ali sam uvek video da aoc ima spark i sizzle. (kao sto neka starleta poput one tulsi npr. nema.) i da u muskarcima budi ono pravo politicko: ili je viteski brane ili je napadaju iz najprljavijih libidalnih rezervoara, bili na levici ili desnici, svejedno. a to je u politici vazno. sad da li ce da uspe - naravno da nece, niko nece uspeti. ali ovako da sija nakon sto je cela scena iz koje je potekla potonula u mulj, to je bar nesto.
USA - США - SAD
- Post n°626
Re: USA - США - SAD
ja sam sumnjao u dsa + pravu levicu i pratece medije. i naravno u americku i nemaericku levicu generalno. od levice ne treba u principu nista ocekivati, to nije neka mudrost.
ali sam uvek video da aoc ima spark i sizzle. (kao sto neka starleta poput one tulsi npr. nema.) i da u muskarcima budi ono pravo politicko: ili je viteski brane ili je napadaju iz najprljavijih libidalnih rezervoara, bili na levici ili desnici, svejedno. a to je u politici vazno. sad da li ce da uspe - naravno da nece, niko nece uspeti. ali ovako da sija nakon sto je cela scena iz koje je potekla potonula u mulj, to je bar nesto.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°627
Cekaj, a ti kad ovako kenjas u vezi Tulsi, to nije iz libidinalnog rezervoara?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°628
Летећи Полип wrote:Cekaj, a ti kad ovako kenjas u vezi Tulsi, to nije iz libidinalnog rezervoara?
Не, него оно где држи течност за прање пенџера.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°629
Летећи Полип wrote:Cekaj, a ti kad ovako kenjas u vezi Tulsi, to nije iz libidinalnog rezervoara?
ja nikad nisam imo pojacane emicije u vezi s njom. ona je uvek izgledala ko zena koja se ujutro ukljucuje u emisije na foksnjuzu i tu je zavrsila. prosto nije imala to nesto i politicki je uvek bila jako sumnjiva.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°630
Ako je nesto dobro u sadasnjem trenutku DSa to je sto su se dobrim delom resili DINO demokrata (sinema, gabbard, manchin).
- Post n°631
misim ja mogu da budem stoka seksisticka jer sam takav ali to ne znaci da tulsi provocira ikakvu energiju kod masa, prosto nema te domete. ona je bila starleta za edzi replyguyeve i reditore, kao devojke iz red scarea il tako nesto. niche kontent za posebno horny muskarce. tramp, veliki prakticar divljih emocija u politici, prepoznao je to nesto posebno u aoc.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°632
Dobro je i sto su se neki mediji i nezavisni analiticari (*) otvoreno greenwaldovali
Pitam se da li je nate silver gledao Mikey and Nicky?
- Spoiler:
Pitam se da li je nate silver gledao Mikey and Nicky?
- Post n°633
Oduvek mi je bio sumnjiv.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°635
pa silver je kad je trebalo obama da se bira za drugi mandat pricao na televiziji da je on licno politicki izmedju mita romnija i onog libertarijanca dzonsona ili kako se zove.
zasto mikey and nicky? imam uzasno pamcenje za fikciju
zasto mikey and nicky? imam uzasno pamcenje za fikciju
_____
ova zemlja to je to
- Post n°636
Haha, joj.
Just when you think they can't get any weirder.
Et DC
Just when you think they can't get any weirder.
Et DC
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°637
Ima jedna zanimljivost vezana za dzonsona (hehe) u vezi sa mogucim povlacenjem RFKa koje se sve cesce najavljuje. Njemu su, kao i RFKu, predizborne ankete predvidjale veliki broj glasova na izborima, oko 10% (RFKu manje, ali opet nezanemarljivo), da bi na kraju osvojio 3%. Mislim da je to plafon i RFKu, a mislim da bi realno uzeo manje, tako da ne verujem da ce njegovo povlacenje iz trke dramaticno uticati na rezultat izbore.zvezda je zivot wrote:pa silver je kad je trebalo obama da se bira za drugi mandat pricao na televiziji da je on licno politicki izmedju mita romnija i onog libertarijanca dzonsona ili kako se zove.
Inace sam hteo da napisem 1 opsirniji poust o poolovima ali ga ne zasluzujete ili me mrzi jedno od ta dva
silver se prekvalifikovao na poker i kladjenje kao i Nicky iz tog filma edukativnog zavrsetka.zasto mikey and nicky? imam uzasno pamcenje za fikciju
- Post n°638
RFK odvlaci glasove samo trumpu zato ga i deaktivira preko crva.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°639
Speaking of Trump…
22. The interest of Trump crowds, rather than the size of them, is worthy of our attention, because it suggests Trump supporters are seeing something the rest of us are not, namely Trump can’t communicate anymore. He can’t even be entertaining.
— The Editorial Board (@johnastoehr) August 21, 2024
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°640
To je i moj utusak koliko sam pratio. Kao da je neko pucnuo prstima i razbio magiju.
_____
- Post n°641
retki su nepokolebljivi, jbg
a zamislite šta bi bilo kad bi neko probao da ga ubije. baš na mitingu. i zamalo promaši. a Tramp se u svemu tome drži ko šampion i američki heroj. zaključo bi ove izbore u sekundi, mmw
GOP endorsed Senate candidate Royce White: “Donald Trump could get up on stage, pull his pants down, take a shit up at the podium, and I still would never vote for you fucking Democrats again.” pic.twitter.com/scQ4jSs9Gh
— PatriotTakes (@patriottakes) May 19, 2024
a zamislite šta bi bilo kad bi neko probao da ga ubije. baš na mitingu. i zamalo promaši. a Tramp se u svemu tome drži ko šampion i američki heroj. zaključo bi ove izbore u sekundi, mmw
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°642
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°643
misim da je odrzavanje kulta licnosti 'bernija' sendersa jedini razlog postojanje americke levice. covek je od pocetka prilicno uzasan u vezi s gazom, bio je najgori bajdenov dedender, generalno bio uzasan po svim kljucnim pitanjima ove godine. i izadje odrzi neki govor i svima je heroj. on je politicki otac svih tih milenijalaca koji pisu o politici i ti ljudi prosto ne znaju za drugi ritam. dok se ne skloni ta generacija i ne dodju zumeri i ovi posle njih nece ni biti bolje.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°644
Може бити само горе. После неуспелог атентата на Лењина дошао је Стаљин.
Берни Сандерс неће отићи док га силом не склоне, отерају као пса или тотално занемоћа, исто као Бајден.
Он колико год да је левичар је био прагматичан политичар који је преживео врло неповољне структуралне услове - иделошки тријумф и дводеценијску доминацију Репбликанаца те изборне услове под Републиканцима. Политичар је од 1991 а пар пута је био и независни кандидат.
У већини случајева је био на правој страни историје. Иако се не може рећи да је он лично много тога постигао, био је део позитивне струје. Није најјасније ко га може заменити.
Може то бити идеолог, може бити прагматичар, али у овом моменту потребна су оба у истом човеку, као и неко ко је у стању да преобраћује људе, прозелитизује и формира савезништва. Све је то Сандерс умео да ради, некад више или мање успешно.
Берни Сандерс неће отићи док га силом не склоне, отерају као пса или тотално занемоћа, исто као Бајден.
Он колико год да је левичар је био прагматичан политичар који је преживео врло неповољне структуралне услове - иделошки тријумф и дводеценијску доминацију Репбликанаца те изборне услове под Републиканцима. Политичар је од 1991 а пар пута је био и независни кандидат.
У већини случајева је био на правој страни историје. Иако се не може рећи да је он лично много тога постигао, био је део позитивне струје. Није најјасније ко га може заменити.
Може то бити идеолог, може бити прагматичар, али у овом моменту потребна су оба у истом човеку, као и неко ко је у стању да преобраћује људе, прозелитизује и формира савезништва. Све је то Сандерс умео да ради, некад више или мање успешно.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°645
Јанош Винету wrote:Берни Сандерс неће отићи док га силом не склоне, отерају као пса или тотално занемоћа, исто као Бајден.
ovo je nazalost tacno. demokratama bi i dzimi karter prico na konvenciji, al posto nije mogo, prico je njegov unuk.
nazalost levica nema pelosi pa 'berni' ni kad totalno zenemoca nece imati ko da ga skloni. bolje da su ostali kraljicini sabdzekti nego sto vuku ovakve atavizme.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°646
BREAKING: Robert F Kennedy is planning to endorse Trump on Friday
- Post n°647
Mozda da su probali obrnuto.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°648
Ne bas samo trumpu ali ne bas ni da je mnogo bitno. Njegovi procenti nikad nisu bili realni ali su se i takvi smanjili kad je otpao BIDEN. Bilo je dosta potencijalnih glasaca demokrata koji su govorili da ce glasati za rfka iz protesta sto im je BIDEN ukinuo oprost studentskih kredita i uveo zabranu abortusa (disijevi redditovci), a bilo je i na republikanskoj strani never trumpera koji bi na izborima svakako glasali za trumpa jer to republikanci uvek na kraju urade.boomer crook wrote:RFK odvlaci glasove samo trumpu zato ga i deaktivira preko crva.
Mnogo takvih je bilo u sigurnim drzavama i oni svakako ne bi uticali na rezultat predsednickih izbora.
Ja mislim da je dobro sto se rfk povlaci zbog tzv. down ballota. Ako pola od njegovih realnih 1-2% bojkotuje izbore i ne glasa za republikanske kandidate na parlamentarnim demokrate su na dobitku.
Ne moze madjionicar da odrzi magiju kad godinama izvodi isti, davno provaljeni, trik. Ovo Vilmosevo je vadjenje novinara koji su prestali da rade svoj posao da postavljaju pitanja nego su doslovce prenosili trumpove reci. trump je i dalje stari, okolnosti su se promenile.Erős Pista wrote:To je i moj utusak koliko sam pratio. Kao da je neko pucnuo prstima i razbio magiju.
Ovaj mora da bude takav jer je i izabran na prajmariju da bi bio zrtveno jagnje. Niko od ozbiljnijih republikanaca nije hteo kandidaturu jer je trka unapred izgubljena - protivkandidatkinja je Amy Klobuchar koja nikad nece izgubiti senatorsko mesto dok se ne penzionise.Uncle Baby Billy wrote:retki su nepokolebljivi, jbg
Nemas pojma ali me mrzi da objasnjavam jer voliszvezda je zivot wrote:misim da je odrzavanje kulta licnosti 'bernija' sendersa jedini razlog postojanje americke levice. covek je od pocetka prilicno uzasan u vezi s gazom, bio je najgori bajdenov dedender, generalno bio uzasan po svim kljucnim pitanjima ove godine. i izadje odrzi neki govor i svima je heroj. on je politicki otac svih tih milenijalaca koji pisu o politici i ti ljudi prosto ne znaju za drugi ritam. dok se ne skloni ta generacija i ne dodju zumeri i ovi posle njih nece ni biti bolje.
Sta me jos mrzi? A da, da pisem o poolovima, ali ima jedan zanimljiv koji vredi prokomentarisati.
Postoji mala ali nezanemarljiva sansa da rezultat izbora bude neresen (tj. da oba kandidata imaju jednak broja elektora). U tom slucaju aktuelni kongres izglasava predsednika, a potpredsednik dolazi iz druge partije. Posto predstavnicki dom trenutno drze republikanci predsednik bi bio trump.
Dve drzave, Nebraska i Maine, imaju nesto drugaciji izborni sistem od ostalih. Po dva elektora dobija kandidat koji dobije vise glasova na nivou drzave, a ostali elektori (Nebraska 3, Maine 2) se biraju na osnovu pobede u kongresnim distriktima. Republikanci su zbog ove eventualije hteli da promene sistem u Nebraski tako da pobednik na nivou drzave dobija sve elektore jer su demokrate prosli put dobile jedan distrikt (GOP razvaljuje u ostatku drzave), ali nisu uspeli. U Maineu je bila suprotna situaciju - tu su republikanci dobili drugi kongresni distrikt i samim tim jednog elektora.
Dolazimo do polla - po anketi Univ of New Hampshire (dobar anketar) Kamabla ima prednost od 5% u ME-2. U NE-2 Kamabla vodi 8% po istrazivanju agencije koja mi je nepoznata, ali izgleda nije losa. Tako da je sansa da bude podeljen elektorat sve manja.
- Post n°649
kad smo kod poollova, kako gledaš ti na to što su 2020. potcenili Tranparu across the board?
meni se čini da, sa tim iskustvom, demokrate ne bi smele da se osećaju nimalo sigurno sa ovako tankim prednostima u istraživanjima. osim ako se nešto relevantno nije promenilo u sondiranju MAGA glasača ili tako nešto...
meni se čini da, sa tim iskustvom, demokrate ne bi smele da se osećaju nimalo sigurno sa ovako tankim prednostima u istraživanjima. osim ako se nešto relevantno nije promenilo u sondiranju MAGA glasača ili tako nešto...
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°650
BONUS: Da li biste glasali za vucica ako bi Breskvica ovako proglasila pobednika?