Došao je.
Mali dripac.
Videću u šta će da se razvije.
Žao mi je Maksa.
Lane: "And the amazing thing is, all these girls are screaming and none of them are getting the joke. He's playing the character of a rock star. I mean Beck is a genius and all these stupid girls are screaming at him just because they're buying into the rock star image. I love Beck. I understand Beck.
William Murderface wrote:Jel ste primetili koliko se kamera fokusira na Lorelajino dupe? Bar u prvoj sezoni, posle, ako se dobro sećam, manje. Ali u orvoj sezoni je stalno u nekim tesnim farmerkama, nešto se saginje, otvara frižidere, seca kese, itd. Baš je upadljivo, a pomalo i smešno.
bela maca wrote:ko nije pustio suzu u toku rorinog maturskog govora taj nije ljudksko biće!
plachkica wrote:Willy, Dona Rid?
Je l ta epizoda?
(Kakav si, ne dozvoljavaš mogućnost da on nešto nauči iz svog odnosa sa Gilmoricama )
William Murderface wrote:A evo i prvog ozbiljnog pitanja: od prve epizode je jasno da postoji tenzija između Lorelaj i Luka, to vide čak i ljudi oko njih. Ali kad god se ukaže prilika da to preraste u nešto drugo, Lorelaj zbriše (ili poriče da je Luk uopšte privlači).
Zašto?
William Murderface wrote:Hm, pa to uopšte nije samo. Ali i nije samo to, nego i izbor partnera.
Mislim, nije slučajno što serija počinje baš u trenutku kada Rori dolazi u godine kada je Lorelaj zatrudnela sa njom. To je negde trenutak u kojem je i sama Lorelaj primorana da izađe iz neke vrste arrested development-a i da zapravo ponovo razmisli o sopstvenom životu. To sa Harvardom jeste vrlo tipično - razumljivo je ako želi da joj ćerka bude uspešna, ali baš Harvard? (Pritom, znamo da ju je od najmanjih nogu za to spremala i kupovala joj majce Harvarda, itsl.) Mislim, jasno je - to je njen san, ona želi da Rori bude ono što je ona mogla da bude, što je trebalo da bude, da nije zatrudnela. Ali sama činjenica da Rori odrasta i da postaje sopstvena osoba, primorava je da ponovo razmisli o svom životu.
William Murderface wrote:Da, da, Harvard je definitivno u inat tati i Jejlu. Maks nije bogat, ali je obrazovan i predaje na Čiltonu, dakle ima simbolički status, čak iako nema novac.
William Murderface wrote:
Moj utisak je da je Lorelajina avantura sa podizanjem Rori za nju bio nekakva pauza od života, odnosno od odrastanja, i da sad mora da donese neke odluke koje je do sada odlagala. Luk je problem, jer ona sama sa sobom nije načisto da želi da trajno izabere život koji trenutno živi. Vlasnik lokalnog diner-a izgleda kao sasvim prikladan izbora partnera za menadžerku u lokalnom hotelu, ali ne i za ćerku Ričarda i Emili Gilmor. Kristofer, on the other hand, jeste idealan partner za ovu potonju.