Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tupan dana

паће

Tupan dana - Page 6 Empty Re: Tupan dana

Post by паће Wed Apr 27, 2016 8:58 pm

Kinder Lad wrote:
    историју пишу појединци и народи који улицу прелазе на црвено

Ne, nego oni koji prelaze van pešačkog  Tupan dana - Page 6 2304934895

А имаш и оне који избуше себи тунел.

На другом крају спектра...
    - како си прешао улицу?
    - никако, рођен сам с ове стране.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Apr 29, 2016 12:56 am

6h6 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    Ako ste u politici zbog posla, onda se nemojte čuditi ni kada ga zbog politike izgubite.  https://twitter.com/draganpopovic11/status/725722582562033664 …

5h5 hours ago
    Borko Stefanovic ‏@BorkoStef
    @Ptiki @DraganPopovic11 @LevicaSrbije Ne, nego je zbog politike raskinut ugovor.

5h5 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @BorkoStef Molim, samo mi recite zašto je on ušao u politiku i kada? Pre ili posle dobijanja posla? @DraganPopovic11 @LevicaSrbije

4h4 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    Najljubaznije vas @BorkoStef @DraganPopovic11 @LevicaSrbije molim da mi odgovorite na pitanje. Značajno je.

4h4 hours ago
    Dragan Popović ‏@DraganPopovic11
    @Ptiki U politici je odavno, još od omladinskih dana. Ali njegov posao u školi nema s tim veze. Ako sam razumeo pitanje? @BorkoStef

4h4 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @DraganPopovic11 Očigledno ima veze. Da nije u politici, ne bi dobio otkaz po političkoj liniji. @BorkoStef

4h4 hours ago
    Devils&Dust ‏@Voja_Stevanovic
    @Ptiki hoćeš da kažeš da ako imaš posao ne treba da se baviš politikom? @DraganPopovic11 @BorkoStef

4h4 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @Voja_Stevanovic Uz par dodatnih napomena, da, upravo to. Šta će ti politika ako dobro radiš? @DraganPopovic11 @BorkoStef

2h2 hours ago
    Igor Popov ‏@gonadarian
    @Ptiki "Šta će ti politika ako dobro radiš?"... Izuzetno razočaran i uvređen ovim pitanjem. @Voja_Stevanovic @DraganPopovic11 @BorkoStef

2h2 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @gonadarian Za razočaranje mi je žao, a za uvredu me tuži.

2h2 hours ago
    Igor Popov ‏@gonadarian
    @Ptiki Ako pričamo o tužbama, očito se ne razumemo... Žao mi je zbog toga.

2h2 hours ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @gonadarian Moguće je da se ne razumemo ni oko citirane rečenice, što bi mi takođe bilo žao, ali šta sad.

2h2 hours ago
    Igor Popov ‏@gonadarian
    @Ptiki Razumem dovođenje u pitanje, ili istraživanje, motiva pojedinca. Ali iznošenje ovakvog opšteg stava nikako.

52m52 minutes ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @gonadarian Dobro. Ako izuzmemo emocije, i uzmemo u obzir preko 90% ponašanja kojeg smo svedoci, da li je moj stav netačan?

34m34 minutes ago
    Igor Popov ‏@gonadarian
    @Ptiki Jeste netačan, jer je apsolutan. Da si rekao većina ili skoro svi, pa aj. Takve izjave ne pomažu iskrenoj manjini u ulasku u politiku

Žarko Ptiček –  ‏@Ptiki

@gonadarian Nisam ovde da pomažem iskrenoj manjini.
    3:22 PM - 28 Apr 2016

Reply to @Ptiki
    Replies

29m29 minutes ago
    Igor Popov ‏@gonadarian
    @Ptiki Ne kažem da treba da joj se pomaže. Samo bih voleo da joj se ne odmaže.

22m22 minutes ago
    Žarko Ptiček ‏@Ptiki
    @gonadarian Zaista mi je neprijatno ako moje iskreno mišljenje dato na otvorenom forumu može tako nešto da proizvede.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Apr 29, 2016 5:02 am

Hehe, bilo bi fino da gospodina Pičketa, ako nisam omašio ime, jednom prilikom okrive za sve što se radi u RNIDS-u, pa da ga neko opljune sa visine da se ili radi kako treba ili se odgovara... Tupan dana - Page 6 359476144
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun May 08, 2016 12:42 pm

Глобализам је само ново лице комунизма, комунизма који је напокон открио своје карте - Југославија је била политички експеримент, и растурили су је они коју су је и направили. ЕУ је нова верзија тога истог. Или што би рекле бабе, све је то иста рука направила. Црна рука.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun May 08, 2016 1:09 pm

odma posle NSPM , Pescanik. Strog sam, ali pravedan

Uzgred, jako me zanima, kada bi članovi BS došli do onih pola miliona evra, kako bi ih potrošili. To jest, da li bi pokušali da novac ulože u neki posao. Pa da vide sa čime se suočavaju poslovni ljudi u Srbiji. Kladim se da bi, s obzirom na njihov temperament, umesto Beogradski sindikat ubrzo postali Beogradski preduzetnik. I pevali protestne pesme o tegobnom životu srpskih, ako već ne i svetskih, privrednika.

Post by beatakeshi Sun May 08, 2016 1:20 pm

Ono prvo je iz Večernjih novosti.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 2:01 pm

Kad sam bio klinac, MBM je imala jednu od prvih debatnih emisija na tv koja ae ozbiljno bavila stranackom politikom. Svi su govorili - kakva hrabra mlada zena - ono sto ce posle govoriti za Brankicu S, ili sto ja ponekad pomislim za Vesnu R sa Istinomera. Ona je tad bila i vrlo lepa, sa nekim Tina Fej imidzom, cvikerima, kratkom kosom, farmerkama, ni nalik Oliverama sa RTSa npr.

Sad citam ovaj zaista iznimno glup tekst i mislim se - da li je moguce da je u toj glavi uvek bila samo promaja? Napisati da je sve isto samo njega nema, a u istom dahu se zaliti da radnici sam moraju da nose pelene i rade prekovremeno za crkavicu, to nije vise ni glupost, to je neko rendom slaganje reci.

Mijat je ko neki klinac koji 60 i neke ode u posetu kod ujaka u Ameriku i ne moue da dodje sebi kako tamo ima prava Koka-kola i Li Kuper farmerke, zvake i ploce. Ponavlja opsta mesta pobednickog neolib diskursa svega osam godinica nakon finansijskog sloma, rusi se sve oko njega, EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Xexoxical Endarchy

Post by Xexoxical Endarchy Sun May 08, 2016 2:05 pm

William Murderface wrote:Mijat je ko neki klinac koji 60 i neke ode u posetu kod ujaka u Ameriku i ne moue da dodje sebi kako tamo ima prava Koka-kola i Li Kuper farmerke, zvake i ploce. Ponavlja opsta mesta pobednickog neolib diskursa svega osam godinica nakon finansijskog sloma, rusi se sve oko njega, EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.
    Tupan dana - Page 6 3579118792
    plachkica

Post by plachkica Sun May 08, 2016 2:17 pm

I ja se sećam Mirjane Bobić, mislim da je njena emisija išla iz Sarajeva, neka razmena, nešto,
    farmerke, ešarpe...
    Ako je verovati tračevima, desio joj se Vuk. Mislim da bi Filipenko znao detalje.
    (Ona je valjda dobila stan za vreme spo-ovskog bavljenja Beogradom.)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 2:23 pm

Pa ni Vuk ne prica ovakve nesuvislice.

_____

plachkica

Post by plachkica Sun May 08, 2016 2:29 pm

Jednom sam čitala nešto što je napisala (ili izjavila) Danica Drašković,
    nije mnogo suvislije od ovog Tupan dana - Page 6 1143415371
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 2:52 pm

Inace moram da primetim da je Mijaz pored svih ostalih promasaja uspeo i pogresni da mapira ideolosku poziciju BS. Pa oni jesu preduzetnici i zato i ne kukaju na kapitalizam kao takav nego na MMF, tj globalni kapitalizam. Oni bi hteli kao i uskok i radule da drzava pomogne malom privredniku da ne kaze sitnom burzujcicu, a na racun stranuh investitira, subvencija itsl

_____

plachkica

Post by plachkica Sun May 08, 2016 3:48 pm

Zapadov komentar na Lakićevićev tekst:

Zapad Todorović ‏@ZapadTodorovic 3h3 hours ago
    "Kad bi radnik znao koko je teško gazdi, on bi dao dinar za pesmu Beograckom Sindikatu i taj dinar bi pozajmio od Ememefa"
    Mijat Lakićević
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 4:39 pm

Kratko i jasno Tupan dana - Page 6 3579118792

_____

boomer crook

Post by boomer crook Sun May 08, 2016 5:07 pm

William Murderface wrote:Inace moram da primetim da je Mijaz pored svih ostalih promasaja uspeo i pogresni da mapira ideolosku poziciju BS. Pa oni jesu preduzetnici i zato i ne kukaju na kapitalizam kao takav nego na MMF, tj globalni kapitalizam. Oni bi hteli kao i uskok i radule da drzava pomogne malom privredniku da ne kaze sitnom burzujcicu, a na racun stranuh investitira, subvencija itsl

to je tzv.kapitalizam sa gazdinim likom.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 5:08 pm

Za razliku od onog bezličnog, otuđenog, MMF-ovskog.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Sun May 08, 2016 5:12 pm

William Murderface wrote:Kad sam bio klinac, MBM je imala jednu od prvih debatnih emisija na tv koja ae ozbiljno bavila stranackom politikom. Svi su govorili - kakva hrabra mlada zena - ono sto ce posle govoriti za Brankicu S, ili sto ja ponekad pomislim za Vesnu R sa Istinomera. Ona je tad bila i vrlo lepa, sa nekim Tina Fej imidzom, cvikerima, kratkom kosom, farmerkama, ni nalik Oliverama sa RTSa npr.

Sad citam ovaj zaista iznimno glup tekst i mislim se - da li je moguce da je u toj glavi uvek bila samo promaja? Napisati da je sve isto samo njega nema, a u istom dahu se zaliti da radnici sam moraju da nose pelene i rade prekovremeno za crkavicu, to nije vise ni glupost, to je neko rendom slaganje reci.

Mijat je ko neki klinac koji 60 i neke ode u posetu kod ujaka u Ameriku i ne moue da dodje sebi kako tamo ima prava Koka-kola i Li Kuper farmerke, zvake i ploce. Ponavlja opsta mesta pobednickog neolib diskursa svega osam godinica nakon finansijskog sloma, rusi se sve oko njega, EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.

upozbao sam ovde jednog kamiondziju, izbeglicu iz bosne, koji krstari niz route 66 kao jurodivi propovednik americkog sna i liberalnog kapitalizma. u njegovom slucaju je resenje zenski dodir.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun May 08, 2016 5:15 pm

William Murderface wrote:Tupan dana - Page 6 3579118792 

Za razliku od onog bezličnog, otuđenog, MMF-ovskog.

pri tome to je ono sto smo imali pod milosevicem. svi oni likovi koji se s malog ekrana unose u lice i objasnjavaju svoje privrednicke muke dok budzasto komadaju narodnu radinost, fabrike limenki i slicno.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 5:18 pm

ostap bender wrote:
    William Murderface wrote:Kad sam bio klinac, MBM je imala jednu od prvih debatnih emisija na tv koja ae ozbiljno bavila stranackom politikom. Svi su govorili - kakva hrabra mlada zena - ono sto ce posle govoriti za Brankicu S, ili sto ja ponekad pomislim za Vesnu R sa Istinomera. Ona je tad bila i vrlo lepa, sa nekim Tina Fej imidzom, cvikerima, kratkom kosom, farmerkama, ni nalik Oliverama sa RTSa npr.

upozbao sam ovde jednog kamiondziju, izbeglicu iz bosne, koji krstari niz route 66 kao jurodivi propovednik americkog sna i liberalnog kapitalizma. u njegovom slucaju je resenje zenski dodir.

_____

паће

Post by паће Sun May 08, 2016 6:34 pm

William Murderface wrote: 
    EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.

И онда још да му дођем ја и да му кажем да ми сви Амери који су били овде (а наређао сам их пешес) тврде да је овдашња кола боља од тамошње (осим 1 зета који љушти искључиво кокту), па да с'убије на месту. Немојте му јављати.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun May 08, 2016 6:47 pm

Inace, svaka cast mikeladjelu na danasnjem ulovu, ali mislim da sam ja ipak ulovio pravog kapitalca i danasnjeg sampiona. Kad sam poceo da citam, mislio sam da nije za ovu kategoriju,  i taman sam se spremao da ga slinem s udice i vratim nazad u vodu, kad odjednom eto ti sintagme "mozak ili um". 

Demokratija zaista ima svoje nepopravljive falinke, ali dotične se nalaze u našem mozgu ili umu. Naime, u našim lobanjama ili između naših ušiju još uvek nosimo mozak koji je evoluirao za baratanje sa svetom koji broji između 20 i 200 ljudi. A u tom i takvom svetu nema stranaca i nema nepoznatih, nema ministara i vlada, već postoje samo "Hrabri Milan koji je ulovio onog bizona", "Vešti Jovan koji lepo pravi one šerpe i saksije ", i "Sjajna Milena koja svima daje, hvala joj". Na isti način doživljavamo i političke lidere, tripujući da ih lično poznajemo, pa im spočitavamo odabir kravate ili im se divimo kad iz snega spašavaju tuđu dečurliju. Dakle, kada promišljamo nekakvu politiku, mi je i dalje procenjujemo kao da živimo u plemenu od par desetina ili stotina ljudi, a zapravo najčešće mislimo jedino na svoju zadnjicu. Zato i redovno zamišljamo državni budžet kao budžet našeg domaćinstva, pa ne verujemo kako se toliko zadužujemo, umesto da smanjimo doživljaj sa kineskom hranom i ne kupujemo više troslojni WC papir. Ili nas posebno miluje po sinapsama i novčaniku kada nam obećaju veću platu i penziju, Stranog Investitora Svetoga, bratsku Rusiju ili blagostansku Evropsku uniju.

Demokratija je stvarčica koja je zasnovana na principu da ćemo uprkos svim našim iracionalnim nadama, požudama, strahovima i mržnjama, na izborima racionalno odabrati ono što je dobro za nas. I u tome je njen najveći zajeb. Sistem pretpostavlja da ćemo odabrati nekoga ko je najbolji za državu i društvo, a ne nekog ko je bitanga i baraba i lažni doktor nauka. A nećemo. Pošto u glavama još uvek živimo u onim plemenskim društvima od par stotina ljudi, uredno odabiramo one koji su najveći, najgrlatiji i (glume da su) najhrabriji. Uostalom, i na izborima za predsednika Sjedinjenih Američkih Država skoro redovno pobeđuje kandidat koji je višeg rasta. Zatim, hvala evoluciji i prirodnoj selekciji, grubo i brutalno konformiramo sa većinom u našem domaćinstvu, susedstvu i plemenu. I baš zato istraživanja javnog mnjenja igraju toliko veliku ulogu. Najzad, po pravilu glasamo za kandidata koji insistira na jednoj "naše pleme je jače od drugog plemena" politici. Neodoljiva lakoća nacionalizma i ksenofobije nije evropski "trend", već ugravirana logika našeg skrnavog mozga i plemenskog uma.
    http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/demokratija_plemena_.889.html?news_id=320114

_____

plachkica

Post by plachkica Sun May 08, 2016 7:06 pm

Logoreični, nepriznati, vođa plemena.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon May 09, 2016 7:24 am

Mesta, kažem mesta, drugovi. Razmaknite se malo! Nedeljnik nastupa!

Priča o Mustafi Golubiću, ili Staljinova naredba: Draža umesto Tita

Zanimljivo je kako im nimalo ne smeta fakat da je Staljin, da je hteo Dražu umesto Tita, jednostavno mogao da likvidira Tita i postavi Dražu kada je njegova armija ušla u Jugoslaviju.  Tupan dana - Page 6 2952840586
    Filipenko

Post by Filipenko Mon May 09, 2016 7:28 am

Inače, Krle upravo ima nastup u jutarnjem programu RTS1  Tupan dana - Page 6 2952840586 Priča o "nekoj vrsti šovinizma koji svi mi gajimo", pitam se na šta aludira  Tupan dana - Page 6 2348298330

BTW čuo sam da je Krle zapravo drugar Vučićevog burazera i da je zapravo tako uhvatio vezu sa novom klikom.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon May 09, 2016 8:30 am

Filipenko wrote:Mesta, kažem mesta, drugovi. Razmaknite se malo! Nedeljnik nastupa!

Priča o Mustafi Golubiću, ili Staljinova naredba: Draža umesto Tita

Zanimljivo je kako im nimalo ne smeta fakat da je Staljin, da je hteo Dražu umesto Tita, jednostavno mogao da likvidira Tita i postavi Dražu kada je njegova armija ušla u Jugoslaviju.  Tupan dana - Page 6 2952840586

ovo je za vanju bulica i pokojnu dugu.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 5:54 pm