Bluberi wrote:Najjače je da postavljeni urednik RTS kult. umetničkog programa kenja nekom o kompetencijama.
pa ono tatin sin. mediokritetski pisac.
Bluberi wrote:Najjače je da postavljeni urednik RTS kult. umetničkog programa kenja nekom o kompetencijama.
Mr. Moonlight wrote:Janko Suvar wrote:moram reci da ne razumem oko cega je ceo sukob
ja ne razumem mnogo više od tebe
jedino mislim da je teofil bolji kao književni kritičar nego kolumnista
AZ-5 wrote:prvoj srbiji nobel, drugoj srbiji nin
Александар Шешељ (СРС) говорио је више о стању у нашој култури, наводећи да се новац у култури троши на невладине организације које „делују антисрпски, добијају средства и на конкурсима државних органа, финансирани су антисрпски филмови ’Турнеја’, ’Парада’, имали смо прилику да видимо хистерију невладиног сектора кад је Петер Хандке добио Нобелову награду , само зато што је српски пријатељ”. Истакао је да СРС није добио одговор на своју иницијативу да влада објави сабрана дела Хандкеа. Министар Вукосављевић му је одговорио: „Чекао сам да потпишемо уговор, па да то објавимо, а добра вест је да је Министарство културе и информисања обезбедило средства и постигло договор са једним нашим угледним издавачем за штампање сабраних дела Петера Хандкеа. Биће одштампана ове године и, боже здравља, појавиће се на сајму књига у Београду”.
Biki wrote:U novoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu”, pod nazivom „Srećni ljudi” Biljana Keller i Vladimir Cerić, govore o romanu „Pas i kontrabas“ Saše Ilića, nagrađenim NIN-ovom nagradom Roman godine.Kompleksna priča obuhvata veliki vremenski period od Kraljevine Jugoslavije, SFRJ, SRJ pa do RS, a centralno mesto je bolnica za psihijatrijske bolesti u Kovinu. Traume sadašnjosti i bliske prošlosti vezani su uglavnom za život protagoniste romana, kontrabasiste Filipa Isakovića, dok dalju prošlost i kontinuitet institucionalnog i društvenog nasilja pripovedaju drugi likovi među kojima je najznačajniji doktor Julijus.Veoma važna komponenta romana je džez koji u samom tekstu i dodatnom spisku soundtrack-a na kraju knjige intertekstaulno obogaćuje čitavo čitalačko iskustvo.
ko o cemu bazdulj o kic jugoslovenstvuKinderLad wrote:Bazdulj nekoga optužuje za kič jugoslovenstvo
KinderLad wrote:Bazdulj nekoga optužuje za kič jugoslovenstvo
KinderLad wrote:Tekst je pre svega neizrecivo glup
Solus_Rex wrote:
William Murderface wrote:Solus_Rex wrote:
Mrzi me da slušam celo, pustio sam samo par minuta i hoću samo da kažem da su baš simpatična ova dva nikad-pojeli-užinu literary geek-a . Sviđa mi se što se ne plaše da budu ozbiljni, što nisu kreteni, što ne hvataju na buku, itd, nego sve fino, smireno. Baš osveženje nakon onih frikova što je disident kačio. A vidi se i da ih stvarno zanima tema, da imaju potrebe o tome da pričaju, da nisu pozeri.