Kapitalizam 101
- Post n°827
Re: Kapitalizam 101
https://www.buzzfeednews.com/article/annehelenpetersen/millennials-burnout-generation-debt-work
Može na nekoliko tema ali neka stoji ovde.
- Post n°828
Znam ja nas, jebo ti nas...
Milenijalci su govna. Nikakve vođe i poslodavci. Naročito ovo potonje. Ne cene ljude, a opčinjeni tehnologijom. Natprosečno mnogo sociopata i pičkopaćenika.
Milenijalci su govna. Nikakve vođe i poslodavci. Naročito ovo potonje. Ne cene ljude, a opčinjeni tehnologijom. Natprosečno mnogo sociopata i pičkopaćenika.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°829
Već si pročitao tekst? Meni je trebalo pola sata.
Jebo te generacijske generalizacije, to je svakako sviranje kurcu. Tekst daje dobru analizu kako društvo reaguje na trenutno društveno-političko ustrojstvo.
Jebo te generacijske generalizacije, to je svakako sviranje kurcu. Tekst daje dobru analizu kako društvo reaguje na trenutno društveno-političko ustrojstvo.
- Post n°830
Inače, strpljivo čekam da se, umesto bumera koji leže po staračkim domovima, i milenijalaca, koji idu po burek, zapravo pozabavimo i generacijom koja je glavna i odgovorna za ovo sranje. Aka Generacijom X.
_____
~~~~~
- Post n°831
Ali zašto je bitno ko je kriv (boomeri)? Daj da vidimo šta i kako dalje.
- Post n°832
Dobar tekst.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°833
Pa ima tu malo i do nezdravog života. Litri kafeina i beskrajni sati pred kompjuterskim ekranom takođe čine svoje.
_____
~~~~~
- Post n°834
Prepoznajem sebe i sopstveni život u ovom tekstu.
- Post n°835
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°837
kako kaze dugin - placanje racuna, kamate, odlazak u postu s uplatnicom... sve to nije u slovenskom bicu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°838
We don’t quit. We internalize that we’re not striving hard enough. And we get a second gig.
- Post n°839
Prepoznajem sestru i majku i prababu koja je imala X dece i znala koje parče piletine svako dete ima da jede tog dana. Sreća moja pa su te žene (sa izuzetkom sestre koja je oduvek bila tupa) bile neverovatno inteligentne pa su lako mogle da blansiraju to mentalno opterećenje. Sestra ne postizava, ne dobacuje, i sad mi je jasno zašto je dala otkaz.
Tekst vrlo dobro opisuje to mentalno stanje.
Tekst vrlo dobro opisuje to mentalno stanje.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°840
Pročitao sam do pola, sutra ću ostalo, ali moram da kažem da ovo, ako ćemo već da generalizujemo, mnogo više zvuči kao "Late Gen X" (iliti "My so called life generation") nego kao Millennial. S obzirom da je rodjen 1981 (ovaj sa 38 godina)...to i nije Millennial.
Ali problemi su naravno realni.
Ali problemi su naravno realni.
- Post n°841
bruno sulak wrote:kako kaze dugin - placanje racuna, kamate, odlazak u postu s uplatnicom... sve to nije u slovenskom bicu.
Ni u helenskom, romanskom...
- Guest
- Post n°842
Летећи Полип wrote:Inače, strpljivo čekam da se, umesto bumera koji leže po staračkim domovima, i milenijalaca, koji idu po burek, zapravo pozabavimo i generacijom koja je glavna i odgovorna za ovo sranje. Aka Generacijom X.
Mi posedujemo i uređujemo clickbait portale
- Guest
- Post n°843
A tekst je odličan.
Korak 1: opteretiš dete helicopter parentingom
Korak 2: postaraš se, društvenim i političkim odlukama, da ne može da postigne finansijsku samostalnost.
Korak 3: vičeš "Clean your room" nekome ko ne treba da ima sobu, već svoj dom.
Korak 1: opteretiš dete helicopter parentingom
Korak 2: postaraš se, društvenim i političkim odlukama, da ne može da postigne finansijsku samostalnost.
Korak 3: vičeš "Clean your room" nekome ko ne treba da ima sobu, već svoj dom.
- Korisnik
- Post n°844
Znači autor je konačno shvatio da kapitalizam nije sistem koji nagrađuje rad i da nema ništa od američkog sna kojim su ga kljukalji.
- Post n°845
We didn’t try to break the system, since that’s not how we’d been raised. We tried to win it.
Oće to
Nije to ništa spec "milenijalski", sve je to bilo uveliko nagovešteno
I naravno, nije uspelo.
- Post n°846
ontheotherhand wrote:Znači autor je konačno shvatio da kapitalizam nije sistem koji nagrađuje rad i da nema ništa od američkog sna kojim su ga kljukalji.
Nije to tako jednostavno.
Mnogo je gore
- Post n°848
Mislim, ok individualne dileme su za individualne razgovore ali onako generalno, Bernie, Corbyn, donekle i Varufakis ili Piketty to su jedina rešenja moguća, ako su moguća. Sve drugo sigurno vodi u potpunu katastrofu. Ono što "ne piše na konzervi" tih rešenja je da to vodi u sukob sa narastajućim ekonomijama donedavnog ili još uvek "trećeg sveta". Ali svejedno ne vidim drugo, a pogotovu ne bolje rešenje.
- Post n°849
bruno sulak wrote:kako kaze dugin - placanje racuna, kamate, odlazak u postu s uplatnicom... sve to nije u slovenskom bicu.
_____
- Post n°850
KinderLad wrote:Mislim, ok individualne dileme su za individualne razgovore ali onako generalno, Bernie, Corbyn, donekle i Varufakis ili Piketty to su jedina rešenja moguća, ako su moguća. Sve drugo sigurno vodi u potpunu katastrofu. Ono što "ne piše na konzervi" tih rešenja je da to vodi u sukob sa narastajućim ekonomijama donedavnog ili još uvek "trećeg sveta". Ali svejedno ne vidim drugo, a pogotovu ne bolje rešenje.
Ма и писац сам каже да нема ко да изведе револуцију јер су заузети, па у међувремену да видимо шта би могло да се стигне.
А и свођење описа проблема на некакве генерације је бацање коске да би се жртве поделиле на мале голиће па удри једни на друге, да не би случајно приметили ко је проблем направио.
Доста дуго су на западу добро живели на рачун остатка света - јефтина чорба, сировине од којекуда, тржиште... Е сад је тржиште радне снаге отворено за још пар милијарди људи који дотле нису били на њему, и осека спушта све бродове. Капиталистички курајбери, наравно, и овог пута изостављају из приче да они уопште нису на води.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...