Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Region™ i Izrael

Erős Pista

Region™ i Izrael - Page 9 Empty Re: Region™ i Izrael

Post by Erős Pista Tue Oct 22, 2024 11:05 pm

Pa tako je i meni podmetao ono za Kosovo. I objasnim mu sta sam mislio, dam mu i kontekst, ama jok. Samo Onaj advokat ™ zasluzuje benefit of the doubt, mi obicni smrtnici smo sigurno svi mislili najgore i najgluplje moguce.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:10 pm

Tovar wrote:
    čika Condor wrote:
    To je Srbija mogla da tvrdi sve do trenutka kada je krenula sa masovnim deportacijama. BTW, ja sam uvek mislio da je to trenutak u kome je Kosovo zauvek izgubljeno za Srbiju.

Mene nije mrzelo, napisao sam ti nekakve teze o tome zašto su te dve priče neuporedive. A ti se sada hvataš najjeftinijih analogija? Po hiljaditi put: nije stvar u tome da palestinska politička elita, od PLO-a do Hamasa, hoće svoju državu (naravno da hoće), oni hoće da Izraela nema.

PLO je 1988. priznao pravo države Izrael na 'postojanje u miru i sigurnosti' i u tom smislu prihvatio rezolucije Vijeća sigurnosti UN. Čak je i Hamas u svojoj povelji 2017. prihvatio ideju palestinske države u granicama iz 1967., a koja bi se sastojala samo od Zapadne obale i pojasa Gaze, iako nije priznao Izrael. Tako da ta vječita priča 'oni hoće da Izraela nema', a koju Izraelci koriste za preventivni genocid, nije baš istina.
    To kad viču ”Smrt Izraelu!”, bombarduju, otimaju, ubijaju, siluju… to je, onako, folklor?
    Tovar wrote:Hoću i ja puno toga, pa ne mogu. Pitanje je zašto su oni promijenili svoju prvobitnu povelju? Možda jer je to signal da je ovo njihov novi početni stav u nekim eventualnim pregovorima u koje bi oni željeli biti uključeni? Možda bi u nekom dogovoru odustali od povratka izbjeglica u mjesta iz kojih su otjerani?
    Evo kreće ”narodna književnost”. Možda bi Hamasovci želeli da pregovaraju? Ovo ”možda” će se uskoro pretvoriti u izvesnost…
    Tovar wrote:Uglavnom, moja je poanta da je priča o Palestincima koji ne žele ništa osim uništenja Izraela - bulšit. Osim što je i, naravno, neostvariva. Ali dobro dođe kao opravdanje za genocid. 'Zatrt ćemo vas prije nego što vi zatrete nas'.
    Eto i preventivnog genocida. A Hamas dabome ništa ne može Izraelu. Osim onog što su im učinili 7. oktobra. Ah, wait…
    Tovar wrote:
    Gargamel wrote:
    značajan % Albanaca/Bošnjaka/Hrvata bi hteli da Srbije nema (i obrnuto), značajan % Ukrajinaca/Letonaca/Litvanaca/Poljaka bi hteli da Rusije nema (i obrnuto), itd.

šta bi hteli i šta pokušavaju su dve različite stvari, potonje se svodi na umetnost mogućeg.

Pa da, Hamas bi uništio Izrael da može. Ali ne može. Mislim da je to i njima jasno. Odatle promjena.
    Evo, sada već znamo da je promena nepobitno nastupila. Born again Hamas.
    Tovar wrote:
    čika Condor wrote:
    Jer je tako glasovala Nizozemska? Dobar ti argument, za tebe je nešto bulšit - i tačka!

Pa napisao sam u odgovoru na tvoj raniji post zašto mislim da je bulšit. PLO je priznao Izrael, a i Hamas je promijenio svoja stajališta. S druge strane, ne vidim nikoga u izraelskoj vlasti, ili blizu nje, tko je za rješenje s dvije države. Samo mantra o uništenju Izraela i samoobrani u kojoj je sve dozvoljeno, pa i genocid. Nastranu što nije moguće uništenje države s nuklearnim oružjem i podrškom Amerike i ostatka Zapada.

Tvoj 'argument' da Izraelu prolaze masovni zločini jer ih efikasno sprovodi i jer se radi o funkcionalnoj državi je bizaran. I vrlo originalan, toga se još nitko nije sjetio.

Gde priča postaje teška: Izrael veruje u svoj narativ. Zato i ne pokušavaju da sakriju tragove svojih masovnih zločina - za njih to nisu zločini. Za razliku od Srbije, čiji su zlotvori itekako znali šta čine. Tu negde se možda i skriva jedan od razloga za funkcionalnost jednog, odnosno debakl drugog modela.

Vjeruju u narativ, to onda za njih nisu zločini, pa je zato njihov 'model' masovnih zločina funkcionalan. Nije li ti to malo... uvrnuto?

Izraelci dobro znaju da rade zločine, a ne sakrivaju ih ne samo zato jer vjeruju u svoj narativ nego zato jer ne moraju. Znaju da će se izvući.
    Eto, opet tvrdnja da je Hamas promenio svoja stajališta. Javlja mu se. A Izraelci su pogani, samo gledaju da opravdaju genocid. 

U nastavku posta menja temu, gde pokazuje teškoće u razumevanju jedne prethodne diskusije. Ne bih se sada bavio time.
    Tovar wrote:Doslovno sam napisao da Hamas nije priznao Izrael. PLO je priznao Izrael.
    Tako je. Napisao si da je Hamas spreman i voljan da to uradi, ali zli Izrael ni da čuje. Smetalo bi im pri radnji genocida.
    Tovar wrote:
    čika Condor wrote:

Znaš šta, kada me neko natera da ovo radim - ja obično kažem ćao.

Moj prvi post:

PLO je 1988. priznao pravo države Izrael na 'postojanje u miru i sigurnosti' i u tom smislu prihvatio rezolucije Vijeća sigurnosti UN. Čak je i Hamas u svojoj povelji 2017. prihvatio ideju palestinske države u granicama iz 1967., a koja bi se sastojala samo od Zapadne obale i pojasa Gaze, iako nije priznao Izrael. Tako da ta vječita priča 'oni hoće da Izraela nema', a koju Izraelci koriste za preventivni genocid, nije baš istina.

Hamasova promjena stajališta odnosi se na granice palestinske države. To je prilično jasno iz onoga što sam napisao. Kad netko izmišlja da sam napisao nešto što nisam i tjera da citiram samog sebe ja mu kažem - sretan put.
    Iz onog što si napisao je prilično jasno da ti veruješ u nekakvu Hamasovu promenu mišljenja. Out of curiosity: kada se ta promena zbila? Ako je pre 7. oktobra, onda je to dosta čudan način da započneš pregovore o miru? Ako je posle 7. oktobra - onda možda Izraelci i znaju šta rade?

Da se ne mučiš: nije se desila nikakva promena Hamasove politike. Ako je uopšte moguće samo je još radikalnija, što im je od početka i bio cilj. Nego si ti čitavu ovu bajku izmislio, jer si napržena budala.

Ostape, ovo je samo za tebe, ali da znaš da si utrošio taj kupon. Nema više.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 22, 2024 11:14 pm

Za jednog objektivnog objektivca koji sa visine svetskog mira gleda na nas naivce koji nasedamo na narative, prilicno strastveno zastupas klasicnu proizraelsku relativizatorsku propagandu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 22, 2024 11:15 pm

pa opet nije to napisao. nije napisao da je hamas priznao izrael ali tebi je bilo lakse tako da iskonstruises. da li bi hamas bio spreman ili ne je drugo pitanje. pri tome cak nije napisao ni da je spreman vec da je povelja iz 2017. godina bila signal deradikalizacije s cime se slaze gomila tzv. analiticara. ali dobro to je vec standardno forumsko izvrtanje za razliku od onog prvog.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:16 pm

Erős Pista wrote:Pa tako je i meni podmetao ono za Kosovo. I objasnim mu sta sam mislio, dam mu i kontekst, ama jok. Samo Onaj advokat ™ zasluzuje benefit of the doubt, mi obicni smrtnici smo sigurno svi mislili najgore i najgluplje moguce.
    Šta sam ti sam ti podmetao za Kosovo, kako te bre nije sramota? Napisao si nešto tipa da Srbi nisu stvarali Srbiju tako što su proterivali druge narode, a to dabome nije tačno ni za centralnu Srbiju, ni za Vojvodinu, akamoli za Kosovo. Kakav si ti narcis, to je za priču!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 22, 2024 11:17 pm

Umirem od sramote, cika Condore.

_____

čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:17 pm

boomer crook wrote:pa opet nije to napisao. nije napisao da je hamas priznao izrael ali tebi je bilo lakse tako da iskonstruises. da li bi hamas bio spreman ili ne je drugo pitanje. pri tome cak nije napisao ni da je spreman vec da je povelja iz 2017. godina bila signal deradikalizacije s cime se slaze gomila tzv. analiticara. ali dobro to je vec standardno forumsko izvrtanje za razliku od onog prvog.
    E, dobro. Sada makar znam da me zajebavaš. Ajde zdravo.
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Tue Oct 22, 2024 11:19 pm

Čuveni nacoš Eroš. Čoveče malo samo se unesi u tekst, stvarno ne mislim da ti je cilj da troluješ ali jako manjkavo interpretiraš napisano.

_____
    Gdje punac drži pive?
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 22, 2024 11:20 pm

čika Condor wrote:
    boomer crook wrote:pa opet nije to napisao. nije napisao da je hamas priznao izrael ali tebi je bilo lakse tako da iskonstruises. da li bi hamas bio spreman ili ne je drugo pitanje. pri tome cak nije napisao ni da je spreman vec da je povelja iz 2017. godina bila signal deradikalizacije s cime se slaze gomila tzv. analiticara. ali dobro to je vec standardno forumsko izvrtanje za razliku od onog prvog.

ne zajebavam. samo pitam zasto si mu nesto 'podmetao'. evo i sam kazes da nije to napisao vec nesto drugo. nije napisao da je hamas priznao izrael.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:23 pm

Erős Pista wrote:Za jednog objektivnog objektivca koji sa visine svetskog mira gleda na nas naivce koji nasedamo na narative, prilicno strastveno zastupas klasicnu proizraelsku relativizatorsku propagandu.
    Aha. Sad će Boomer sigurno da te pita (a neće) gde ja to zastupam klasičnu proizraelsku relitivizatorsku propagandu? Može li kakav citat, ali ceo?

Da će u tebe da se useli onaj samoradikalizovani a vaspitno zapušteni klinac, to već nikad ne bih pogodio… No izgleda da vam je obojici udobno.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 22, 2024 11:25 pm

mislim uopste mi nije jasno s kim se to macujes. ovde je vecina prilicno u fazonu 'komplikovano je to ali ovo je genocid'. mozemo da pricamo o '48, '67, nakbi, prvom libanskom ratu i ovo i ono i zasto zapad se investira u izrael i sve to ali je jasno da sada sprovode genocid u uzasavajuce disproporcionalnom odgovoru na napad 7. oktobra. cak i da ostavimo po strani gazu kao logor, upucavanje dece u glavu gumenim mecima kada hitnu kamen, settlersko nasilje na zapadnoj obali i da sve to nije tako ovo je i nenormalno i nemoralno podrzavati

_____
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:25 pm

boomer crook wrote:
    čika Condor wrote:

ne zajebavam. samo pitam zasto si mu nesto 'podmetao'. evo i sam kazes da nije to napisao vec nesto drugo. nije napisao da je hamas priznao izrael.
    Eno sam sasvim precizirao, a ti me i dalje karaš. Evidentno je nešto drugo po sredi.

Vidimo se na košarci.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Oct 22, 2024 11:25 pm

One Eyed Bob wrote:Čuveni nacoš Eroš.

Ima rusku zastavu u avataru Region™ i Izrael - Page 9 800920403

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 22, 2024 11:26 pm

čika Condor wrote:
    Erős Pista wrote:Za jednog objektivnog objektivca koji sa visine svetskog mira gleda na nas naivce koji nasedamo na narative, prilicno strastveno zastupas klasicnu proizraelsku relativizatorsku propagandu.
    Aha. Sad će Boomer sigurno da te pita (a neće) gde ja to zastupam klasičnu proizraelsku relitivizatorsku propagandu? Može li kakav citat, ali ceo?

Da će u tebe da se useli onaj samoradikalizovani a vaspitno zapušteni klinac, to već nikad ne bih pogodio… No izgleda da vam je obojici udobno.

pa to je stav. stav moze biti pogresan a ne biti laz. jednostavno je. ono sto si ti napisao je jednostavno neistina. covek to nije rekao.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 22, 2024 11:27 pm

čika Condor wrote:
    boomer crook wrote:

Eno sam sasvim precizirao, a ti me i dalje karaš. Evidentno je nešto drugo po sredi.

Vidimo se na košarci.

pa ne karam te. jednostavno mi nije jasno

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 22, 2024 11:28 pm

dobro mozda malo te karam. ali razuman odgovor bi bio: dobro preterao sam ili dobro zajebo sam se ALI...

ovde sada je ono da li verujete meni ili sopstvenim ocima...

_____
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:33 pm

boomer crook wrote:mislim uopste mi nije jasno s kim se to macujes. ovde je vecina prilicno u fazonu 'komplikovano je to ali ovo je genocid'. mozemo da pricamo o '48, '67, nakbi, prvom libanskom ratu i ovo i ono i zasto zapad se investira u izrael i sve to ali je jasno da sada sprovode genocid u uzasavajuce disproporcionalnom odgovoru na napad 7. oktobra. cak i da ostavimo po strani gazu kao logor, upucavanje dece u glavu gumenim mecima kada hitnu kamen, settlersko nasilje na zapadnoj obali i da sve to nije tako ovo je i nenormalno i nemoralno podrzavati
    Aaaaa, tu smo. Pa jebi ga, ja sam čini mi se sasvim jasno rekao da mislim da je ono što radi Izrael zločin i genocid. Ali mi svejedno smeta apsolutno tovarenje Izraela i bezuslovna podrška propalestinskom narativu, a koji je takođe fašistički i genocidan. A najviše od svega mi smeta to što se ovo sv. mesto zaista pretvorilo u Drugi Dnevnik RTS-a, isti jezik mržnje, isti prilozi o ogrlicama od dečijih prstića, ista vrsta hipnoze kod gledalaca. A tu, čini mi se, već mogu nešto da poradim, ako već ne mogu da utičem na prekid pokolja u Gazi.
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:36 pm

One Eyed Bob wrote:Čuveni nacoš Eroš. Čoveče malo samo se unesi u tekst, stvarno ne mislim da ti je cilj da troluješ ali jako manjkavo interpretiraš napisano.
    Možda da krenemo od toga da čitamo onako kako je napisano? Ne piše ”nacoš” nego ”narcis”.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Tue Oct 22, 2024 11:37 pm

Ok ja moram reći i da sam malo kao polaskan i šarmiran što mi je objašnjeno da zapravo ne mogu oprostiti Americi bonbardiranje Srbije i Čačka i da zato nemam prevelika razumijevanja za Izrael. Nikad to ne bih očekivao, a onda mi nekako drago da u životu ipak još ima i iznenađenja.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Tue Oct 22, 2024 11:38 pm

čika Condor wrote:
    One Eyed Bob wrote:Čuveni nacoš Eroš. Čoveče malo samo se unesi u tekst, stvarno ne mislim da ti je cilj da troluješ ali jako manjkavo interpretiraš napisano.
    Možda da krenemo od toga da čitamo onako kako je napisano? Ne piše ”nacoš” nego ”narcis”.
    Nisam stavio naočari za čitanje, my bad

_____
    Gdje punac drži pive?
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:39 pm

boomer crook wrote:dobro mozda malo te karam. ali razuman odgovor bi bio: dobro preterao sam ili dobro zajebo sam se ALI...

Opet me jebeš? Eno sam ti izanalizirao Tovarev kompletan diskurs, post po post i reč po reč. Priznaj da te je mrzelo da čitaš. I mene bi.
    čika Condor

Post by čika Condor Tue Oct 22, 2024 11:52 pm

Ferenc Puskás wrote:Ok ja moram reći i da sam malo kao polaskan i šarmiran što mi je objašnjeno da zapravo ne mogu oprostiti Americi bonbardiranje Srbije i Čačka i da zato nemam prevelika razumijevanja za Izrael. Nikad to ne bih očekivao, a onda mi nekako drago da u životu ipak još ima i iznenađenja.
    Nije postojao narod u carstvu koji nije mrzeo Rim, i želeo da živi u Rimu.  Region™ i Izrael - Page 9 4101625831
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue Oct 22, 2024 11:56 pm

Ferenc Puskás wrote:Ok ja moram reći i da sam malo kao polaskan i šarmiran što mi je objašnjeno da zapravo ne mogu oprostiti Americi bonbardiranje Srbije i Čačka i da zato nemam prevelika razumijevanja za Izrael. Nikad to ne bih očekivao, a onda mi nekako drago da u životu ipak još ima i iznenađenja.
    Tebi je polaskano da si golgeter. Tovaru je natovareno ovo što si napisao. Stavi si očale za čitanje.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Oct 23, 2024 12:05 am

Region™ i Izrael - Page 9 1399639816

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Oct 23, 2024 12:07 am

čika Condor wrote:
    boomer crook wrote:dobro mozda malo te karam. ali razuman odgovor bi bio: dobro preterao sam ili dobro zajebo sam se ALI...

Opet me jebeš? Eno sam ti izanalizirao Tovarev kompletan diskurs, post po post i reč po reč. Priznaj da te je mrzelo da čitaš. I mene bi.

pusti diskurs. sve sam procitao vec prvi put i sve si to mogao napisati na prvom mestu. ja te ovde ganjam oko stuba koji je vrlo konkretan: tovar nije napisao da je hamas priznao izrael. stavise napisao je suprotno od toga.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 7:23 am