POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
- Post n°226
Re: POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
Jesteda.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°227
istinabog
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°228
ja sHerovao na FBu iako je zvezdas.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°229
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°230
I Liverpulovac. O uzasa!!! A i Sistem i Lom je zvezdas. I Hototo me nervira. :-(
Barem je Darkec nas.
Barem je Darkec nas.
- Post n°231
njima treba da je zao sto nisu nasi
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°232
Mau, aj okači Vinijev tekst na tviter!
_____
- Post n°233
Kako ono beše dugi txt da najbolje okačim?
- Post n°234
Mene pitaš?
Ne beše li neki tweet longer, ili tako nešto...
Ne beše li neki tweet longer, ili tako nešto...
_____
- Post n°235
BEBA GLEDA PREDSTAVU: Milena Vasić kopira Ðokoviće!
Glumica Milena Vasić, žena reditelja Juga Radivojevića, prekopirala jeforu supruge Novaka Ðokovića i na Fejsbuku objavila fotografiju maloletnog sina Lava kako gleda tatinu predstavu „Kainov ožiljak“. Mezimca je uslikala u istom položaju kog se Jelena Ðoković prva dosetila i slikala svog sina Stefana. Ona je postavila sliku na Tviter i pokazala kako Ðoković junior navija za svog taticu. To je uskoro izgleda postao trend na društvenim mrežama, pošto su i znani i neznani počeli da primenjuju isti fazon sa svojom decom i muževima. Podsetimo, Radivojevići su postali ponosni roditelji pre dve nedelje, dok naslednik najboljeg tenisera na svetu ima tri meseca. (LJ. R.)
www.kurir-info.rs · Pre 11 dana, 4 sati ·www.kurir-info.rs
_____
- Post n°236
_____
- Post n°237
Je l samo ja primećujem neverovatnu količinu nepotizma u filmskoj indrstriji kod nas.
Radoš Bajić ima sina kolegu, Lazar Ristovski isto, o deci glumaca koji su glumci da ne pričam,
brat Bjelogrlićev se isto bavi produkcijom.
Polovina njih učestvuje u projektima koje na neki način finansira država.
(pre neki dan sam gledala neki prilog gde sin Lazara Ristovskog režira neki tv film, koji finansira,
a ko drugi, rts.)
RTS vodi računa o vašim porodicama. RTS finansira vaš porodični biznis!
To bi mogli biti novi slogani, a u skladu je i sa misijom Politike i ostalih državnih medija.
Radoš Bajić ima sina kolegu, Lazar Ristovski isto, o deci glumaca koji su glumci da ne pričam,
brat Bjelogrlićev se isto bavi produkcijom.
Polovina njih učestvuje u projektima koje na neki način finansira država.
(pre neki dan sam gledala neki prilog gde sin Lazara Ristovskog režira neki tv film, koji finansira,
a ko drugi, rts.)
RTS vodi računa o vašim porodicama. RTS finansira vaš porodični biznis!
To bi mogli biti novi slogani, a u skladu je i sa misijom Politike i ostalih državnih medija.
- Post n°238
Za sve to bi Tijanić, kao naručilac posla i potpisnik ugovora, bio jedina adresa. Ali avaj.
- Post n°239
Zaboravila si Radoševu ćerku rediteljku, čiji je prvi i za sad jedini igrani film snimljen po monodrami njenog tate. Naravno, koprodukcija malog porodičnog preduzeća sa RTS-om.
„Лед“ је српски филм из 2012. године. Филм је дебитантско остварење редитељке Јелене Бајић Јочић, која га је режирала по сценарију свога оца, глумца Радоша Бајића, који га је написао по својој истоименој монодрами из 1976. године.
Филм је сниман 50 дана[2] у Крагујевцу као и у околним селима и њивама а највећи део је сниман у селу Горње Грбице.[3] Филм је сниман у копродукцији Контраст студија, РТС-а и М. А. М. М. А. продукције из Стокхолма,[4] док је град Крагујевац подржао филм продукцијски и логистички.[5]
_____
- Post n°240
Propustila sam njeno devojačko prezime, kriva sam.
- Post n°241
Eto, svi se rugaju Bizeticima a Bajici mlate kintu. Pravda za Bizetice
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°242
Mamma mia: Kad je Hari sreo Juga Radivojevića
Predrag Azdejković / 17.06.2015. u 10:33
- Komentari: 166
Mjuzikl "Mamma mia!" premijerno je prikazan krajem marta u Pozorištu na Terazijama i o tome je Optimist opširno pisao u prošlom broju. Interesantna činjenica vezana za srpsku verziju mjuzikla je da lik Harija, kojeg glumi Dragan Vujić Vujke, nekim neverovatnim čudom ili možda elektrošokovima postaje heteroseksualac. Hari, jedan od trojice s kojima je glavni lik Dona kao mlada imala ljubavnu aferu i dobila ćerku Sofi, pred sam kraj originalnog scenarija saopštava da mu je Dona bila prva i poslednja žena s kojom je bio: "Dona, ti si bila prva devojka koju sam voleo. Ali, bila si i poslednja devojka. Vidiš, postoje razne porodice. Tvoja je ti i Sofi. Moja je ja i... Lorens!" Tu scenu u srpskoj verziji nećete videti, jer je reditelj Jug Radivojević odlučio da Hari bude heteroseksualac i završi sa Doninom prijateljicom Tanjom, koju glumi Dušica Novaković.
Kada sam čuo informaciju da će Pozorište na Terazijama postaviti ovaj mjuzikla jako sam se obradovao, jer sam propustio da ga odgledam kada se mjuzikl igrao u beogradskoj Areni u okviru Mamma mia! svetske turneje. Takođe, istoimeni film sa Meryl Streep u glavnoj ulozi me je jako zabavljao. Uzimajući sve to u obzir, možete da zamislite moje razočarenje kada umesto da se Hari autuje pred beogradskom publikom, on saopštava da se smuvao sa Tanjom. Razočarenje je još veće jer Harijevi kostimi su, hajde da to nazovemo gej, on je u crvenim pantalonama, šarenim šalovima, roze košuljama sa Louis Vuitton koferom. I na kraju šipak. Strejtaš! U prvom momentu pomislio sam da se scenario filma i mjuzikla razlikuje i da su pod uticajem moćnog gej lobija u film ubacili da je Hari gej, ali ne! Pronašao sam originalni scenario mjuzikla na sajtu scribd.com i iz više izvora dobio potvrdu da je Hari gej u svim verzijama mjuzikla. Naravno, ja i dalje nisam bio apsolutno siguran u to, jer mi nije ulazilo u glavu da je neko mogao da promeni taj deo scenarija, naročito ne kada je jedan mjuzikl u pitanju.
Zato sam pisao Pozorištu na Terazijama i postavio pitanje zašto Hari nije gej u srpskoj verziji i nisam dobio nikakav odgovor, iako su do sada odgovarali na sve moje e-mailove. Pisao sam vlasniku prava za ovu teritoriju, Prospot kompaniji iz Slovenije, koja je i koproducent mjuzikla, ali mi ni oni nisu odgovorili. Mamma mia! će uskoro biti postavljena i u Sloveniji, pa ćemo videti koje seksualne orijentacije će tamo biti Hari. Pisao sam i američkoj agenciji Music Theatre International koja zastupa interese nosilaca autorskih prava na ovaj mjuzikl. Oni su mi jedini odgovorili da otkupljena predstava mora da se predstavi onako kako je napisana, naravno prevedena.
U čitavu kalkulaciju treba ubaciti i da je reditelj predstave Jug Radivojević koji je početkom godine u intervjuu za Večernje novosti izneo svoje "neutralne" stavove vezane za LGBT populaciju: "Kada govorimo o sličnosti dva vremena, interesantno je da je pred Drugi svetski rat Berlin prednjačio u promociji i podršci LGBT populacije. Jer je, na neki način, ondašnja nacistička Nemačka propagirala tu vrstu slobode i opredeljenja. Mi danas takođe živimo u vreme u kojem nije dovoljno da prema LGBT budete ravnodušni, već morate biti apsolutno "za"! Jer, ako niste apsolutno "za", to znači da ste apsolutno "protiv". Dakle, od nas se danas očekuje da budemo isključivi i po tom pitanju. Ni na ličnom, ni na društvenom, ni na političkom planu - nije nam dozvoljeno da budemo neutralni, pa ni da na sva pitanja ne moramo uvek imati odgovor".
Zbog ove izjave, reagovali su mnogi, od Teofila Pančića, Gej strejt alijanse do Biljane Srbljanović, koja je za Peščanik napisala: "Niko Juga Radivojevića ne primorava da bude 'apsolutno za', niti njegovu 'ravnodušnost' može da tumači kao stav 'apsolutno protiv'. Samo što Jug Radivojević, govoreći o nacističkom promovisanju homoseksualnosti izgleda nikako nije ravnodušan, naprotiv: on homoseksualnost svojim neznanjem javno lažno žigoše kao deo nacističke propagande".
Heteroseksualizacijom Harija, Jug Radivojević je pokazao da nije ni malo "neutralan", već "apsolutno protiv" i da reakcije i kritike njegove homofobične izjave nisu dale nikakvog rezultata, već naprotiv, učinile su da Radivojević "trenira strogoću" i izbaci gej aspekte predstave koju režira. Možda to i ne bi bio preveliki skandal da se nije usudio da to uradi u mjuziklu, stubu gej kulture!
Tekst je originalno objavljen u Optimist magazinu: http://www.optimist.rs/optimist-24-jun-2015/
_____
- Post n°243
mjuzikl, bato!
pošto ni u pozorištu ne možeš da glumiš kulturiška pedera, predlažem lepo ulicu sa lancima i kožnjacima i to na svakih 6 sati.
samo hardcore ovde radi.
pošto ni u pozorištu ne možeš da glumiš kulturiška pedera, predlažem lepo ulicu sa lancima i kožnjacima i to na svakih 6 sati.
samo hardcore ovde radi.
- Post n°244
Mislite da je posle Konstantina i Kainovog ožiljka bilo dosta?
Nije!
Nije!
Култура
Кнез Лазар у деспотовој тврђави
„Театар у тврђави” 6. јула у Смедеревској тврђави отвара представа „Дуге ноћи и црне заставе” настала по роману Дејана Стојиљковића
Са пробе представе „Дуге ноћи и црне заставе” (Фото В. Нешић)
Смедерево – У некадашњем летњиковцу Обреновића, вили „Златни брег” у Смедереву, јуче је представљен програм другог позоришног фестивала „Театар у тврђави” који се под слоганом „ Кретање” одржава од 6. до 11. јула.
Смедеревска тврђава где се фестивал одржава је простор изузетних шанси, а некадашња престоница Србије завређује да постане престоница српске културе, рекао је Радослав Павловић, писац и председник Организационог одбора фестивала, говорећи о театарским могућностима древног здања на Дунаву.
Фестивал ће отворити представа „Дуге ноћи и црне заставе”, прва фестивалска продукција која ће се премијерно извести на летњој позорници Малог града, некадашњег двора Ђурађа Бранковића. Реч је о копродукцији Народног позоришта из Ниша, Шабачког позоришта и града Смедерева, а комад је рађен по роману Дејана Стојиљковића, писца млађе генерације. У овом псеудо-историјском роману са елементима фантастике Стојиљковић је окупио имена позната из српске средњовековне историје, ликове турских освајача, али и митске личности. Ту су кнез Лазар и кнегиња Милица, њихова кћи Оливера и син Стефан, Иван Косанчић, Милан Топлица, Милош Обилић... Нашло се места и за Вука Бранковића и краљевића Марка, потом браћу Мусиће, Стефана и Лазара, као и турске великаше Мурата и сина му Бајазита. Драматизацију овог дела заједно су приредили аутор и Иван Велисављевић, а улоге тумаче глумци из Шапца и Ниша, под вођством Зорана Карајића, у улози кнеза Лазара.
Ова представа, на неки свој начин, али не преамбициозно, треба да каже нешто ново о нашем миту, колико је занимљив и колико има потенцијала за повезивање неких данашњих питања са прошлошћу, рекао је редитељ Иван Вуковић, додајући да су се у представи „играли са историјом покушавајући да направе једно узбудљиво сценско дело, притом стално размишљајући шта би зидови тврђаве рекли када би могли да причају”.
Плакат за представу „Дуге ноћи и црне заставе” (Фото „Театар у тврђави”)
Друге фестивалске вечери, 7. јула, на репертоару је Шекспиров „Сан летње ноћи” у извођењу Позоришта „Бошко Буха” из Београда, са Небојшом Глоговцем у главној улози Оберона. Први пут на „Театру у тврђави”, у среду 8. јула, биће изведен један мјузикл који је компоновао Момчило Бајагић Бајага, реч је о делу „Женидба и удадба” Јована Стерије Поповића, а постављен је у Позоришту на Теразијама у адаптацији и режији Владимира Лазића. У једној од главних улога је глумица Љиљана Стјепановић. Народно позориште из Лесковца, у четвртак 9. јула, одиграће Чеховљевог „Галеба”, а за изведбу овог комада Радослав Павловић каже да „у својој дугој професионалној каријери није гледао тако снажну, узбудљиву представу, пуну осећања, беса, туге, носталгије...”
У петак 10. јула „Буха” ће извести своју другу представу на овогодишњем фестивалу, „39 степеника” Патрика Барлоуа. Комад је настао на основу романа Џона Бекена и филма Алфреда Хичкока. Представу је режирао Владимир Алексић, а главне улоге играју: Виктор Савић, Анастасија Мандић, Андрија Милошевић и Горан Јевтић, који заједно тумаче четрдесетак различитих ликова, а од свега неколико реквизита формирају многобројне просторе, предмете и ситуације.
Фестивалска копродукција „Црне ноћи и дуге заставе” наћи ће се и репризно у завршници фестивала у суботу 11. јула, а „Театар у тврђави” завршиће се концертом рок групе Генерација 5. Исте вечери биће додељене фестивалске награде: за најбољу представу, најбоље глумачко остварење и младу наду.
О. Милошевић
објављено: 02.07.2015.
_____
- Post n°246
_____
- Post n°247
kradem i širim dalje kao Mad Max: Fury Road, serbian edition
- Post n°248
Али кајаси закачни за брисаче... феноменално.
Сад знамо како се зауздава мечка .
Сад знамо како се зауздава мечка .
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°249
Selektor festivala Teatar u tvrđavi Radoslav Petković kazao je danas da je odlučio da se predstava "Duge noći i crne zastave" po tekstu Dejana Stojiljkovića u režiji Ivana Vukovića igra u Smederevu, jer je dramatizacija bolja od romana.
_____
- Post n°250
kako je meni taj šotrin film jak! pogotovo oni dijalozi i dešavanja iz otomanskog tabora, sa svim onim subliminalnim porukama tipa "brat je najveća svetinja" kada bajazit da da mu se brat udavi. a tek poturice bata životinja...mnogo jako.