Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NINova nagrada

boomer crook

NINova nagrada - Page 3 Empty Re: NINova nagrada

Post by boomer crook Thu Jan 08, 2015 9:12 pm

@plachkica: telnjaska. imam dve takve. zimska varijanta, dugi rukavi, debelo, cist pamuk.planiram da narucim i jednu takvu u nebesko plavoj varijanti (spetnaz i padobranska varijanta). prakticno, udobno i fino. nadam se da ce malovic cekajuci ruse docekati auroru.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Jan 12, 2015 2:35 pm

31. januara na sceni Sabackog pozorista premijera - Kainov oziljak. Rezija Jug Radivojevic

NINova nagrada - Page 3 1848198029

_____

Uprava napolje!

Ferenz

Post by Ferenz Mon Jan 12, 2015 6:04 pm

Jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade grada Niša.

NINova nagrada - Page 3 240x0_11-januar-3
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Jan 14, 2015 9:29 am

Tri kandidata za nagradu NIN

FoNet | sreda, 14.01.2015. | 09:04

Ove godine za Ninovu nagradu je bio prijavljen 161 roman, a u užem uzboru je bilo 11 dela. Sada su ostala tri kandidata

U najuži uzbor za tradicionalnu Ninovu nagradu za najbolji roman na srpskom jeziku u protekloj godini ušli su Oto Horvat za knjigu Sabo je stao, Filip David za Kuću sećanja i zaborava i David Albahari za delo Životinjsko carstvo.
    Žiri u sastavu Vladislava Gordić Petković, Mića Vujičić, Jasmina Vrbavac, Mihajlo Pantić i Božo Koprivica jednoglasno je odlučio da izbor svede na tri naslova, a kome će pripasti prestižna nagrada biće odlučeno 19. januara.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 14, 2015 9:45 am

Nigde Srbina  NINova nagrada - Page 3 2729202060
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Jan 14, 2015 9:48 am

Misliš da je to slučajno?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

boomer crook

Post by boomer crook Wed Jan 14, 2015 11:53 am

tipujem na filipa davida. pakuju ga za put.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Jan 14, 2015 11:59 am

Skoro sasvim sigurno Uz to je Albahari već jednom dobio.

_____

Ferenz

Post by Ferenz Wed Jan 14, 2015 12:32 pm

timur chevket wrote:tipujem na filipa davida. pakuju ga za put.

A i Laguna je izdavač.Jer biznis?
    plachkica

Post by plachkica Wed Jan 14, 2015 1:22 pm

Malo mi je laknulo, moram da priznam.
    (Izdajnica srpska je iz mene progovorila)

Elem, čitam Tokina, srpski Parsons, bez duha, otprilike.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 14, 2015 2:04 pm

Greshni Vasilije wrote:Nigde Srbina  NINova nagrada - Page 3 2729202060
    Pozdrav svima, Janko ovde

Nemam nesto vremena da pisem samo sam hteo da vam kopiram ovo od Mise Djurkovica. Zagrcnuo sam se od smeha, jer videh takoreci odmah nakon Vasinog posta. Ovo se, dakle, ne moze ni parodirati... NINova nagrada - Page 3 1233199462

Центар за конзервативне студије
    22 mins ·
    Како се не зезнуше да бар ради форе пусте неког на ић! smile emoticon
    Иначе овде је најозбиљнији Србин Филип Давид smile emoticon који живи у Београду. Хорват живи у Италији, а Албахари у Канади.
    У питању је награда која се додељује најбољем роману написаном на српском језику. И која је нажалост као и све у овој земљи већ годинама дебело исполитизована, а у избору је све већи утицај и лобирања од стране што чаршије, што комерцијално снажнијих издавача (читај Лагуна која је успела да угура својих шест романа у ири избор)
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Wed Jan 14, 2015 2:29 pm

ja ako vec mora da se navija navijam protiv davida. uvek protiv tog monstruma lagune. david, ivanji, kecmanovic&stojiljkovic, bacic&alimpic, zizek&horvat, ne pravim veliku razliku.

uostalom i knjiga je sigurno govno, laguna nikad ni slucajno nije izdala dobru knjigu zivog pisca. i bolanjo je bio mrtav kad su ga izdavali.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Jan 14, 2015 3:42 pm

Šuvar i varivo wrote:
    Greshni Vasilije wrote:Nigde Srbina  NINova nagrada - Page 3 2729202060
    Pozdrav svima, Janko ovde

Nemam nesto vremena da pisem samo sam hteo da vam kopiram ovo od Mise Djurkovica. Zagrcnuo sam se od smeha, jer videh takoreci odmah nakon Vasinog posta. Ovo se, dakle, ne moze ni parodirati... NINova nagrada - Page 3 1233199462

Центар за конзервативне студије
    22 mins ·
    Како се не зезнуше да бар ради форе пусте неког на ић! smile emoticon
    Иначе овде је најозбиљнији Србин Филип Давид smile emoticon који живи у Београду. Хорват живи у Италији, а Албахари у Канади.
    У питању је награда која се додељује најбољем роману написаном на српском језику. И која је нажалост као и све у овој земљи већ годинама дебело исполитизована, а у избору је све већи утицај и лобирања од стране што чаршије, што комерцијално снажнијих издавача (читај Лагуна која је успела да угура својих шест романа у ири избор)

De si bre, Janko! Daj participiraj malo!

Dobar Đurković, kao i uvek. Mada nije baš da nije u pravu za Lagunu, ali ne znam što se on žali, kad od toga imaju koristi uglavnom njegovi saveznici i istomišljenici.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 14, 2015 4:20 pm

Mislim da njemu više smeta što ima previše Židova.

Više su mu u Ukroniji istomišljenici- ono nema tu koketiranja i aluzija, baš hardkor, sve sama razmišljanja o vrhovima NINova nagrada - Page 3 1143415371
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Jan 14, 2015 4:27 pm

Tačno! Bravo! Samo ne sme to da prevali preko tastature.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 19, 2015 12:07 pm

Filip David.
    Ferenz

Post by Ferenz Mon Jan 19, 2015 12:22 pm

Greshni Vasilije wrote:Filip David.

Da. Dobi ga..da prostite.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 19, 2015 12:30 pm

Očekivano.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Mon Jan 19, 2015 12:42 pm

tole namestio.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 19, 2015 3:53 pm

Leya Keller
    6 mins ·
    sedam godina sam bila asistentkinja filipa davida. mnogo sam ponosna danas.

" Naprosto, nagrade za koje autori odbiju da konkurišu ne vrede mnogo. I Sreten Ugričić i Saša Ilić potrudili su se da javno objasne zašto treba podriti legitimitet NIN-ove nagrade. Obojica naglašavaju da je ta nagrada bitan element u simboličkom sklopu nacionalističke ideologije koja i dalje dominira javnom sferom Srbije" D. Ilić

"НИН-ова награда пресудно утиче на канонизацију савременог домаћег романескног стваралаштва, а пошто је роман доминантни и привилеговани жанр, и на артикулацију укупне представе књижевности и њеног статуса на културној и јавној сцени. Као таква, НИН-ова награда је функционално усађена у социосимболички поредак којим се бавим у Незнаном јунаку (као и у претходној књизи есеја Увод у астрономију), поредак који је мутирао до гротескних форми и размера – како вулгарних и болно очигледних, тако и самозатајних и наизглед безазлених – те мора бити демаскиран, детабуизиран и десакрализован, темељно искритикован и објашњен чак и деци у основној школи, иначе ће нас сатрти, а већ нам је нанео ненадокнадиву штету.
    Тај поредак је идеолошки армиран национализмом, традиционалистички, патријархалан, популистички, аутистичан и антипросветитељски, подстиче конформизам и самосажаљење уместо истинољубивости, самосвести, одговорности, рационалне критичности и отворености, није у стању да продукује смисао већ га немилице троши, улизује се предрасудама, ниском укусу, малограђанштини, медиокритетству, затуцаности, ксенофобији. У том и таквом поретку био је могућ и стваран Слободан Милошевић и његов режим. То је поредак нашег пораза и безизлаза." Ugričić.

NINova nagrada - Page 3 1399639816 moraš voleti drugu Srbiju ponekad.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 19, 2015 4:01 pm

A možda da batalimo više taj izraz koji više ne označava apsolutno ništa, osim halucinacije Zorana Ćirjakovića i Dragana Vučićevića.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 19, 2015 4:02 pm

saradnike Pescanika?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 19, 2015 4:10 pm

Od ovih troje, redovni sradnik Peščanika je samo Ilić. Ali Peščanik je medij, ne politička stranka, pa ni pokret, u tom smislu mi se čini da hvatanje saradnika u protivrečnim stavovima nema puno smisla. Na stranu što Leyu Keller ne vredi loviti u protivrečnim stavovima ni sa samom sobom. Valjda je jasno da je za nju sve uvek lično pitanje - Filip David joj je prijatelj i mentor i ona je srećna. Nema tu ničeg više od toga, kako to kod nje često i biva.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jan 19, 2015 4:53 pm

Ništa, siguran sam da će Ilići i Ugričić da iskoriste tu otvorenu uređivačku politiku i da povuku svoje opaske... NINova nagrada - Page 3 2304934895
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Jan 19, 2015 5:08 pm

Ne vidim zašto bi ih povukli. Jer je Leya Keller napisala da se raduje?

Pritom, za Ugričića ne znam, ali sam siguran da Ilić ni za jotu nije promenio stav na ovu temu.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 9:01 am