Postoje poprilicno ozbiljna istrazivanja koja pokazuju da su neposredni efekti borbenih dejstava na teritoriji Ukrajine tokom WW2 bili ravni ekvivalentu sasvim pristojnog broja nuklearnih bombi a la ona hirosimska.Gusztav Vege wrote:Aha, ok. Pa dobro, ne bi me čudila takva inicijativa.
Jedino mi je žao zbog toga što se u poplavi rusofilije danas često zaboravlja da je Ukrajina tokom Drugog svetskog rata izložena teroru kakav je viđan veoma retko u istoriji, da je imala izvanredno žilav partizanski pokret i da je govor o Ukrajincima kao o nemačkim trabantima istorijski neutemeljen. Na jednog sledbenika Bandere dolazilo je 50 partizana i 1.000 nevinih civilnih žrtava.
S druge strane, 3. rajh je iz Francuske izneo cini mi se 30x vise materijala ukljucujujuci i namirnice, nego iz Ukrajine, svojevremeno pojma bogatog podrucja, narocito sto se poljoprivrede tice i kojoj je, kao takvoj, u Adolfovim planovima bio namenjen poseban status podrucja u kome ce da se naseljavaju plavi arijevski farmeri.