'
Last edited by Mr.Pink on Thu Sep 03, 2015 4:08 pm; edited 1 time in total
fernoux-h wrote:
Ko je Palfoot? Jel to neko sa PPP?
ostap bender wrote:fernoux-h wrote:
Otkud ti ovo? Ja sam recimo 2011. prisustvovao neredima u Londonu i tamo su mete bile uglavnom male prodavnice (retko veliki lanci, jer toga u tim krajevima ni nema sem Tesco možda) i razbijalo se sve bez nekog kriterijuma. Bilo je i dosta okršaja i otimačine među samim protestantima. To i jeste jedan savremeni fenomen kojim se i Žižek bavio u onom svom članku o tim neredima -- baš se ne napadaju institucije, nema programa i nekih artikulisanih zahteva itd.
A ulični protesti radničke omladine proteklih godina u Srbiji baš i jesu uzimali desničarski oblik. To je realnost.
Ali na stranu to, možeš li mi objasniti kako je to prebijanje Sajber od strane nadrogirane klinke na koncertu "desničarsko nasilje"?
ne, tvoja interpretacija tome daje desnicarski spin. tu je problem. ne kod mimi, ne kod sajber.
fernoux je optuzio jednu nasu drugaricu da je sama odgovorna za batine koje je dobila od neke balavurdije na koncertu mimi mercedez. mi smo modovi ali imamo prijatelje i nije nam prijatno kada tako nesto citamo o ljudima koje privatno poznajemo i koji su bili zrtve tupavog i fasistickog nasilja.
Radagast wrote:Mozda ima neke razlike i u zivotnim iskustvima. Kondo pise da je na nekim mestima redovna pojava da se zenske biju, udaraju pivskim flasama i sutiraju u medjunozje. Mozda Otto nema obicaj da zalazi po takvim mestima pa mu je tesko da to pojmi. Meni jeste.
Snažna žena i muškarac-dečak: gde je lek za osvešćene partnerske odnose
Danas i muškarce i žene čeka izazov - kako se vratiti svom istinskom biću i probuditi u sebi pravu ženu i pravog muškarca...
....
Carl Gustav Jung jezgrovito je izrazio uloge u koje nas vuče podsvest samo jednom rečenicom: "Sve dok ne osvestite podsvesno, ono će upravljati vašim životom i vi ćete to nazivati sudbinom." Nažalost, mnogi do kraja života ostanu u ulogama koje su usvojili u porodici, s osećanjem da nisu mogli drugačije, da im je takva "sudbina". Mnoge žene ostanu snažne i opterećene, a mnogi muškarci umrtvljeni svojom dečijom ulogom koja odaje utisak sigurnosti, a zapravo je samo zamka koja ih vodi u stagnaciju i osećaj nekompetentnosti.
zamolite je da to ne cini, posto ce jos njenih gluposti izaci na videlo. do sada smo imali:plachkica wrote:Sajber 浪人 Vanderlast @CyberWanderlust 4m4 minutes ago
Ali forumaši i brainonanije! Moraću izbaciti još 33 tvita jer 17 stranica nije dovoljno do kraja vikenda.https://vasudeva.forumburundi.com/t555p15-o-lord-won-t-you-buy-me-mimi-mercedez …
7:13 AM - 3 Sep 2015 · Details
Hide summary 1 retweet 0 favorites
Reply Retweeted 1 Favorite
More
gumeni kurac?ostap bender wrote: ljudi koji su deo radnicke klase su daleko divergentniji i njih ne spaja neko polu-misticno bratstvo nasilja vec nesto drugo
William Murderface wrote:Uželela te se zemlja
ostap bender wrote:a sve to da se zabasuri cinjenica da se radikalna dizel emancipacija zavrsava batinama lbgt aktivista. ne zato sto se siri neka identitetska prica vec eto zato
gledao sam ga. sa tobom.ostap bender wrote:gledaj klip. gumeni kurac je misticno bratstvo.
pa jebiga, ne mogu stalno nesto novo da smisljam. ako sajberka ne ispali uskoro 33 obecanih tvitova, veceras cu izdati "the best of" kompilaciju sa mojih 10 najboljih postova na temi i onda jebiga, mozemo da se razilazimo.Hototo wrote:O, super, serija unosa sa rekapitulacijama, a nije vam trebalo ni 50 strana... Proud of you, folks!
u praksi je odnos levice prema ljudskim pravima naravno (bio) problematican, sloboda nije umela da peva kao sto su suznji pevali o njoj. u teoriji mislim da se niko nije zalagao za ukidanje licnih sloboda (ako izuzmemo pocetni lagodniji odnos po pitanju privatne svojine) zarad polutke preko sindikata. osim vec navedene solidarnosti, tu je i jednakost kao osnovni princip. sa tim sto ja od ljudskih prava ne bi stvarao zasebnu ideologiju.fernoux-h wrote:Jir-Lo wrote:
eto, opet preterujesu zelji da budes lev, a ne liberalan. levica nema nista protiv ljudskih prava, naprotiv, tu se slaze sa liberalima. razlika je sto liberali uvek potenciraju npr gay prava na ustrb postene (ili bilo kakve) raspodelae ekonomskih sredstava. i da ostavimo drzavu po strani, jedan od osnovnih principa levice je solidarnost.
Ako pažljivije pročitaš moj post videćeš da ja uopšte nisam želeo da ulazim u odnos prema (savremenoj) ideologiji ljudskih prava tako da nisam rekao ni da je levica a priori "protiv" ni da je "za" ljudska prava. Već samo da je odnos prema ideologiji ljudskih prava prilično problematičan.
A to da liberali "potenciraju gay prava na uštrb raspodele ekonomskih sredstava" je samo floskula, koju inače koristi levoliberalna/nacionalistička levica već jako dugo. I time zapravo ništa ne može da se objasni. Kakve veze ima potenciranje "gay prava" sa "ekonomskom raspodelom"? Kako je njihovo potenciranje "na uštrb" ekonomske raspodele? I kako se to prevazilazi (ako prihvatimo da je to problem)? Tako što se stavi "malo manje" gej prava a "malo više" ekonomije? Vrlo je to površna kritika, a i inače to je jedno opšte mesto i među nacionalistima i među liberalima.
Ideologija ljudskih prava se treba sagledati izolovano, šta ona sama po sebi znači, i kakvi sve odnosi prema njoj postoje. Politika nije hemija pa da rešavaš probleme tako što ćeš staviti malo manje ovoga, a malo više onoga.