Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prajd 2016

Prajd 2016 - Page 4 Empty Re: Prajd 2016

Post by beatakeshi Tue Sep 20, 2016 9:28 am

Tvoja vizija (da smo zatočenici bandi) je mračnija od moje (Vučić kao glavnokomandujući, barem sada). Primetno je ipak da nema onih Miša Vacića a Obraz kao da ne postoji.

et Fić
    Filipenko

Post by Filipenko Tue Sep 20, 2016 9:32 am

No Country wrote:У међувремену, у свакој иоле нормалној земљи, градоначелник присуствује паради. То му дође радна обавеза, ма колики скот иначе био.

Nope. Druga je stvar što se ispostavlja kao efikasan, a dovoljno dobar marketing za svakog lokalnog kabadahiju da se pred javnošću napravi nekim ko brine za stare i vodi računa o svom građanstvu. Nije mu ništa veća obaveza nego da dođe na štrajk radnika ili na protest protiv povećanja cena struje.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Sep 20, 2016 9:32 am

beatakeshi wrote:Tvoja vizija (da smo zatočenici bandi) je mračnija od moje (Vučić kao glavnokomandujući, barem sada).

Isto kao i 2000. godine. Kao sto ni Milosevic nije bio jedini problem 2000. tako nije ni Vucic sad. Ta banda je nadzivela Slobu, nadzivece i Vucica

_____

Uprava napolje!

Post by beatakeshi Tue Sep 20, 2016 9:37 am

Da, ali Sloba nikada nije lično bio deo tih bandi i direktno povezan sa njima (osim Arkana, Legije i ... Prajd 2016 - Page 4 286371741 )
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Sep 20, 2016 9:53 am

2000. su cak Delije i Sloba bili na razlicitim stranama, sto znaci da ta ekipa i nije bas pion u rukama dupeglavca Vucica.

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 20, 2016 9:54 am

Katarinica, u poznatom maniru

http://www.politika.rs/scc/clanak/363892/Pogledi/Ponosniji-na-paradu

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 10:01 am

William Murderface wrote:Mislim da nikad nećemo videti Vučića na Prajdu, sasvim je dovoljno što umesto njega ide Mali, a on ga posle zajebava u javnosti - ne idem ja na to, to Mali, on to voli, hehe.

Tako lepo pokrije obe strane, i svoje birače, i strane zvaničnike. Ne vidim zašto bi to menjao.

Problem je u sledećem - ako Vučića zameni neka udružena opozicija sastavljena opet od nekig građanskih i umereno nacionalnih stranaka, onda će verovatno stvar nastaviti svojim tokom (kao u Hrvatskoj), Prajd će biti sve prihvaćeniji i opušteniji i za par godina će i policijsko obezbeđenje biti smanjeno, biće više ljudi na samom Prajdu, a ostali će ga prhvatiti kao uobičajenu stvar i to će biti to.

ALi postoji i druga varijanta - da Vučića zameni koalicija na čijem će čelu biti Dveri. U tom slučaju, Prajd pada i kao nasleđe "prošle vlasti" i kao "antiporodična manifestacija". Ako deluje nerealno, pogledaj Mađarsku, članicu EU.

Hoću reći, priča o licemernom i prljavom tranzicijskom napretku, ali ipak napretku, ka sve većem poštovanju ljudskih prava, izgleda sve neuverljivije.
    Тачно је, мрд-напред мрд-назад, мож' да бидне, а може и да се преокрене... За сада су, у овом малом и историјски занемарљивом прозорчићу од првог Прајда до данас, дотична ЛБГТ права ипак забележила неки мерљиви напредак. That's about it.

Ово о Вучићу је занимљивије, из нашег кибицерског угла. Ја мислим да ипак хоће, јербо је склон драматичним заокретима те врсте. У том смислу је Мали сметња, јер Вучић увек воли да буде први, он лично, најбоље, највише, најраније, више него икад у историји... Prajd 2016 - Page 4 4101625831 Живи били.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 10:09 am

Filipenko wrote:
    No Country wrote:У међувремену, у свакој иоле нормалној земљи, градоначелник присуствује паради. То му дође радна обавеза, ма колики скот иначе био.

Nope. Druga je stvar što se ispostavlja kao efikasan, a dovoljno dobar marketing za svakog lokalnog kabadahiju da se pred javnošću napravi nekim ko brine za stare i vodi računa o svom građanstvu. Nije mu ništa veća obaveza nego da dođe na štrajk radnika ili na protest protiv povećanja cena struje.
    Бојим се да се твој и мој појам "нормалне земље" јако разликују, и не само географски. Нпр. Путинова Русија - definitely њет.

Post by beatakeshi Tue Sep 20, 2016 10:17 am

off topik - NC - izašla ti slika u Novom Polisu
    http://www.novipolis.rs/kultura/30346/zlato-i-dabrovina.html
    Filipenko

Post by Filipenko Tue Sep 20, 2016 10:32 am

No Country wrote:
    Filipenko wrote:

Бојим се да се твој и мој појам "нормалне земље" јако разликују, и не само географски. Нпр. Путинова Русија - definitely њет.

Očigledno se razlikuju. Nečiji očevi osnivači su dozvolili sve vrste brakova, uključujući i poligamiju i gejštinu, neki su razvrstavali rase po tome koliko su petina vredne u odnosu na belu  Prajd 2016 - Page 4 2952840586 Danas se Rusija amerikanizovala, ali vratiće se to na svoje.

Spoiler:

Last edited by Filipenko on Tue Sep 20, 2016 10:35 am; edited 1 time in total
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 20, 2016 10:35 am

Upravo je Staljin uištio emancipatorska dostignuća koja pominješ, a kakve to tek ima veze sa Putinom, koji je oličenje svega protiv čega se Lenjin borio (carizma, konzervativizma, kapitalizma) - samo je tebi znano.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Filipenko

Post by Filipenko Tue Sep 20, 2016 10:38 am

William Murderface wrote:Upravo je Staljin uištio emancipatorska dostignuća koja pominješ, a kakve to tek ima veze sa Putinom, koji je oličenje svega protiv čega se Lenjin borio (carizma, konzervativizma, kapitalizma) - samo je tebi znano.

Ama znam...ali na pritisak naroda™ čiji je glas poslušao™.

A oko Putina - meni nije jasno gde vi vidite da ja gotivim Putina ili mislim da je ovo što radi dobro za Rusiju. Ja gledam onih 25% što su osvojile leve partije na izborima i sve se kao nadam da bi se to pre ili kasnije moglo pretvoriti u veći procenat...

E sad, šta ja mislim da bi trebalo uraditi, to bi vam se verovatno svidelo još manje nego Putin (humanitarna vojna intervencija u Ukrajini, demokratizacija Azerbejdžana, obilna pomoć™ centralnoazijskim državama sa ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta, gej brak može - gej propaganda ne može i tako dalje...)

Last edited by Filipenko on Tue Sep 20, 2016 10:41 am; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 10:39 am

beatakeshi wrote:off topik - NC - izašla ti slika u Novom Polisu
    Страшно. Овај Нови Глупис заиста помера границе блама. Треба неко овој деци да објасни да све остаје архивирано, и да ће им неко кроз 30 годона са уживањем набити на нос све ове неподношљиве идиотарије које су благоизволели написати.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 10:45 am

sta je gej propaganda?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 10:48 am

No Country wrote:
    Страшно. Овај Нови Глупис заиста помера границе блама. Треба неко овој деци да објасни да све остаје архивирано, и да ће им неко кроз 30 годона са уживањем набити на нос све ове неподношљиве идиотарије које су благоизволели написати.

dobro znaš da to ne ide tako Prajd 2016 - Page 4 4101625831
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 20, 2016 10:49 am

Filipenko wrote:
    William Murderface wrote:Upravo je Staljin uištio emancipatorska dostignuća koja pominješ, a kakve to tek ima veze sa Putinom, koji je oličenje svega protiv čega se Lenjin borio (carizma, konzervativizma, kapitalizma) - samo je tebi znano.

Ama znam...ali na pritisak naroda™ čiji je glas poslušao™.

A oko Putina - meni nije jasno gde vi vidite da ja gotivim Putina ili mislim da je ovo što radi dobro za Rusiju. Ja gledam onih 25% što su osvojile leve partije na izborima i sve se kao nadam da bi se to pre ili kasnije moglo pretvoriti u veći procenat...

E sad, šta ja mislim da bi trebalo uraditi, to bi vam se verovatno svidelo još manje nego Putin (humanitarna vojna intervencija u Ukrajini, demokratizacija Azerbejdžana, obilna pomoć™ centralnoazijskim državama sa ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta, gej brak može - gej propaganda ne može i tako dalje...)

Niije na pritisak naroda, naravno, nego pretvarajući revolucionarni socijalizam u državizam, ili da ne okolišamo, u nacionalizam i imperijalizam. Otud i rehabilitacija crkve.

Ne znam šta je "gej propaganda", a još manje zašto smatraš da je treba zabraniti. Nije mi baš najjasnije ni u šta se tačno uzdaš, u genij rase, rusku kulturu, ili šta ja znam. Rusija danas je ovo što vidimo - konzervativna, represivna, ultra-kapitalisitička, nacionalistička. Daleko od toga da je to najgora stvar na svetu, niti da treba u pomoć zazivati Zapadtm da nas spasi od istočnjačke pošasti, samo ne znam baš u šta tačno polažeš nade kad ih polažeš u Rusiju kao neku emancipatorsku silu. Ona to trenutno svakako nije.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 10:51 am

čitam ovu meditaciju o Vonegatu. heh pa ovo je nivo fanzina sa prve godine opšte književnosti. toliko radi sujeta da se sve što pročitaš gura u već postojeći idejni okvir.

u stvari ovako sada izgledaju fanzini, ne?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 20, 2016 10:56 am

No Country wrote:

Dobro, nije ovaj tekst toliko katastrofalan, posebno u poređenju sa ovim ostalim koje smo kačili. Malo ga je zasro s ovim "hedonizmom", ali to je već tipična NP boljka. Konačno, možese roman i tako čitati.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 20, 2016 10:57 am

Benny Lava wrote:čitam ovu meditaciju o Vonegatu. heh pa ovo je nivo fanzina sa prve godine opšte književnosti. toliko radi sujeta da se sve što pročitaš gura u već postojeći idejni okvir.

Pa da, ali okej, bar je ponešto razumeo.

_____

Filipenko

Post by Filipenko Tue Sep 20, 2016 11:46 am

Naravno da Rusija nije nikakva emancipatorska sila. Ali je jedina koja može da unese frku, napravi disbalans u snagama, nešto što će naterati nekoga da se zamisli. Naravno, ne tako što će da tovi Nemačku gasom ko Staljin što ih je tovio do 22. juna 1941. godine, i to je jedan od osnovnih problema Putina i njegovog režima - disbalans između interesa naroda i oligarhije. Putin je u suštini balansero, on je onaj političar iz senke koji je decision maker i koji pravi dilove među zainteresovanim stranama, samo što je u Rusiji takav kakav je u prvom planu i simbol je cele vlasti, umesto da bude sedmi na listi partije i da mu položaj bude 17. na listi narodnih poslanika u parlamentu, kako obično i biva sa tim trgovcima uticajem. Samim tim, Putin je loš izbor, jer čim on balansira među oligarsima, logično je da o njihovim interesima vodi najviše računa. 

Zato on i pristaje na Nacistički Tok 2 umesto da kaže "nema više gasa ni kroz Nacistički Tok 1 dok ne odobrite Pravoslavni Tok".  Prajd 2016 - Page 4 1844795956 I odseče sebi demonstrativno kitu na panju. Ionako će mu je odseći postepeno kroz sankcije i izolaciju.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 20, 2016 11:59 am

Pa kakav disbalans, imamo samo obnovu hladnog rata, i još dublje ukopavanje imperijalističkih sila. Rat u Ukrajini je doneo i povampirenje fašizma na obe strane, a u Americi je dao priliku za plašenje naroda Putinom kao novim Hitlerom i diskvalifikaciju svakog ko se tom narativu sprotstavlja. Daleko od toga da je to sve Putinova krivica, možda nije ni prvestveno njjegova (mada...), ali njegova politika svakako ne pomaže, niti vidim da će išta dobro iz nje izaći.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 12:02 pm

William Murderface wrote:
    Benny Lava wrote:čitam ovu meditaciju o Vonegatu. heh pa ovo je nivo fanzina sa prve godine opšte književnosti. toliko radi sujeta da se sve što pročitaš gura u već postojeći idejni okvir.

Pa da, ali okej, bar je ponešto razumeo.

Zato i kažem - fanzin, ne mislim ništa posebno loše pod tim.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 20, 2016 7:45 pm

Друга синтагма је неки локални жаргонизам чији је циљ да се скрене пажња на призор раскречених ногу жене и на њену вагину обраслу у густу стидну длаку; тај би нас призор имао подсетити на неког дабра ког су распорили и оставили тако отвореног да му можемо сагледати и месо и длаку.
    Могу да замислим једнако надобудног младог Амера који објашњава шта је "риба", од репа...  Prajd 2016 - Page 4 3274312807 "Неки локални жаргонизам", whatever the fuck that is. А што је најгоре, неинформисани читалац ће овде помислити како је Вонегат нека врста Хенрија Милера.
    Спомиње Вонегат, доста често, и менталне сфере људског живота у овом свом делу; наиме, један од јунака романа, градационо, сазрева у свом губитку здравога разума, а писац то, духовито, приписује чудним хемикалијама у глави.
    Па да га јебем како оваква реченица преживи прво контролно читање!? Сазревање у губитку здравог разума, па још духовито??? И кога уопште треба да занима ово унеређено муцање о једној књизи која је јако давно написана и отада много и радо читана (чак и екранизована, дабоме грозно). Мислим, лепо што је дечко открио Вонегата, ал' могао би мало да среди утиске пре него што крене да их дели са човечанством.
    Bluberi

Post by Bluberi Tue Sep 12, 2017 3:42 pm

BBC
    bemty

Post by bemty Tue Sep 12, 2017 4:34 pm

ekeke, tehno-kompjuterasi naisli na ljudski rod i sad odjednom zbunjeni

_____
    Warning: may contain irony.

Post by Sponsored content