boomer crook wrote: Јанош Винету wrote:”Мислим да ствари нису тако једноставне” је врло безобразно и снисходљиво спуштање. ”Пустиће нафту а заврнути гас”, као да су те ствари на дугме.
То не да нису једноставне ствари, него су вероватно нерешиве.
Да би се догодио детант, мора се решити
1. питање Јемена,
2. питање Сирије,
3. мора се пустити иранска нафта,
4. а такође треба ући у питање денуклеаризације Ирана.
Оно што је америчкој баби мило то јој се и снило, да изолује Русију а да не уради ништа.
Да би се догодила изолација Русије, прво се мора догодити детант са Ираном и Кином.
Треба их убедити да се дистанцирају од Русије, то се неће само догодити, треба им понудити нешто, и штап и шаргарепу а шаргарепе је све мање.
da posto je iran inace lud da sa putinom pravi novi svetski poredak. nisam hteo da budem snishodljiv.
1. amerikanci su skinuli ansarallah sa liste teroristickih organizacija. eno ga grenel jos pisti oko toga.
2. sirija je vec gotova. odnosno sve sto su amerikanci uradili u poslednje vreme samo je jacalo poziciju irana.
3. da.
4. da
americko povlacenje iz avganistana (a pre toga doslovce demoliranje ujgurskih trenaznih kampova) je ne samo detant vec doslovce saveznistvo. mislim rusija je benzinska pumpa sa atomskim oruzjem. zapravo da budem precizniji: mislim da je putin gotov. videcemo sta ce biti dalje.
inace glavni saveznik rusije je sve ovo vreme berlin a ne peking.
1. Ово је дословно ништа. Правиш од тога невероватан помак, као да су се претргли да спусте лопту. У Јемену борбе и даље трају, заливски плаћеници нису повучени.
2. Ово нема везе са стварношћу. Иран јер је победио у рату а они изгубили. "У последње време" - "све што су урадили", шта су то урадили у последње време?
Морају да се повуку, али још то не чине. Шта год да ураде Иран ће јачати, ништа друго није остало.
3. Шта чекају?
4. -----||-----
boomer crook wrote:mislim da je njegovo proslo i da cemo mu videti ledja brze nego sto smo mislili. mislim da u samoj rusiji postoji osecaj, kod dela elite, da on postaje sve vise teret.
ovo je sada ozbiljno baba vangisanje ali bas imam neki osecaj da su i sultan i volodja gotofi.
Ја се са овиме слажем -Волођа јесте готов али Волођизам није, то знам из прве руке
Путину нико ништа не верује, а последично ни држави нити државним структурама пошто је приватизовао државу, али он успешно подрива и дави опозицију кроз агенте провокаторе и лажне опозиционаре.
Такође држи све под контролом кроз репресију, цензуру интернета, хапшења, суђења, протеривање умнијих у изгнанство на Запад.
Волођа има свој концентрациони логор за социјалне експерименте у виду Лукашенкове Белорусије, може да ради дословно шта хоће тамо. Репресија функционише, тако да ће Путин владати док га здравље буде служило.
MNE wrote:pa priča se da Putin zdravstveno nije baš najbolje tako da će se vjerovatno i sam povući kad osjeti da više ne bude mogao da vodi državu
То више не функционише.
И ја сам то питао - а што се не ротирају Медведев и Путин на челу државе?
Зашто Путин мора да гази устав, да тражи да се продужи председништво са 4 на 6 година, зашто не узме поузданог човека из Једнствене Русије?
Што се Мило не повуче и постави заменика? Што Вучић не оде у пензију и остави странку некоме другом?