Kinder Lad wrote:историју пишу појединци и народи који улицу прелазе на црвено
Ne, nego oni koji prelaze van pešačkog
А имаш и оне који избуше себи тунел.
На другом крају спектра...
- како си прешао улицу?
- никако, рођен сам с ове стране.
Kinder Lad wrote:историју пишу појединци и народи који улицу прелазе на црвено
Ne, nego oni koji prelaze van pešačkog
6h6 hours agoŽarko Ptiček @PtikiAko ste u politici zbog posla, onda se nemojte čuditi ni kada ga zbog politike izgubite. https://twitter.com/draganpopovic11/status/725722582562033664 …
5h5 hours agoBorko Stefanovic @BorkoStef@Ptiki @DraganPopovic11 @LevicaSrbije Ne, nego je zbog politike raskinut ugovor.
5h5 hours agoŽarko Ptiček @Ptiki@BorkoStef Molim, samo mi recite zašto je on ušao u politiku i kada? Pre ili posle dobijanja posla? @DraganPopovic11 @LevicaSrbije
4h4 hours agoŽarko Ptiček @PtikiNajljubaznije vas @BorkoStef @DraganPopovic11 @LevicaSrbije molim da mi odgovorite na pitanje. Značajno je.
4h4 hours agoDragan Popović @DraganPopovic11@Ptiki U politici je odavno, još od omladinskih dana. Ali njegov posao u školi nema s tim veze. Ako sam razumeo pitanje? @BorkoStef
4h4 hours agoŽarko Ptiček @Ptiki@DraganPopovic11 Očigledno ima veze. Da nije u politici, ne bi dobio otkaz po političkoj liniji. @BorkoStef
4h4 hours agoDevils&Dust @Voja_Stevanovic@Ptiki hoćeš da kažeš da ako imaš posao ne treba da se baviš politikom? @DraganPopovic11 @BorkoStef
4h4 hours agoŽarko Ptiček @Ptiki@Voja_Stevanovic Uz par dodatnih napomena, da, upravo to. Šta će ti politika ako dobro radiš? @DraganPopovic11 @BorkoStef
2h2 hours agoIgor Popov @gonadarian@Ptiki "Šta će ti politika ako dobro radiš?"... Izuzetno razočaran i uvređen ovim pitanjem. @Voja_Stevanovic @DraganPopovic11 @BorkoStef
2h2 hours agoŽarko Ptiček @Ptiki@gonadarian Za razočaranje mi je žao, a za uvredu me tuži.
2h2 hours agoIgor Popov @gonadarian@Ptiki Ako pričamo o tužbama, očito se ne razumemo... Žao mi je zbog toga.
2h2 hours agoŽarko Ptiček @Ptiki@gonadarian Moguće je da se ne razumemo ni oko citirane rečenice, što bi mi takođe bilo žao, ali šta sad.
2h2 hours agoIgor Popov @gonadarian@Ptiki Razumem dovođenje u pitanje, ili istraživanje, motiva pojedinca. Ali iznošenje ovakvog opšteg stava nikako.
52m52 minutes agoŽarko Ptiček @Ptiki@gonadarian Dobro. Ako izuzmemo emocije, i uzmemo u obzir preko 90% ponašanja kojeg smo svedoci, da li je moj stav netačan?
34m34 minutes agoIgor Popov @gonadarian@Ptiki Jeste netačan, jer je apsolutan. Da si rekao većina ili skoro svi, pa aj. Takve izjave ne pomažu iskrenoj manjini u ulasku u politiku
Žarko Ptiček – @Ptiki
@gonadarian Nisam ovde da pomažem iskrenoj manjini.3:22 PM - 28 Apr 2016
Reply to @PtikiReplies
29m29 minutes agoIgor Popov @gonadarian@Ptiki Ne kažem da treba da joj se pomaže. Samo bih voleo da joj se ne odmaže.
22m22 minutes agoŽarko Ptiček @Ptiki@gonadarian Zaista mi je neprijatno ako moje iskreno mišljenje dato na otvorenom forumu može tako nešto da proizvede.
William Murderface wrote:Mijat je ko neki klinac koji 60 i neke ode u posetu kod ujaka u Ameriku i ne moue da dodje sebi kako tamo ima prava Koka-kola i Li Kuper farmerke, zvake i ploce. Ponavlja opsta mesta pobednickog neolib diskursa svega osam godinica nakon finansijskog sloma, rusi se sve oko njega, EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.
William Murderface wrote:Inace moram da primetim da je Mijaz pored svih ostalih promasaja uspeo i pogresni da mapira ideolosku poziciju BS. Pa oni jesu preduzetnici i zato i ne kukaju na kapitalizam kao takav nego na MMF, tj globalni kapitalizam. Oni bi hteli kao i uskok i radule da drzava pomogne malom privredniku da ne kaze sitnom burzujcicu, a na racun stranuh investitira, subvencija itsl
William Murderface wrote:Kad sam bio klinac, MBM je imala jednu od prvih debatnih emisija na tv koja ae ozbiljno bavila stranackom politikom. Svi su govorili - kakva hrabra mlada zena - ono sto ce posle govoriti za Brankicu S, ili sto ja ponekad pomislim za Vesnu R sa Istinomera. Ona je tad bila i vrlo lepa, sa nekim Tina Fej imidzom, cvikerima, kratkom kosom, farmerkama, ni nalik Oliverama sa RTSa npr.
Sad citam ovaj zaista iznimno glup tekst i mislim se - da li je moguce da je u toj glavi uvek bila samo promaja? Napisati da je sve isto samo njega nema, a u istom dahu se zaliti da radnici sam moraju da nose pelene i rade prekovremeno za crkavicu, to nije vise ni glupost, to je neko rendom slaganje reci.
Mijat je ko neki klinac koji 60 i neke ode u posetu kod ujaka u Ameriku i ne moue da dodje sebi kako tamo ima prava Koka-kola i Li Kuper farmerke, zvake i ploce. Ponavlja opsta mesta pobednickog neolib diskursa svega osam godinica nakon finansijskog sloma, rusi se sve oko njega, EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.
William Murderface wrote:
Za razliku od onog bezličnog, otuđenog, MMF-ovskog.
ostap bender wrote:William Murderface wrote:Kad sam bio klinac, MBM je imala jednu od prvih debatnih emisija na tv koja ae ozbiljno bavila stranackom politikom. Svi su govorili - kakva hrabra mlada zena - ono sto ce posle govoriti za Brankicu S, ili sto ja ponekad pomislim za Vesnu R sa Istinomera. Ona je tad bila i vrlo lepa, sa nekim Tina Fej imidzom, cvikerima, kratkom kosom, farmerkama, ni nalik Oliverama sa RTSa npr.
Sad citam ovaj zaista iznimno glup tekst i mislim se - da li je moguce da je u toj glavi uvek bila samo promaja? Napisati da je sve isto samo njega nema, a u istom dahu se zaliti da radnici sam moraju da nose pelene i rade prekovremeno za crkavicu, to nije vise ni glupost, to je neko rendom slaganje reci.
Mijat je ko neki klinac koji 60 i neke ode u posetu kod ujaka u Ameriku i ne moue da dodje sebi kako tamo ima prava Koka-kola i Li Kuper farmerke, zvake i ploce. Ponavlja opsta mesta pobednickog neolib diskursa svega osam godinica nakon finansijskog sloma, rusi se sve oko njega, EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.
upozbao sam ovde jednog kamiondziju, izbeglicu iz bosne, koji krstari niz route 66 kao jurodivi propovednik americkog sna i liberalnog kapitalizma. u njegovom slucaju je resenje zenski dodir.
William Murderface wrote:
EU u krizi, Grcka pref bankrotom, Orban i Erdogan zatvaraju granice, Trampara kuca na vrata Bele Kuce i sprema se da prekine free trade, ali nista Mijat to ne vidi, i dalje ne moze da se nacudi onoj Koka-koli.
Demokratija zaista ima svoje nepopravljive falinke, ali dotične se nalaze u našem mozgu ili umu. Naime, u našim lobanjama ili između naših ušiju još uvek nosimo mozak koji je evoluirao za baratanje sa svetom koji broji između 20 i 200 ljudi. A u tom i takvom svetu nema stranaca i nema nepoznatih, nema ministara i vlada, već postoje samo "Hrabri Milan koji je ulovio onog bizona", "Vešti Jovan koji lepo pravi one šerpe i saksije ", i "Sjajna Milena koja svima daje, hvala joj". Na isti način doživljavamo i političke lidere, tripujući da ih lično poznajemo, pa im spočitavamo odabir kravate ili im se divimo kad iz snega spašavaju tuđu dečurliju. Dakle, kada promišljamo nekakvu politiku, mi je i dalje procenjujemo kao da živimo u plemenu od par desetina ili stotina ljudi, a zapravo najčešće mislimo jedino na svoju zadnjicu. Zato i redovno zamišljamo državni budžet kao budžet našeg domaćinstva, pa ne verujemo kako se toliko zadužujemo, umesto da smanjimo doživljaj sa kineskom hranom i ne kupujemo više troslojni WC papir. Ili nas posebno miluje po sinapsama i novčaniku kada nam obećaju veću platu i penziju, Stranog Investitora Svetoga, bratsku Rusiju ili blagostansku Evropsku uniju.
http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/demokratija_plemena_.889.html?news_id=320114
Demokratija je stvarčica koja je zasnovana na principu da ćemo uprkos svim našim iracionalnim nadama, požudama, strahovima i mržnjama, na izborima racionalno odabrati ono što je dobro za nas. I u tome je njen najveći zajeb. Sistem pretpostavlja da ćemo odabrati nekoga ko je najbolji za državu i društvo, a ne nekog ko je bitanga i baraba i lažni doktor nauka. A nećemo. Pošto u glavama još uvek živimo u onim plemenskim društvima od par stotina ljudi, uredno odabiramo one koji su najveći, najgrlatiji i (glume da su) najhrabriji. Uostalom, i na izborima za predsednika Sjedinjenih Američkih Država skoro redovno pobeđuje kandidat koji je višeg rasta. Zatim, hvala evoluciji i prirodnoj selekciji, grubo i brutalno konformiramo sa većinom u našem domaćinstvu, susedstvu i plemenu. I baš zato istraživanja javnog mnjenja igraju toliko veliku ulogu. Najzad, po pravilu glasamo za kandidata koji insistira na jednoj "naše pleme je jače od drugog plemena" politici. Neodoljiva lakoća nacionalizma i ksenofobije nije evropski "trend", već ugravirana logika našeg skrnavog mozga i plemenskog uma.
Filipenko wrote:Mesta, kažem mesta, drugovi. Razmaknite se malo! Nedeljnik nastupa!
Priča o Mustafi Golubiću, ili Staljinova naredba: Draža umesto Tita
Zanimljivo je kako im nimalo ne smeta fakat da je Staljin, da je hteo Dražu umesto Tita, jednostavno mogao da likvidira Tita i postavi Dražu kada je njegova armija ušla u Jugoslaviju.