E sad, kako će oni to da reše, neka vide, meni su sve opcije drage. Neka se samo paze krstaša da ne dođu po svoje, jer se u Trećem Rimu, po pisanju medija, dogodilo ČUDO NA VASKRŠNJOJ LITURGIJI (FOTO) (VIDEO)!
Tursko leto - strukture saraja
- Post n°576
Re: Tursko leto - strukture saraja
Ne razumem šta nije jasno u činjenici da muslimanska bratstva širom islamskog sveta imaju za cilj radikalniju islamizaciju istog, barem kada su u pitanju one muslimanske države koje su u dobroj meri sekularizovane, iz ovog ili onog razloga. Naravno, oni će se pretvarati da su fini kada moraju, i neće imati nikakav problem da tlače druge kada ne budu morali da se pretvaraju da su fini. Ovde je sve jasno, Erdogan je pritiskao nenormalno, imao sumnjiv referendum i opet jedva da je prebacio pola po sopstvenim rezultatima, koji su takođe osporeni u samoj zemlji. Dakle, nije pobedio.
E sad, kako će oni to da reše, neka vide, meni su sve opcije drage. Neka se samo paze krstaša da ne dođu po svoje, jer se u Trećem Rimu, po pisanju medija, dogodilo ČUDO NA VASKRŠNJOJ LITURGIJI (FOTO) (VIDEO)!
- Post n°577
Krst se ukazao na desnom delu ćele.
- Post n°578
Hubert de Montmirail wrote:Čitao sam ovaj topik od početka večeras, zašto si promenio mišljenje? Uz to, Erdogan i AKP su samo vrlo jasna politička artikulacija jednog šireg društvenog pokreta, koji neće nestati njihovim uklanjanjem. Sto godina silovanja ih nije uništilo.
Nije problem uopste toliko AKP ili njena ideologija (koja je 10 godina sljakala sasvim razumno za tuske uslove) - imas recimo Gul-a kao sasvim razumnu zamenu sa klasicnim AKP programom.
Problem je sam Erdogan i klika oko njega koji se ponasa sve vise kao autokrata i diktator. A taj deo nema nikakve veze sa politickom artikulacijom bilo cega osim njegove licne zelje za totalnom vlascu. To je uostalom i univerzalni problem sa diktatorima.
- Post n°579
Kako diktator, pa to je dugogodišnja Nato članica, 2. najveća vojska u Nato? Koji je btw i garant da je ulaganje u zemlju bezbedno.
Naravno da je problem u Erdoganu i kliki, ali je apsolutno podjednak, ako ne i veći, problem sa AKP i njenom ideologijom. Ne, najbolje da islamisti ne porađaju diktatore. Da nije Erdogan, izbio bi neko drugi, baš kao što se krenulo sa Egiptom i Morsijem, samo što tamo nisu stigli da nametnu sve što su hteli i pozatvaraju i poubijaju sve koje su hteli, svo vreme se krijući iza plašta demokratije. Jer kada mi dođemo na vlast mi imamo apsolutno pravo da svima ostalima radimo šta hoćemo - to je njihovo shvatanje. Erdogan i klika su samo prirodna posledica toga. Najbolje da bi bez njih teklo med i mleko.
Naravno da je problem u Erdoganu i kliki, ali je apsolutno podjednak, ako ne i veći, problem sa AKP i njenom ideologijom. Ne, najbolje da islamisti ne porađaju diktatore. Da nije Erdogan, izbio bi neko drugi, baš kao što se krenulo sa Egiptom i Morsijem, samo što tamo nisu stigli da nametnu sve što su hteli i pozatvaraju i poubijaju sve koje su hteli, svo vreme se krijući iza plašta demokratije. Jer kada mi dođemo na vlast mi imamo apsolutno pravo da svima ostalima radimo šta hoćemo - to je njihovo shvatanje. Erdogan i klika su samo prirodna posledica toga. Najbolje da bi bez njih teklo med i mleko.
- Post n°580
Filipenko wrote:Kako diktator, pa to je dugogodišnja Nato članica, 2. najveća vojska u Nato? Koji je btw i garant da je ulaganje u zemlju bezbedno.
Ne razumem sad kakav ti to sad imas problem sa diktatorima? Trolujes...
- Post n°581
Anduril wrote:Filipenko wrote:Kako diktator, pa to je dugogodišnja Nato članica, 2. najveća vojska u Nato? Koji je btw i garant da je ulaganje u zemlju bezbedno.
Ne razumem sad kakav ti to sad imas problem sa diktatorima? Trolujes...
Ne podnosim diktatore.
- Post n°582
Filipenko wrote:
Ne podnosim diktatore.
Ајде онда да уочим слона у соби и питам: да ли је био диктатор?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°583
je bio jedan od usmeritelja opštenarodne revolucije koji je u ključnim trenucima morao da na svoja krhka pleća preuzme teško breme odgovornosti u ime spasa narodne demokratije oličene u diktaturi proletarijata, čiji je on bio samo skromni sluga.
- Post n°584
Kurc (mada ko pita Kurca ) se već javlja i kaže da je sada gotovo između EU i Turske i da ta zemlja više ne može postati njen član ( a iskreno su je želeli, prim. Fil. )
- Post n°585
13.15 – RUSIJA PODRŽALA ERDOGANA: Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da bi trebalo poštovati rezultate referenduma održanog u nedelju u Turskoj, na kojem je većina glasala za proširenje ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Glasanje je, rekao je Peskov novinarima, tursko unutrašnje pitanje, prenosi Rojters.
- Guest
- Post n°586
Ваљало би направити такав документарац, Филипенко Vs. Шувар, The Battle of Wannabes: два омладинца из једне скрајнуте и девастиране земље, сличног класног и образовног профила, улажу велики напор да имплементирају две веома различите идеологије, а обе из давно прохујалих времена. У оба случаја је резултат понешто карикатуралан, али сам труд изазива одређено поштовање.Filipenko wrote: je bio jedan od usmeritelja opštenarodne revolucije koji je u ključnim trenucima morao da na svoja krhka pleća preuzme teško breme odgovornosti u ime spasa narodne demokratije oličene u diktaturi proletarijata, čiji je on bio samo skromni sluga.
- Post n°587
No Country wrote:Ваљало би направити такав документарац, Филипенко Vs. Шувар, The Battle of Wannabes: два омладинца из једне скрајнуте и девастиране земље, сличног класног и образовног профила, улажу велики напор да имплементирају две веома различите идеологије, а обе из давно прохујалих времена. У оба случаја је резултат понешто карикатуралан, али сам труд изазива одређено поштовање.Filipenko wrote: je bio jedan od usmeritelja opštenarodne revolucije koji je u ključnim trenucima morao da na svoja krhka pleća preuzme teško breme odgovornosti u ime spasa narodne demokratije oličene u diktaturi proletarijata, čiji je on bio samo skromni sluga.
Sinuo mi je scenario: Sredovečni IT stručnjak se vraća iz Kanade u domovinu, pun preduzetničkog poleta, osniva stranku. Ali njegova ideologija nailazi na nerazumevanje...
- Guest
- Post n°588
mjuzikl !No Country wrote:Ваљало би направити такав документарац, Филипенко Vs. Шувар, The Battle of Wannabes: два омладинца из једне скрајнуте и девастиране земље, сличног класног и образовног профила, улажу велики напор да имплементирају две веома различите идеологије, а обе из давно прохујалих времена. У оба случаја је резултат понешто карикатуралан, али сам труд изазива одређено поштовање.Filipenko wrote: je bio jedan od usmeritelja opštenarodne revolucije koji je u ključnim trenucima morao da na svoja krhka pleća preuzme teško breme odgovornosti u ime spasa narodne demokratije oličene u diktaturi proletarijata, čiji je on bio samo skromni sluga.
- Post n°589
Erdogan: Pobedili smo KRSTAŠE
- Post n°590
zastitnik gotama wrote:mjuzikl !No Country wrote:
Ваљало би направити такав документарац, Филипенко Vs. Шувар, The Battle of Wannabes: два омладинца из једне скрајнуте и девастиране земље, сличног класног и образовног профила, улажу велики напор да имплементирају две веома различите идеологије, а обе из давно прохујалих времена. У оба случаја је резултат понешто карикатуралан, али сам труд изазива одређено поштовање.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°591
ne bi filip pevao ono sto mislite
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°592
Оно јесте, нашли би се код србовања/ Косова, и пропаде драматургија...
- Post n°593
No Country wrote:Оно јесте, нашли би се код србовања/ Косова, и пропаде драматургија...
Ovako bi izgledao taj sukob.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°594
poslednja digresija, onda mozete dalje kako su turci pali u tursko ropstvo:
ljoticevci imali najlepsije pesme, al to ne bi smelo ni u grandu se pusti, valjda.
ljoticevci imali najlepsije pesme, al to ne bi smelo ni u grandu se pusti, valjda.
- Post n°595
neke arije iz vagnerovih opera?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°596
zastitnik gotama wrote: turci pali u osmansko ropstvo
+1
otprilike to se juce desilo
_____
alt-lib
- Guest
- Post n°597
Kondo wrote:neke arije iz vagnerovih opera?
to je taj nato kome tezimoKinder Lad wrote:zastitnik gotama wrote: turci pali u osmansko ropstvo
+1
otprilike to se juce desilo
- Post n°598
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°600
Ma daj, mi smo stvarno u nekom Matriksu.