kako zajebati radnika
- Post n°826
Re: kako zajebati radnika
i ti onda budi malouman pa zapošljavaj ove u tredu što se diče fejk bolovanjima pritom ugl ista ekipa koja se nedavno istovarala po miši brkiću kad je reko da kolektivno sviramo tiboru joni što se tiče produktivnosti
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°827
Читајући ову тему осећам се као да су још увек 80-90-те, и да само у фирми Гиге Моравца.
Што све наравно нема везе са животом и реалношћу.
Сад би вас Таласон, покој му души, изнапушавао најстрашније. Што опет не би било довољно колико лупате.
Што све наравно нема везе са животом и реалношћу.
Сад би вас Таласон, покој му души, изнапушавао најстрашније. Што опет не би било довољно колико лупате.
- Post n°828
Doso demokraci po svoj kapitalsi, jebiga.
- Post n°829
khm recimo da sam vrlo upoznat sa lezilepstvom po parazitskom sektoru ali me zabole da pišem traktate i doktorate eno ti tvićer pa se sam uveriSotir wrote:Што све наравно нема везе са животом и реалношћу.
- Spoiler:
Lizistrata @Iysistrata
Na bolovanju vam se plata smanjuje za trećinu, i može se smanjivati do visine minimalca, ako ste na minimalcu ne smanjuje vam se uopšte.
Ako niste na minimalcu teško ćete se odlučiti na bolovanje, bolovanja smetaju pre svega poslodavcima koji drže radnike na minimalcu.
malamaca@Hoolgirl
Ne, bolovanja smetaju fabrikama van Bgd. Zaposleni uzimaju bolovanje za vreme radova u poljoprivredi, kod setve, žetve i sl. Pošto su plate nedovoljne, dodatni izvor prihoda im je neka vrsta poljoprivrede.
Lizistrata @Iysistrata
To je bilo oduvek, mama mi pričala, i u prigradskim opštinama poput Barajeva pa su komisije izlazile na teren da proveravaju ali to je seznoski problem ne traje toliko dugo. Pre bih rekla da je to što ne mogu uceniti radnike platom ako im već daju najmanje što zakon dozvoljava.
malamaca@Hoolgirl
Ne, to još uvek traje i nije lako da se iskoreni. Pišem o gradovima poput Subotice, Kragujevca, gde plate nisu minimalci.
Lizistrata @Iysistrata
Traje ali je sezonski problem i nije ga teško rešiti ciljanim komisijama koje bi proveravale nije opravdanje da se menja zakon koji je trebalo da rastereti zdravstveni sistem.
malamaca@Hoolgirl
Očigledno da nisu uspeli, i da su vršili pritisak na Vladu da nađu neko drugo rešenje. Najgora stvar su ambulante u okviru fabrika, tipa Jure, gde ne znam šta treba da se desi da ti otvore bolovanje. To je uvek problem sa zloupotrebama, rešenje kažnjava sve
Lizistrata @Iysistrata
Čoveku koji treba da završio žetvu dve nedelje uz dodatnih nekoliko dana uzetih od odmora mogu biti dovoljne, problem nastane što svi u isto vreme uzmu odmor ali ovde se ne radi o tome da ne možeš uzeti pola meseca bolovanja nego da bi ga produžio moraš kod specijaliste.
malamaca@Hoolgirl
Kad sam radila u firmi koja je imala fabriku, jasno je bilo da kako krene hladno vreme nema bolovanja, dolazili i sa temp i respiratornim smetnjama, na proleće i jesen pola hale bolesno. Ne znam kako je sada, ali verujem da je slično.
_____
- Post n°830
Kenja Uspeh, taj fenomen bolovanja dok traje žetva nije nikad bila samo priča o preživljavanju. Ako je fabrika blizu sela, onda je logično da će neki radnici biti iz sela i imati okućnicu, i da će imati više posla tokom leta. Za vreme iračko-iranskog rata Krušik je imao izvoz za Irak koliko hoćeš, i morali su da nađu rešenje za polutane, da ne uzimaju bolovanje a da ipak mogu da obave poljske radove. Zato je prva smena počinjala u 6 ujutro (!!!) pa do dva popodne, i to im je dalo dovoljno vremena da rade na njivi posle posla.konjski nil wrote:i ti onda budi malouman pa zapošljavaj ove u tredu što se diče fejk bolovanjima pritom ugl ista ekipa koja se nedavno istovarala po miši brkiću kad je reko da kolektivno sviramo tiboru joni što se tiče produktivnosti
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°831
ma ne očekujem ja od njega ništa okačio sam ga samo kao link za tred krcat hipohondrijamaVilmos Tehenészfiú wrote:Kenja Uspeh, taj fenomen bolovanja dok traje žetva nije nikad bila samo priča o preživljavanju.
inč na bolovanja u krušiku i zastava oružju se nedavno žalio i belolistićarski predsednik jer seljadini žanju dok ukrajina gori
_____
- Post n°832
ovaj je iz srema radi s poljoprivredom koko sam skonto a ovo boldovano se uklapa u neke moje opservacije bukv decenijama unazad jbnu robu leti ne možemo da dobijemo i onda u feb/mar uzimaj kredit da popuniš šestomesečne zalihe u apr pa te sve izađe cca 10% skuplje ili vrti palčeve do oktobra ako ne uzmeš na vreme
- Spoiler:
Srdić X ex TW@slobosaurus
Ne bi verovala koliko radnika po ovom fabrikama otvara bolovanja da radi nešto drugo ili da odmara, kao i na dežavnim poslovima. Stvaran je problem, i užasno je rešenje ponuđeno
Dragana Prica@novosadskaprica
Svesna sam da zloupotrebe postoje, ali kao što rekoh, ja ne znam nikog. I veći mi je problem što ljudi rizikuju svoje zdravlje od toga. Rešenje je užasno jer ministarstvo zdravlja treba da u fokusu ima upravo zdravlje, a ne privredu.
Ne bi verovala koliko je rasprostranjeno, znam tipa koji je platio doktora da mu overava komisiju i 5 meseci radio u nemačkoj na crno a ovde bio na bolovanju, u firmi znali, ali zakonski ne đogu ništa. Inače u polj sezonama 60% radnika fabrike otvoren nekakvo bolovanje
Samo se ne krrćeš u takvim svetu, ali to je OGROMAN problem, ali naša država tradicionalno ima još gluplje rešenje
Ono što hoću da kažem nije to POSTOJI PONEKA ZLOUPOTREBA, ovde se radi o desetinama hiljada lažnih bolovanja godišnje, možda i šest cifara broj
Dragana Prica@novosadskaprica
Verujem, ali onda se fokusiraš na lekare koji daju takva bolovanja, a ne otežavaš dodatno ljudima koji su zapravo bolesni.
Ma naravno, ali lekare ne smeju da diraju jer svi odoše u njemačku, drugo uvek radnik najebe.
Cvijeta iz Beča za Telegraf ispričala kako su je "prevarili" u Austriji: Nemojte ići iz Srbije, tu je najlepše
- Ja bih se sutra vratila u Srbiju, tamo je anjlepše i smatram da svako ko želi ovde da dođe, mora da zna da situacija nije kao pre, nekada, pre dve deceije je bilo lakše i lepše, sada je to druga priča. Kod nas je najlepše, zaista tako mislim. Naši ljudi imaju ono što niko nema ljudskost - priča nam i dodaje:
- Nemojte ići iz Srbije, najlepša je i tamo je najbolje. Da mogu sutra bih se vratila, ali su mi deca ovde i moram da budem tu, ali često idem u Srbiju. Imamo ovde prijatelje, to mi je super i naši ljudi dolaze stalno u lkal, pa pričamo na našem jeziku, to zataška svu nostalgiju - zaključuje Cvijeta za naš portal.
_____
- Post n°833
Zna li se koliko je firmi propalo zbog laznih bolovanja?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°834
Da se preimenuje topik 'Muke jadnih privatnika', 'Renesansa poljoprivrede u Srbiji', 'Evanđelje po Konjskom'
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°835
kako da propadne kada poreski obveznik na kraju podmiri sve gotovane neradnike kočničare i reketašeficfiric wrote:Zna li se koliko je firmi propalo zbog laznih bolovanja?
u kg su pretili blokadama ako ne dobiju soma ojro otpremnine po god staža i to kada su im rekli ajde bagro u slovačku na 3 meseca za ukupno cca 2000 neto + 5500 bonus i ofc niko neće jer jbg mora da se radi osam sati + nema beganja u voćnjake i njive preko leta
topik nije dovoljan ako se preselim napolje otvaram kompaniju za evakuaciju preduzetnika na zapadBleeding Blitva wrote:Da se preimenuje topik 'Muke jadnih privatnika', 'Renesansa poljoprivrede u Srbiji', 'Evanđelje po Konjskom'
_____
- Post n°836
Treba li ti neko ko ce ih odavde nehumano preseljavati organizovano slati?
- Post n°837
konjski nil wrote:
u kg su pretili blokadama ako ne dobiju soma ojro otpremnine po god staža i to kada su im rekli ajde bagro u slovačku na 3 meseca za ukupno cca 2000 neto + 5500 bonus i ofc niko neće jer jbg mora da se radi osam sati + nema beganja u voćnjake i njive preko leta
Teorije nema da u Slovačkoj može da se dobije toliko sa osmočasovnim radnim vremenom.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°838
А још да поменемо лењи српски радници који имају слабу продуктивност опет иду у ту исту Словачку (за мање паре) и у остатак ЕУ, и тамо имају добру продуктивност.
Али се то све не уклапа у наратив радника који се урезао током јединог контакта са индустријом, гледања Бољег живота Н пута...
Али се то све не уклапа у наратив радника који се урезао током јединог контакта са индустријом, гледања Бољег живота Н пута...
- Post n°839
misli šta oćeš bmk da ti se pravdam
i nema to je bilo samo prva tri meseca a za posle bi se tvrdio pazarЛетећи Полип wrote:Teorije nema da u Slovačkoj može da se dobije toliko sa osmočasovnim radnim vremenom.
_____
- Post n°841
Voleo bih da ga vidim kako bi otisao na more kada bih mu ja bio mentor, imao na racunu nulu ili milione.
- Post n°842
bitno da 24/7/365 brabonjate kako sindikati ne sxtite radnicxky prawy
„To je trebalo da važi i za naše zaposlene, međutim, oni su se izborili da bar to ne rade, rekli su im da mi nismo u komunizmu više, da mi nismo u komunističkoj partiji da naši zaposleni nemaju potrebe da otpozdravljaju tako“, kaže za N1 Časlav Gavrić iz Granskog sindikata rudarstva i energetike Nezavisnost.
_____
- Post n°843
the future is your every move being tracked by your employer for optimized productivity
— gaut (@0xgaut) August 19, 2023
pic.twitter.com/uWaM7AR1BQ
- Post n°845
uvešću ovo u pogon kada 100% fonda za plate bude moglo da se deli po % produktivnosti a ne da se i olgama dele minimalci što onda zakida ostale koji rade za 7 minimalaca
_____
- Post n°846
konjski nil wrote:uvešću ovo u pogon kada 100% fonda za plate bude moglo da se deli po % produktivnosti a ne da se i olgama dele minimalci što onda zakida ostale koji rade za 7 minimalaca
Рођени самоуправљач . Наравно да свака шема која плаћа продуктивност пукне оног тренутка када се покаже како се ошљарило док то није уведено, и колико би лове требало да добију они који стварно запну... много је, брате, баш много. И ту онда крене да се коригује шема, крешу се екстреми и... продуктивност заврши гора него пре тога.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°847
Sve je Ted bio upravuDel Cap wrote:the future is your every move being tracked by your employer for optimized productivity
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°848
disident wrote:Sve je Ted bio upravuDel Cap wrote:the future is your every move being tracked by your employer for optimized productivity
spremas paket
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°849
budžetski paraziti su toliko zgroženi idejom da će nekada u životu ponovo morati da Rade da se min 1 nedeljno pojavi propagandni uradak na temu uvenuća zapada e ne bi li se buridanisti privoleli na dalje argatovanje u belolistićarskom logoru
naravno treba samo skoknuti u komentare pa po +/- videti ko je izdao direktivu da se ovaj stajnjak istovariOtišli su u Nemačku, privučeni idejom da će tamo zaraditi tri puta više i uspeti da uštede.
Međutim, osim što su životni troškovi bili tri puta veći, i što nisu mogli da zarade pare o kojima su sanjali, kažu da su u Nemačkoj radili tri puta više nego u Srbiji, po 290, a nekad i po 330 sati mesečno.
- Spoiler:
Bivsi Gsp radnik 23.08.2023 • 23:50
U istoj grupi sam otisao u Nemacki i u istu firmu kao i ove kolege sto imaju za "pravo" da komentarisu kako je ovde u Nemackoj, a obojica zajedno nisu proveli ni 6 meseci ovde, tako da nisu merodavni bilo sta da komentarisu. Kao prvo ni jedan od njih nije placao stan vise od 400€ jer su imali samo po sobu, pa mi nije jasno kako im je odlazilo mesecno 1300€ na stan. Ako je neko stvarno mislio da ode bilo gde i da se obogati i slicno kao radnik u nekoj firmi, onda taj nije nesto pametan. Ovde moze da se zivi normalno od svoje plate i ne mora da se rade 2 posla, a o drugim prednostima koje su vaznije od novca necu ni da komentarisem. Ja licno sam jos ovde i ne mislim nikad da se vratim da zivim i radim u Srbiji.
Da su smene duze, jesu. Al 12 sati nisu, moje smene su od 7-10 sati sa pauzom, al znam kad to odradim idem kuci, a ne na drugi posao, a od toga zivim sasvim pristojno, bez stresa, potvrda, kredita i ostalog...
Samo jos da kazem da su se 4-ica vratila od nas 50 i vise u grupi sto smo dosli ovde iz Gsp, tako da nemam sta dalje da objasnjavam.
Svako ima pravo i treba da proba, a ne treba nikog ni osudjivati ako se vrati, a ni onog sto ostane. Sve je to subjektivni osecaj i misljenje.
+300 -219
_____
- Post n°850
Matijević podelio otkaze pa sad tuži radnike jer im je greškom dao „prevelike otpremnine“ https://t.co/ssxYJCGfJh
— Danas (@OnlineDanas) August 30, 2023