Del Cap wrote:CNN
—
US authorities obtained intelligence from a human source in recent weeks on a plot by Iran to try to assassinate Donald Trump, a development that led to the Secret Service increasing security around the former president in recent weeks, multiple people briefed on the matter told CNN.
There’s no indication that Thomas Matthew Crooks, the would-be assassin who attempted to kill the former president on Saturday, was connected to the plot, the sources said.
The existence of the intelligence threat from a hostile foreign intelligence agency — and the enhanced security for Trump — raises new questions about the security lapses at the Saturday rally in Butler, Pennsylvania, and how a 20-year-old man managed to access a nearby rooftop to fire shots that injured the former president.
Iranski ubojice stigli u Butler, skenirali teren, smjestili se sa snajperom na položaj dva kilometra od pozornice, dalekozorom motre situaciju. Trump se penje za govornicu. Metak je u cijevi. Mjere udaljenost, računaju brzinu vjetra...
Kad eto ti mlađahnog Thomasa...
Reza: Ali, gle onoga... penje se na krov najbliži pozornici, desno, vidiš li ga? Kog vraga radi...
Ali: Gdje? Aha, vidim ga... JEBO TE BOG, NOSI PUŠKU!
Reza: Ma nije puška, kakva puška, šta ti je, ne može biti... ALAHA MI, STVARNO JE PUŠKA!
Ali: Šta on to radi... NIŠANI PREMA TRUMPU!!!
Reza zanijemio, u šoku.
Ali: ČUJEŠ LI ME, NIŠANI PREMA TRUMPU!!! ŠTA ĆEMO SAD???
Reza: Ništa.
Ali: NIŠTA? KAKO MISLIŠ NIŠTA?!
Reza: Tiše, jebemu... Daleko smo, Ali. Dva kilometra, protiv vjetra... nisam siguran da ću ga pogoditi. Pedeset-pedeset.
Ali: Kako to sad, nisi siguran?!
Reza: Razmisli malo. Onaj tamo je na 120 metara, to je zicer...
Ali: Kad sam ti predložio da se mi popnemo na taj krov rekao si mi da sam glup.
Reza: Prenaglio sam.
Ali: Znači, da pustimo njega?
Reza: To mi se čini pametnije...
Odjeknu pucnji.
Reza: JEBEM TI SVE, SLIJEPAC JE PROMAŠIO!
Ali: Gotovo je, sredili su ga... Alaha mi, čovjek se ne može pouzdati u Amerikanca.
Reza: Nema veze. Sredit ćemo Trumpa u Stillwateru.
Ali: Tamo ćemo biti udaljeni skoro tri kilometra.
Reza: Nećemo. Imam novi plan.
Ali: Novi plan?
Reza: Sjećaš li se onog skladišta, osamdeset metara od bine?
Ali: Ne misliš valjda...
Reza se zasmijulji.