Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pad nadstrešnice u Novom Sadu

ficfiric

Pad nadstrešnice u Novom Sadu - Page 12 Empty Re: Pad nadstrešnice u Novom Sadu

Post by ficfiric Mon Nov 04, 2024 5:40 pm

Firma za nadzor upozorava: Privremeno zabraniti korišćenje dela železničke stanice u Novom Sadu
    https://birn.rs/novi-sad-zeleznicka-stanica-kolaps-nadstresnice-upozorenje/

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Mon Nov 04, 2024 5:48 pm

Del Cap wrote:
    boomer crook wrote:

mozda vec u sredu izjutra

mislim da on to još gleda kao da li će da mu bude isto (kh) ili bolje (dt).

divim se ideji, stvarno, da bi nova (a stara) usa administracija i za milimetar promenila odnos prema vlastima u srbiji
    (mrzi me da tražim sa kakvim se očekivanjima ovde dočekivao hil pre par godina, a ne sećam se. gde je disi kad je najpotrebniji, ili konjski da pronađe)
    disident

Post by disident Mon Nov 04, 2024 5:50 pm

čika Condor wrote:
    ficfiric wrote:

Nije se narod iskvario vec je Srbiju zajahala mafija.

Kad je Mitrovicev sin zgazio devojku na pesackom prelazu, priveli su njenog oca na Pink da brani Zexovog sina.

Oliverovu zenu su isplatili mestom u skupstini.

Dva oca zrtava u Duboni su ove godine doveli na sns-ov miting da aplaudiraju Vucicu i dali su im mesta na odbornickoj listi.

S druge strane, otac radnika u Lucanima je vec nekoliko puta ponovio da on ne trguje smrcu svog sina i eto kroz sta prolazi svih ovih godina.

Ovo su slucajevi kojih sam se sad, na volej, setio. Mozda je nepojmljivo da postoje ljudi koji mogu ovo da rade ali postoje - ovo je vrh vlasti u Srbiji.

Pa, samo pogledaj ovaj slucaj sa nadstresnicom. Nisu se tela pod plocom ni ohladila oni su se vec bacili u racunicu i otpoceli paljbu po zavodu za zastitu spomenika, koji ne stize da udovolji bas svakoj njihovoj zelji. Evo, nedavno su kao malo zatezali oko rusenja generalstaba.

Srbijom vladaju monstrumi a ne ljudi
    Ma to niko nije sporio. Ja sam samo rekao da nekom, pobočnom, nekom ko ni na koji način nije u piramidi vlasti ali jeste bio uključen u čitav projekat - možda može da proradi savest? Da šanse za tako nešto nisu velike, ali možda ipak postoje?

Pa sam bio nahranjen Kanadom i Holmark stanjem svesti.
    Pa progovorio je bivši nadzornik radova 

https://n1info.rs/vesti/inzenjer-za-n1-na-nadstresnici-je-radjeno-vesic-ne-govori-istinu/

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Nov 04, 2024 5:53 pm

Kome, btw, prosle godine nije produzen ugovor. Na vreme su namirisali savest pa su ga zamenili

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Mon Nov 04, 2024 6:00 pm

plachkica wrote:
    Del Cap wrote:

mislim da on to još gleda kao da li će da mu bude isto (kh) ili bolje (dt).

divim se ideji, stvarno, da bi nova (a stara) usa administracija i za milimetar promenila odnos prema vlastima u srbiji
    (mrzi me da tražim sa kakvim se očekivanjima ovde dočekivao hil pre par godina, a ne sećam se. gde je disi kad je najpotrebniji, ili konjski da pronađe)

gurace resenje kosova. videcemo ko ce biti secretary of the state i bice promena. ne nuzno dobrih ali bice.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Nov 04, 2024 6:02 pm

mislim ne znam da li primecujete ali vlast je u potpunom rasulu: strajk prosvetara, nesreca u novom sadu, stari most, litijum, kolaps saobracaja u beogradu. ovo je ozbiljna akumulacija kriza i jedno zahvaljujuci tome sto opozicija nije izasla zajedno na lokalne izbore vlast deluje monolitno i bezbedno.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Nov 04, 2024 6:05 pm

boomer crook wrote:
    plachkica wrote:

gurace resenje kosova. videcemo ko ce biti secretary of the state i bice promena. ne nuzno dobrih ali bice.

verovatno filip gordon, stari poznanik:

From 1998 to 1999, he served as the Director for European Affairs at the National Security Council under President Bill Clinton.

mada to je bio i kris hil, ne znači taj trek rekord iz 90ih puno više.
    plachkica

Post by plachkica Mon Nov 04, 2024 6:05 pm

što znači da vlast jeste monolitna i bezbedna

(kosovo je završeno, srbije nema na kosovu, još to nešto oko zso, al to se ne pita srbija već kurti, pa su ovi usa izbori bitniji za njega nego za beograd)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Nov 04, 2024 6:07 pm

ficfiric wrote:Kome, btw, prosle godine nije produzen ugovor. Na vreme su namirisali savest pa su ga zamenili

Bas tako. Htedoh i ja da ga pomenem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Nov 04, 2024 6:08 pm

ficfiric wrote:
    Firma za nadzor upozorava: Privremeno zabraniti korišćenje dela železničke stanice u Novom Sadu
    https://birn.rs/novi-sad-zeleznicka-stanica-kolaps-nadstresnice-upozorenje/

ovo je poruka "postmortem":

U svom upozorenju, Utiber ističe da je došlo do preraspodele statičkih veličina na krovnoj konstrukciji stanične zgrade, što može imati ozbiljne posledice po bezbednost.

Upozoravaju da, s obzirom na to da nemaju uvid u originalni projekat iz 1964. godine, ne mogu da predviđaju ponašanje krovne konstrukcije u bliskoj budućnosti. Iz bezbednosnih razloga, nalaže se izvođaču radova i Infrastrukturi železnica da privremeno obustave korišćenje staničnog hola u Krilu B, uključujući i šaltere za prodaju karata, kao i deo čekaonica i kancelarija koji gleda prema peronima.

Utiber posebno skreće pažnju na to da se ne dozvoli prisustvo ljudi u ovim prostorima, a upozorenje ostaje na snazi do opoziva od strane nadzora.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Nov 04, 2024 6:18 pm

vesara: "ja ni ljudi u ministarstvu nemamo ni trunku odgovornosti za ovo, ne prihvatam krivicu, pozivam istragu da istraži sve. ali podnosim ostavku..."
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Nov 04, 2024 6:20 pm

Non-resignation.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    čika Condor

Post by čika Condor Mon Nov 04, 2024 6:23 pm

Ostavka kao nemoralni čin.
    plachkica

Post by plachkica Mon Nov 04, 2024 6:24 pm

podneo je ostavku, krivicu je prebacio na prethodnog ministra (toma mona?), pročitao je tamlajn potpisanih ugovora vezanih za stanicu. još neko će morati da leti
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Nov 04, 2024 6:31 pm

@condor

Ti nam spocitavas srpski nacionalizam, fasizam, antisemitizam, meni Trampa.... A tebe jebeni Holmark tako pogodio..

Post by beatakeshi Mon Nov 04, 2024 6:44 pm

Kakva je ovo gimnastika, "odgovoran sam, ali nisam kriv"?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Nov 04, 2024 6:46 pm

beatakeshi wrote:Kakva je ovo gimnastika, "odgovoran sam, ali nisam kriv"?

E za to ti je kriva Hana Arent. Ona je to smislila, pa sad to svako arci.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Nov 04, 2024 6:47 pm

plachkica wrote:podneo je ostavku, krivicu je prebacio na prethodnog ministra (toma mona?), pročitao je tamlajn potpisanih ugovora vezanih za stanicu. još neko će morati da leti

da, utisak je da ne dozvoljava da se stvari slome na njemu.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Nov 04, 2024 6:58 pm

On je otvarao stanicu, proglasavao je zavrsenom. Istina, ima mnogo odgovornijih, poput Vucevica i njegovih gazda

_____

Uprava napolje!

Del Cap

Post by Del Cap Mon Nov 04, 2024 7:00 pm

Na stranu novinarsko patkometrisanje, nego - zgrada stanice nema upotrebnu dozvolu zato što IŽS nisu (još) podnele zahtev za istu.

ficfiric

Post by ficfiric Mon Nov 04, 2024 7:09 pm

Videli smo na 021 da je i pre desetak dana bilo radova, mozda je neko pozeleo jos koji krug rekonstrukcije

_____

Uprava napolje!

One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Mon Nov 04, 2024 7:13 pm

boomer crook wrote:mislim ne znam da li primecujete ali vlast je u potpunom rasulu: strajk prosvetara, nesreca u novom sadu, stari most, litijum, kolaps saobracaja u beogradu. ovo je ozbiljna akumulacija kriza i jedno zahvaljujuci tome sto opozicija nije izasla zajedno na lokalne izbore vlast deluje monolitno i bezbedno.

Problem je što bez artikulisanog odgovora to sve može da se produbljuje do nivoa Haitija. Očigledno je da bi ZLF ljudi nazivali salonskim levičarima čak i kada bi uzeli kalaše i otišli u šumu, lokalni aktivisti sjajno rade ali sve je to dosta heterogeno i...lokalno, oni koji bi trebaju da se bave izbornim delom priče, karijerni političari sa resursima, opredeljuju se da poklanjaju gradove režimu, zato što da im jebem mater (hteo sam da napišem da su kupljeni ali ne znam više ni da li je to u pitanju ili se prosto zadovoljavaju mrvicama)

_____
    Gdje punac drži pive?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 04, 2024 7:13 pm

boomer crook wrote:mislim ne znam da li primecujete ali vlast je u potpunom rasulu: strajk prosvetara, nesreca u novom sadu, stari most, litijum, kolaps saobracaja u beogradu. ovo je ozbiljna akumulacija kriza i jedno zahvaljujuci tome sto opozicija nije izasla zajedno na lokalne izbore vlast deluje monolitno i bezbedno.

Da
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Mon Nov 04, 2024 7:18 pm

Makar imamo neku korist od tog bojkota, nismo naseli na režimsku varku učešća na nelegitimnim izborima. 

Izvinite neću više (to jest, neću danas i na ovom topiku, planiram da ovo pišem dok Đilas ne umre ili ne ode u penziju, stravično je veliku štetu napravio, i on i njegovi svedoci koji su kao leminzi krenuli u predaju gradova Vučiću mimo svakog političkog rezona)

_____
    Gdje punac drži pive?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 04, 2024 7:26 pm

Bar nije bilo "peRfORmaNsA"

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 8:36 am