Ostajem pri svom prvom tebi upucenom postu i smatram da si na njega odgovorio onoliko koliko sam ja tebi odgovorila ovom poslednjom opaskom.
o lord won't you buy me (mimi) mercedeZ
- Guest
- Post n°401
Re: o lord won't you buy me (mimi) mercedeZ
Je l vidis sad kako je to? E neka.
Ostajem pri svom prvom tebi upucenom postu i smatram da si na njega odgovorio onoliko koliko sam ja tebi odgovorila ovom poslednjom opaskom.
- Post n°402
gagorder wrote:Je l vidis sad kako je to?
_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
- Post n°403
Kaneda wrote:Jbt, vi ovde poslednjih nekoliko strana smarate sa pričom o Ugričiću, Forumu pisaca i takvim dosadama, pored fantastičnog čik fajta između Sajber i (sajber) Mimi u kom ima milion zanimljivijih aspekata
+1
Vratimo se temi. (Ne znam da li je previše tražiti da se postovi koji su offtopic prebace na druge teme)
_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
- Guest
- Post n°405
Pitaj Fernua. On zadaje tempo. Kad vidis da se shklapa po celu, pomazi ga po glavi.
- Post n°406
uterivanje blama.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°407
И да знаш да ради: мене је од свега овог поприличан блам.ostap bender wrote:uterivanje blama.
- Post n°408
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°409
Нешто се много утишало... нема више свежих идеја за наставак филма?
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°410
Evo ga - sa Prezupča :-)
Btw, ne bavimo se tračevima nekih fantomskih ličnosti, koliko god da se ova frakcija levice ložila na nedokučive postmoderne opskurantizme, D.D i M.M, dva mačo geja iz Matrijaršije i ostatak bagre su kao pravi pacijenti argumentovano sahranjeni od strane blogera kojeg su prozivali na fejsbuk grupi koja je ugašena.
"Ali, ono što srpskoj i ostalim srednjim klasama treba poručiti, jeste to da nisu dizelaši ti koji su ukrali kolektivnu zabavu i lišili im živote emocionalnih provala – to je uradio kapitalistički sistem.
Pozivajući se na zakone i kulturni poredak, građanstvo, zapravo, hoće da prekomerni užitak karakterističan za najniže slojeve ukine i iz puke zavisti na takve ispade stavi zabranu. Uvereni da u svetu u kojem oni imaju ekonomsku nadmoć, siromašni ne smeju da se naočigled javnosti ponašaju raskalašno u meri u kojoj to sebi obezbeđuje srpski dizel-aktivistički kolektiv. Kultura, pravo, i inteligencija – sve su to tamponi koje građanstvo mora da stavlja između sebe i dionizijske „realnosti“ koju masovne opijenosti prekomernošću i samoponištavanjem otvaraju naočigled svih. Količina vitaliteta karakteristična za ovu vrstu masovnog slavlja samoukidanja – opijatima, incidentnim ponašanjem, itd. – jeste nešto na šta kapitalizmom uprosečeni građanski habitat mora da stavi svoju šapu resantimana i zavisti. "
HAHAHAHAHAHAHA
Btw, ne bavimo se tračevima nekih fantomskih ličnosti, koliko god da se ova frakcija levice ložila na nedokučive postmoderne opskurantizme, D.D i M.M, dva mačo geja iz Matrijaršije i ostatak bagre su kao pravi pacijenti argumentovano sahranjeni od strane blogera kojeg su prozivali na fejsbuk grupi koja je ugašena.
"Ali, ono što srpskoj i ostalim srednjim klasama treba poručiti, jeste to da nisu dizelaši ti koji su ukrali kolektivnu zabavu i lišili im živote emocionalnih provala – to je uradio kapitalistički sistem.
Pozivajući se na zakone i kulturni poredak, građanstvo, zapravo, hoće da prekomerni užitak karakterističan za najniže slojeve ukine i iz puke zavisti na takve ispade stavi zabranu. Uvereni da u svetu u kojem oni imaju ekonomsku nadmoć, siromašni ne smeju da se naočigled javnosti ponašaju raskalašno u meri u kojoj to sebi obezbeđuje srpski dizel-aktivistički kolektiv. Kultura, pravo, i inteligencija – sve su to tamponi koje građanstvo mora da stavlja između sebe i dionizijske „realnosti“ koju masovne opijenosti prekomernošću i samoponištavanjem otvaraju naočigled svih. Količina vitaliteta karakteristična za ovu vrstu masovnog slavlja samoukidanja – opijatima, incidentnim ponašanjem, itd. – jeste nešto na šta kapitalizmom uprosečeni građanski habitat mora da stavi svoju šapu resantimana i zavisti. "
HAHAHAHAHAHAHA
- Post n°411
Dionizijska realnost i količina vitaliteta. Lepo kaže Otto - ničeanski marksizam.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°412
Mypalfootfoot wrote: Količina vitaliteta karakteristična za ovu vrstu masovnog slavlja
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Guest
- Post n°413
Auuu, pa ovo je pisao ferveks. Svih pet reči koje vrti u krug su tu.
- Post n°414
_____
ova zemlja to je to
- Post n°415
A u pravu je i ostap, ovo je perspektiva iz Klipa - siromašni jesu ludi i opasni, ali brate, umeju da žive!
_____
- Guest
- Post n°416
Дионизијска радост пишања по ближњима? Виталност кроз самопоништавање? Малограђани који све то посматрају са завишћу?
Како би било ужасно живети у свету у коме било шта од тога има и најмањег смисла.
Како би било ужасно живети у свету у коме било шта од тога има и најмањег смисла.
- Post n°417
više se ne piša po sirotinji, sad se sirotinja sama zapišava.
užasnog li klipa od klipa. drago mi je što to nisam gledao, samo bih se nervirao.
užasnog li klipa od klipa. drago mi je što to nisam gledao, samo bih se nervirao.
- Post n°418
uskok i ajduk wrote:Mypalfootfoot wrote: Količina vitaliteta karakteristična za ovu vrstu masovnog slavlja
Ajde, smeško, imaš i ti svoje dionizijske i vitalističke fantazije, samo što ih ne projektuješ na lumpene, nego na paganizmom revitalizovanu građansku klasu, seljake u dodiru sa zemljom i prirodom, Svetog Savu osvetnika, itsl.
_____
- Post n°419
sejlor wrote:Auuu, pa ovo je pisao ferveks. Svih pet reči koje vrti u krug su tu.
Ovo mi je do sada verovatno najveći kompliment koji sam dobio na ovom forumu
_____
- Post n°420
William Murderface wrote:građansku klasu, seljake u dodiru sa zemljom i prirodom
.... хтео си рећи, оне који нешто смишљају и планирају. Ту укључујем Мими Мерцедес и њен бизнис план. Сајберка не греши за средњу класу, Мими је наша. Креативац. Лепо каже цура: "кад вас прозивам, то радим чисто пословно".
_____
- Post n°421
da se razumemo, istorijski levi niceizam bio je (vise filozofski nego politicki) produktivan odgovor na krizu hegelijanizma i fenomenolsku teoriju subjekta i za mene je svako levo citanje nicea dobrodoslo.
kod prezupca mi je zabavno sto vitalisticko ludjenje nije tu da bezi granicama kapitala koje se sire ko kosmos (kako su mislili levi niceanci pre 40 godina), posto je takvo ludjenje vec odavno komodifikovano i instrumentalizovano, nego ko provokacija za oci 'uproscenog gradjanskog habitata' . dakle vitalizam za burzujske oci, vitalizam ko provokacija.
kod prezupca mi je zabavno sto vitalisticko ludjenje nije tu da bezi granicama kapitala koje se sire ko kosmos (kako su mislili levi niceanci pre 40 godina), posto je takvo ludjenje vec odavno komodifikovano i instrumentalizovano, nego ko provokacija za oci 'uproscenog gradjanskog habitata' . dakle vitalizam za burzujske oci, vitalizam ko provokacija.
- Post n°422
Ma nisam ni ja mislio na Deleza, jasno je valjda.
_____
- Post n°423
ma nisam ni mislio da si mislio. ali sam hteo da napisem.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°424
e pa ja jesam. meni je kad neko kaže "ničeanski marksizam" u takvom kontekstu to ko ono "makijavelizam" - čim čujem da neko upotrebljava izraz "makijavelizam" hvatam se za revolver...
_____
- Post n°425
et zvezda
A ovo je sasvim tačno:
Samo što bih dodao da naravno nije nikakva provokacija, jer je fantazam o vitalizmu nižih klasa već dobrano ugrađen u buržoaski pogled. Ah, moglo bi se nekad, bar na dan-dva, pobeći među te proste, nasilne, ali vitalne ljude, i iživeti se k'o čovek! Uostalom, to je on što Prezupč i radi.
A ovo je sasvim tačno:
Samo što bih dodao da naravno nije nikakva provokacija, jer je fantazam o vitalizmu nižih klasa već dobrano ugrađen u buržoaski pogled. Ah, moglo bi se nekad, bar na dan-dva, pobeći među te proste, nasilne, ali vitalne ljude, i iživeti se k'o čovek! Uostalom, to je on što Prezupč i radi.
Last edited by William Murderface on Sat Sep 05, 2015 9:55 pm; edited 1 time in total
_____