dolazi,
ja jesam, u kontekstu mojih želja, pesimistična, cenim da mi se neće ispuniti.)
- Post n°153
Mozda se nesrecno izrazio, hteo sam da kazem da sps po svemu sudeci nece ici ispod svojih standardnih 8-12% posto podrske, i sto je jos vaznije da ce uvek biti tu za svaku vlast kao neophodan partner. Naravno to sve nazalost, ja im zelim mnogo gore stvari al jbg
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°154
Čekaju oni svoj trenutak, ali taj trenutak neće doći na ovim prevremenim izborima, prilično sam siguran.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°155
Kada vidim kako Dacic rastura sopstvenu stranku ovde na lokalu, verujem da je gadna ucena u pitanju.
Na primer, u Sapcu su bili uvek preko 10%. Prosle godine su bili u lokalnoj vlasti i u jednom od mnogobrojnih pokusaja da Vucic srusi lokalnu vlast, Dacic je ovde razjurio clanstvo i postavio na celo nekog Kerkeza iz BG-a. Kampanju ove godine prakticno i nisu imali, SPS-ova koalicija je za par glasova presla cenzus, sto je njihov najgori rezultat ikad, taj Kerkez se ni krvi ni duzan nasao u lokalnoj skupstini i tamo je neutralan.
U najnovijem pokusaju da se obori lokalna vlast, pre nekih mesec dana, sklonjen je Kerkez i postavljen Vanja Vukic, bivsi Dacicev sef kabineta, poznat iz afere sa Misom Bananom. Kupili su dva ZZS-ova odbornika i jedan od njih je sad najeksponiraniji SPS-ov covek u medijima, posto drugo clanstvo jedva i da imaju. SPS je od ozbiljne stranke prakticno postao SNS-ova ekipa za prljave zadatke.
Slican slucaj pisanja po sopstvenom clanstvu bio je i u Vladimircima. Nakon izbora SNS je sam, bez SPS-a formirao vlast, bahateci se nad njima. Posle nekog vrremena dva odbornika napustaju SNS i SPS postaje odlucujuci faktor. Tu priliku koriste da uteraju SNS-u i skidaju ih sa vlasti ali nakon nekog vremena centrala ih je ipak naterala da pomognu SNS koji se do juce izivljavao nad njima i umesto da budu glavni u opstinskoj vlasti oni moraju biti privezak SNS-u.
Sve u svemu, da Dacic nije podredio interese sopstvene stranke, interesima SNS-a, SPS bi sad u Sapcu bio mozda odlucujuci faktor a u Vladimircima bi imao predsednika opstine a sad su obicne sluge
Na primer, u Sapcu su bili uvek preko 10%. Prosle godine su bili u lokalnoj vlasti i u jednom od mnogobrojnih pokusaja da Vucic srusi lokalnu vlast, Dacic je ovde razjurio clanstvo i postavio na celo nekog Kerkeza iz BG-a. Kampanju ove godine prakticno i nisu imali, SPS-ova koalicija je za par glasova presla cenzus, sto je njihov najgori rezultat ikad, taj Kerkez se ni krvi ni duzan nasao u lokalnoj skupstini i tamo je neutralan.
U najnovijem pokusaju da se obori lokalna vlast, pre nekih mesec dana, sklonjen je Kerkez i postavljen Vanja Vukic, bivsi Dacicev sef kabineta, poznat iz afere sa Misom Bananom. Kupili su dva ZZS-ova odbornika i jedan od njih je sad najeksponiraniji SPS-ov covek u medijima, posto drugo clanstvo jedva i da imaju. SPS je od ozbiljne stranke prakticno postao SNS-ova ekipa za prljave zadatke.
Slican slucaj pisanja po sopstvenom clanstvu bio je i u Vladimircima. Nakon izbora SNS je sam, bez SPS-a formirao vlast, bahateci se nad njima. Posle nekog vrremena dva odbornika napustaju SNS i SPS postaje odlucujuci faktor. Tu priliku koriste da uteraju SNS-u i skidaju ih sa vlasti ali nakon nekog vremena centrala ih je ipak naterala da pomognu SNS koji se do juce izivljavao nad njima i umesto da budu glavni u opstinskoj vlasti oni moraju biti privezak SNS-u.
Sve u svemu, da Dacic nije podredio interese sopstvene stranke, interesima SNS-a, SPS bi sad u Sapcu bio mozda odlucujuci faktor a u Vladimircima bi imao predsednika opstine a sad su obicne sluge
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°156
Tacno tako.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°157
Bojan Pajtić i Vojislav Šešelj spremni su da potpišu zahtev za smenu Aleksandra Martinovića, predsednika Administrativnog odbora Skupštine Srbije, čime bi bila uklonjena i poslednja zakonska prepreka, piše Danas.
Martinović je gostujući u Pressingu N1 rekao da će sednicu na kojoj će se raspravljati o njegovom razjašnjenju zakazati tek kada zahtev potpišu Šešelj i Pajtić, kao članovi Odbora, umesto zamenika, koji su sada potpisnici na tom zahtevu.
Poslanik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da će vrlo rado potpisati taj zahtev i da bi "potpisao i prvi put da mu je neko rekao da se sakupljaju potpisi".
Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta rekla je za Danas da je Šešelj spreman da potpiše zahtev za smenu Martinovića, ali i da Martinović ne može da ucenjuje ko će potpisati.
"Zamenici članova Odbora imaju ista prava kao i članovi, pa je prema tome podneti zahtev za njegovom smenom validan. Mi smo zaključili da njegovom ultimatumu ne treba da udovoljimo i teraćemo i dalje ovako", rekla je Radeta.
Hehe
_____
- Post n°159
Ma prav SNS i radikali cirkus u dogovoru, eto nama izbora zbor parlamentarne krize.
_____
- Post n°160
'начи, наново код Чеде на кафу.
- Post n°161
Mislim da je ta koalicija sada već potpuno nemoguća.
_____
- Post n°162
Опорба се ушутjeла, муха се чује како лети.
- Post n°163
Sastali se pa govore, Aleksandra da obore.
_____
- Post n°164
Мауа заказала седницу о буџету за сутра у 15 часова.
http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/doc/kalendar/2016/Saziv%20V%20sednice%20II%20redovnog%20zasedanja%202016.pdf
http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/doc/kalendar/2016/Saziv%20V%20sednice%20II%20redovnog%20zasedanja%202016.pdf
- Post n°165
Sad videh. Mislim da je skoro izvesno da idu na raspuštanje parlamenta u najskorijem roku.
_____
- Guest
- Post n°166
Na osnovu čega? to misliš? Ne pratim sve detalje ove priče.
- Guest
- Post n°167
auu sutra je nedelja...sve mislim da je sutra ponedeljak
da, da to je to, sutra će biti spektakla
da, da to je to, sutra će biti spektakla
- Post n°168
_____
- Post n°169
[list="stream-items js-navigable-stream"]
Saša Radulović @SasaRadulovich 3 минпре 3 минута Obaveštenje o sednici Odbora za finansije je stiglo u 16:04 minuta, 18 sati pre održavanja odbora. Bez dnevnog reda.0 одговори 2ретвитова 2 свиђања
[*]
Saša Radulović @SasaRadulovich 3 минпре 3 минута
Obaveštenje o sednici Odbora za ustavna pitanja je stiglo u 15:11 minuta, 19 sati pre održavanja odbora. Bez dnevnog reda.
0 одговори 1 ретвит 3 свиђања
[*]
Saša Radulović @SasaRadulovich 4 минпре 4 минута
Sednice skupštine se zakazuju 7 dana ranije. Sednice odbora 3 dana ranije. Da li će mediji prećutati i ovo bahaćenje oko budžeta?
0 одговори 0 ретвитови 1 свиђање
[*]
Saša Radulović @SasaRadulovich 5 минпре 5 минута
U isto vreme zakazali sednice Odbora za ustavna pitanja i odbora za finansije za 10 časova. Neverovatna bahatost.
0 одговори 0 ретвитови 0 свиђања
[*]
Saša Radulović @SasaRadulovich 6 минпре 6 минута
Upravo su zakazali nekoliko odbora za sutra u 10 časova i zakazali sednicu o budžetu za 15h bez dnevnog reda, manje od 24 časa ranije.
[/list]
_____
- Post n°170
Saša Radulović @SasaRadulovich 1 минпре 1 минут
Saša Radulović ретвитује Ana Stevanović
Budžet ima 1.300 stranica. Stigao je u skupštinu u petak predveče. Sednice odbora koji treba da raspravljaju o njemu su u nedelju u 10.
_____
- Guest
- Post n°172
Pocinjem da razumem frustraciju sestog oktobra. Nadam se da se u buducnosti nece ponoviti ista greska.
- Post n°173
Opozicija mora da reaguje, reagovaće i onda ide kukanje o krizi u skupštini i teroru opozicije. Vođa rešava problem raspisujući izbore.
_____
- Post n°174
Јбг, нека се окупи цела опозиција на седници одбора, свих 80, нека пробају да колико толико опструирају, пропратиће то медији како ваља.
- Post n°175
Vršiš pritisak na medije! :maja:
_____