Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pad nadstrešnice u Novom Sadu

plachkica

Pad nadstrešnice u Novom Sadu - Page 7 Empty Re: Pad nadstrešnice u Novom Sadu

Post by plachkica Sun 03 Nov 2024, 00:22

da, htela sam da napišem, nema imunitet (on me nervira i iz nekog razloga ne mgou da se investiram u stari most), ali svaka mu čast za ovo

a za pljuvanje po ovoj akciji zlf nek jedu govna (inače, trenutno ih privode zbog akcije)
    ficfiric

Post by ficfiric Sun 03 Nov 2024, 00:28

Stagod mislio o onome sto on prica, to je nebitno - u ovo vreme nije bitno ko lepse prica vec ko sme nesto da uradi a Miketic je i u Sapcu prvi stao pred bager

_____

Uprava napolje!

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun 03 Nov 2024, 00:37

Кретенска је "акција", потпуно безмуда и само тотални дебили из ЗЛФ могу да се баве тако нечим у овом моменту.

Могу и да пале свеће, као да ће то нешто променити. Мада је у овом режиму, као и у Путиновом режиму, паљење свећа постало непријатељски чин.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    plachkica

Post by plachkica Sun 03 Nov 2024, 00:41

pored paljenja sveća, ljudi iz ne davimo imaju istoriju fizičke konfrontacije sa organima reda, od ksenije na deponiji u vinči do radomira ispred gradske skupštine. ne branim akciju, nemam stav (recimo da naginjem ideji da je prošlo vreme za performativnu politiku), ali oni ne beže od fizičke konfrontacije.
    i po tome su jedinstveni

Post by Frile Sun 03 Nov 2024, 07:55

plachkica wrote:a za pljuvanje po ovoj akciji zlf nek jedu govna (inače, trenutno ih privode zbog akcije)

+1

nije ZLF sveta krava da se ne sme kritikovati, ali ovaj potez im je dobar
    čini mi se da je to prvi potez političara kojim se direktno upire prstom na prave krivce, i to je suštinski bitno
    i naravno da ih Vučić zbog toga hapsi i da je pokrenuo mašineriju protiv njih

sve do sada su bili samo fb/tw komentari i statusi, i naravno ono što je Mihaljević rekao pred kamerom

a uvek će biti ... (ne znam kako da ih imenujem bez vređanja) kojima će sve "smetati" u vezi ZLF ili bilo koga ko zaista nešto pokušava da promeni: ako je simbolički čin - to je glupi performans, ako je neki radikalan potez - ne sme tako nasilnički, ako je bojkot - šta će time postići, ako učestvuju kroz organe vlasti - time im daju legitimitet
    hk1

Post by hk1 Sun 03 Nov 2024, 08:21

Јанош Винету wrote:  

Као коментар на овај перформанс:

Искрено, ово је стварно детињасто и аутистично.

За то време Микетић који има посланички имунитет једноставно блокира рушење моста тиме што склања и блокира механизацију и користи се имунитетом и видљивошћу у медијима. Тај перформанс је ипак мало успешнији.
    ovo je bukvalno jedino sto ih drma
    jasne poruke da su ubice i neodustajanje od trazenja odgovornosti
    eto srece samo da je masovnije

tvit ovog debila ima ulogu iskljucivo da muti vodu, upire prstom u zlf kao izdajnike i sva slicna sranja koja slusamo 35 godina
    ko god prozove na odgovornost on je shooki, peder, picka

Post by beatakeshi Sun 03 Nov 2024, 08:48

Da se za višedecenijskim zakašnjenjem osvrnem na dosetku SĐ: m'rš u pičku materinu, jeb'o te Dačić!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 03 Nov 2024, 09:00

Vi znate ko je Č?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 03 Nov 2024, 09:01

Misim neću ovde napisati ko je, ali nije u fazonu SPS to je 100%
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Sun 03 Nov 2024, 09:43

To je jedan staaaari forumaš koji je razvio gastarbajtersku miopiju. Ovo je klasično "prđenje iz dijaspore". 

U fazonu je da mrzi Novi Sad, mrzi pokrete kao što je ZLF, mrzi sve što je slinavo građansko, to su neki mačo momenti iz blokova koje je teško razumeti. Pritom se u osnovi loži na atlantsku čvrstu ruku, ne može da prežali obaranje Mila itd.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 03 Nov 2024, 10:06

Jbt to sa Milom je ludilo koje ne znaš gde će isplivati...
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sun 03 Nov 2024, 10:11

Већ 12 година се СНС позива на одговорност, још од хеликоптера. Ти што их ономад позиваше на одговорност су одавно ван политике.

Овако више не иде, СНС направи неко отворено непочинство, има тужилаштво, судство и полицију у џепу, суђења трају сто година и појео вук магарца.

Од позива на одговорност нема селамета. Ствари се морају заоштрити, неће ово решити канта фарбе.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun 03 Nov 2024, 10:24

Sta se uradi u sledecih par nedelja, uradilo se. Posle toga ce tema izbledeti, i pojeo vuk magarca. Zato ovi insistiraju toliko na pijetetu prema zrtvama, kupuju vreme dok se ne slegne prasina.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Sun 03 Nov 2024, 10:26

Neće biti velikih uličnih akcija sa nasiljem, to je ispalo iz jednačine, klinci to ne vole a matori su za to...matori. 

Mora se formirati opoziciona snaga koja će nažalost objediniti neku formu desnog populizma, meme potencijal, ekonomske ideje privlačne urbanoj srednjoj klasi - dakle u osnovi nešto kao Radulovu priču o parazitima...i takva opcija će rasti na društvenim mrežama a ne na ulici i u lokalnim odborima, prosto mi nemamo potrebnu biomasu više, ne mogu se naći ljudi da rade za pare a kamoli da se cimaju oko nekog volonterizma.

Takva, nepodnošljivo ogavna ali dijalektički potrebna politička opcija mogla bi da bukvalno pobedi na izborima, uz pomoć još neke političke opcije. Ovaj režim je neizrecivo kukavički i ne bi priznao poraz već bi samo kolabirao, nakon već viđenih pokušaja da nameste izbore.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Sun 03 Nov 2024, 10:28

E da, nesreće retko izazivaju neposredne političke posledice. Ova nesreća je suštinski bezlična, za nju je kriv ceo režim. 

Oni koji su besni bili su besni i ranije. Oni koji nisu toliko su ogrezli u cinizam da ih ovih 14 života neće ni čačnuti.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun 03 Nov 2024, 10:32

Mada je meni ovo mpzda najnaprednjackija od svih naprednjackih nesreca.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Sun 03 Nov 2024, 10:42

beatakeshi wrote:Da se za višedecenijskim zakašnjenjem osvrnem na dosetku SĐ: m'rš u pičku materinu, jeb'o te Dačić!
    Glup sam, S(rđan) D(ragojević), SD a ne SĐ.
    Old Dry Keith

Post by Old Dry Keith Sun 03 Nov 2024, 10:54

Erős Pista wrote:Mada je meni ovo mpzda najnaprednjackija od svih naprednjackih nesreca.
    Jeste

_____
    Gdje punac drži pive?
    hk1

Post by hk1 Sun 03 Nov 2024, 10:57

Erős Pista wrote:Mada je meni ovo mpzda najnaprednjackija od svih naprednjackih nesreca.
    da, definitivno
    hk1

Post by hk1 Sun 03 Nov 2024, 11:04

One Eyed Bob wrote:To je jedan staaaari forumaš koji je razvio gastarbajtersku miopiju. Ovo je klasično "prđenje iz dijaspore". 

U fazonu je da mrzi Novi Sad, mrzi pokrete kao što je ZLF, mrzi sve što je slinavo građansko, to su neki mačo momenti iz blokova koje je teško razumeti. Pritom se u osnovi loži na atlantsku čvrstu ruku, ne može da prežali obaranje Mila itd.
    shvatih i ja u medjuvremenu o kome se radi
    ali zapravo (meni) nebitno
    sustina je u ovom sto kazes i to postaje prilicno cesta slika, 1 otklon od (srpske) realnosti, nekad pretegne na ovu stranu, cesce na one jos odvratnije pozicije gde je dupe izmesteno na zapad, a usta puna kritike istog uz poruklu nama u srbiji "jedite korenje ako treba, al nikad u mrsku eu"
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 03 Nov 2024, 11:13

Jel se oglasio patrijarh? Mislim, pošto se oglasio rumunski pa čisto nešto da vidim...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 03 Nov 2024, 11:16

hk1

Post by hk1 Sun 03 Nov 2024, 11:19

One Eyed Bob wrote:Neće biti velikih uličnih akcija sa nasiljem, to je ispalo iz jednačine, klinci to ne vole a matori su za to...matori. 

Mora se formirati opoziciona snaga koja će nažalost objediniti neku formu desnog populizma, meme potencijal, ekonomske ideje privlačne urbanoj srednjoj klasi - dakle u osnovi nešto kao Radulovu priču o parazitima...i takva opcija će rasti na društvenim mrežama a ne na ulici i u lokalnim odborima, prosto mi nemamo potrebnu biomasu više, ne mogu se naći ljudi da rade za pare a kamoli da se cimaju oko nekog volonterizma.

Takva, nepodnošljivo ogavna ali dijalektički potrebna politička opcija mogla bi da bukvalno pobedi na izborima, uz pomoć još neke političke opcije. Ovaj režim je neizrecivo kukavički i ne bi priznao poraz već bi samo kolabirao, nakon već viđenih pokušaja da nameste izbore.
    jbg, mi imamo tacno jednu politicku organizaciju koja nije nastala tako sto je lider (obicno nakon napustanja prethodne stranke) izabrao ime i "ideologiju" na osnovu praznog prostora na sceni (ili makar njihovog tumacenja istog) i onda te stranke kupe kuso i repato po lokalu, prezvakane likove koji su decenijama u potlici i promenili xy politickih opcija

gotovo cela srbija ili makar svako ko je kteo iole da se informise je znao da su lokalni aktivisti insistirali da se izadje na lokalne izbore, svesni da je to jedini nacin da opstanu
    medjutim, bilo je ugodnije zauzeti poziciju da se radi o izdajnicima koji samo zele da uvale dupe u skupstinske fotelje (iako je nebrojeno puta naglaseno da odbornicka mesta u lokalnim skupstinama ne donose nikakve ili jako male novcane naknade)
    posle bojkota 2020 i ovog neceg, sta god to bilo letos, uz represiju vlasti tesko je i verovati da ce procvetati lokalni aktivizam

jedino sto ce tome doprineti, koliko god odvratno zvucalo je sigurnost da ce sns mafija nastavljati da zagorcava zivot i proizvodi tragedije, a jedino sta moze naterati ovaj narod na okupljanje je najdirektnije ugrozavanje zivotnog prostora i samog zivota
    hk1

Post by hk1 Sun 03 Nov 2024, 11:20

Nektivni Ugnelj wrote:Jel se oglasio patrijarh? Mislim, pošto se oglasio rumunski pa čisto nešto da vidim...
    videh juce na trafici naslov negde, verovatno novosti, da se mole za poginule
    bjesomučje

Post by bjesomučje Sun 03 Nov 2024, 12:26

One Eyed Bob wrote:E da, nesreće retko izazivaju neposredne političke posledice. Ova nesreća je suštinski bezlična, za nju je kriv ceo režim. 

Oni koji su besni bili su besni i ranije. Oni koji nisu toliko su ogrezli u cinizam da ih ovih 14 života neće ni čačnuti.

Pa, priča ide ovako u mom slučaju: Jedva dočekali, hoće da naprave da Srbija izgleda kao Bangladeš, a zgrada ume da se sruši i na zapadu, jer su autošovinisti i mrze svoj narod i državu, pa je bolje da se isele ako im se ne sviđa. I još će da naprave hiljadu teorija protiv Vučića da izmisle da on bude kriv, a on unapred zna da to ništa nije istina i da je sigurno suprotno od svega što oni kažu istina, jer su oni najgori, a voz BG-NS je sve ok i to je ova vlast napravila, a ovu stanicu nisu oni napravili, a Demokrate nisu ništa napravili. Ja kažem da je sada važan zadatak na tužilaštvu, a on me gleda kao budalu, kao da ne veruje šta je čuo da izlazi iz mojih usta, kakav autogol i kakva naivčina misli se, i pita da li ja stvarno mislim da oni o kojima je pričao hoće da saznaju istinu i da oni već znaju da je Vučić kriv, a to je stara zgrada koja nije održavana decenijama, a zgrada ume da sruši i na zapadu itd.

E sad, da li je to cinizam.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri 22 Nov 2024, 00:27