David Bowie
- Post n°101
Re: David Bowie
Inace, mene je The Next Day bio odvalio na prvo slusanje. Fantastican album. Realno sam tek tad shvatio ko je Bowie i za kakve transformacije je sposoban. Glupo je reci, ali tad sam shvatio svu velicinu.
_____
alt-lib
- Post n°102
postoji fenomen da ljudi zaboravljaju da su stonesi engleski bend....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°103
Kondo wrote:postoji fenomen da ljudi zaboravljaju da su stonesi engleski bend....
Postoji, fakat, ali necu im nikad priznati takav status
- Post n°104
Koji ti je najomiljeniji ikad bend?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°105
A mislim da Cepelini nikako nisu ispod Bouvija po uticaju, pa ni Sabat. Ne bih čak rekao ni da im je uticaj manje raznovrstan.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°106
hehe, iz vilija progovara metalac:)
ja bih voleo da je to tacno za cepeline, posto mi je to najdrazi bend svih vremena, i secem sa na njih danas vise nego ikada ranije ali uopste ne znam kako da identifikujem njihov uticaj sem ikonicki - kao kad je bregovic svirao dvoglavi les paul i furao pejdzove kovrdze.
ja bih voleo da je to tacno za cepeline, posto mi je to najdrazi bend svih vremena, i secem sa na njih danas vise nego ikada ranije ali uopste ne znam kako da identifikujem njihov uticaj sem ikonicki - kao kad je bregovic svirao dvoglavi les paul i furao pejdzove kovrdze.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°107
William Murderface wrote:A mislim da Cepelini nikako nisu ispod Bouvija po uticaju, pa ni Sabat.
Jesu, ali su, po meni, iznad RS po uticaju, posebno na britansku scenu. Ono, Kinks i Who su uticajniji bili u Britaniji (i to, rekao bih, prilicno uticajniji) nego RS.
Nije to dzabe da ih ljudi lako percepiraju kao americki bend.
Inace, jbg, uopste nisu moja "solja caja", bas ne volem taj hard rock ranih 70-tih I to toliko da cim mi nesto zamirise od novih na to (tipa - Do I Wanna Know od Arctic Monkeys) odmah me oladi malo...
- Post n°108
Pa i Zeppelini i Sabati su uticali izvan hard roka - Stone Roses su recimo deca Cepelina, zar ne? Nirvana bez Sabata ne bi bila moguća.
_____
- Post n°109
Ali u stvari sam došo da napišem da je genijalan onaj Bili Bregov citat što si okačio. Idem sad da pošaljem bratu, onje obožavao i Bouvija i Rikmana, a inače je grafički dizajner...
Treći iz te ekipe bi bio Merkjuri koji je isto bio dizajner po obrazovanju.
Treći iz te ekipe bi bio Merkjuri koji je isto bio dizajner po obrazovanju.
_____
- Post n°110
William Murderface wrote:Pa i Zeppelini i Sabati su uticali izvan hard roka - Stone Roses su recimo deca Cepelina, zar ne? Nirvana bez Sabata ne bi bila moguća.
Pa ok da naravno, zato i kazem da su uticajniji, po meni, od RS. RS su, opet, kazem, imho, vise-manje preuzeli jednu poruku, razradili i preneli dalje, ali na malo jednosmisleniji nacin nego ovi gore.
I pusti Nirvanu, tu jos ima i panka, ali pearl jam...
- Post n°111
pa dobro, ceo grunge vuce direktan koren iz kombinacije proto hard rocka i punka. melvins su koliko black flag toliko i sabbath.
ovo za stone roses je oduvek bila zanimljiva teza, mislim da je otisla malo predaleko onog trenutka kada su john squire i jimmy page razmenili uzajamne komplimente. ima rezona da se negde uticaji treceg albuma cepelina prepoznaju u nekim power-folk tjunovima SR ali nesto ne nalazim vise od toga i ima tu more arheologije da se iskopa ako cemo da pisemo ozbiljno.
ovo za stone roses je oduvek bila zanimljiva teza, mislim da je otisla malo predaleko onog trenutka kada su john squire i jimmy page razmenili uzajamne komplimente. ima rezona da se negde uticaji treceg albuma cepelina prepoznaju u nekim power-folk tjunovima SR ali nesto ne nalazim vise od toga i ima tu more arheologije da se iskopa ako cemo da pisemo ozbiljno.
_____
#FreeFacu
- Post n°112
Čuj Stonsi nisu uticajni. Pa jebote ko je redefinisao gitaru.
- Post n°113
^^Slaughter and the Dogs npr
@Bluberi
Molio bih da se cita pazljivije, samo lud covek bi rekao da RS nisu "uticajni"
@Bluberi
Molio bih da se cita pazljivije, samo lud covek bi rekao da RS nisu "uticajni"
- Post n°114
Ne znam, po meni je ovo sad malko off topic, al' ajde, ako vam je zanimljivo. Mislim, kapiram da nije baš svako bio neki fan DB-a, no da je ipak skoro svakom žao što ga više nema.
- Post n°115
apsolutno.
pa vidis da ga penjem na pijedestal kao najvaznijeg pojedinacnog britosa
pa vidis da ga penjem na pijedestal kao najvaznijeg pojedinacnog britosa
_____
alt-lib
- Post n°116
Šta ja znam, nisam nikad bio neki veliki fan te priče "koliko je ko važan". Mislim, u tome nekako nije poenta muzike i uopšte umetnosti (ili makar zabave).
- Post n°117
DAVID BOWIE THOUGHT HE HAD 'A FEW MORE MONTHS' TO LIVE
- Post n°118
http://genius.com/David-bowie-blackstar-lyrics
Zanimljive ideje o tome šta je pesnik hteo da kaže...
Zanimljive ideje o tome šta je pesnik hteo da kaže...
- Post n°119
Iz Guardiana danas
http://www.theguardian.com/music/2016/jan/15/david-bowies-last-days-an-18-month-burst-of-creativity
http://www.theguardian.com/music/2016/jan/15/david-bowies-last-days-an-18-month-burst-of-creativity
_____
alt-lib
- Post n°120
Kačio to isto ja juče (mislim, moje juče).
- Post n°121
a ok
_____
alt-lib
- Post n°122
Iggy Pop wrote:My father said, 'Thank you for what you're doing for my son.' I thought: Shut up, Dad. You're making me look uncool.
How David Bowie gave Iggy Pop a lust for life: "He resurrected me."
- Post n°123
Samo jedna od brojnih potcenjenih "novijih" (i ona ima već 20 godina!) pesama... Kako samo on otpeva ovo "Funny how secrets travel... I'd start to believe if I were to bleed"
... Očit orijentalni šmek (gotovo sevdalinka), koji kod njega ide bar još od Heroes, a možda je to i Somalija (tj. Iman).
... Očit orijentalni šmek (gotovo sevdalinka), koji kod njega ide bar još od Heroes, a možda je to i Somalija (tj. Iman).
- Post n°125
David Bowie’s alter-ego Aladdin Sane, from the 1973 record of the same name, has taken on a new meaning. In tribute to the passing of the rock legend, a constellation in the shape of his iconic Aladdin Sane lightning bolt has been registered in his honor.
Belgian radio station Studio Brussels and MIRA Public Observatory worked together to give him the 89th official constellation in space according to PSFK.
http://www.digitaltrends.com/music/bowie-lightning-bolt-shaped-constellation/?utm_source=twitter&utm_medium=socialm&utm_campaign=dlvr.it