Domaci film
- Post n°251
Re: Domaci film
Bjela ima ugrađen socijalni barometar koji dobacuje mnogo dalje nego svi oni zajedno, zato i jeste najveći producent u majčici Srbijici, ovo bi pustio niz vodu, ne bi trepnuo. Uostalom, uljudno im je rekao šta misli.
- Guest
- Post n°252
Još uvek nije većini dovoljno loše da bi se cimali.
Ne u samo ovom konkretnom slučaju.
- Post n°253
Ne mogu da se setim primera takve široke solidarnosti. Bruno?
- Post n°254
beatakeshi wrote:Bjela ima ugrađen socijalni barometar koji dobacuje mnogo dalje nego svi oni zajedno, zato i jeste najveći producent u majčici Srbijici, ovo bi pustio niz vodu, ne bi trepnuo. Uostalom, uljudno im je rekao šta misli.
mislim da drugacije procenjujemo razmere krize. mislim da ovo moze da eskalira.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°255
beatakeshi wrote:Ne mogu da se setim primera takve široke solidarnosti. Bruno?
nije ih nikada ni bilo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°256
ali bi na primer mogao da se oglasi vlada kecmanovic koji je kao ovaj film izglasao na komisiji valjda.
_____
- Post n°257
bruno sulak wrote:beatakeshi wrote:
Onaj Bjela što ide u JSO na proslave?
i sto je zvao mladica na svadbu
ima tu neku esnafsku solidarnost. ne morate da mi verujete, znam da je neverovatno.
Meni to zvuči sasvim ubedljivo i verujem da si u pravu. Pa to je razlika između npr Ljilje S i aktuelnog vođstva Politike. Kod Ljilje, Bjele i sličnih likova u igri je uvek nešto više od prostog igranja kako gazda kaže, uvek je tu i nekakva briga za zanata, esnaf, kako-tako shvaćenu profesionalnost, itd. Ne kažem da se to na kraju svodi na mnogo više od sebičnog interesa, ali je taj interes bar shvćen malo šire i u kontekstu posla kojim se bave institucija kojima pripadaju, itd.
Last edited by William Murderface on Tue Sep 25, 2018 11:00 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°258
William Murderface wrote:bruno sulak wrote:
i sto je zvao mladica na svadbu
ima tu neku esnafsku solidarnost. ne morate da mi verujete, znam da je neverovatno.
Meni to zvuči sasvim ubedljivo i verujem da si u pravu. Pa to je razlika između npr Ljulje S i aktuelnog vođstva Politike. Kod Ljilje, Bjele i sličnih likova u igri je uvek nešto više od prostog igranja kako gazda kaže, uvek je tu i nekakva briga za zanata, esnaf, kako-tako shvaćenu profesionalnost, itd. Ne kažem da se to na kraju svodi na mnogo više od sebičnog interesa, ali je taj interes bar shvćen malo šire i u kontekstu posla kojim se bave institucija kojima pripadaju, itd.
pa oni ce sutra da zive od toga. trivanka zivi od svoje poslusnosti. bobana ionako niko nista ne pita.
_____
- Post n°259
Da, slažem se.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°260
Gargantua wrote:Još uvek nije većini dovoljno loše da bi se cimali.
O, da...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°261
nisu se sranja desavala uvek kada je ljudima bilo "lose". to je kao zaraza. neki pinker 1789. godine bi pisao kako se i pored krize hleba nikada nije bolje zivelo, etc.
_____
- Post n°262
Mislim tu je negde i Bujke i takvi likovi. Zaista mi se čini da činjenica da je sve manje mesta za takve likove, koji su načelno spremni za kompromise sa režimom, ali ipak guraju i neku svoju, kako god minimalnu priču, govori nešto o aktuelnom stadijumu u kojem se režim nalazi. Prosto nema više mesta ni za šta drugo osim za apsolutnu poslušnost.
_____
- Post n°263
Suma koja je uskraćena "Mezimici" je nešto preko 200 000 evra (26 miliona). Braća Bjelogrlić verovatno ne bi imali nikakvog problema da taj svežanj izvade iz džepa farmerki i preuzmu produkciju filma.
Neće se desiti.
Neće se desiti.
- Post n°264
beatakeshi wrote:Suma koja je uskraćena "Mezimici" je nešto preko 200 000 evra (26 miliona). Braća Bjelogrlić verovatno ne bi imali nikakvog problema da taj svežanj izvade iz džepa farmerki i preuzmu produkciju filma.
Neće se desiti.
ma naravno. to se nece desiti ali da je brat bjela u UO taj zapisnik bi se citao kao recital o pravima treceg staleza.
mislim isto tako je nudio kintu ljudima u zvezdi pa nista.
_____
- Post n°265
ovo je sada potpuna partijska kontrola tzv. branse.
_____
- Post n°266
jednu stvar ne razumem: dimitrije kaze da je njegov scenario izmenjen ali i da pored toga je ugovor raskinut?
inace srdjan dragojevic kaze da je cvetkovic ucenjen drugim projektima.
inace srdjan dragojevic kaze da je cvetkovic ucenjen drugim projektima.
_____
- Guest
- Post n°267
Izmenjen je scenario, on je na to pristao, uz to da se vodi pod pseudonimom, na kraju je "sporazumno" raskinut ugovor FCS i produkcije.
- Post n°268
ja stvarno ne mogu da setim ovakvog skandala. da je ovo 2007. godina FCS und vlast bi sve novine jahale ko karakondzule.
_____
- Post n°269
Mala anegdota o vremenima: minkul je Kojadin, dirtel Tijanić. Na RTS ide neka emisija (stalna) o filmu gde se u kritici nekog filma sasvim uzgredno pomene kako je neki Kustin film imao malu gledanost. Kusta nazove Kojadina, Kojadin Tijanića i emisija se promptno ukine.
Slažem se s tobom da su se vremena umnogome promenila (iako ovaj primer govori suprotno ).
Slažem se s tobom da su se vremena umnogome promenila (iako ovaj primer govori suprotno ).
- Post n°270
pa i onaj moj primer sa levijevom knjigom je iz brajovicevog vremena. vremena se jesu promenila a kojadin se bavio vise medijima nego filmom. mislim secacemo se kostunice kao perikla.
_____
- Post n°271
http://rs.n1info.com/a422790/Showbiz/Showbiz-vesti/Dimitrije-Vojnov-u-Novom-danu.html
_____
- Post n°272
dv wrote:"Komisija ga je izabrala između, ja mislim četiri projekta, na osnovu pročitanog scenarija, biografija, autora. U međuvremenu se dešava to da je u jednom trenutku krenula da se stvara fama u 'čaršiji', pošto su negativci korumpirani policajci, a u jednom od zapleta postoji podzaplet sa trgovinom organima. Pojavljuje se fama da kada je Draganu Bjelogrliću ponuđena uloga tog negativca, a on je tada odbio. Počeo je da zahteva od mene konkretno i reditelja da se promeni i da ti likovi ne budu korumpirani policajci, nego da budu Albanci", objasnio je Vojnov u Novom danu.
Glede Bjele (malo nesuvislo, da li u kucanju ili zbog Vojnova). Kasnije nešto mrmlja oko izmene scenarija. Sve u svemu, bilo je i autocenzure.
- Post n°273
a je l se oglašavao svetozar cvetković?
- Post n°274
jok za sada
_____
- Post n°275
nije domaći film, bitef je
[size=33]Medenica, Arabal i Filip David[/size]
Zar je stvarno morao?
Ne verujem da sam se to upitao jedini ja kad se juče pojavila slika sa zatvaranja Bitefa, i na slici Ivan Medenica sa premijerkom Anom Brnabić: zar je Medenica – slika govori više nego sto reči – stvarno morao da se ponaša onako snishodljivo prema osobi čija je vlada negacija svega što simbolizuje Bitef koji on vodi? I da bez znaka napetosti, ili nelagode, odsluša ocene o Bitefu na koje se premijerka usudila (ne u brizi za Bitef nego u agitaciji za svoju vladu, boli nju dupe za Bitef)?
Pritom joj se, da ništa valjda ne bude nedorečeno, još i zahvalio na pomoći koju navodno pruža festivalu. Pristojnost? Oportunizam? Udvorištvo? Pragmatizam najzad? Ja se odlučujem da kažem: slab trenutak. Slab Medeničin trenutak, jer je on, isti, uradio velike već stvari na ovome festivalu, koje su ga, kao i sama slava Bitefa, obavezivale ipak na drugačije ponašanje. Jer: ovo je vlada nasilja i neslobode (zar treba da dokazujem?), i imaš li posla s njom ruke ti ne mogu ostati čiste. Obavezuje ga i veliki Arabal, kojem je samo nekoliko sati ranije imao predati povelju Bitefa – a sigurno zna (ne može da ne zna) da taj isti Arabal ne samo da nije nikad stisnuo ruku Franku, nego je tovario na njega drvlje i kamenje. Nemojte, međutim, pomisliti da je ovo govor jedne ortodoksne svesti. Nije.
Ali ovo jeste govor o moralnom imperativu – protiv pristajanja, protiv ravnodušnosti – bez kojeg je teško naći ljudski smisao svakog delovanja. Filip David je pre neku godinu dao primer: pred tadašnjim predsednikom države Nikolićem, njemu u oči, rekao da ga njegovo prisustvo, dok prima nagradu u Narodnoj biblioteci, duboko uznemirava. Zašto se, dođavola, Medenica nije setio Davida? I pustio ciničnu premijerku da mirno gleda predstavu bez njegovog podaničkog osmeha.
licni stav, radivoj cveticanin
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/medenica-arabal-i-filip-david/
[size=33]Medenica, Arabal i Filip David[/size]
Zar je stvarno morao?
Ne verujem da sam se to upitao jedini ja kad se juče pojavila slika sa zatvaranja Bitefa, i na slici Ivan Medenica sa premijerkom Anom Brnabić: zar je Medenica – slika govori više nego sto reči – stvarno morao da se ponaša onako snishodljivo prema osobi čija je vlada negacija svega što simbolizuje Bitef koji on vodi? I da bez znaka napetosti, ili nelagode, odsluša ocene o Bitefu na koje se premijerka usudila (ne u brizi za Bitef nego u agitaciji za svoju vladu, boli nju dupe za Bitef)?
Pritom joj se, da ništa valjda ne bude nedorečeno, još i zahvalio na pomoći koju navodno pruža festivalu. Pristojnost? Oportunizam? Udvorištvo? Pragmatizam najzad? Ja se odlučujem da kažem: slab trenutak. Slab Medeničin trenutak, jer je on, isti, uradio velike već stvari na ovome festivalu, koje su ga, kao i sama slava Bitefa, obavezivale ipak na drugačije ponašanje. Jer: ovo je vlada nasilja i neslobode (zar treba da dokazujem?), i imaš li posla s njom ruke ti ne mogu ostati čiste. Obavezuje ga i veliki Arabal, kojem je samo nekoliko sati ranije imao predati povelju Bitefa – a sigurno zna (ne može da ne zna) da taj isti Arabal ne samo da nije nikad stisnuo ruku Franku, nego je tovario na njega drvlje i kamenje. Nemojte, međutim, pomisliti da je ovo govor jedne ortodoksne svesti. Nije.
Ali ovo jeste govor o moralnom imperativu – protiv pristajanja, protiv ravnodušnosti – bez kojeg je teško naći ljudski smisao svakog delovanja. Filip David je pre neku godinu dao primer: pred tadašnjim predsednikom države Nikolićem, njemu u oči, rekao da ga njegovo prisustvo, dok prima nagradu u Narodnoj biblioteci, duboko uznemirava. Zašto se, dođavola, Medenica nije setio Davida? I pustio ciničnu premijerku da mirno gleda predstavu bez njegovog podaničkog osmeha.
licni stav, radivoj cveticanin
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/medenica-arabal-i-filip-david/