SYSTEM!
Tupan dana
- Post n°202
Re: Tupan dana
Kinder Lad wrote:plachkica wrote:Testova je bilo valjda uvek, znam da sam ja polagala test za prijemni u srednju,
čitao ih ministar na radiju, nama puštani pre polaganja sa razglasa u željenoj školi.
Zašto sad ovi prave toliku frku ne znam.
Nije bilo oduvek
U oravu si, negde početkom 90-ih je uvedeno, pre toga se valjda bodovao samo uspeh iz škole.
A ja se stvarno ne sećam da se pravila drama neka, kao ni posebne pripreme za prijemni,
i da, moja generacija ga je polagala u odabranoj a ne u Osnovnoj školi, klinci sad polažu po Osnovnim školama.
- Post n°203
Ja sam bio prva ilo druga generacija koja je polagala prijemni, i to jeste bila prilična frka, ali ni blizu ovoj sad.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°205
Ja zakasnio na prijemni . Riknula mi pegla pa sam skoknuo do bake da ispeglam majicu i kad sam dosao do skole, ona bila zakljucana. Posle par minuta tetkica je izvodila nekog coveka iz skole pa sam se promuvao kroz vrata. I dok sam bauljao po skoli trazeci ucionicu gde treba da polazem iz jedne sam cuo neku profesorku kako me smorenim glasom zove da udjem.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°206
Veletin wrote:sam kraj osamdesetih ili ...?
Početak devedesetih. Prilično sam siguran da osamdesetih nije bilo prijemnog.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°208
E, ok, da, onda sam ja ipak bio već treća (1992.)
_____
- Post n°209
i ti meni pre neki dan napisa da sam dobar momak a ja 1991/77
- Post n°210
Shizofreno je da se BIA bavi cuvanjem testova, svake godine budu po negde prodavani testovi pre pocetka prijemnog, mislim da je pre dve godine bio cirkus kad je testove neka zena iznosila iz stamparije u brushalteru...
- Post n°211
ja nisam imala prijemni zbog bombardovanjaficfiric wrote:Ja zakasnio na prijemni . Riknula mi pegla pa sam skoknuo do bake da ispeglam majicu i kad sam dosao do skole, ona bila zakljucana. Posle par minuta tetkica je izvodila nekog coveka iz skole pa sam se promuvao kroz vrata. I dok sam bauljao po skoli trazeci ucionicu gde treba da polazem iz jedne sam cuo neku profesorku kako me smorenim glasom zove da udjem.
a zakasnila sam na popravni jedne godine....
- Guest
- Post n°212
menjaj avatar.bela maca wrote:
- Post n°213
bela maca wrote:ja nisam imala prijemni zbog bombardovanjaficfiric wrote:Ja zakasnio na prijemni . Riknula mi pegla pa sam skoknuo do bake da ispeglam majicu i kad sam dosao do skole, ona bila zakljucana. Posle par minuta tetkica je izvodila nekog coveka iz skole pa sam se promuvao kroz vrata. I dok sam bauljao po skoli trazeci ucionicu gde treba da polazem iz jedne sam cuo neku profesorku kako me smorenim glasom zove da udjem.
Nijedan pošteni dvojkaš to nikad ne sme sebi da dozvoli (da padne na kolovoz)
- Post n°214
ili odlična ili ništa
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°216
Kinder Lad wrote:
Nijedan pošteni dvojkaš to nikad ne sme sebi da dozvoli (da padne na kolovoz)
Мој први час у новом одељењу, онај увод у шта дајем, шта тражим, шта сме а шта не, се обавезно завршавао са "а у јуну и августу, ко први добије двојку иде да ми купи бурек".
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°217
http://www.ekathimerini.com/209605/gallery/ekathimerini/in-images/migrant-boat-goes-on-display-in-dresden
Никола Танасић
6 mins ·
Twitter
·
Брутални цинизам: уништићемо вам земљу,потрпаћемо вас у логоре,а онда ћемо да изложимо ваш чамац као уметничко дело.
Никола Танасић
6 mins ·
·
Брутални цинизам: уништићемо вам земљу,потрпаћемо вас у логоре,а онда ћемо да изложимо ваш чамац као уметничко дело.
- Post n°218
ficfiric wrote:Ja zakasnio na prijemni . Riknula mi pegla pa sam skoknuo do bake da ispeglam majicu i kad sam dosao do skole, ona bila zakljucana. Posle par minuta tetkica je izvodila nekog coveka iz skole pa sam se promuvao kroz vrata. I dok sam bauljao po skoli trazeci ucionicu gde treba da polazem iz jedne sam cuo neku profesorku kako me smorenim glasom zove da udjem.
I ja zakasnio. Probudio se ujutru i iz kreveta cuo polupijanog ocuha kako preko telefona muva zenu najboljeg druga - bilo me sramota, pa sam se pravio da spavam.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°219
Ko nesto iz Adrijana Mola.
_____
- Guest
- Post n°220
Помало звучи и као историја Северне Америке?zastitnik gotama wrote:http://www.ekathimerini.com/209605/gallery/ekathimerini/in-images/migrant-boat-goes-on-display-in-dresden
Никола Танасић
6 mins ·
·
- Guest
- Post n°221
zvuci pomalo kao da misli da postoji neki homogeni entitet koji se zove Nemci...
- Post n°222
Neil deGrasse Tyson Verified account
Are you a citizen of
_____
ova zemlja to je to
- Post n°223
Boli me mozak.
_____
- Post n°224
Asher Bayot
@AsherBayot6hWe're gonna build a yuuge wall and we'll get #ignorancia to pay for it @neiltyson #Rationalia
_____