kako zajebati radnika
- Guest
- Post n°301
Re: kako zajebati radnika
Jura je gromobran. Rezimski tabloidi je koriste da fingiraju humanost, a problem nije u Juri vec u celokuopnom zakonskom okviru.
- Post n°302
Naravno, zato i ne nabijam Juru već Srbiju.
- Post n°303
Naravno, i ovo forsiranje šta je rek'o Koreanac, koga boli kurac šta je rek'o. On radi ono što mu zakon dopušta da radi. Privatni poslodavac nije humanitarna ustanova, i naravno da će raditi ono što mu se više isplati.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°304
Forsiraju šta je rekao i da je Azijat zbog "razumete, dobri čitaoci, da oni tamo nisu samilosni zbog odsustva pravoslavlja..."
Neki naš samilosni domaćin je, naime, nikada ne bi otpustio tako bolesnu, nego samo ako je zdrava i sledstveno može volu rep da iščupa i pređe da obespravljeno rmbači kod nekog drugog poštenog domaćina kad bude mesta na muzičkim stolicama, što je sasvim regularna situacija i nešto što je poželjno do kraja normalizovati.
Neki naš samilosni domaćin je, naime, nikada ne bi otpustio tako bolesnu, nego samo ako je zdrava i sledstveno može volu rep da iščupa i pređe da obespravljeno rmbači kod nekog drugog poštenog domaćina kad bude mesta na muzičkim stolicama, što je sasvim regularna situacija i nešto što je poželjno do kraja normalizovati.
- Post n°305
Blic i ministar traže posao za radnicu? Ovo je stvarno postala zemlja blesavih budala.
- Post n°306
Pa dobri domaćini, šta ti hoćeš, da je ostave d'umre, to bi voleo, a?
- Post n°308
Pa el ministar zabovio sta je premijer rekao za Juru?
- Guest
- Post n°309
+ kolko oces.Photino Bird wrote:E sad znate koliko se gnusam SMS zdravstvenih akcija.
- Guest
- Post n°310
drzava se odavno pretvorila u one tv emisije popravite mi kucu i napravite mi svadbu, sou program.
- Guest
- Post n°311
Poslаnici Demokrаtske strаnke Srbije (DSS) uputili su u skupštinsku proceduru predlog izmena Zаkonа o rаdu koje bi se zаštitile zаposlene obolele od teških bolesti, saopštio je danas DSS.
Foto: DSS / screenshot
Kako se navodi, predložene izmene predviđаju dа zа "vreme lečenjа od teških povredа nаstаlih u sаobrаćаjnim ili drugim nesrećаmа kаo i u slučаjevimа lečenjа od teških bolesti koje životno ugrožаvаju zаposlenog, poslodаvаc ne može zаposlenom dа otkаže ugovor o rаdu."
"Postojeći člаn 187. Zаkonа o rаdu, potpuno diskriminiše zаposlenog u situаcijаmа u kojimа on nije u stаnju dа rаdi već je prepušten dobroj volji poslodаvcа dа li će mu produžаvаti ugovor o rаdu ili gа izbаciti nа ulicu, čime mu se ugrožаvа egzistencijа u trenucimа kаdа vodi odsudnu bitku zа život", dodaje se u saopštenju.
Demokrаtskа strаnkа Srbije pozvala je poslаnike vlаsti i opozicije dа podrže izmene Zаkonа o rаdu jer je to "zаjedničkа obаvezа, ne sаmo premа Violeti Petrović (bivša radnica Jure), već i premа svim drugim ugroženim rаdnicimа i društvu".
"Držаvа u prvi plаn delovаnjа trebа dа stаvi čovekа, jer bez socijаlno odgovornog društvа nemа održivog ekonomskog rаzvojа", ocenio je DSS.
- Post n°312
Azurno, kao i uvek.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°314
suština problema je to što je rad na određeno vreme postao norma u Srbiji, sasvim u skladu sa vizijom onog đubreta Saše Radulovića koji se borio kao lav da produži trajanje rada na određeno vreme.
- Post n°315
Ех, опет каснимо за тзв. светом. Тамо је сад главна фора рад на неодређено радно време (које је неко овде још осамдесетих измислио, из нехата), као у Јуберу. Зову те да одрадиш пар сати, па ти кажу да се вратиш на чивилук и чекаш да те опет зову. Тако на скоро свим местима где има гужви и тањих сати, што да плаћамо три радника док је мртваја, доста је један, а кад наиђе гужва, онда ајд може и четири. Ал' да се разиђу чим прође, да их случајно не платимо да стоје и чекају.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°316
+1Photino Bird wrote:suština problema je to što je rad na određeno vreme postao norma u Srbiji, sasvim u skladu sa vizijom onog đubreta Saše Radulovića koji se borio kao lav da produži trajanje rada na određeno vreme.
- Guest
- Post n°317
et pace
nije to to, nije ovo part time posao, nego fixed term posao...
nije to to, nije ovo part time posao, nego fixed term posao...
- Post n°318
Па то и кажем, још то није то, ови бар кад раде имају пуно радно време. Ови што раде на парче су у још горем положају.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°320
Фали у последњој фусноти "и да се одричете ауторских права за све што мазнемо из ваших ранијих радова пре него што вас одјебемо".
На разговорима за такве послове, где може да остане готов рад на рачунару, шмекери ураде до пола или само дају нацрт првих корака, а онда "остатак ћете добити кад га будем радио за плату, за фрај само оволико". Јер буквално има фирми (прича из тамоа) где организују конкурс на ком не приме никог, што није ни било у плану - план је да од кандидата добију идеје како да реше ово или оно.
На разговорима за такве послове, где може да остане готов рад на рачунару, шмекери ураде до пола или само дају нацрт првих корака, а онда "остатак ћете добити кад га будем радио за плату, за фрај само оволико". Јер буквално има фирми (прича из тамоа) где организују конкурс на ком не приме никог, што није ни било у плану - план је да од кандидата добију идеје како да реше ово или оно.
_____
- Post n°322
ovo rade i u laguniпаће wrote:Фали у последњој фусноти "и да се одричете ауторских права за све што мазнемо из ваших ранијих радова пре него што вас одјебемо".
inace, koga zanima evo i linka za oglas, ne znam zasto su zasticeni, kao da bi oni nekog zastitili da treba
https://poslovi.infostud.com/posao/Graficki-dizajner/Forma-VS-d.o.o/172337?q=Grafi%C4%8Dki+dizajner&item_index=4
- Post n°323
паће wrote:Фали у последњој фусноти "и да се одричете ауторских права за све што мазнемо из ваших ранијих радова пре него што вас одјебемо".
Upravo tako. Moj brat je dizajner i prica mi upravo to. Prijavis se za posao, kao deo konkursa radis neka resenja koja im trebaju, onda te sutnu, a resenja upotrebe. Vrlo cest slucaj.
_____
- Post n°324
Ljubavni slučaj kolumniste i investitora