Tursko leto - strukture saraja
- Guest
- Post n°826
Re: Tursko leto - strukture saraja
Jeste. Na nivou su statističke greške, ali su uzeli jednu rubnu opštinu u gradu - Silivri.
- Post n°827
Creepy Uncle wrote:Prvo, nije "lako sredio" nego je to bila posledica krvoločnog trogodišnjeg rata. Drugo, nije bilo 1919, tada je počeo grčki rat za nezavisnost. Treće, to što je Ataturk rođen u Solunu nema baš nikakve veze sa tokom rata i njegovim ishodom, to si nešto prezupčio u glavi slobodno asocirajući pomoću te potpuno maglovite ideje koju imaš o balkanskoj istoriji.
yoyogi wrote:Svirajte vi qrcu, Ataturk je to uradio. Ne vidim neke greške u onome što sam rekao.
Ne znam za vas, ali ja mu sada vise verujem da je bio DS rukovodeci kadar. To je taj kalibar. I sto je najjace on zaista misli da zna sasvim dovoljno o tome i da je to sto zna sve sto mu treba da svima ovde objasni o cemu se radi.
- Guest
- Post n°828
ponovo me izludeo iako sam dao besu da necu pricati sa njim. sad vidim da sam i u ovom postu pisao gluposti. dakle grcko-turski rat, ne grcki rat za nezavisnost.
- Post n°829
Creepy Uncle wrote:Jeste. Na nivou su statističke greške, ali su uzeli jednu rubnu opštinu u gradu - Silivri.
To je čudno, nisam pratio neko vreme, ali zar nisu oni bili na desetak odsto podrške? Verovatno lokalni izbori imaju drugačiju dinamiku i takođe ima dosta taktičkog glasanja, opet mi je čudno da su na nivou statističke greške.
- Guest
- Post n°830
e kenjam, gledam rezultate za trku za gradonacelnika. ne znam koliko je MHP pokupio u Istanbulu, ne mogu da pronadjem te podatke.
- Guest
- Post n°831
Creepy Uncle wrote:ponovo me izludeo iako sam dao besu da necu pricati sa njim. sad vidim da sam i u ovom postu pisao gluposti. dakle grcko-turski rat, ne grcki rat za nezavisnost.
Pusti ti tvoju besu na stranu. Izgleda da je Sultan prošao daleko lošije nego što je mislio da će biti, bar u velikim gradovima.
Njegovo divljanje može i da se ponovi, da anulira rezultate tamo gde je izgubio.
- Guest
- Post n°832
pa i ide ka tome. videćemo šta će biti sa prigovorima u Istanbulu.
- Guest
- Post n°833
Levičarskoj partiji HDP u Turskoj onemogućeno da upravlja u većini opština u kojima je odnela izbornu pobedu.
Nakon odluke Vrhovnog izbornog saveta donete u sredu, Narodna demokratska partija (HDP) će moći da upravlja u svega 12 od 63 opština u kojima je pobedila na izborima. U preostalim opštinama će vlast vršiti drugoplasirana partija. Time Erdoganov AKP dolazi na čelo nekoliko opština u kurdskim regijama.
Kako javlja Dokuz8News, Vrhovni izborni savet Turske je doneo odluku bez presedana, da ne potvrdi pobedu na izborima onim političkim predstavnicima kojima je bila oduzeta javna funkcija tokom trajanja vanrednog stanja. Prema rezultatima izbora održanih 31. marta, HDP je pobedio u 63 opštine, a vlast će moći da vrši u svega 12.
Tako, vladajuća partija AKP bez izborne pobede dobija vlast u opštinama Diyarbakır Bağlar, Van Tuşba, Van Edremit i Van Çaldıran.
- Post n°835
Quincy Endicott wrote:Da li je MHP učestvovao na izborima u Istanbulu?
MHP je na izborima za gradonačelnika bezuslovno podržao Erdoganovog kandidata u Istanbulu, Ankari i Izmiru.
http://www.hurriyetdailynews.com/mhp-not-to-nominate-candidates-in-istanbul-ankara-izmir-139153
- Post n°836
Po svemu sudeci ponavljaju se izbori u Carigradu.
- Guest
- Post n°837
Da
The AK Party and its allies complained of irregularities that they say affected the outcome. The election board upheld that complaint on Monday afternoon, and voters in the city will go to the polls again, on June 23.
...
Turkey’s main opposition on Monday accused authorities of “plain dictatorship” after officials ordered a re-run of elections in Istanbul where President Tayyip Erdogan's party suffered a surprise defeat.
CHP Deputy Chairman Onursal Adiguzel said it appeared “illegal” to defeat Erdogan’s AK Party after an election panel annulled the March 31 result.
"This system that overrules the will of the people and disregards the law is neither democratic nor legitimate,” he wrote on Twitter. “This is plain dictatorship."
- Post n°838
Vucic upravo osvojio 60% na sledecim izborima.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°839
Gargantua wrote:Da
The AK Party and its allies complained of irregularities that they say affected the outcome. The election board upheld that complaint on Monday afternoon, and voters in the city will go to the polls again, on June 23.
...
Turkey’s main opposition on Monday accused authorities of “plain dictatorship” after officials ordered a re-run of elections in Istanbul where President Tayyip Erdogan's party suffered a surprise defeat.
CHP Deputy Chairman Onursal Adiguzel said it appeared “illegal” to defeat Erdogan’s AK Party after an election panel annulled the March 31 result.
"This system that overrules the will of the people and disregards the law is neither democratic nor legitimate,” he wrote on Twitter. “This is plain dictatorship."
Cirkus, jbt.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°840
Turski mediji najavljuju da bivši turski premijer i nekad jedna od najjačih figura AK partije, Ahmet Davutoglu, osniva vlastitu stranku. Mediji su prenijeli njegove izjave sa iftara u Konyi, u kojima je pozvao na „novu viziju“, što je u medijima shvaćeno kao najava da će uskoro osnovati svoju stranku. Tokom proteklog ramazana, pišu turski mediji, Davutoglu je prisustvovao na više iftara u Ankari, Istanbulu, Dijarbekru i Konyi, i to u društvu nekoliko bivših visokopozicioniranih članova AK partije. Sa jednog iftara u Ankari Davutoglu je poručio: „Sve vas pozivam da idemo ka promjenama i novom stanju i da zauzmemo novi stav kako ne bismo izgubili svoje temeljne vrijednosti, svoje tekovine i slobodu.“
„To novo stanje bit će produkt okretanja ka budućnosti i cijelom čovječanstvu. Ukratko, ili novo stanje ili stagnacija“, zaključio je Davutoglu.
Onda vidjeh ovu sliku. Erdogan propo.
Bakira mi gotovo žao kad ga vidim ovako djetinje sretnog. Sultana nisam vidio od proljetnjih izbora, mnogo mi lošije izgleda nego tad. Premoreno i par godina starije nego prije dva mjeseca.
- Post n°841
Danas izbori Istanbulu
- Guest
- Post n°842
Razbiće Imamović bez problema, pogotovo što je Erdogan imao druga posla i nije prstom mrdnuo da pomogne Jildirimu.
- Guest
- Post n°843
Razbio Imamović sa +8, Jilldirim čestitao. To je to.
- Guest
- Post n°844
zanimljivo je ovo što piše Redoran na PPP, da su se ljudi vraćali kući sa letovanja da bi glasali i potom odlazili ponovo na obalu. to je stepen političke mobilizacije koji je potreban za rušenje stabilokratije i to samo na jednoj poziciji, u jednom gradu.
u Srbiji će biti potrebno znatno više od toga da bi se ovaj režim pobedio. eto nam malo hrane za mozak.
u Srbiji će biti potrebno znatno više od toga da bi se ovaj režim pobedio. eto nam malo hrane za mozak.
- Post n°845
İstanbul'daki Boşnak vatandaşlar Nada Topçagiç'in Jutro Je şarkısı ile seçim zaferini böyle kutlamışlar pic.twitter.com/uXxZavqhLX
— LAİK BEY (@LaikBey_) June 24, 2019
- Post n°846
Drugoturkijanci
#HerseyCokGuzelOldu @ekrem_imamoglu Yildirim Mahallesinde Yasamaktan Gururluyuz :exclamation::v: pic.twitter.com/kQX9G6LuLa
— :flag_tr::flag_rs::eagle:Emin Kočᵇʲᵏ¹9º³:eagle::flag_de: (@EminBJKoc) June 24, 2019
- Post n°847
Неки другари из Турске пре коју годину поставили анимирани гиф из неког Снекиног спота.
Оно кад врте рукама на степеништу њих три.
Оно кад врте рукама на степеништу њих три.
- Post n°848
KinderLad wrote:Drugoturkijanci
Truju omladinu muzikom sa zapada
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°849
Да јес, бокте, па ми смо и за Јапанце Запад, а да нећемо бити за Турке.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°850
KinderLad wrote:Drugoturkijanci#HerseyCokGuzelOldu @ekrem_imamoglu Yildirim Mahallesinde Yasamaktan Gururluyuz :exclamation::v: pic.twitter.com/kQX9G6LuLa
— :flag_tr::flag_rs::eagle:Emin Kočᵇʲᵏ¹9º³:eagle::flag_de: (@EminBJKoc) June 24, 2019
Zamišljam kako ovaj ulijeće u slavljeničku masu