Domaci film
- Post n°701
Re: Domaci film
doslovce su sve ove rasprave vodjenje vec 50 godina
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°702
plachkica wrote:meni inače sve oko ovog izaziva jaku neprijatnost, od načina na koji je film bio naš predstavnik za oskara, preko autora filma, do ovih kritika koje sa kritikom filma nemaju nikakve veze.
da imam ikakvu moć, stavila bih moratorijum na sve istorijske teme dok ne postanemo
normalna držva.
meni je ovo klasican autrejdz oko sto posto nebitne stvari. moj galaxy brain tejk je da film (ne misim na konkretan film jer ga jos nisam gledo nit cu ga gledati, vec na film ko film) nije bitan, srbija nije bitna, kritike nisu bitne, oskar nije bitan. ova afera je jos najmanje bitna od svega toga. sto ovaj kaze ko rasprave od pre 50 godina.
svidja mi se druga recenica o normalnoj drzavi. ja bi isto sve stopiro dok se sve ne unormali lol
_____
ova zemlja to je to
- Post n°703
hej ovaj ima ime!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°704
izvini, preleteo sam postove. ko sto kaze boomer crook: ovo je 1 rasprava o anded drzavi o zombi mediju, sorry sto je u sfrj obrazovanje bilo tezak fejl pa 100 godina kasnije treba da se autrejdzujem0 oko filma nekog gage i prebrojavamo ko je iso na ekskurziju
_____
ova zemlja to je to
- Post n°705
+1zvezda je zivot wrote:svidja mi se druga recenica o normalnoj drzavi. ja bi isto sve stopiro dok se sve ne unormali lol
posebno treba stopirati tehnologiju u tom smislu i sve nauke i povezane cinioce koji joj omogucavaju da divlja.
kada nekakav religijsko-holisticki mother earth pokret koji ce da nas ponovo "nacentrira" kao civilizaciju u nekom novom srednjem veku naraste i uzme zamah upitno je koliko biti humanisticki - verovatno ce biti manje ili vise kroz njegove razlicite iteracije kroz vreme - ali ono sto je najvaznije od svega jeste da taj religijski pokret bude izrazito anti-tehnoloskog karaktera jer ako to ne uspemo bice sajber feudalizam i onda nista nismo uradili. znaci religijski pokret mora da bude anti-tehnoloski nastrojen na nivou witch hunta - ako vidis nekoga da uci ili razvija neku tehnologiju, znaci da radi ili za regionalne barone ili za globalni kapital i razapnes ga na trgu. taj nivo no bullshit pristupa. pod mac bato i nema da mislis
kada i ako se stvari ikada okrenu u nasu korist (commonersa, obicnih ljudi, naaaroda ) mozemo da - u nekoj nezamislivo dalekoj buducnosti - eventualno povedemo razgovor na temu sta cemo da radimo sa sakrivenom podzemnom bibliotekom i akumuliranim znanjem iz 21 veka. ako se braca gaia qanonovci sloze.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°706
Kvotovo sam te da dam Talasonu šansu da vidi šta si napisao.Daï Djakman Faré wrote:+1zvezda je zivot wrote:svidja mi se druga recenica o normalnoj drzavi. ja bi isto sve stopiro dok se sve ne unormali lol
posebno treba stopirati tehnologiju u tom smislu i sve nauke i povezane cinioce koji joj omogucavaju da divlja.
kada nekakav religijsko-holisticki mother earth pokret koji ce da nas ponovo "nacentrira" kao civilizaciju u nekom novom srednjem veku naraste i uzme zamah upitno je koliko biti humanisticki - verovatno ce biti manje ili vise kroz njegove razlicite iteracije kroz vreme - ali ono sto je najvaznije od svega jeste da taj religijski pokret bude izrazito anti-tehnoloskog karaktera jer ako to ne uspemo bice sajber feudalizam i onda nista nismo uradili. znaci religijski pokret mora da bude anti-tehnoloski nastrojen na nivou witch hunta - ako vidis nekoga da uci ili razvija neku tehnologiju, znaci da radi ili za regionalne barone ili za globalni kapital i razapnes ga na trgu. taj nivo no bullshit pristupa. pod mac bato i nema da mislis
kada i ako se stvari ikada okrenu u nasu korist (commonersa, obicnih ljudi, naaaroda ) mozemo da - u nekoj nezamislivo dalekoj buducnosti - eventualno povedemo razgovor na temu sta cemo da radimo sa sakrivenom podzemnom bibliotekom i akumuliranim znanjem iz 21 veka. ako se braca gaia qanonovci sloze.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°707
a taman sam ubedio talasona da me ipak ne blokira...
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°708
Daï Djakman Faré wrote:
Ključno je da se takva biblioteka ne sačuva.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°709
To si prepisao iz filma Book of Eli.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°710
polipe, ne znam sta ti kazem meni je za moju fantaziju neophodno da takva biblioteka postoji i da nekad imamo taj razgovorЛетећи Полип wrote:Daï Djakman Faré wrote:
Ključno je da se takva biblioteka ne sačuva.
evo opet si me naterao da se osecam kao egzistencijalisticki slovenac na radnoj akciji 1950-ih. ja prosto ne treba da ucestvujem ni u kakvom narodskom pokretu
_____
- Post n°711
ja sam u svakom slucaju protiv tog razgovora. ako se u toj dalekoj buducnosti 20. vek zavrsio i ako je stvarno mrtav, 21. isto s njim, nemamo mi sta da pricamo, to mogu istoricari i arheolozi. jer ako idemo u neki razgovor to znaci da opet idemo u suocavanja, kulturu secanja, jugoslaviju i to je horor. burundjanin lakse zamisli apokalipsu nego kraj jugoslavije.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°712
uf, setio sam se odakle mi koncept podzemne biblioteke - underground temple of the sleeper iz gotik 1.
a to jeste cista demonolatrija. poludeo sam kao novice nyras i cor kalom-ova druzina koji su misteriozno hteli samo da bleje tamo iako su svi iz swamp camp-a znali do tog momenta da je sleeper drevno bozanstvo orka. ukratko, u pravu ste.
a to jeste cista demonolatrija. poludeo sam kao novice nyras i cor kalom-ova druzina koji su misteriozno hteli samo da bleje tamo iako su svi iz swamp camp-a znali do tog momenta da je sleeper drevno bozanstvo orka. ukratko, u pravu ste.
_____
- Post n°713
U vestima kažu da je film Dara iz Jasenovca zadnjih nekoliko dana najgledaniji film u američkim biskopima.
I kako to da se on sad prikazuje u inostranstvu a premijera kod nas će biti tek u aprilu?
I kako to da se on sad prikazuje u inostranstvu a premijera kod nas će biti tek u aprilu?
- Post n°714
Uvek smo kaskali za ZapadomWildRanger wrote:U vestima kažu da je film Dara iz Jasenovca zadnjih nekoliko dana najgledaniji film u američkim biskopima.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°715
hrnj, hrnj... jasmila usla u uzi izbor. glupaca ne zna kako se to radi. gaga se smeje na putu do banke brojeci 144 milijuna rsd & 500k konvertibilnih koje je dobio za promociju kukavnog ugasenog srpstva.
_____
- Post n°716
Od tog usporavanja tehnologije...od toga nema nista. Ceka nas igranje sa genetikom i na kraju spoj coveka i tehnologije. Na kraju krajeva, to je i neminovno ako se zeli odagnati opasnist od AI. Kako ce sloboda (bilo liberalno, bilo socijalisticko shvacena, i to u novim uslovima enhanced ljudi) preziveti to...vrlo je upitno, ali nekakava mrsava sansa da prezivi postoji iskljucivo ako pretegnu demokratske ili socijaldemokratske drzave. Mrsava kazem.
- Post n°717
boomer crook wrote:hrnj, hrnj... jasmila usla u uzi izbor. glupaca ne zna kako se to radi. gaga se smeje na putu do banke brojeci 144 milijuna rsd & 500k konvertibilnih koje je dobio za promociju kukavnog ugasenog srpstva.
To je to.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°718
Mór Thököly wrote:Od tog usporavanja tehnologije...od toga nema nista. Ceka nas igranje sa genetikom i na kraju spoj coveka i tehnologije. Na kraju krajeva, to je i neminovno ako se zeli odagnati opasnist od AI. Kako ce sloboda (bilo liberalno, bilo socijalisticko shvacena, i to u novim uslovima enhanced ljudi) preziveti to...vrlo je upitno, ali nekakava mrsava sansa da prezivi postoji iskljucivo ako pretegnu demokratske ili socijaldemokratske drzave. Mrsava kazem.
Aj u sto marke. Tvoji tehno ljudi, protiv mojih ovaca koje pasu po amerčkom Kapitolu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°719
Dara iz J
https://pescanik.net/kraj-trke/Na stranu to što predsednica UO FCS u svom nastupu ponovo, po ko zna koji put, pokazuje zavidni nivo neznanja i nepoznavanja struke i umetnosti čiju krovnu instituciju već godinama vodi neometana pravilnikom i ušuškana kukavičlukom i ćutnjom velike većine naših filmskih radnika – Jelena Trivan je ovde, u samo dve rečenice, napravila puno grešaka, zamena teze, uzgredno skliznula u nagoveštaj antisemitizma, te nesvesno potvrdila neke od kritika na račun propagande i nacionalizma – od kojih u emisiji i javnosti (već danima) navodno brani film! Krenimo redom: Dana Budisavljević je snimila film koji se zove „Dnevnik Dijane Budisavljević“. Ona se za taj film, sa margine, borila deset godina, istraživala, skupljala sredstva i sa svojom malom grupom prijatelja, saradnika i saboraca napravila film – uprkos vladajućim strukturama, njihovim planovima i idejama. Sa druge strane, film „Dara iz Jasenovca“ je, kako Trivan sa ponosom ističe, državni projekat Vlade Srbije iza kojeg je stao Predsednik lično, dakle, neskriveno, to je film naručen od strane vladajućih struktura, i to onih koje su proizašle iz stranke čiji je vođa osuđeni ratni zločinac, od strane političara koji su prvu moć i funkciju dobili u najcrnje vreme služeći četničkog vojvodu i nacionalističkog klovna.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°720
ovo ti je za temu domaci film
_____
ova zemlja to je to
- Post n°721
A jes, sori.
_____
- Post n°722
https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-televizija/kako-je-propao-srpski-nacionalni-projekt-dara-iz-jasenovca-i-kakve-to-veze-ima-s-hrvatima-15050224
_____
my goosebumps have goosebumps
- Guest
- Post n°723
Ni autor ovog teksta još nije vidio film, pa ne može ni prosuđivati o njegovoj kvaliteti.
- Guest
- Post n°724
strašni su smradovi koliko bagatelizuju žrtve Jasenovca, to uključuje prvenstveno ove idiote iz Srbije, kao i sve one i koji sladostrastno uživaju u poređenjima tog zločina sa bilo čim potonjim, poslednji koji imaju pravo da kažu jednu jedinu reč na temu Jasenovca su Hrvati i Muslimani, ja Srebrenicu nikad ne pominjem, ma koliko nemao veze sa tim genocidom
- Post n°725
Talason wrote:Ni autor ovog teksta još nije vidio film, pa ne može ni prosuđivati o njegovoj kvaliteti.
Ovo je odličan tekst.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.