Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

ćaća

Crna Gora - Page 39 Empty Re: Crna Gora

Post by ćaća Sat Dec 28, 2019 1:55 am

William Murderface wrote:
    ćaća wrote:

To prvo mora da im aminuje SPC ili Vaseljenski patrijarh. I na koncu i vernici se pitaju nešto.

Pazi, ima jedna blesava okolnost koja perverzno igra u korist takvog ishoda. Posto su SPC sad preuzeli vucicevci (Irinej&Irinej), Amfilohije ce mozda u CPCu videti spas za pravu SPC.

Osim MCP na čelu sa Amfilohijem, u Crnoj Gori stoluje i episkop budimljansko-nikšićki, a takođe delove Crne Gore pokrivaju i eparhije mileševska i zahumsko-hercegovačka.

Sve i da Amfilohije učini takvu vratolomiju, vernici neće. On može eventualno da bude poglavar CPC umesto Miraša Dedeića, nepriznat od SPC i Vaseljenskog patrijarha, i da bogosluži u otetim praznim hramovima.
    ćaća

Post by ćaća Sat Dec 28, 2019 1:57 am

Da me se ne razume pogrešno, lično smatram da je SPC jedan od najgorih neprijatelja srpskog naroda, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori, ali ovo što radi crnogorski režim je najobičnija pljačka i jasna diskriminacija vernika SPC.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 28, 2019 2:04 am

Ma to je sasvim jasno. Bizarno je da mu to prolazi bez ikakve reakcije EU. Bizarno, ali ne i neocekivano.

A glede Vaseljenskog patrijarha cemo jos da vidimo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 2:13 am

William Murderface wrote:Ma to je sasvim jasno. Bizarno je da mu to prolazi bez ikakve reakcije EU. Bizarno, ali ne i neocekivano.

A glede Vaseljenskog patrijarha cemo jos da vidimo.

Vasaljenski patrijarh ce se, kapiram, ponasati u srazmeri ponasanja SPC prema njemu. Sto se tice EU...videti pod reakcije Vucica. Sta od njih onda ocekivati. A SPC je organizacija koja pravi milion ivenata na kojima sve najgore se moze cuti o svim zapadnim institucijama, pa i EU.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Dec 28, 2019 2:15 am

KinderLad wrote:

Pazi, 
    to to

juce je odrzao jedan govor/intervju u kome je isplivavalo nesto od onog starog crnogorstva po kome je to "najbolje srpstvo". mislim, i to isto ide u nekakvo razdvajanje identiteta, ali nekako  "prirodno".
    Nadsrbi, Srbi se voznašeju u Crnogorce.
    ćaća wrote:

Pazi, ima jedna blesava okolnost koja perverzno igra u korist takvog ishoda. Posto su SPC sad preuzeli vucicevci (Irinej&Irinej), Amfilohije ce mozda u CPCu videti spas za pravu SPC.

Osim MCP na čelu sa Amfilohijem, u Crnoj Gori stoluje i episkop budimljansko-nikšićki, a takođe delove Crne Gore pokrivaju i eparhije mileševska i zahumsko-hercegovačka.

Sve i da Amfilohije učini takvu vratolomiju, vernici neće. On može eventualno da bude poglavar CPC umesto Miraša Dedeića, nepriznat od SPC i Vaseljenskog patrijarha, i da bogosluži u otetim praznim hramovima.
    Nema ništa od CPC, državna crkva će biti MPC. Ovo ostalo će vremenom pasti u naručje, tj. ne sve, nešto će ostati zauvijek pod SPC.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    ćaća

Post by ćaća Sat Dec 28, 2019 2:19 am

U suštini je to i nebitno. Takva crkva neće imati vernika, osim onih 300 dijabola koji već prate Miraša.

Ovo je opasno na mnogo nivoa i moglo bi da eksplodira mnogo grđe nego što se očekuje. Pre svega u formiranju i organizovanju baš radikalne političke struje među Srbima u CG. Milu bi se moglo obiti o glavu i umesto saradnika Amfilohija i Andrije Mandića mogao bi dobiti nekoga ko će mu stvarno biti protivnik.
    ćaća

Post by ćaća Sat Dec 28, 2019 2:21 am

Ali da malo relaksiramo ovu inače ozbiljnu temu...

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 2:22 am

Ovo je opasno na mnogo nivoa i moglo bi da eksplodira mnogo grđe nego što se očekuje

Ma da bre. Ljudi odavde gledaju i zamisljaju demonstracije po Srbiji. Nema veze s tim.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 28, 2019 2:27 am

Ma blesavo, mogu da naprave gradjanski rat.

Tamo je, za razliku od Srbije, stvarno moguc neki "ukrajinski scenario".

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 2:32 am

William Murderface wrote:Ma blesavo, mogu da naprave gradjanski rat.

Tamo je, za razliku od Srbije, stvarno moguc neki "ukrajinski scenario".

Meni se cini da Milo i ide na zaostravanje. U NATO je usao, u EU nece bas sutra, a imaju i ti nezgodni uslovi koje gledaju neke nezgodne zemlje...ajmo mi ponovo u toplo gnezno nacionalnih trvenja, to znam da radim.
    Bluberi

Post by Bluberi Sat Dec 28, 2019 2:33 am

"Trećeg dana Devete sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2019. godini, poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su: Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2020. godinu; Predlog zakona o zaduživanju Crne Gore za 2020. godinu; Predloge finansijskih planova sa planovima rada za 2020. godinu nezavisnih regulatornih tijela, i to: Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Regulatorne agencije za energetiku, Agencije za nadzor osiguranja, Komisije za tržište kapitala, Agencije za ljekove i medicinska sredstva i Agencije za elektronske medije; Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacinalnih simbola; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru; Predlog zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj društva za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju „Montenegro Airlines“ A.D. Podgorica; Predlog zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biračkom spisku; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Predlog zakona o dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore."
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 2:35 am

E pa taman fino, to sad niko ziv ne gleda

Post by Nino Quincampoix Sat Dec 28, 2019 2:37 am

Neće naravno biti ukrajinski scenario jer država Srbija naravno ne bi prstom mrdnula za Srbe iz Crne Gore. Ali može lako da se desi da 20% populacije zaista trajno pređe u opoziciju crnogorskoj državi.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 9:21 am

"Drzava Srbija" je sebe dovela i i dalje dovodi u takav položaj da je Milu sve 1 win-win. Ako DržSrb ne uradi ništa odlično, a ako uradi nešto - još bolje. I bivajući u takvom položaju DržSrb je 1 nemali faktor nestabilnosti u "regionu". Putem tzv "vakuma".

Last edited by KinderLad on Sat Dec 28, 2019 9:21 am; edited 1 time in total

Post by beatakeshi Sat Dec 28, 2019 9:21 am

Uostalom u čemu je problem, braća u pravoslavlju i Hristu. Kakvo vlasništvo, valjda carstvo nebesko. Rasterajte te dilere deviza iz. Hrama.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sat Dec 28, 2019 9:38 am

beatakeshi wrote:Uostalom u čemu je problem, braća u pravoslavlju i Hristu. Kakvo vlasništvo, valjda carstvo nebesko. Rasterajte te dilere deviza iz. Hrama.

ni ja ne vidim problem.

_____
    I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 9:53 am

Sve je to super da se odnosi na sve
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Dec 28, 2019 9:54 am

meni ovo, kao i drzavni udar i farsa oko njega, deluje kao maskirovka u bebinoj reziji. mozda sam paranoik.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 9:55 am

bruno sulak wrote:meni ovo, kao i drzavni udar i farsa oko njega, deluje kao maskirovka u bebinoj reziji. mozda sam paranoik.

sigurno je da postoje i neki totalno dnevnopoliticki, a na prvi pogled "nevidljivi" motivi
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sat Dec 28, 2019 9:59 am

drzava crna gora. couldn't care less.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 11:30 am

Ne može, u ovom današnjem svetu svi brinemo šta se dešava posvuda Crna Gora - Page 39 1861198401 - Rusi šta se dešava u Siriji, Amerikanci šta se dešava u Ukrajini, Albanci šta se dešava u Makedoniji...
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sat Dec 28, 2019 11:59 am

brinem i ja sta se desava u siriji jer ima uticaja na celu evropu, a pogotovo na balkan. a za crnu goru me zabole, njihova unutrasnja stvar. neka se buni kome smeta tamo.

_____
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sat Dec 28, 2019 12:01 pm

a i jedno je amerika i rusija a drugo smo mi.

_____
    bradilko

Post by bradilko Sat Dec 28, 2019 12:02 pm

nije bas tako. taj crnogorski rezim je vrlo povezan sa rezimom u srbiji. ispomazu se dobro. iznenadio bi se koliko ti milovi prijatelji "investiraju" u zgrade, hotele, elektrane, rudnike i poljoprivredu. ima tu kinte i od koxa i od cega hoces.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 28, 2019 12:04 pm

Santino wrote:a i jedno je amerika i rusija a drugo smo mi.

aman, do u sitna crevca analiziramo 1 Skotsku i neke izborne distrikte po Ilinoju, nema trika da ne komentarisemo nesto ovako blizu i apsolutne povezano sa Srbijom Crna Gora - Page 39 1143415371

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:23 am