Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NINova nagrada

Sotir

NINova nagrada - Page 21 Empty Re: NINova nagrada

Post by Sotir Mon Feb 03, 2020 3:22 pm

KinderLad wrote:
    Uspavljujem decu i čitanjem pesama o kosovskom boju zato što su to lepe pesme i zato što želim da deo svog detinjstva, jer sam ja tako uspavljivan, prenesem njima, i treće, zato što od njih želim da napravim dobre patriote. Neki put razumeju te pesme, neki put ne razumeju. Jedan od njih kaže: 'Tata, ostavio sam ruho na ovoj stolici.'"

meni je deda pred spavanje citao ovo  NINova nagrada - Page 21 4135669698 

NINova nagrada - Page 21 P150641c0
    Није лоша идеја да читаш оно што је теби занимљиво.
    Мени досадило да свако вече читам Три прасета.
    Чак имам и три верзије исте приче, али и даље је досадно.
    паће

Post by паће Mon Feb 03, 2020 4:36 pm

А јел ти се догађа да, кад не читаш тачно како пише него нешто смандрљаш, дете крене да те исправља?

Неке од тих сликовница смо сви научили напамет, па кад је доспела трећа да се њој чита, крене госпоја да чита а нас троје у глас са њом, савршено синхронизовани целу реченицу. И онда ништа од читања, кренули да се смејемо ко блесави.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Feb 04, 2020 11:01 am

beatakeshi wrote:Tabašević isto slabo ali je ovo još slabije (prodaja). "Taj konj (NIN-ova nagrada) je mrtav" kaže drugar.

deset iljada je deset iljada. bolje nego dve ili jedna.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Feb 04, 2020 11:05 am

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sun Feb 09, 2020 1:09 pm

NINova nagrada - Page 21 70Yg8GM

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place

Post by beatakeshi Sun Feb 09, 2020 1:21 pm

NINova nagrada - Page 21 1931448533

Post by beatakeshi Sun Feb 09, 2020 1:22 pm

Saša Ilić kao nacionalna ikona. Samo još hvali drugosrbijanska litija. Dobar materijal za Tupana.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Feb 09, 2020 1:24 pm

E, to je taj lik sto je bio i na radiju. Nikad ranije nisam cuo za njega, u cemu je gvint? Mislim, zasto to radi? Ovo zvuci ludje od svega sto su potpisnici ikad izjavili.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sun Feb 09, 2020 1:38 pm

lik sa instituta za knjizevnost. postovao sliku na fb srecan sto je na rts-u pre koju nedelju. his time to shine.

bivsi alkos i generalno prsotina.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Feb 09, 2020 1:57 pm

videh ovo juče, pročitao sam fotkan tekst ali nemam pojma ko su ovi iz kontrasta, no, evo ovde, čini se da je obris šireg fajta

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Feb 09, 2020 2:35 pm

Verovatno jeste, mada ni ja nikad nisam čuo za ove ljude. Ali tema po Bazdinoj meri, itno denunciranje na još sintijoj književnoj sceni. Šta ovakav tekst uopšte radi u Kulturnom dodatku? Ako je plagiranja bilo, to je za tužilaštvo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Feb 09, 2020 3:08 pm

_____

Post by derry.keilen Sun Feb 09, 2020 4:00 pm

Nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put. Pokojni Aleksandar - Saša Petrović, prevodilac Šekspira, otac Jelene Tinske pokraden je pre 15 godina za prevod Dezmonda Morisa.

Krade se na prevodima, na tiražima... Zverinjak što bi rekao Radovan Popović.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Feb 09, 2020 4:02 pm

Radi se ovo češće nego što se misli. Ali zanimljivije mi je da saznam zašto se obrušio baš na Danila Lucića. Našao rendom levičara i targetirao ga, ili nešto drugo?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Feb 09, 2020 4:05 pm

Ma naravno, to je Divlji Zapad sa tim prevodima i pravima na njih. Ne verujem da je ovo bilo kkav izuzetak.

_____

Solus_Rex

Post by Solus_Rex Sun Feb 09, 2020 4:26 pm

Ovo sa Kontrastom je krenulo od Lane Bastašić u Danasu pa su prekodrinski Jugosloveni rešili da nabadaju i izdavače. Baš na ovom forumu sam čitao od Kud_idijota da Flavio istim postupkom redigovao hrvatsko izdanje Bolanjovih Divljih detektiva što me je unapred opredelilo zanečitanje.

S druge strane Perišić je u više navrata je gostovao na RTS-u što na radiu što na tv-u (na onoj ukinutoj emisiji Vidik) i budući da su mu satira i smeh u književnosti predmet interesovanja - opštio je maksimalno dezavuišuće i sa ironijom do daske, menjajući odgovorima format emisije i dajući utisak da slušam rafinirani standup nastup, tako da me ovaj skoriji upliv u politku neprijatno iznenađuje...  NINova nagrada - Page 21 3363120308
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon Feb 10, 2020 4:02 pm

Lik krmače u srpskoj književnosti - Saša Ilić
    NINova nagrada - Page 21 3137070404

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    mstislaw

Post by mstislaw Mon Feb 17, 2020 7:54 pm

Pa, genijalno kontrastovanje!
    Bluberi

Post by Bluberi Mon Feb 17, 2020 8:00 pm

Pa, nije.
     Ubuduće, svako ko se na bilo koji način ogreši o Kontrast izdavaštvo putem društvenih i tradicionalnih medija, biće sudski gonjen. Dakle, ići ćemo na sud zbog svakog posta na Fejsbuku, slike na Instagramu, tvita, kao i novinskog članka ili televizijske, odnosno radijske izjave, ukoliko su neistinite.
    mstislaw

Post by mstislaw Mon Feb 17, 2020 8:08 pm

Ironija bejaše sa moje strane...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Feb 17, 2020 8:11 pm

NINova nagrada - Page 21 1233199462

_____

Bluberi

Post by Bluberi Mon Feb 17, 2020 8:14 pm

NINova nagrada - Page 21 1233199462
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Feb 17, 2020 8:30 pm

Obračun hulja.
    bela maca