Crna Gora
- Post n°526
Re: Crna Gora
https://twitter.com/BoskoObradovic/status/890237514467991552
- Post n°527
A što lupaš toliko? Prvi put sad vidim tu vest - zaista ne pratim CG politiku. Ti si je okačio sa komentarom - zašto ne komentarišete? Pa valjda se nešto prvo okači pa se očekuju komentari, ne? Ni ti nisi komentarisao tu vest pre nego što si je okačio, zar ne? Neko mora prvi.
Da bilo ko na ovom forumu izbegava da komentariše ili kritikuje Mila je onako priličan lol. Zakon je odvratan, ali i nije neko iznenađenje. Milova CG je, što bi reko Gari, 1 kloaka.
Mislim, opšti stav foruma na temu Mila jeste da je krimos, autoritarac i proto-Vučić. Nadam se da razumeš šta hoću da ti kažem, nemam ja problem s prozivkom kao takvom, nego je prosto komično koliko u njoj promašuješ. Uostalom, pogledaj šta se pisalo na topiku.
Da bilo ko na ovom forumu izbegava da komentariše ili kritikuje Mila je onako priličan lol. Zakon je odvratan, ali i nije neko iznenađenje. Milova CG je, što bi reko Gari, 1 kloaka.
Mislim, opšti stav foruma na temu Mila jeste da je krimos, autoritarac i proto-Vučić. Nadam se da razumeš šta hoću da ti kažem, nemam ja problem s prozivkom kao takvom, nego je prosto komično koliko u njoj promašuješ. Uostalom, pogledaj šta se pisalo na topiku.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°528
Nece moci. Neka Cetinja i Pluzina podalje...
Alo ovo ne valja:
Nisam primetio da su govna iz Brisela bilo sta rekla na ovo za sada.
Alo ovo ne valja:
Ko ne ustane prilikom intoniranja himne – kazna 2.000 evra
Podgorica -- Ko ne ustane prilikom intoniranja crnogorske himne platiće kaznu od 300 do 2.000 evra, predviđeno je novim zakonskim rešenjima koje je Vlada Crne Gore usvojila.
Nisam primetio da su govna iz Brisela bilo sta rekla na ovo za sada.
- Post n°529
Zuper wrote:Nesto mi cudno cutite na ovaj fasizma ili niste obavesteni od nadleznih da treba ovoga malo prozivati zbog onoga sto radi?!
A voleo bi da se to uvede ovde? A-a?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°530
ficfiric wrote:Zuper wrote:Nesto mi cudno cutite na ovaj fasizma ili niste obavesteni od nadleznih da treba ovoga malo prozivati zbog onoga sto radi?!
A voleo bi da se to uvede ovde? A-a?
Ako moze Milo moze svudge.
Je l tako?
- Post n°531
Šta jel tako? Jel umeš normalno da razgovaraš i da malo spustiš taj denuncijantski gard.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°532
Zuper wrote:
Ko ne ustane prilikom intoniranja himne – kazna 2.000 evra
Podgorica -- Ko ne ustane prilikom intoniranja crnogorske himne platiće kaznu od 300 do 2.000 evra, predviđeno je novim zakonskim rešenjima koje je Vlada Crne Gore usvojila.
Nesto mi cudno cutite na ovaj fasizma ili niste obavesteni od nadleznih da treba ovoga malo prozivati zbog onoga sto radi?!
Milo je diktator i kriminalac koji, slicno ostalima iz tzv regiona koristi nacionalizam (bilo koji, trenutno crnogorski) ne bi li u tom i takvom miljeu ostao na vlasti. Sto pre ode sa iste tj vlasti bice bolje svima u CG. Jel sad ok? Uzgred, ustajanje na himnu je najmanji problem, diskriminacija se vidi najpre u disproporcionalno malom procentu Srba zaposlenih u administraciji, u nepostojanju prava na skolovanje na srpskom jeziku, i sa programima iz ostalih predmeta za nacionalne manjine, itd. Ali naravno da zvuci van pameti i sama konstatacija da su Srbi u CG "nacionalna manjina". Milovi identitetski igrokazi ce se zavrsiti najgore moguce po CG jer ce doci do toga da su Crnogorci vecina, koji govore relativnom vecinom srpskim jezikom, a ogromnom vecinom su vernici SPC. Sto sve ne bi bio neki problem kad on ne bi "zidao" crnogorsku naciju kao nesto sto prvi i osnovno "nije srpsko". Za razliku od, npr. Austrijanaca koji su "prirodno" izrasli iz Nemaca, ovaj ce dole napraviti krš
E sad, to je jedna strana medalje, druga strana je da su takozvane "srpske" stranke sve katastrofa i više se bave NATO-om i Rusijom nego bilo čime što ima veze sa nekakvim srpskim identitetom.
- Post n°533
Ma grozno je ovo za himnu. Mislim, naravno da nije najgore, ali je potpuno van pameti. Ne znam da li postoji ijedna zemlja na svetu u kojoj se kažnjava neustajanje na himnu. Dobro, možda Severna Koreja.
_____
- Post n°534
Ma dobro, naravno, samo to nije srž problema. Da je sumanuto, sumanuto je.
- Post n°535
"Nije Milo kriv, Crnogorci su govna".
Sa njima samo reciprocitet, uz podršku procesima kojima bi joj se oduzelo sve što je srpska vojska silom uterala u tu državu i na kraju obaviti razgraničenje.
Sa njima samo reciprocitet, uz podršku procesima kojima bi joj se oduzelo sve što je srpska vojska silom uterala u tu državu i na kraju obaviti razgraničenje.
- Post n°537
denuncijacija stari hobi
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°538
Освежите себи дан! Цинкарите комшију!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°539
Besjeda o kaznama ispod pogrešnih simbola
"Duh slobodnom čovjeku ne dozvoljava da poklekne pod prijetnjama. Jednostavno, proradi inat. Ko se ne slaže sa ovakvom himnom, a podlegne pritisku i strahu od špijuna i policijskih doušnika, ne može se ni smatrati slobodnim čovjekom, rekao je Slaven Radunović
Zastava u kabinetu Ministarstva kulture
FOTO: SCREENSHOT (TV VIJESTI)AUTOR: Željka Vučinić
Dok je objašnjavao da bi kazne za nepoštovanje državnih simbola mogle biti i strože, direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Aleksandar Dajković sjedio je ispred zastave čiji grb ne odgovara originalnom.
Na zastavi, koja se u emisiji TV Vijesti “Reflektor” mogla vidjeti u Dajkovićevom kabinetu, grb se potpuno razlikuje od zvanične zastave - kruna, glave dvoglavog orla, broj pera...
Iz Ministarstva kulture nijesu odgovorili “Vijestima” na koji je način nabavljena zastava i da li su i ostale u toj instituciji takve.
...
http://www.vijesti.me/vijesti/besjeda-o-kaznama-ispod-pogresnih-simbola-1007921
- Post n°540
Полиција блокирала Пљевљa: Дан уједињења Црне Горе и Србије ипак обележен
Дан ослобођења града Пљеваља и уједињења Црне Горе и Србије, и поред забране и ограничења, ипак је обележен
Српски национални савет истовремено је осудио забрану одржавања културне манифестације у Пљевљима, којом је, на годишњицу ослобођења Пљеваља 1912. и 1918. године, требало да се обележи уједињење Црне Горе и Србије.
Савет у саопштењу наводи да се ради о „драстичном кршењу“ Устава Црне Горе, који у оквиру поглавља — заштита идентитета, гарантује избор, употребу и јавно истицање националних симбола и обележавање националних празника.
Наглашава се да то потврђује да само за Србе Устав Црне Горе не важи ни у једном свом делу.
„То указује и да је положај Срба у Црној Гори изузетно сложен и да актуелна власт не бира средства да ограничи права и слободе српског народа и доведе их у позицију да немају готово никакву перспективу у Црној Гори уколико желе да сачувају свој национални идентитет и посебност“, наводи се у саопштењу.
Српски национални савет ће наставити, онако како је то радио од оснивања, да обележава своје националне и верске празнике, закључује се у саопштењу.
Дан ослобођења града Пљеваља и уједињења Црне Горе и Србије, и поред забране и ограничења, ипак је обележен
Српски национални савет истовремено је осудио забрану одржавања културне манифестације у Пљевљима, којом је, на годишњицу ослобођења Пљеваља 1912. и 1918. године, требало да се обележи уједињење Црне Горе и Србије.
Савет у саопштењу наводи да се ради о „драстичном кршењу“ Устава Црне Горе, који у оквиру поглавља — заштита идентитета, гарантује избор, употребу и јавно истицање националних симбола и обележавање националних празника.
Наглашава се да то потврђује да само за Србе Устав Црне Горе не важи ни у једном свом делу.
„То указује и да је положај Срба у Црној Гори изузетно сложен и да актуелна власт не бира средства да ограничи права и слободе српског народа и доведе их у позицију да немају готово никакву перспективу у Црној Гори уколико желе да сачувају свој национални идентитет и посебност“, наводи се у саопштењу.
Српски национални савет ће наставити, онако како је то радио од оснивања, да обележава своје националне и верске празнике, закључује се у саопштењу.
- Guest
- Post n°541
"То ми врло импонује да једној чланици НАТО пакта може безбедност да угрози један песник", истиче Матија Бећковић.
- Post n°542
Realno, samo za Rakovica imaju nekakvo opravdanje s obzirom na to da je covek vise puta nedvosmisleno izjavio da ne priznaje ovu i ovakvu CG kao drzavu. Ovo ostalo je objektivno budalastina.
- Post n°543
ne znam zašto prave od njega progonjenog mučenika
- Post n°544
pa zato sto im je to super - da on sada dobije sto vise prostora u medijima i da onda oni time dalje jasu na proizvodnji strahova od Srbije na ciju zvanicnu politiku Rakovic ima uticaja tek nesto malo vise od nas ovde. Dakle - skoro nista tj nista.
- Post n°545
Realno, ja bih Rakovića za namješnika Crne Gore.
- Guest
- Post n°546
"Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost, i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih”, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.
- Guest
- Post n°547
Joj što je super kad se otškrinu vrata državnog bavljenja time ko je dobronameran i šta su tačno i kako braniti državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja.
- Guest
- Post n°548
Ekekeke
Uvjereni smo da bi se na sličan način odnijela i svaka druga odgovorna Vlada, bilo gdje na svijetu. S tim u vezi, ne samo da razumijemo već i cijenimo kada predsjednik Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije.
— Vlada Crne Gore (@VladaCG) November 1, 2018
- Post n°549
kako štite interese tako će i završiti i Srbija i CG
- Post n°550
https://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2018&mm=11&dd=02&nav_id=1464053
Antic i Rakovic na Prvoj.
Antic i Rakovic na Prvoj.