Domaci film
- Post n°226
Re: Domaci film
Pa da. Fiction jbt. Zanrovsko opste mesto o korumpiranoj policiji.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°227
Pa dobro, mogla je droga, belo roblje, oružje... A ne nešto što je nacija jako teško podnela, i još međunarodno ispušila pokušavajući da istera pravdu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°228
Gde je sve nacija ispušila, ostaje li ikakva tema za obradu a da ne gađa u ispuš?
- Post n°229
da polipu bude lakse ima i belo roblje i droge.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°230
Ništa ne bi prošlo.
Moja nagađanja: suđenja za ratne zločine na Kosovu su mač nad glavom određenom broju ljudi. Za sada su uglavnom ti procesi u ćorsokaku, ali se mogu pojaviti kao deo paketa u raspletu pregovora o Kosovu. Nakon "Tereta", koji oni, a i njihovi politički pokrovitelji/prijatelji/podređeni doživljavaju kao poziv na hajku i osudu, "Mezimica" nije imala nikakve šanse. Verovatni prijatelj/saradnik tih struktura D.B. Bjela je to pokušao uljudno da im saopšti, da li su poslušali nemam pojma. Trivanka (koja je verovatno i sama bliska bezbedenosnim strukturama) je reagovala na odgovarajući način.
Lični stav: načelno podržavam onemogućavanje svakog filma u kome je planirano da sudeluje Miloš Biković.
Moja nagađanja: suđenja za ratne zločine na Kosovu su mač nad glavom određenom broju ljudi. Za sada su uglavnom ti procesi u ćorsokaku, ali se mogu pojaviti kao deo paketa u raspletu pregovora o Kosovu. Nakon "Tereta", koji oni, a i njihovi politički pokrovitelji/prijatelji/podređeni doživljavaju kao poziv na hajku i osudu, "Mezimica" nije imala nikakve šanse. Verovatni prijatelj/saradnik tih struktura D.B. Bjela je to pokušao uljudno da im saopšti, da li su poslušali nemam pojma. Trivanka (koja je verovatno i sama bliska bezbedenosnim strukturama) je reagovala na odgovarajući način.
Lični stav: načelno podržavam onemogućavanje svakog filma u kome je planirano da sudeluje Miloš Biković.
- Post n°231
in the meanwhile a vezano za zlocin koji se moze povezati s tzv. vrhom srpske policije, teret nece niko da uzme u distribuciju. cista cenzura.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°232
tuzno mi je videti bjelu i koju na suprotstavljenim stranama istorije, sta nam se desilo?
btw, mita kao i mnogi ljudi koji su prosli fdu i slusali pajkica zna mnogo o sluzbama i zanima se za njih te me ne bi cudilo da je ubacio nesto zanimljivo, treba samo naci vremena pa procitati scenario.
btw, mita kao i mnogi ljudi koji su prosli fdu i slusali pajkica zna mnogo o sluzbama i zanima se za njih te me ne bi cudilo da je ubacio nesto zanimljivo, treba samo naci vremena pa procitati scenario.
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°233
bruno sulak wrote:in the meanwhile a vezano za zlocin koji se moze povezati s tzv. vrhom srpske policije, teret nece niko da uzme u distribuciju. cista cenzura.
sokantna informacija
- Post n°234
beatakeshi wrote:Lični stav: načelno podržavam onemogućavanje svakog filma u kome je planirano da sudeluje Miloš Biković.
Super, evo i informacije koja mi je trebala kako bih bez mnogo analize zauzeo izuzetno čvrst stav po ovom pitanju.
- Post n°235
inace ne bih relativizovao zabranu mezimice uvlacenjem tereta u pricu. zabrana je jedno, neuzimanje u distribuciju nesto sasvim drugo. uostalom teret je film namenjen stranoj festivalskoj publici, pa mu price o navodnoj cenzuri daju na smeku i pomazu da se bolje proda.
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°236
meni je ok da se ne finansira državnim parama film koji nije u interesu države
jedino što ne znam da li je u interesu srbije da se za žutu kuću tititi tatata optuži srbska policija umesto šiftara
jedino što ne znam da li je u interesu srbije da se za žutu kuću tititi tatata optuži srbska policija umesto šiftara
- Post n°237
Kad smo već kod snimanja škakljivih filmova, ja bih sad snimio srpsku verziju Extreme Measures i napravio ršum.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°238
Mr. Moonlight wrote:meni je ok da se ne finansira državnim parama film koji nije u interesu države
Prvo, sta je kurcev "interes drzave". Drugo, naravno da se u filmu Mite Vojnova za zutu kucu ne optuzuju Srbi.
Prosto uopste nijnije o tome rec, to je izmisljotina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°240
mene zapravo interesuje da li je ovo trivankina autenticna pamet ili je neko nekoga nazvao.
_____
- Guest
- Post n°241
Reče DV da je bilo zvanja i potezanja imena, a Trivanka je imala svoju ulogu.
- Post n°242
pa ne bih ja bas stavio ruku u vatru da dimbo zapravo zna sta se desilo. moguce je. ukoliko je tako to je prilicno bez presedana.
u vreme kada sam ja to pratio znam samo da je pok. srdjan djuric jednom prilikom zvao da intervenise oko nekog filma a tadasnji direktor FCS djordje milicevic je bio u fazonu "ne mogu da verujem a vi delujete kao fin mladic" a ovaj se onda izvinjavao i na tome je stalo.
jedino nalik ovom je mozda zabrana filma letnja palata na zahtev PRC.
u vreme kada sam ja to pratio znam samo da je pok. srdjan djuric jednom prilikom zvao da intervenise oko nekog filma a tadasnji direktor FCS djordje milicevic je bio u fazonu "ne mogu da verujem a vi delujete kao fin mladic" a ovaj se onda izvinjavao i na tome je stalo.
jedino nalik ovom je mozda zabrana filma letnja palata na zahtev PRC.
_____
- Post n°243
mislim hocu da kazem svugde u svetu neki politicari nesto hoce od umetnika i filmadzija i ostalih ali valjda je fazon da u nekim tim institucijama koje se bave umetnoscu sede ljudi kojima je stalo do njene autonomije i sopstvenog integriteta. nije ovde najveci problem sto pussylips zeli da skloni film iz produkcije i drugi film s repertoara vec je problem sto u FCS i medju prikazivacima nema nikoga ko ce da mu kaze da to ne moze.
_____
- Post n°244
Imali su neko vrištanje (oko Tereta) pre neki dan na sednici vlade, ovo je sasvim logični produžetak.
- Guest
- Post n°245
Pominjao je overeni zapisnik UO FCS iz avgusta u kom je stajalo da je JT pitala za pravne mogućnosti raskida ugovora za film. Plus je pominjao komentare ljudi iz FCS da je zvao taj i taj, pa onda Simo Spasić i ekipa koji se "bune", ne ostavjajući mesta sumnji.
Biće tokom dana snimak na yt, mislim da je vredno gledanja.
- Post n°246
e i jos ovo: mozda ce mnoge to da iznenadi ali da je bjela na mestu trivanke, na primer, borio bi se ko treci majmun na prilazu nojevoj barci da se filmu ne oduzmu sredstva. zato sto zna da se sledeci put tako nesto moze desiti njemu.
_____
- Post n°248
Gargantua wrote:Pominjao je overeni zapisnik UO FCS iz avgusta u kom je stajalo da je JT pitala za pravne mogućnosti raskida ugovora za film. Plus je pominjao komentare ljudi iz FCS da je zvao taj i taj, pa onda Simo Spasić i ekipa koji se "bune", ne ostavjajući mesta sumnji.
ma FCS. mica kuckovic je vratio rukopis i raskinuo vec potpisan ugovor sa pavlom levijem za knjigu raspad u kadrovima zato sto se, izmedju ostalog, bavi i kusturicinim undergroundom. kaze: ne smem. ja sam VD direktor a kusturica mi je predsednik UO.
na kraju knjigu objavio colovic.
_____
- Post n°249
beatakeshi wrote:
Onaj Bjela što ide u JSO na proslave?
i sto je zvao mladica na svadbu
ima tu neku esnafsku solidarnost. ne morate da mi verujete, znam da je neverovatno.
_____
- Post n°250
inace danas je valjda srdan poceo snimanje filma otac. kapiram da bi se ovo razresilo za par dana da svi dobitnici sredstava fecesa obustave produkciju i izdaju zajednicko saopstenje i oko tereta i oko mezimice.
_____