kako je spc stekla tu imovinu?
Crna Gora
- Guest
- Post n°926
Re: Crna Gora
otimaju imovinu spc. pa jebote to mi je jedna od prve tri tacke svakog ozbiljnog drustveno politickog programa pa danas vidimo koliko je narodna vlast bila u pravu kada je oduzela gomilu imovine te zlocinacke organizacije.
- Post n°927
AZ-5 wrote:otimaju imovinu spc. pa jebote to mi je jedna od prve tri tacke svakog ozbiljnog drustveno politickog programa pa danas vidimo koliko je narodna vlast bila u pravu kada je oduzela gomilu imovine te zlocinacke organizacije.
Ni "narodna vlast" nije oduzela bogomolje. To jedno, drugo, za razliku od te vlasti ovi uzimaju samo imovinu jedne crkve. Trece, imaju nameru da osnivaju crkve. Dakle nema govora o tome da je to nesto principijelno protiv crkve kao takve. To je protiv samo jedne crkve, a to je onda nesto drugo. Kako bi bilo da Srbija pooduzima katolicke i samo katolicke crkve po Srbiji, na sta bi to licilo?
- Guest
- Post n°928
AZ-5 wrote:otimaju imovinu spc. pa jebote to mi je jedna od prve tri tacke svakog ozbiljnog drustveno politickog programa pa danas vidimo koliko je narodna vlast bila u pravu kada je oduzela gomilu imovine te zlocinacke organizacije.
Novi Zakon o slobodi vjeroispovesti kaže da se manastir Morača nacionalizuje, osim u slučaju da SPC može da dokaže da je graditelj istog (unuk Stefana Nemanje), dobio građevinsku dozvolu i vlasnički list od Vizantijskog zavoda za urbanizam.
— Sasa Randjelovic (@RS_econ) December 27, 2019
Besramlje dobija nove razmere.
- Guest
- Post n°929
samo bezumno i besramno se obracunati sa bradatim zlocincima i onima koji bi brze bolje da se ocesu
- Guest
- Post n°930
ja bi im dao da zadrze manastir iz 15og veka, ali da plate porez na imovinu retroaktivno od pocetka upotrebe objekta, sa zakonskom zateznom kamatom.
- Post n°931
Nema problema ali ako to vazi i za ostale verske zajednice
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°933
samo bezumno i besramno se obracunati sa bradatim zlocincima
to bi sve bilo principijelno u redu kad bi se oni obracunavali sa svim "zlocincima" tog tipa, ali posto to nije slucaj onda je ovo diskrminacija po nacionalnoj osnovi, a to sa komunizmom veze nema.
- Post n°934
AZ-5 wrote:ja bi im dao da zadrze manastir iz 15og veka, ali da plate porez na imovinu retroaktivno od pocetka upotrebe objekta, sa zakonskom zateznom kamatom.
kome da plate na vise od polovine teritorije? Mlecima, Austriji, Osmanskoj Turskoj i Jugoslaviji?
- Guest
- Post n°935
braniti spc od mila je kao braniti boska obradovica od sns, nemojte pliz, dragi ste mi svi
- Post n°936
A i koji će nam klinac crkve? Širenje sujeverja je društveno štetno.
- Post n°937
beatakeshi wrote:A i koji će nam klinac crkve? Širenje sujeverja je društveno štetno.
To nije nikakav problem, ali to se odnosi na sve. Medjutim Milo ne razmislja tako ni najmanje, nego covek prica upravo obrnuto - kako mora biti crnogorske crkve.
- Guest
- Post n°939
a zasto da ne bude?
btw, posle epic kriplova cg vs spc, i szs bosko vs sns srs martinovic, zaracuju i fanovi crvenog i crnog
nedelja kripl fajtova gde bukvalno svima zelim da crknu i nemam dovoljno kokica za mikrotalasnu
btw, posle epic kriplova cg vs spc, i szs bosko vs sns srs martinovic, zaracuju i fanovi crvenog i crnog
nedelja kripl fajtova gde bukvalno svima zelim da crknu i nemam dovoljno kokica za mikrotalasnu
Potpredsednik FK Partizan i profesor na Pravnom fakultetu, sa "+1" komentarom šeruje tvit u kome se najveći rival naziva droljom a stadion najvećeg rivala "kolektorom". Sjajno, profesore. Sjajno.
— NemanjaS (@_nemanjas_) December 27, 2019
Zvezdan Terzić vam je suparnik po meri. Jedan drugog zaslužujete. Šljam. https://t.co/1tHQfJClCL
- Post n°940
ove ludacke ideje kad i sta braniti a ne braniti princip je produkt ludila koje traje predugo.
- Guest
- Post n°941
pa slobodno svako ko zeli moze principijelno da brani smrdljive ljoticevske fasiste
btw evo i sedenje na stiropolu krece
btw evo i sedenje na stiropolu krece
Kako je saopšteno iz DF-a Mandić i Zogović odlučili su da stupe u štrajk glađu.
- Post n°942
biram miloa koji ide okolo placa kurve u porto montenegro karticom ko gospodin od sumLJivih sponzora iz plava koji se odazivaju na morina
od bradatih koji drkaju na duklju, mlade butkice i koji ispod mantije svercaju butkice eura
od bradatih koji drkaju na duklju, mlade butkice i koji ispod mantije svercaju butkice eura
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°943
Koje буткице су ти ког рода, леба ти. Дај види И разјасни то мало.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°944
otto katz wrote:Jesam vam već rekao kako će biti? Bit će Cg crkva u granicama države kako bog zapovijeda, a na njenom čelu Risto Sotona.
Na to i ja tipujem.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°945
kapetanm wrote:Sviđa mi se forumski selektivni ateizam.
Većina nas ovde je odgajena u duhu pravoslavnog ateizma.
- Post n°946
William Murderface wrote:otto katz wrote:Jesam vam već rekao kako će biti? Bit će Cg crkva u granicama države kako bog zapovijeda, a na njenom čelu Risto Sotona.
Na to i ja tipujem.
To prvo mora da im aminuje SPC ili Vaseljenski patrijarh. I na koncu i vernici se pitaju nešto.
- Post n°947
brano ce biti prvi poglavar crnogorske crkve
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°948
ćaća wrote:William Murderface wrote:
Na to i ja tipujem.
To prvo mora da im aminuje SPC ili Vaseljenski patrijarh. I na koncu i vernici se pitaju nešto.
Pazi, ima jedna blesava okolnost koja perverzno igra u korist takvog ishoda. Posto su SPC sad preuzeli vucicevci (Irinej&Irinej), Amfilohije ce mozda u CPCu videti spas za pravu SPC.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°949
to toWilliam Murderface wrote:ćaća wrote:
Pazi, ima jedna blesava okolnost koja perverzno igra u korist takvog ishoda. Posto su SPC sad preuzeli vucicevci (Irinej&Irinej), Amfilohije ce mozda u CPCu videti spas za pravu SPC.
juce je odrzao jedan govor/intervju u kome je isplivavalo nesto od onog starog crnogorstva po kome je to "najbolje srpstvo". mislim, i to isto ide u nekakvo razdvajanje identiteta, ali nekako "prirodno". jer, mislim, ovo sto milo radi je sumanuto, totalno kockanje, apsolutno moze da se zavrsi u krahu cele crne gore.
- Guest
- Post n°950
to što radi je otvorena pljačka
da li se iko iz eu oglašavao?
ako nisu, meni je baš kul ona džamija u jevremovoj
da li se iko iz eu oglašavao?
ako nisu, meni je baš kul ona džamija u jevremovoj