POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
- Post n°127
Re: POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
Ja očekujem prilično burnu reakciju na ovo đubre. Ovo je trešina kakve nema.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°128
Šuvar i varivo wrote:Jel zna neko koliko smo para dali za ovo?
Ne. Ali znamo koliko smo para dali za Znamenje anđela, pa ih to ipak nije sprečilo da naprave i ovo đubre. Umetnost ne zna za cenu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°129
Od kada je u srpskom teatru trešina nekakav eksces?
- Post n°130
Ja vrlo, ali vrlo retko idem u pozorište, pa ne bih znao odgovor na to pitanje.
Ali pravo pitanje je - otkad nije sramota takvu trešinu prenositi na državnoj televiziji da svi to vide?
_____
- Post n°131
Kakvu reakciju, i od koga?
Ministar je tamo, Jug je tamo, publika je aplaudirala, pozorište puno! Na šta da se reaguje?
Gde bi se mogla pojaviti negativna kritika? Kako bi se primila?
Kao ljubomora velikih beogradskih pozorišta prema jednom malom, provincijskom?
Gledala sam poslednjih pola sata, ono je sranje.
Ministar je tamo, Jug je tamo, publika je aplaudirala, pozorište puno! Na šta da se reaguje?
Gde bi se mogla pojaviti negativna kritika? Kako bi se primila?
Kao ljubomora velikih beogradskih pozorišta prema jednom malom, provincijskom?
Gledala sam poslednjih pola sata, ono je sranje.
- Guest
- Post n°132
Ma izaci ce jedan dva negativna teksta, Deksa ce da kaze da ga ne vole betondzije jer je Srbin i to je to
- Post n°133
Pa bilo je i ono u Narodnom, onaj neki krš koji je režirao Slavenko Saletović. Tu se pomenuti Spasoje pokazao efektno u polemici (odgovorom na njenu, kao i uvek preblagu kritiku) sa Anom Tasić. To je bilo neviđeno lupetanje, probaću da nađem.
- Post n°134
Pazi, za Znamenje anđela koje nije bilo na tv-u, reakcija je bila vrlo burna - u Politici, n a radio Beogradu, itd. A za ovo što je cela Srbija imala prilike da vidi - izbiće skandal, čak i u ovoj skrnavoj srpskoj javnosti. Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog para koje su u to uložene.
_____
- Post n°135
Šuvar i varivo wrote:Ma izaci ce jedan dva negativna teksta, Deksa ce da kaze da ga ne vole betondzije jer je Srbin i to je to
To je stvarno to.
_____
- Post n°136
William Murderface wrote:Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog para koje su u to uložene.
Ne znam da su neke pare ulagane u ovo
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°137
Budi siguran da jesu. S tim što će šabačko pozorište dobiti najmanji deo. Tako je bilo za Znamenje anđela, tako će biti i sad, sasvim sigurno. Pare će uzeti Jug, Kecman, Deksa, Spasoje Ž. i neko sa RTS-a.
_____
- Post n°138
Šta bi se desilo glumcima da su odbili da učestvuju u ovome, ako je već direktor pozorišta pristao?
Ne znam trenutne prilike u šabačkom pozorištu, i dalje mislim da je to jako dobar ansambl.
Ne znam trenutne prilike u šabačkom pozorištu, i dalje mislim da je to jako dobar ansambl.
- Post n°139
Jug i Spasoje, to je tandem koji je radio i Konstantina, zar ne? Sjajna ekipica.
- Post n°140
Nije tandem, nego trio, treći je Deksa.
_____
- Post n°141
plachkica wrote:Šta bi se desilo glumcima da su odbili da učestvuju u ovome, ako je već direktor pozorišta pristao?
Da ne precenjuješ malo glumce, generalno, ne samo u Šabačkom. Oni su skakali od sreće da igraju u ovom, kao i bilo čemu drugom. Mada moguće da sada i moraju, ne znam kakve su sad prilike. Ipak, to je Šabačko pozorište, u glavnom su to ljudi koji nisu nikakve zvezde, nemaju mogućnosti da nešto biraju uloge.
- Post n°142
William Murderface wrote:Nije tandem, nego trio, treći je Deksa.
Sjajno.
- Post n°143
William Murderface wrote:A za ovo što je cela Srbija imala prilike da vidi - izbiće skandal, čak i u ovoj skrnavoj srpskoj javnosti.
Što bi rekla Zorannah:"Nekako su ovde svi zatucani i svi gledaju u jednu kocku. Ovde je sve nekako mnogo obično i prosto."
- Post n°144
_____
- Guest
- Post n°145
Šuvar i varivo wrote:Ma izaci ce jedan dva negativna teksta, Deksa ce da kaze da ga ne vole betondzije jer je Srbin i to je to
Upravo to.
- Post n°146
Dirljiva iskrenost.
KECMANOVIĆ: VELIKA ČAST
JUG Radivojević je pokazao interesovanje za roman još pre nego što je izašao iz štampe - kaže za naš list Vladeimir Kecmanović. - Čitao ga je u rukopisu i počeo sa pripremama za predstavu, u vreme kada ova knjiga još nije ugledala svetlost dana. To je razlog što premijera "Kainovog ožiljka" dolazi svega nekoliko meseci nakon što je knjiga objavljena. Sa nestrpljenjem očekujem premijeru, da vidim kako naša priča izgleda na daskama koje život znače. Dodatno me raduje što se premijera podudara sa značajnim jubilejom u istoriji Šabačkog pozorišta. Ta činjenica i za Dejana Stojiljkovića i za mene predstavlja čast.
_____
- Post n°147
Jel ovaj čovek normalan?!?
* Kakve su posledice?
- Sve se svodi na lično. Lične simpatije, lične antipatije. Zbog toga ispaštamo na svim poljima društvenog života. Nikako da počnemo objektivno da sagledavamo stvari. Zato i ne možemo da idemo napred... Kad govorimo o sličnostima dva vremena, interesantno je da je pred Drugi svetski rat Berlin prednjačio u promociji i podršci LGBT populacije. Jer je, na neki način, ondašnja nacistička Nemačka, o kojoj govori i "Kaionov ožiljak", propagirala tu vrstu slobode i opredeljenja. Mi danas, takođe, živimo u vreme u kojem nije dovoljno da prema LGBT budete ravnodušni, već morate biti apsolutno "za"! Jer, ako niste apsolutno "za", to znači da ste apsolutno "protiv". Dakle, od nas se danas očekuje da budemo isključivi i po tom pitanju. Ni na ličnom, ni na društvenom, ni na političkom planu - nije nam dozvoljeno da budemo neutralni, pa ni da na sva pitanja ne moramo uvek imati odgovor.
_____
- Post n°148
Povodom ovoga mora da reaguje poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Ovo je sramno i jezivo.
_____
- Post n°150
Trebalo bi i oni koji se bave istorijom da reaguju.
Zar nisu sve lgbt organizacije zabranjene odmah posle dolaska Hitlera na vlast?
Namerno nisam spomenula progon, proterivanje i ubijanje pripadnika lgbt zajednice.
Gledala sam danas malu reportažu iz pozorišta, Nebojša Bradić je oduševljen!
takve predstave nam trebaju!
Sad jedno opšte pitanje, šta se desilo sa branšom, nepotizam sam donekle mogla da razumem,
ali ovo desno zastranjivanje nije mi jasno ni malo.
Ne zna se ko prednjači, da li glumci ili režiseri.
Zar nisu sve lgbt organizacije zabranjene odmah posle dolaska Hitlera na vlast?
Namerno nisam spomenula progon, proterivanje i ubijanje pripadnika lgbt zajednice.
Gledala sam danas malu reportažu iz pozorišta, Nebojša Bradić je oduševljen!
takve predstave nam trebaju!
Sad jedno opšte pitanje, šta se desilo sa branšom, nepotizam sam donekle mogla da razumem,
ali ovo desno zastranjivanje nije mi jasno ni malo.
Ne zna se ko prednjači, da li glumci ili režiseri.
Last edited by plachkica on Mon Feb 02, 2015 5:49 pm; edited 1 time in total